Oğlum işsizlikten muavin olucam dio offff

Bence oğlunun yeteneklerini zaaflarını en iyi bilen kişi yine annesidir eğer ilgili anneysen yönlendirmelerin ona göre olur
çok yorucu iştir bence başka alana kaydır sen onu ayrıca tehlikeli , birde onum beynini kim giriyor onu bir araştır ,

Oğlun mantıklı biri. Şimdi muavin var MUAVIN var, nerde yaptığın önemli bu muavinliği. Oğlun mutlaka yabancı dil öğrensin bir yolunu bulup, üniversitede turizm gibi bir bölüm okusun. Ve o muavinliği gitsin Türk Hava yollarında yapsın.
4000-5000tl arası maaş alıyor kabin memurları.
Pilotlar 17-18 bin ile başlıyor.

Nasıl bir hayal gücünüz var anlamadım ki..
Belki pilot da olur.

Tahsili lise mezunu olan bir çocuğa ne tür bir yüksek maaşlı iş arıyorsunuz acaba? Alemin akıllısı siz misiniz? Yok öyle iş hanimefendi. Bu devirde lise mezununa yüksek maaşlı iş yok. Lisenin para ettiği dönemleri çoktaaan geçtik. Muavin olmasa çırak olacak, o olmasa kasiyer olacak, çaycı olacak... oğlunuzun eğitim düzeyine göre işler bunlar yani. Siz ne bekliyorsunuz anlamadım ki, az gerçekçi olun yahu. Bu kadar mı bihabersiniz gerçek dünyadan...

Nasıl bir hayal gücünüz var anlamadım ki..
Belki pilot da olur.

Hayalgücü filan değil bu, şu an havacılık sektöründe ciddi bir eleman açığı var. Eşim pilot ordan biliyorum. THY iyi inglizce bilen kabin memuru bulmakta sıkıntı çekiyor mesela. Ben sadece konu sahibesinin oğluna yol gösterdim o kadar. Herkes pilot olamaz ama kabin memuru olmak o kadar zor değil.

ablacığım yüksek maaşlı değil ama elbetteki biraz daha iyi maaş alması taraftarıyım ..
Senin oğlunun niteliği ne ki iyi maaşlı işi haketsin?
Aslına bakarsan bence gitsin olsun, belli ki gönlü yok üniversiteye falan. Üniversitelerin çıtası zaten çok düşük, liseden farksız. Böyle saçma sapan güya okumaya gelenler yüzünden kontenjanlar falan doluyor, seviye düşüyor. Gönülsüzce üniversiteye gidip seviyeyi düşüreceğine muavin olsun daha iyi.

Benim teyzem de THY çalışıyorlar eleman sokmak için bin takla atıyotlar.. ve bir çok tanıďık da şuan da orada çalışıyor..
Uçak temizlemeden başlatıyorlar diyeceksiniz ki kabin memurlarına yükselir.. öyle bir şey yok!! Eşinizden daha detayli bilgi alın.

Hiç bir kabin memuru uçak temizlemez. Uçak temizlemek HABOM'un işidir. Sadece uzun uçuşlar sırasında tuvaler temizlenir belli bir arayla o kadar. Direk kabin memuru olarak başlarsın, kabin amirliğine kadar yükselirsin. Girmek için bin bir takla atmaya gerek yok,iyi bir diksyon iyi bir fizik, iyi bir yabancı dil. Bu 3'ü varsa rahatlıkla girilir. Zaten açık hat safada. Önümüzde 10 yılda THY filosuna 200 uçak daha katılacak, ki uçak başı en az 50 kabin memuru daha lazım, buda yaklaşık 10 yılda, 10000 tane ekstra ihtiyaç demek.

Burda konu sahibesine yapılan eleştirileri anlamıyorum. Hiç bir anne yavrusunun 1000tl maaşa kölelik yapmasını istemez, çıkış yolları arar. Bunda ne var? Kimse yol göstermiyor nedense.

Konu sahibi sen burda yazılanlara bakma, ben evime temizliğe gelen kadına ayda 1500tl veriyorum. Oğlunuzun üzerine düşersiniz mutlaka iyi bir iş sahibi yapabilirsiniz. Biraz okuması için teşvik edin, yada polislik astsubay sınavlarına hazırlatın hoca tutup. Bugun bir polis memuru 3000tl alıyor, astsubay da o civarlarda alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…