Oğlum iki harfli kelimeleri tersten söylüyor

Sevgili_Nil

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
453
45
318
Niğde
Selam bayanlar
Oğlum bu ay 3 yaşına girdi ve iki harfli kelimeleri tersten söylüyor mesela aç değilde ca, it yerine ti, at yerine ta gibi diğer kelimeleri normal söyleyebiliyo sadece 2 harfli olanlar böyle. Zamanla düzelir mi yoksa bu bi bozuklukmu bilemedim çocuğu böyle olan varmıydı?
Bu arada normal söyledikleri de var bu, ne, ay gibi onuda belirtmek istedim.

Selam bayanlar
Oğlum bu ay 3 yaşına girdi ve iki harfli kelimeleri tersten söylüyor mesela aç değilde ca, it yerine ti, at yerine ta gibi diğer kelimeleri normal söyleyebiliyo sadece 2 harfli olanlar böyle. Zamanla düzelir mi yoksa bu bi bozuklukmu bilemedim çocuğu böyle olan varmıydı?
benim 2 yasindaki kizimda ayni bak a ka diyor mesela arastiriyordum takipte kalayim 🤔

ne zamandir boyle soyluyor? konusmaya yeni mi basladi? cocuklarda ilk konusma doneminde bu tur seyler olabiliyor.
Evet yeni yeni konuşuyor daha doğrusu canı isterse birşeyler söylüyor konuşmada biraz gecikti. Birde uzun uzun bişeyşer anlatmak istiyor ama tam konuşamadığı için hep anlamsız kelimeler çıkıyor ağzından şu anlamsız kelimeler söylemeyi bıraksa tam konuşacak gibi 😊

kuzenim kac yasina kadar dotomes dedi domatese ilkokula giderken duzeldi nerdeyse😂 iki univ bitirdi zehir gibi kiz. benim oglum da 2 yasinda olmak uzere, bence konusuyor, ama toplum icine girdigimizde soyoediklerini kimse anlmiyor😂
Oğlumda benim yanımda konuşuyor ama başkası olduğu zaman utanıyor ve konuşmak istemiyor yanıma sokulup sessizce hu içecem diyor 🤦

Oğlumda benim yanımda konuşuyor ama başkası olduğu zaman utanıyor ve konuşmak istemiyor yanıma sokulup sessizce hu içecem diyor 🤦
ay bu sadece bizde var saniyodum:) telefonda bile konusmuyor utanip. biri varken adini bile soylemiyor. cok nadir bir iki kelime soylerse de benden baska anlayan olmuyor zaten

ay bu sadece bizde var saniyodum:) telefonda bile konusmuyor utanip. biri varken adini bile soylemiyor. cok nadir bir iki kelime soylerse de benden baska anlayan olmuyor zaten
Zamanla açılırlar inşallah yoksa böyle çocuğun konuşabildiğini kimseye inandıramıyorum 😄 gerçi hala yaşıtları gibi konuşamıyor orası ayrı mesele ama 🤷

Daha yeni baslamis konusmaya, karıştırması normaldir.

Ben de amcaya acma, komşuya koşmu, şapkaya şakpa dermisim. Sonra duzelmis :KK48:

Bazi cocuklar da kavramlari ters soyler mesela. Sicaga soguk, buyuge küçük gibi.

kuzenim kac yasina kadar dotomes dedi domatese ilkokula giderken duzeldi nerdeyse😂 iki univ bitirdi zehir gibi kiz. benim oglum da 2 yasinda olmak uzere, bence konusuyor, ama toplum icine girdigimizde soyoediklerini kimse anlmiyor😂
Ahahha kardesim de domtimes derdi.helikoptere de hoptikhoptiker.

Selam bayanlar
Gayet normal zeki olduğuna delalet korkmayın ilerde duzelicektir.Bizde de var bi ufaklık korkup sormuştuk doktoruna sorun olmadığını soylemisti.

Ben lisedeyken bir donem yasadim. İki harfli degilde bende bir kelimeyi baska kelimeyle birlestirme gibi birsey vardi. Birde evliyken bir donem yaşadım. Nedenini bende bilmiyorum sanirim stresten..
Ornegin kafam karıştı diyeceğime karam kafıştı demiştim ilk en aklimda kalan bu

Ben lisedeyken bir donem yasadim. İki harfli degilde bende bir kelimeyi baska kelimeyle birlestirme gibi birsey vardi. Birde evliyken bir donem yaşadım. Nedenini bende bilmiyorum sanirim stresten..
Ornegin kafam karıştı diyeceğime karam kafıştı demiştim ilk en aklimda kalan bu
olur oyle arada. halam koskoca kadin ince onsan ellerini yikar demisti once insan ellerini yikar diyecegine😂

Benim kuzen de vantiltore fontirifittik derdi :KK70: oğlum 25 aylık konuşmuyor kelimeleri var cumleleri yok.endiselenmeli miyim acaba.
Daha erken canım zamanla konuşur benim oğlumda 3 yaşında oda daha tam anlamıyla konuşmuyor. Canı isterse birşeyler söylüyor anne hu içecem, çay doldur, anne çiş geldi, anne bak hapşu dedim bunun gibi basit cümleler var ama yinede tam anlamıyla ifade edemiyor kendini 😕 yeni birşeyler söyletmeye çalıştığımızda da bazılarını söylüyor ama bazılarını ağzında geveliyor kendini zorlamıyor hiç. Bide utangaçlık var söyleyemeyeceğini düşündüğü kelimeleri hiç söylemeden ı ııh diye reddediyor yada sessiz şekilde söylemeye çalışıyor napacam bilmiyorum hayırlısıyla bi konuşsaydı

Back
X