• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum iki harfli kelimeleri tersten söylüyor

İçiniz rahat değilse doktora götürü tabi de bana normal geldi. benim dört yaşındakı yegenim televizyona teledon öne bak diyeceğine arkana bak der:)

Benim oglanda cumle kurarken R ler F ler H ler malesef hep Y :) ya da D sese gore degisiyor ama tek basina harf soyleyebiliyor birlestirirken sorun iste 5 yasina girecek neyseki artik herkes anliyor gecen sene ben anliyordum ablasi anliyordu bi tek adini da dogru diyemez ah ah :D yegenlerimden aliskinim gec konustular erkek olanlar, o kadar dr a gittiler bisey yok kitap okuyun demisti yengeme dr ,he bir de bu cocuk bir konusucak sus diyeceksiniz demisti.Keza oyle de oldu susmuyor cocuk :D.Kizimda 1 yasinda konustu ,tam tersi iste..Canlari sag olsun uzulmeyin harfleri bile yeter..

Benim oglanda cumle kurarken R ler F ler H ler malesef hep Y :) ya da D sese gore degisiyor ama tek basina harf soyleyebiliyor birlestirirken sorun iste 5 yasina girecek neyseki artik herkes anliyor gecen sene ben anliyordum ablasi anliyordu bi tek adini da dogru diyemez ah ah :KK70: yegenlerimden aliskinim gec konustular erkek olanlar, o kadar dr a gittiler bisey yok kitap okuyun demisti yengeme dr ,he bir de bu cocuk bir konusucak sus diyeceksiniz demisti.Keza oyle de oldu susmuyor cocuk :KK70:.Kizimda 1 yasinda konustu ,tam tersi iste..Canlari sag olsun uzulmeyin harfleri bile yeter..
Evet harfleri tek tek söyletince oğlumda söylüyor ama birleştirirken değişiyor harfler, arkadaşının adını söyler ama kendi adını söyleyemez 😊
Arkadaşımın kızı var oğlumdan 2 gün önce doğdu ve doğduklarından beri beraberler kız öyle bi konuşuyor ki büyümüşte küçülmüş gibi hiç bir dakka susmuyor ve büyük insan gibi oturup senle sohbet ediyor sürekli onla bir araya getirmeye çalışıyorum ama işin kötü yanı oğlumla hiç anlaşamıyolar o yüzden de bir işe yaramıyor 🤷

Selam bayanlar
Oğlum bu ay 3 yaşına girdi ve iki harfli kelimeleri tersten söylüyor mesela aç değilde ca, it yerine ti, at yerine ta gibi diğer kelimeleri normal söyleyebiliyo sadece 2 harfli olanlar böyle. Zamanla düzelir mi yoksa bu bi bozuklukmu bilemedim çocuğu böyle olan varmıydı?
Bu arada normal söyledikleri de var bu, ne, ay gibi onuda belirtmek istedim.
Zeka meselesi dert etmeyin. Benim de kardeşim öyleydi suya us top a pot vs vs. Doktr beyni çok hızlı çalıştığı için drmişti ki gerçkten de öyledir. Yolu bahtı açık olsun inş.

Kesinlikle yüksek zekalı çocuklar öyle yapıyormuş ben kızımı pedagoga götürdüm aynısını söledi 🤓

Valla ben uzun sure yaptigimi hatirliyorum. Cumlelerin tersini dusunurken buluyordum kendimi :) bir sorun yok 2 unv.okudum her sey yolunda yani :)

Evet harfleri tek tek söyletince oğlumda söylüyor ama birleştirirken değişiyor harfler, arkadaşının adını söyler ama kendi adını söyleyemez 😊
Arkadaşımın kızı var oğlumdan 2 gün önce doğdu ve doğduklarından beri beraberler kız öyle bi konuşuyor ki büyümüşte küçülmüş gibi hiç bir dakka susmuyor ve büyük insan gibi oturup senle sohbet ediyor sürekli onla bir araya getirmeye çalışıyorum ama işin kötü yanı oğlumla hiç anlaşamıyolar o yüzden de bir işe yaramıyor 🤷
Bizim cocuklar zeki ondan oglum cani kimle isterse onla oynar, ama yaramaz ya da cok bagiran biriyse agzini acmaz tek kelime.etmez ona :)) gecen parkta down sendromlu kizla o kdr guzel oynadiki ve konustular cat pat sevindim

Olur öyle şeyler.
Bi 6 ay gözlemleyin.
Eğer geçmez veya şiddeti artarsa sorunun bi uzmana götürün.
Ama disleksi olsa mesela en erken okul cağında okuma yazma öğrenmeye başlaması ile yani konabilir.
Siz bu asamada sag sol kavramını bilmiyorsa öğretin.
Biliyorsa sorun yok.
Ayakkabı giyerken ve ust bas giyerken ters düz bilmiyirsa öğretin biliyorsa zaten sıkıntı yok.
Bol kitap alın ve kelimelerin okunuş yönünü keşfetsin.
Hatta siz okurken kitabı elinizle takip edin ara ara kelimeleri.
Bence sorun yok çocukta.
Geçecektir.

Bizim cocuklar zeki ondan oglum cani kimle isterse onla oynar, ama yaramaz ya da cok bagiran biriyse agzini acmaz tek kelime.etmez ona :)) gecen parkta down sendromlu kizla o kdr guzel oynadiki ve konustular cat pat sevindim
Aynen arkadaşın kızıda sürekli ağlayan ve aşırı oyuncak kıskançlığı olan bi çocuk, oğlumun elinde ne görse ister. Oğlumda önceden paylaşırdı her istediğinde verirdi ama artık canına tak etmiş sanırım beraber oynamak bile istemiyor hadi onlara gidelim deyince hayır diyor direk 😄 aslında anlaşabilseler konuşmasında faydası olabilir diye düşünüyorum. İşin kötü yanı eşim o kız çok iyi konuştuğu için o çok zeki ama bizim oğlan konuşamıyor diye bir problem var gözüyle bakıyor buda çok canımı sıkıyor..

Olur öyle şeyler.
Bi 6 ay gözlemleyin.
Eğer geçmez veya şiddeti artarsa sorunun bi uzmana götürün.
Ama disleksi olsa mesela en erken okul cağında okuma yazma öğrenmeye başlaması ile yani konabilir.
Siz bu asamada sag sol kavramını bilmiyorsa öğretin.
Biliyorsa sorun yok.
Ayakkabı giyerken ve ust bas giyerken ters düz bilmiyirsa öğretin biliyorsa zaten sıkıntı yok.
Bol kitap alın ve kelimelerin okunuş yönünü keşfetsin.
Hatta siz okurken kitabı elinizle takip edin ara ara kelimeleri.
Bence sorun yok çocukta.
Geçecektir.
Ters düz kavramlarını biliyor o yönden sıkıntımız yok gerçi bazen terliğini yine ters giyebiliyor ama 😊
Kitap okurken dinlemeyi sevmiyor daha çok aktivite kitaplarındaki resimler hakkında beraber konuşmayı neyin ne olduğunu hangi renk olduğunu filan o tür şeyleri seviyor..

Aynen arkadaşın kızıda sürekli ağlayan ve aşırı oyuncak kıskançlığı olan bi çocuk, oğlumun elinde ne görse ister. Oğlumda önceden paylaşırdı her istediğinde verirdi ama artık canına tak etmiş sanırım beraber oynamak bile istemiyor hadi onlara gidelim deyince hayır diyor direk 😄 aslında anlaşabilseler konuşmasında faydası olabilir diye düşünüyorum. İşin kötü yanı eşim o kız çok iyi konuştuğu için o çok zeki ama bizim oğlan konuşamıyor diye bir problem var gözüyle bakıyor buda çok canımı sıkıyor..
Ya asla aksine konusmayip sessiz kalanlar ,hayatta da boyle izleyip analiz edip sindirip oyle hareket eder mantiklidir oglumda dahil ,bana gore kizimda dahil surekli konusan simariklik yapan cocuklar daha sozelcidir :)) bakin matematikcilere az ve oz konusurlar neden icsel muhakeme yetenekleri var.Hic canini sıkma esin ilerde sasirir oglum 5 yasa girdi sayilir o hic cumlr kuramayan cocuk derdini anlatiyor hatta sorgulayan cumleler kuruyor ama peltek :) az ve oz kpnusur genelde resim yapar kagitlardan biseyler ya da oyuncak tamir aletleri ile duvar deler :) marangozda olabilir sıkınti yok iyi ahlakli kadina deger veren bi erkek olsun bizr yeter

He bu arada 10 yasindaki bulbul gibi 1 yasinda sakiyan kizim sagini solunu karistirirken ,az ve oz gec konusan oglum yonlerini bilir ben agladigimda goz yasimi siler

Ya asla aksine konusmayip sessiz kalanlar ,hayatta da boyle izleyip analiz edip sindirip oyle hareket eder mantiklidir oglumda dahil ,bana gore kizimda dahil surekli konusan simariklik yapan cocuklar daha sozelcidir :)) bakin matematikcilere az ve oz konusurlar neden icsel muhakeme yetenekleri var.Hic canini sıkma esin ilerde sasirir oglum 5 yasa girdi sayilir o hic cumlr kuramayan cocuk derdini anlatiyor hatta sorgulayan cumleler kuruyor ama peltek :) az ve oz kpnusur genelde resim yapar kagitlardan biseyler ya da oyuncak tamir aletleri ile duvar deler :) marangozda olabilir sıkınti yok iyi ahlakli kadina deger veren bi erkek olsun bizr yeter
Evet oğlumda arkadaşına kıyasla daha çabuk yürüdü bisiklet sürmeyi, tuvalet eğitimini daha çabuk öğrendi tamir birleştirme yapboz gibi şeylerde çok iyi. Geçenlerde arabasının iç mekanizması tamamen çıkmış dağılmıştı onla oyalanıyodu bi baktım hiç eksiksiz bi şekilde yeniden herşeyi yerine takıp bütün şekilde bana getirdi ona çok şaşırmıştım mesela. Zeka konusunda hiç şüphem olmadı zaten sürekli onla vakit geçirip ne yapabildiğini gördüğüm için içim rahat ama etraftan hala konuşmuyor mu lafları özellikle annem k.validem gibi eşimde onlardan etkileniyor herkesin çocuğu konuşuyor bizimki niye konuşmuyor bi sıkıntımı var acaba diye söylenince ben üzülüyorum. Gerçi bende çok fazla konuşmayı seven biri değilim banada çekmiş olabilir :KK48:

Back
X