Oğlum işsizlikten muavin olucam dio offff

Valla ben de üniv.mezunuyum ama işsizlikten ne yapacağımı şaşırdım oğlunuz gitsin harbi parası iyi ise bana da desin Ablacım orada burada boş boş takılmaktansa gitsin hiç değilse kendi parasını kazansın ne var bunda?

Biz Türk annelerinde çocuğunun potansiyeli bilmemek ya da çok üstün görmek gibi bir durum var.yav çocuk lise mezunu bir vasfı yok milyonlarca mezundan biri tutup bir şirkette yönetici olacak değil elbette bir iş bulup çalışacak.oflayif puflamak neden.

ya yanlış anlama konu sahibi
1985 doğumlu 17 yasında oğlun var sen bunu ne ara yaptın :S

Arkadaşlar oğlumun düşüncesi şöyle 3-4 sene çalışıp biraz para biriktirdikten sonra bizimde az bi yardımımızla iş kurmak istio aylık 1300-1400 maaş verirlermiş doğrumu ?

ergen hayalleri hiç bir vasfı yok ve tecrübeside. iş kuracağım diyor ve ciddiyemi alıyorsunuz hemen gerçekten?

Lise mezunu sonucta ne verceklerki max 1500 o da cok uyi bi isletme tabi anasindan emdigi sutu burnundan getirene kadar calistirarak uzun calisma saatleri birakin gitsin çalışsın ne diye karalar bagladiginizi anlamadim universite okumicaksa ya askere ya da ise yapcak bisey yok

Hanımefendi sürekli yolculuk yaptığım için bir muavin ile tanışıp arkadaş olduk. Sağ olsun her zaman yardımcı oldu. Konuştuk dertleştik. İş imkanlarından her ne kadar memnun kalmasada ortamından dolayı severek yapıyordu. Uykusuzluk sorunu pek olmadığı için zorlanmıyordu. Hatta işe lisede okurken başladığını dile getirdi bana. En son ne kadar maaş alıyorsun diye sorduğum da, ''700-800'' dedi. Yani liseden tut, sonuna kadar birde yüksek maaş alabilmesi için yılların birikimi olmalı.... Ki çocuğunuz yeni mezun olmuş. Burada Üniversite hayalleri varken bu işe hangi rüzgar attı beyefendiyi ?

Sakin olun. Meslek kutsaldır. Paraya değil, akıla bakın. Herşey akılda bitiyor.

Yanlız konu sahibi çok sinir bozucu işine gelene cevap veriyor . Konu Sahibi ankaradaysan oğlun babamn yanında çalışsın maaşı iyi ssk fln da hallederiz orda burda telef olmasın çocuk

aynen bu şekilde hayali olan bi arkadaşım vardı. liseyi bitiremedi hatta. biz şaka yapıyo sanıyoduk ama ciddiymiş. kimileri için araç sürmek gerçekten büyük bi keyif. üniversite okuyası yoksa elinizden pek de bişiy gelmez. evet maaşı iyi diye biliyorum ben de o alanın. hiç olmadı bi yıl muavinlik yapar, ona göre olmadığını hissettiğinde geleceğini planlaması için geç değil.

Aslinda konu sahibinin oglu cok mantikli. En azindan bos durmam bir iste calisirim diyor. Konu sahibi de eski konusundan da yola cikarak aslan oglum pasam oglum sen boyle islere layik degilsin deyip gaz veriyor. Okumasi icin de caba harcamiyor. Tamam herkes okumak zorunda degil ama calismak zorunda. Sanki muavinlik yapanlar insan degilmis gibi oglunun muavin olmasini degil az maas alacak olmasini kaldiramayip kosa kosa konu acmis, biricik oglusunun lise mezunu ve vasifsiz oldugunu goz onune almadan. Cocuk calisacagim diyor, calissin da... Belki de bu isi kendine yakistiramayip okumanin daha iyi oldugunu dusunup bu yonde adim atacak.

Ben ne olacagini soyliyim, konu sahibinin oglu 30 lu yaslara gelse bile hala annesinin is begenmemesinden baba parasiyla zamam olduren yine vasifsiz biri olup cikacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…