Çocuk Hastalıkları Oğlum Sebze Püresini Yemek İstemiyor :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozpir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2007
147
0
96
İstanbul
Oğlum şu an 5 aylık...
Geçen gün doktora gittik ve doktorumuz meyve ve sebze pürelerine başlamımızı söyledi. Oğlum meyve püresini severek yiyor ama sebze püresini sevemedi bi türlü..yediremiyorum.(haklı aslında tadı tuzu yok)... :uhm: nasıl sevdirebilirim ya :çok üzgünüm: fikirlerinizi, önerilerini bekliyorum.

merhaba canım,benim öyle bir problemim olmadı ama yardımcı olmak isteidm.sebzeleri karışık yapıyorsan eğer bi tek tek pişirmeyi dene bakalım belik içindeki sebzelerden bir tanesini sevmiyorsur,mesela bir gün sadece patates havuç yap,birgün patates fasulye yap hep patatesi koy ama,bakalım hiçbirini yemicekmi..bu şekilde sevmediği sebzeyi tespit edebilirsin...eğer tek tek yapıyorzan zaten içine havucu ihmal etme biliyorsun havuç pişince tatlı oluyor genelde çocuklar seviyor...sakın tuz koyma sadece bir damla zeytin yağı damlat...tuz çok zararlı ...

Sakın pes etme annesi. Hergün yedirmeyi dene. Elbet pes edecektir. Ve rondodan geçirme. İnce ince doğra düdüklüde pişir sebze çorbasını. Alışsın minik tırtıl.

ben şu şekilde hazırlıyordum,çünkü benim kızımda yemiyordu,ayrıca benimde yedirmeye içim elvermiyordu...

kırmızı mercimek,pirinç,kabak,havuç,patates,maydanoz,yeşil fasulye,domates,kıyma karıştırıp iyice pişiriyordum.biraz yağ ve birazcık tuz koyuyordum.birazda sarımsak.tadı çok değişmiyor mercimek çorbası gibi oluyordu,çokta severek yerdi kızım.ama sanıyorum bir kaç ay daha büyüktü ben bu çorbaya başladığımda,7-7,5 aylık falandı.olmazsa bir kaç ay sonra deneyebilirsin.

o hazır kavanoz mamaları çok kötü oluyor,brokoli,havuç,patates falan vardı galiba,hiç yemedi kızım,nefret ederdi.ama meyvelilerine bayılıyordu tabi.

ben birde 6 aydan sonra sabahları şöyle bir karışım yapıyordum,yada daha büyüktü pek hatırlayamıyorum,

4/1 yumurta sarısı,bir kaşık yoğurt,birazcık peynir,bir parça muz,meyveli kavanoz maması,bir iki tane bebek bisküvisi,birazda tahıllı kaşık maması,biraz pekmez son olarakta mandalin suyu sıkıyordum.ama çok severdi,bir kase yerdi,ve çok güzel uyurdu öğlenleri yedikten sonra...

bunlarda karışırmı demeyin,peyniri yumurtayı pek yemiyor bebekler,hepsinden vitaminini alıyor,tadıda güzel oluyor,tatlı olduğu için seviyor bebekler.kahvaltıya geçinceye kadar yedirdim ben.
zaten tatları ayırt etmeye başlayana kadar herşeyi,dolapta yiyebileceği ne varsa karıştırıp yediriyordum.Allaha şükür bebekken hiç ciddi bir hastalık geçirmedi,ve gelişimi aylarına göre çok iyi seyretti.

Şimdi de yoğurda başladık ama evde yaptığımı beğenmedi.
Piyasada satılan hangi yoğurdu bebeğime kullanabilirim?

merabalar benimde bebişim 6 aylık aynı sorunu bende yaşıorum şuan malesef ama tek tek denedim yemio bi türlü cam rendede rendeleyince hiç yemio direk çıkartıo bende mecbur blenderdan geçiriorum vitaminleri ölüo biliorum ama yedirmek için deniorum bakalım inşallah yer
başka tavsiyesi olan varmı peki...

direk püreyle mi başladınız ?
15 gün meyve sularıyla yutmayı öğretmek gerekirmiş,ondan sonra püreler.sebzeyi püre mi , çorba kıvamında mı verdiniz ?

Bana biraz meyve püresiyle başlamak için erken geldi.Önce yoğurtla başlanır oda günde bir çay kaşığı sonra meyve suyu oda günde bir çay kaşığıyla başlanır ve sebze püresine geçilir.Bana biraz acele etmişsiniz gibi geliyor.Bunların hepsine alıştıktan sonra kahvaltı başlanıyor.

bu aylarda bebekler et suyu yiyebilirlermi bilmiyorum ama sebzeleri et suyuyla haşlarsanız hem daha vitaminli olur hemde daha lezzetli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…