- 9 Haziran 2009
- 8.684
- 3.220
- 448
- Konu Sahibi nadirensevda
-
Oğlum için dünyaya gelmeden odasını hazırlamıştık ve o zaman montessöriden haberim yoktu büyüye bilen hatta altından yine bi yatak çıkabilen bi beşik olan oda takımı aldık niyetim doğumdan sonra odasında yatırmaktı ama işler öyle olmadı doğumdan sonra bi kaç kötü olay yaşadık oğlumla ilgili gözümün önünden ayıramazdım ya tekrarı olursa diye o zamandır bizim yanımızda yatıyor ve beşiğini hiç kullanmadık süs diye duruyorlar odadaMerhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.
Ben montessori yöntemine uygun bir oda dizayn etmek istiyorum. Ancak onun yataklari ya yer yatagi biçiminde veya bayagi alçak. Dolaplar küçük doğal olarak. Felsefesi bu çünkü.
Eşim bunlar çok küçük 3 5 yıl sonra ne olacak yeniden mi oda yapacağız diyor.
Kardeşim ve etrafındaki çoğu kişi 6 yaşından sonra bu yataklarda yatmiyorlar diyor. Ayrıca büyüyünce dolaplar küçük kalacak diyorlar.
Dolap işine söyle bir cozum getiriyorum. Dolabın aşağı kısımları küçükken kullanılır büyüdükçe üst raflarınida kendisi kullanabilir. Ama yatak konusunda kimseyi ikna edemiyorum.
Bu konuda tecrübesi olan bu yönteme göre oda dizayn eden arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Yatak yere yakın olunca çocuklar büyüdükçe kullanımı Zor mu olur? Varsa fotolar koyabilir misiniz? Bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim şimdiden.
Bence çok hoş yatak kucuk degilki benim 9 yașındaki oğlum severek yatıyor buna benzerindeBen ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı
Peki daha küçükken montessori yatakta yatabilir mi (mesela 6 aylık)? Mobilya beşik yerine bu tip bir yatak almak istiyorum. Yani bizim odamıza ufak bir beşik alıp, kendi odasına geçtiğinde yatakta yatar diye düşündüm ama bunlar düşünceden ibaret kalır diye de korkuyorum :) ama montesorri yataklar çok alçak, üşür diye eşim pek sıcak bakmıyor.
Merhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.
Ben montessori yöntemine uygun bir oda dizayn etmek istiyorum. Ancak onun yataklari ya yer yatagi biçiminde veya bayagi alçak. Dolaplar küçük doğal olarak. Felsefesi bu çünkü.
Kardeşim ve etrafındaki çoğu kişi 6 yaşından sonra bu yataklarda yatmiyorlar diyor. Ayrıca büyüyünce dolaplar küçük kalacak diyorlar.
Dolap işine söyle bir cozum getiriyorum. Dolabın aşağı kısımları küçükken kullanılır büyüdükçe üst raflarınida kendisi kullanabilir. Ama yatak konusunda kimseyi ikna edemiyorum.
Bu konuda tecrübesi olan bu yönteme göre oda dizayn eden arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Yatak yere yakın olunca çocuklar büyüdükçe kullanımı Zor mu olur? Varsa fotolar koyabilir misiniz? Bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Niye 5 yaşına kadar yatsın ya:) boyu sığana kadar yatablr bence. Boyutlarını bilmyrm ama onlar biraz gıcıklığına yorum yapıyolar. Eğer tek çocuk düşünüyosan bu tarz kral gibi bi oda yap canım sen. Hee 5 yaş diyolarsa buna evinn odasına göre bu tarz bi yatağın büyüğünü yaptırıver:) ben 6 aylıkken ayırdım park yatakta yatyr. Gittiği yere kadar ama snrasnda kardeşyle birlkte ranza planlıyrm. Bide eşinle istişareni yap geç etrafa danıştkça insann kafası karışıyo:)Ben ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı
Kızım 15 aylık, yaşında ayırdık odasını. Ben de çok inceledim, araştırdım.. zaten oldum olası o kutu çocuk yataklarını sevmiyordum. Yerden yüksekliği sanıyorum 20-25 cm olan 100x200 cm yatak yaptırdım. Hatta üzerine de ileride oyun odası olarak kullanabileceği baya çatısı olan, önünde de verandası olan bir kat çıktık, ranza gibi düşün yani. Şimdilik merdiveni önünde durmuyor tırmanmasın diye.. ama gelen misafir çocuklar bayılıyor üst kata. Kapısı ve penceresi var, perdeleri var, alt katın korkuluk koruyucularıyla aynı kumaştan. Dolabı da odamıza göre tepesi yine çatı gibi yaptırdım. Montessoriyi kendime göre uyarladım yani
Ve kızım çoook rahat inip çıkıyor yatağına, yatağın bir tarafında sadece yarısında korkuluk var, ilk zamanlar düşse de bişey olmaz ama yine de battaniye koydum önüne, şimdi onu da kaldırdık istediği gibi girip çıkıyor, üstelik büyük olduğu için ben de rahatça yatıyorum yanına. Ebatları değiştirebilirsiniz oda müsaitliğine göre..
Minik sağlam ayaklı altı kaymayan cinsinden bir tabure kesin çözüm.İyi de 3-4 yaşındaki çocuk 1 metre yüksekliğindeki lavaboya erişip, elini yıkayıp kurulayamaz ki.. Dişini de fırçalayamaz... Bu durumda sizin çözümünüz nedir?
Merhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.
Merhaba bizde yeni yaptırdık bir ay oluyor nerdeyse odaya geçiş sürecini kolaylaştırıyor bence odasında daha fazla vakit geçiriyor tv izlememeye başladı hep odasında oyunlar oynuyoruz 23 aylık oğlum seviyor yani kullanışlı çekmecesi filan var altında kocaman depolama alanı oyuncak yada kıyafet konulabilir dolabında pek kıyafetimiz olmadığı için 2 kapılı istedim şimdilik memnunuz ölçüsü 100*200 cm tahminimce bi 9 -10 yaşına kadar yatabilir diye düşünüyorum fikir olsun sizlere diye paylaşmak istedimMerhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?