Oğlum işsizlikten muavin olucam dio offff

25 üstü muavin ben çok gördüm... ölene kadar muavin olarak çalışmaz zaten. bir süre sonra uzun yol şöforlüğüne de geçer.
ben tavsiye ediyorum konu sahibi. oğlunuz çalışsın

Çok gorduyseniz coktur peki :)
konu sahibi gitsin otogara piyasa arastirmasi yapsin :)

ablacığım yüksek maaşlı değil ama elbetteki biraz daha iyi maaş alması taraftarıyım ..

mesela sizce nasıl maaş almalı?
şartları nasıl olmalı?

8-5 çalışsın haftasonu tatil olsun 1500+ maaş alsın istiyorsanız memur olması lazım
onun için de 1 sene sonra sınav var KPSS
çok çalışırsa 95 falan alıp atanabilir

onun dışında oğlunuzun yapabileceklerini sayayım
1- inşaat işçisi olabilir
2- kalfa olabilir (berber, elektrikçi, eczacı, tamirci yanında)
3 - bi fabrikaya girip vasıfsız işçi olabilir genelde ağır iş yaptırırlar
4 - güvenlik sertifikSı alıp güvenlik görevlisi olabilir
benim aklıma gelenler bunlar

mesela sizce nasıl maaş almalı?
şartları nasıl olmalı?

8-5 çalışsın haftasonu tatil olsun 1500+ maaş alsın istiyorsanız memur olması lazım
onun için de 1 sene sonra sınav var KPSS
çok çalışırsa 95 falan alıp atanabilir

onun dışında oğlunuzun yapabileceklerini sayayım
1- inşaat işçisi olabilir
2- kalfa olabilir (berber, elektrikçi, eczacı, tamirci yanında)
3 - bi fabrikaya girip vasıfsız işçi olabilir genelde ağır iş yaptırırlar
4 - güvenlik sertifikSı alıp güvenlik görevlisi olabilir
benim aklıma gelenler bunlar
1500 lirayı çok bi para mı sanıyorsunuz siz?

Oglunuzun yasi çok kucuk, madem okumakta gozu yok meslek edinmeye yonlendirin, gitsin ilgisine gore berberlik ogrensin, rot balance ogrensin, ascilik, elektirik isciligi vs. yani ömür boyu gecerli olacak bir meslek sahibi olsun. Bikac ay kalfalik yapar para almaz ama ömür boyu da issiz kalmaz.
kasiyerlik, muavinlik, cagri merkezi elemanligi vs. Islere 1000 kisi basliyor 1 kisi yukselip kariyer yapiyor, ki bunlar bile artik egitime bakiyor, otobus soforleri universite mezunlarindan seciliyor artik.

Burada sabah 9 aksam 5 telefonlara bakacak eleman ariyorlar. 3000 maas, servis, yemek, ssk... Cumartesi pazar tatil. 1 ay calistiktan sonra da mudur yapacaklarmis, maasi da iki kati olacakmis. Senede 3 ay tatil, 2 ayda bir ikramiye. Kardesimi sokacaktim ama universite mezunu diye kabul etmediler, en fazla lise istiyorlarmis. Bir basvurun derim :KK66:

Arkadaşlar oğlumun düşüncesi şöyle 3-4 sene çalışıp biraz para biriktirdikten sonra bizimde az bi yardımımızla iş kurmak istio aylık 1300-1400 maaş verirlermiş doğrumu ?

1500 lirayı çok bi para mı sanıyorsunuz siz?
Türkiye şartlarında iyi bir ücret yapmayın Allah aşkına nerede yaşıyorsunuz siz. Sizin kazancınızın çok yüksek olduğunu anladık ama bu şekilde söylenmez bu. Hoş değil. Kusura bakmayın yazamadan duramadım.

Arkadaşlar oğlumun düşüncesi şöyle 3-4 sene çalışıp biraz para biriktirdikten sonra bizimde az bi yardımımızla iş kurmak istio aylık 1300-1400 maaş verirlermiş doğrumu ?
Arkadaşım bak bi üstte WOLFROG arkadaş yazmış 3000 tl veriyolarmis okumadinmi:KK34::cool:

Son düzenleme:
Siz değerli arka daşlardan yeterli bilgi alacağıma inandım , arkadaşlar Oğlum Bu Sene okulu bitirdi ,Ankara'Da oturuyoruz Oğlum Şehirler arası muavin olucam dio maaşı iyimiş dio günde 50 kere maaşı iyi dio cidden maaş durumu ne kadar ya töbe psikolojim bozuldu oruç oruç.. Tanıdığı olan varsa nasıl bir iş ona göre göndericem arkadaşlar teşekkürler..
Dio lari periyodik aralıklarla aynı vurguyla okumaktan asıl benim psikolojim bozuldu burada

oğlunun mezuniyet vs...nedir?

4-5 yıllık üniversite mezunu olup atanamayan öğretmenler dershanelerde 1000 tl ye çalıştırılıyor haberiniz var mı acaba?
Lise mezununa 1500 maaş çok değil diyorsunuz.

Şaşıyorum bazen aynı ülkede mi yaşıyoruz diye valla.

Evet keşke en az 2000 ile çalışsa herkes ama vermiyorlar maalesef.. Yaşamak zor.

Başlığı okur okumaz sizin olduğunuzu anladım. Hanımefendi anladım oğlunuza yüksek maaşlı iş arıyorsunuz da burda kimse oğlunuza iş bulmaz. Diğer konunuzda da kimsenin söylediğini dinlemediniz sadece kaç para verirler deyip durdunuz. Yazık o çocuğa ya..
Aynen bende tanıdım ve hemen konularına baktım burda neden iş arıyor anlamıyorum.
bende iş arıyorum kızlar maaşı iyi olsun rahat olsun fazla iş yapmim nasıl :KK14:

1500-2000 arası en az alır

mühendisim yetmedi üstüne iş güvenliği uzmanlığı belgesı aldım aldım yani 2 mesleklıyım işe basladıgımda alacagım para 1500 lira e ben bırakayım muavınlık yapayım o zaman:KK14:sacmalamayın 900 alırsa opup basına koysun bi zahmet:KK12:

4-5 yıllık üniversite mezunu olup atanamayan öğretmenler dershanelerde 1000 tl ye çalıştırılıyor haberiniz var mı acaba?
Lise mezununa 1500 maaş çok değil diyorsunuz.

Şaşıyorum bazen aynı ülkede mi yaşıyoruz diye valla.

Evet keşke en az 2000 ile çalışsa herkes ama vermiyorlar maalesef.. Yaşamak zor.
bir öğretmen 1000 liraya çalışmayı kabul ediyorsa, bu durum öğretmenin hatasıdır.
1000 liranın büyük para olduğunun göstergesi değil.

hakkınızı vermiyorlarsa da çalışmayacaksınız ... siz her verileni kabul ederseniz , işverenler de elbete sömürecektir.

X