Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Oglum için oda.. biraz kafam karisti

Ben de dediğiniz yataktan düşünüyorum ileride çocuğum olursa.
Yarın bir gün bazı yerleri kestirilerek normal yatağa da dönebilir bence. :)

Oğlum için dünyaya gelmeden odasını hazırlamıştık ve o zaman montessöriden haberim yoktu büyüye bilen hatta altından yine bi yatak çıkabilen bi beşik olan oda takımı aldık niyetim doğumdan sonra odasında yatırmaktı ama işler öyle olmadı doğumdan sonra bi kaç kötü olay yaşadık oğlumla ilgili gözümün önünden ayıramazdım ya tekrarı olursa diye o zamandır bizim yanımızda yatıyor ve beşiğini hiç kullanmadık süs diye duruyorlar odada
benim yatağım yere çok yakın bi model şuan çok rahat inip çıkıyor uyandığında beşiğine yatırsam uyanınca benim almamı beklicek kendi inemez şuan ki aklım olsa asla bu tarz bişey almazdım şimdi beşiği satıcaz yerine montessöri yatağı alıcaz
Evet insanların yaklaşımı çok farklı oluyor siz eşinizle konuşun ikna olması gereken o diğer kişileri boşverin

Ben ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı
Bence çok hoş yatak kucuk degilki benim 9 yașındaki oğlum severek yatıyor buna benzerinde

Oglum dogmadan dunyanin parasini verip koca yatakli oda takimi aldim. O zaman montessoriyi bilmiyordum. Suan 2 yasinda ve cok para vermemis olsam hepsini elden cikarip montessori yatagi alacağım. Millete yer yatagi gibi geldigo icin tuhaf geliyordur

Çocuk odası ihtiyaca göre şekillenmeli ve ucuz/basit mobilya kullanılmalı diye düşünüyorum.
Oğlum doğmadan önce oda falan yapmadım.
Ahşap bir park yatak aldım. Bir kenarını takmadım, yapıştırdım yatagıma, Doğumdan itibaren kendi yatağında, yanımda yatmış oldu.

6 aylıkken odasını ayırdım, ahşap park yatağı ile.
Odasında sadece bir L koltuk ve halı vardı.

8 aylıkken Ikea dan bir dolap ve file oyuncak Sepeti aldık.

1.5 yaşına kadar böyle gitti.

Sonra yine ikea dan şimdi üretimse olmayan, 60cm-170cm, bir yanı korkuluk, alçak bir yatak aldım. Gulliver karyola mı neydi adı.

Şuna benzer.

Sonra bir de oyuncak ve kitapları için dolap.
Dolaplarda şöyle ama kapakları düzenleri bende farklı. Uzun olanın sadece üst raflara erişemiypr kıyafet dolabı. Ama isterseniz alttaki çekmeceli kısmı olmadan alınıyor. Sonra uzayınca çekmeceleri alırsınız vs..

Bunlar ayrı, modüler. Uzat kısalt, çekmece koy, dolap yap kafana göre takılabildiğin mobilyalar.

Sonra bir de yine ikea mamut aldık, masa ve sandalye.

Bu Arada L koltuğun bir bacağını söktük, 2 kişilik koktu oldu odada yer açmak için.
İkinci oğlan gelince de ahşap park yatak tekrar kuruldu, bir de dolabı aldık.
Az büyüsün mamut olan masaya bir tane daha sandalye.

Demem o ki,montessori demek çatı şeklinde ışıklı bilmem nesi olan yatak demek değil.
O bir tasarımı. Ki bana göre yorucu bir tasarım. Çocuğun kendi boyunda mobilyalara ihtiyacı var olduğunu düşünürken kendinden yüksek tahtaları kafasının tepesine koymak felsefeye uygun gelmiyor.
Çocuğunuza oda yapmak tek seferde her şeyi almak demek değil.
İhtiyaç duydukça almak önemli
Mesela bizim sonraki aşama yüksek ihtimal L koltuktan kalan parçayı da çıkarıp oraya yere minder attığımız, Işık’larını birlikte seçeceğimiz bir okuma köşesi yapmak olacak.
Ama henüz kitaplarla kendi başına vakit geçirmekten pek keyif almıyor.
Bir de alt değiştirme, 2. Bebeği emzirme için vs o koltuğa hala benim ihtiyacım var.

Siz de tasarımlara çok takılmadan, ihtiyaclarınızı belirlemeye bakın :)

benim aldığım yere bitişik değildi, karyola tipindeydi ama baya alçaktı.

ama montessori tipinde olanlarda da alt katman oluyor, üstüne de yatak olunca üşütmesi pek muhtemel değil bence.
ama 1,5 yaşa kadar beşik daha iyi olmaz mı? benim büyüğü 2 yaşında geçirdim karyolaya, küçük şuan 15 aylık beşik kullanıyor, beşikte çok rahat ediyor, rahatsız olana kadar geçirmeyi düşünmüyorum.

Kızım 15 aylık, yaşında ayırdık odasını. Ben de çok inceledim, araştırdım.. zaten oldum olası o kutu çocuk yataklarını sevmiyordum. Yerden yüksekliği sanıyorum 20-25 cm olan 100x200 cm yatak yaptırdım. Hatta üzerine de ileride oyun odası olarak kullanabileceği baya çatısı olan, önünde de verandası olan bir kat çıktık, ranza gibi düşün yani. Şimdilik merdiveni önünde durmuyor tırmanmasın diye.. ama gelen misafir çocuklar bayılıyor üst kata. Kapısı ve penceresi var, perdeleri var, alt katın korkuluk koruyucularıyla aynı kumaştan. Dolabı da odamıza göre tepesi yine çatı gibi yaptırdım. Montessoriyi kendime göre uyarladım yani
Ve kızım çoook rahat inip çıkıyor yatağına, yatağın bir tarafında sadece yarısında korkuluk var, ilk zamanlar düşse de bişey olmaz ama yine de battaniye koydum önüne, şimdi onu da kaldırdık istediği gibi girip çıkıyor, üstelik büyük olduğu için ben de rahatça yatıyorum yanına. Ebatları değiştirebilirsiniz oda müsaitliğine göre..

Kızım yer yatağından bu yatağa 2 yaşında geçti.. 5 yaşına kadar kullandik.. 30cm yükseklikte olduğu için yatıp kalkması vs çok rahattı.. 250 tl civarı oldugu icin de cok uygun bir ara yatak oldu.. şimdi bazalı tek-kişilik yatak aldık.. bir de gardrobu var doğduğundan beri kullanıyor..

Ben ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı
Niye 5 yaşına kadar yatsın ya:) boyu sığana kadar yatablr bence. Boyutlarını bilmyrm ama onlar biraz gıcıklığına yorum yapıyolar. Eğer tek çocuk düşünüyosan bu tarz kral gibi bi oda yap canım sen. Hee 5 yaş diyolarsa buna evinn odasına göre bu tarz bi yatağın büyüğünü yaptırıver:) ben 6 aylıkken ayırdım park yatakta yatyr. Gittiği yere kadar ama snrasnda kardeşyle birlkte ranza planlıyrm. Bide eşinle istişareni yap geç etrafa danıştkça insann kafası karışıyo:)

6 yasndan sonrada genc odasi alirsinz. Bu kadar basit. Bu tarz montessori yatak bi turlu cazip gelmiyor bna sanki odaya ne yaparsan yap tamamlanmamis gbi gorunuyor. Kiz olsa Tul fln takarsinda....
IKEA da istedgn zmn 200 e kadar uzayan yataklar var bn ogluma onu kullaniyorm 5-6 yasinda uzatirz diye dusundum.. cokta memnunum..

Rica etsem fotoğraf atabilir misiniz acaba ?

Yatağın rengi hariç modeli çok güzel dolabı büyük yaptıra bilirsiniz. Ayrıca arabalı yatakları çocuklar 13-14 yaşına kadar kullanıyor gayette severek çbu yatak niye kullanılmıyor anlamadım?

İkea daki uzayabilen karyola daha kullanışlı olur bence. Şu demir, yanlarında korumalık olan karyola.

Ben kızımda büyüyebilen beşikli bir oda takımı almıştım,yatağın altında büyükçe bir bölme var,çekilebilen,içine yatak konulabiliyor ama ben oyuncak koydum.
Şu an 5.5 yaşında 6 ay kadar önce yatağını büyütüp ,içine büyük yatak aldım,yandaki korkuluk duruyor hala hoş eskisi kadar dönmüyor,olmasa da olurmuş.
Seneye onu çıkarırım diye düşünüyorum.
Bu arada montessori eğitimi verilen bir okula gidiyor kızım 2 senedir ama ben düşünmedim odasinı montessori'ye göre düzenlemeyi.
Halihazırda var olan odasında,çekmedecen kendi giysilerini alıp giyinebiliyor. Kendi ayakkabıları için ayakkabı dolabımın alt 2 rafını boşaltıp ona verdim,oradan alıp giyinebiliyor,giymediğini kaldırıyor.
Kendi yatağını topluyor.
Dolaptan sütü alıp bardağına doldurup içiyor,boş bardağı makineye yerleştiriyor.
Çamaşırlarını renkliyse renkli sepetine,beyazsa beyaz sepetine atabiliyor.
Sürahiden kendi suyunu doldurabiliyor.
Kurabiye,kek vs gayet yapabiliyor. Ona göre çırpıcım var alip eline kek için yumurta çırpabiliyor. Ben malzemeleri ekliyorum o karıstıriyor.
Ben temizlik yaparken eline fısfıs ve bezi alıp sehpaların tozunu alır.
Banyosunu kendi yapar.
Camaşır katlamama yardım eder.
Ama gidipte ocağı yakmaz,yada deterjan vs dokunmaz. Fırını ellemez.

Oda çok elzem değil yani.
Evde belli başlı şeyleri ona uydurup,yapmasını desteklerseniz inanın montessori odası yapmaya gerek kalmıyor.
Onuda dahil edebilirseniz kendi rutininize gayet güzel kendi işini kendi gören birey haline geliyor.
Bakın balıkların suyu değişecek bekliyorum akşam kızımla yapalım diye.
Yada kurabiye kek vs yapacaksam okul çıkışını bekliyorum ki beraber yapabilelim.
Bu arada asla yap demem,zorlamam. Kendi seviyor ve bana söyler anne sakın şunu yapma birlikte yapalım diye. Bende kendim 2 dakikada yapabilecekken sabırla onun yapmasıni beklerim. Dökülen saçılan olursa kızmam ki zaten "annecim döküldü ama ben temizleyeceğim "der eline ıslak mendil,kağıt havlu alır siler. Silmese de canı sağolsun derdim kızmazdım ama inanın böyle böyle öğreniyorlar.

Bende beğeniyorum biraz fiyatları yüksek ama bilemedim haklılık payı vardır. Küçük birşey değil de büyük birşey bakın dediği gibi 3 sene sonra tekrar oda yapmak zorunda kalmayın yani kullanışlı olsun. Görsel anlamda hoş olabilir ama demek ki kullanışlı gelmemiş eşine.

İyi de 3-4 yaşındaki çocuk 1 metre yüksekliğindeki lavaboya erişip, elini yıkayıp kurulayamaz ki.. Dişini de fırçalayamaz... Bu durumda sizin çözümünüz nedir?
Minik sağlam ayaklı altı kaymayan cinsinden bir tabure kesin çözüm.
Benim lavabom ve klozetim çok yüksek değil ama tabure ile kullandık geçen seneye kadar,şu an taburesiz gayet elini de yıkar,dişini de fırçalar kızım 5.5 yaşında.
Merdivenli klozet adaptörleri var,ben kullanmadım ama oda klozete oturabilmesi için kolay bir çözüm.

Merhaba nadirensevda. Hala montessori yatak almayı düşünüyorsan bu modelleri de incele derim. Diğerlerinden farklı. Biz park yatak modelini aldık. Oldukça kaliteli. Diğerleri gibi çam ağacından değil. Büyük boyu da var. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

yatak işini ne yaptınız , bu yatakları çok begenıyordum meger montesori tarzıymış onuda ögrenmiş oldum ,
sayenızde ,

çoxugunuz kız olsa 13-14 yaşına kadar gideri var ama erkek oldugu için kullanımı okdar olurmu bilemedim ,

Merhaba bizde yeni yaptırdık bir ay oluyor nerdeyse odaya geçiş sürecini kolaylaştırıyor bence odasında daha fazla vakit geçiriyor tv izlememeye başladı hep odasında oyunlar oynuyoruz 23 aylık oğlum seviyor yani kullanışlı çekmecesi filan var altında kocaman depolama alanı oyuncak yada kıyafet konulabilir dolabında pek kıyafetimiz olmadığı için 2 kapılı istedim şimdilik memnunuz ölçüsü 100*200 cm tahminimce bi 9 -10 yaşına kadar yatabilir diye düşünüyorum fikir olsun sizlere diye paylaşmak istedim

Eklentiler

• WP_20180327_004.jpg
    33,4 KB · Görüntüleme: 131
  • WP_20180327_002.jpg
    27,4 KB · Görüntüleme: 111
  • WP_20180327_003.jpg
    27,4 KB · Görüntüleme: 109
  • WP_20180327_006.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 110
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…