• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Oglum için oda.. biraz kafam karisti

Benim oğlum 5 yaşında biz de oda yaptırmayı düşünüyoruz ikinci çocuğu da istediğim için ranza ya da yavru yataklı bir model düşünüyorum . Alt katı kullanır birkaç sene sonra üste çıkar güvenlikli olması açısından kendim çizip yaptıracağım büyük bir elbise dolabı bir de çalışma masası yaptırıp çok uzun bir süre kullanmasını istiyoruz bakalim. Sizin beğendiğiniz yatak çok fazla yer kaplıyor gibi sanki odaniz genisse olabilir tabii ama ben düşünmezdim açıkçası. Daha küçük fazla yer kaplamayan şeyleri beğeniyorum genelde.

Eklediginiz yatak cok guzel.
Ben ogluma ikeanin Busunge mavi rengi aldim, istedigin boyuta ayarliyabiliyorsun yatagi. Bence kullanislida

Ben ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı
Değişik bir model ama güzel ayrıca küçükte değil yatak 9-10 yaşına kadar kullanılır gibi geldi bana,4-5 yaşından sonra merdivenlerini çıkarabilirsiniz mesela,ama odanızın boyu nasıl bu yatak rahat sığar mı.

Değişik bir model ama güzel ayrıca küçükte değil yatak 9-10 yaşına kadar kullanılır gibi geldi bana,4-5 yaşından sonra merdivenlerini çıkarabilirsiniz mesela,ama odanızın boyu nasıl bu yatak rahat sığar mı.

Şimdi onu olcuyordum. Yatak yaptitilacagi için eğer bu yatak olacaksa biraz kirpicaz çünkü çok yer kaplayacak gibi duruyor. Modeli çok güzel kullanışlı ve montessori felsefesine de uygun. Ittire kaktira yerkestiririm artık . :-)

Ben bildiğimiz odada büyüdüm, bir farkım yok.

Öyle tarz olursa ne oluyormuş çocuğa?
Mpntesorrinin felsefesi çocuğa engelsiz bir alan sunmak. Kendi yatağına kendi yatar, yatağını toplayabilir. Kendi kıyafetlerine kendi oyuncakların kendi erişebilir.

İkea dan karyola alın. Karyola ayaklarını takmazsiniz olur size yer yatağı. Veya ayakları keser öyle taksiniz. Büyüyünce gider yeni ayak alırsınız. Dolaplar bence çok küçük değil zaten. Ama raflar küçük sandalye koltuk onun boyuna göre olursa çok güzel olur tabi. Ben pinterest de ikea montessori pinlerini takip efiyorum güzel yaratıcı fikirler var. Illa çatılı yatak olmak zorunda degil

Iyiki konu acmisim içime şu serptiniz. :-) dolabı yaptıracağım bir kaç fikri bir arada tasarladim. Büyük alın neden dediniz?
Küçüğü gerçekten kullanışlı olmuyor. Şirin tamam, çocuk kendi alıyor istediğini, kendi boyutlarında olması daha iyi evet ama ömrü çok kısa. Büyük dolabın alt bölmelerini çocuğa göre düzenlersiniz. Yorganıydı, yastığıydı, tulumları, bezleri üstlere koyarsınız.

Merhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.

Ben montessori yöntemine uygun bir oda dizayn etmek istiyorum. Ancak onun yataklari ya yer yatagi biçiminde veya bayagi alçak. Dolaplar küçük doğal olarak. Felsefesi bu çünkü.

Eşim bunlar çok küçük 3 5 yıl sonra ne olacak yeniden mi oda yapacağız diyor.

Kardeşim ve etrafındaki çoğu kişi 6 yaşından sonra bu yataklarda yatmiyorlar diyor. Ayrıca büyüyünce dolaplar küçük kalacak diyorlar.

Dolap işine söyle bir cozum getiriyorum. Dolabın aşağı kısımları küçükken kullanılır büyüdükçe üst raflarınida kendisi kullanabilir. Ama yatak konusunda kimseyi ikna edemiyorum.

Bu konuda tecrübesi olan bu yönteme göre oda dizayn eden arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Yatak yere yakın olunca çocuklar büyüdükçe kullanımı Zor mu olur? Varsa fotolar koyabilir misiniz? Bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkür ederim şimdiden.

Aynı tarz ve düşüncedeyiz.
Oğlum 1 buçuk yaşında, yanımda yer yatağında güvenliği için ve uyandığında oda içinde istediği gibi oyuna geçebiliyor, yanıma gelip beni uyandırıyor.

Odasını bekletiyorum, yaza doğru son ayarlarını çekmeyi düşünüyorum ve onun boyunun yetişeceği hizaya göre her şeyiyle ayarlı hale getirmeyi. Ben direkt marangoza yaptıracağım planlarımda bir değişiklik olmazsa, dolap hariç masa-sandalye-yatak-kitaplık vb hepsi kolay ulaşacağı biçimde olacak; dolabı sadece tüm kıyafetlerini depolama için kullanmayı düşünüyorum, günlük giyeceklerini yine onun boyuna uygun, kapı arkası duvara yaptıracağım askıya asabilecek ve yavaş yavaş yukarıya çekebileceğim bir pratiklikte olacak.
Yani kafamda planladım öyle. Zaten bir süre sonra kendi odasına kendi zevklerine göre müdahale etmek isteyecektir.

Ekteki yatak da gayet kullanışlı.

Benim oglan 20 ayliktan beri normal bazada yatiyor. Yatagini cok benimsedi cok seviyor uykusu geldimi yatagina cikiyor. Bir iki kere tek yaticam diye beni kovmuslugu bile var ve ozguvenimiz tavan durumda.
15 cm yukarda yatmis asagida yatmis onu cokta kafaniza takmayin. Montessori dediginiz seyin temelinde dogallik ozguven beceri yatiyor. Yani bunlari sagladiktan sonra meteryallere cok takilmayin.
Cocugunuz bazaylada cok guzel kendi uyuyabilir. Askili dolap yerine cekmece kullaninca da kendisi alip yerlestirebilir. Yani siz montessoriye uymayin onu kendinize uydurun.

Son olarak maddi imkaniniz varsa cocugunuza guzel anilar birkmak icin kendini ozel hissettirmek icin istediginizi yapabilirsiniz. Benim yazim genele soylenmis sozler cunku malesef montessori yapicm ama yatak cok pahali meteryaller cok pahali diye uzulen cok fazla insan var

Aynı tarz ve düşüncedeyiz.
Oğlum 1 buçuk yaşında, yanımda yer yatağında güvenliği için ve uyandığında oda içinde istediği gibi oyuna geçebiliyor, yanıma gelip beni uyandırıyor.

Odasını bekletiyorum, yaza doğru son ayarlarını çekmeyi düşünüyorum ve onun boyunun yetişeceği hizaya göre her şeyiyle ayarlı hale getirmeyi. Ben direkt marangoza yaptıracağım planlarımda bir değişiklik olmazsa, dolap hariç masa-sandalye-yatak-kitaplık vb hepsi kolay ulaşacağı biçimde olacak; dolabı sadece tüm kıyafetlerini depolama için kullanmayı düşünüyorum, günlük giyeceklerini yine onun boyuna uygun, kapı arkası duvara yaptıracağım askıya asabilecek.
Yani kafamda planladım öyle. Zaten bir süre sonra kendi odasına kendi zevklerine göre müdahale etmek isteyecektir.

Yatak , oyuncak komidin ve dolabı kendi odasinda kütüphaneye ise evin başka bir odasında yapmayı düşünüyorum. Çok büyük değil evimiz hatta değiştirmeyi de düşünüyoruz ama hepsi odasına sığmaz. Alan çok daralir. Başka bir Odamıza kütüphane ve koltuk koyacağız. Çocuk icon bu kütüphaneye kullansak sizce nasıl bir fikir

Yatak , oyuncak komidin ve dolabı kendi odasinda kütüphaneye ise evin başka bir odasında yapmayı düşünüyorum. Çok büyük değil evimiz hatta değiştirmeyi de düşünüyoruz ama hepsi odasına sığmaz. Alan çok daralir. Başka bir Odamıza kütüphane ve koltuk koyacağız. Çocuk icon bu kütüphaneye kullansak sizce nasıl bir fikir

Alt rafları onun kullanımına açarsınız, üst kısım size ait olur; salt kendi odası değil, evin içinde de böyle alanlar edindikçe genel olarak evin düzenine katkıda bulunma, "Bizim yaşam alanımız-bu kısım benim sorumluluğumda" algılarına da yardımcı olur diye düşünüyorum, gayet güzel bence. Kitap okuma koltuğu olur salonda da, portatif bir basamak ile çıkabileceği. O basamağı kütüphane-koltuk arası da kullanır.
Ben de yapabilirim bak bunu :) ^_^

Çok abartmıyor musunuz ya?
Toplayabildiği kadar toplasın yatağı, erişebileceği yerde olsun oyuncakları, tamam çocuk birey de, yetişkin değil.
Gelişim sıkıntısı yoksa, fazla özeniyorsunuz. Tatlı bir telaş anlıyorum, ama pragmatik değil.

ben de oğluma 2 yaşındayken alçak yatak almıştım, çok rahat etti, düşecek edecek derdi yok, gece çıkar iner yatağına.
asıl yükseklerde nasıl 2 yaş çocuğunu yatırıyorlar ona şaşırıyorum ben.

Baktim söylediğiniz yatağa güzel görünüyor. Teşekkür ederim. Bir de normal yatak baza alın korkuluk takın bir de merdiven koyun diyen oldu. .. çok kötü fikirler değil ama sanırım en iyisi yqtak ölçülerine bakmak.

Dediğim gibi şu aşamada en büyük sıkıntı yere yakın yataklarda yatmak rahat midir kısmı. ..
Valla evdeki en rahat yatak bizim bebenin yatağı. Yere yakın üşür diye endişe ediyorsanız biz altına battaniye de serdik. Bence çocuklar için en iyisi en güvenlisi yer yatağı.
O toplar lamba mi? Onu nerden aldınız?
Evet led ışık. Onlar da ikea’dan.

Çok abartmıyor musunuz ya?
Toplayabildiği kadar toplasın yatağı, erişebileceği yerde olsun oyuncakları, tamam çocuk birey de, yetişkin değil.
Gelişim sıkıntısı yoksa, fazla özeniyorsunuz. Tatlı bir telaş anlıyorum, ama pragmatik değil.

Ben birisinin evinde görmüştüm ve henüz anne değildim. Ondan sonra montessori yi öğrendim
Adam evde 2 tuvalet vardı ve birini iptal etmiş çocuğu için küçük bir klozet ve lavabo koymuştu. Bir arkadaşın da dediği gibi sadece şekilde değil özde yani felsefesini anlayarak çocuklarımızı yetistirebilirsek ne mutlu bize. Bu tarz araçlar da bunun için gerekli diye düşünüyorum.

Ben birisinin evinde görmüştüm ve henüz anne değildim. Ondan sonra montessori yi öğrendim
Adam evde 2 tuvalet vardı ve birini iptal etmiş çocuğu için küçük bir klozet ve lavabo koymuştu. Bir arkadaşın da dediği gibi sadece şekilde değil özde yani felsefesini anlayarak çocuklarımızı yetistirebilirsek ne mutlu bize. Bu tarz araçlar da bunun için gerekli diye düşünüyorum.
Amacın için araç bunlar değil, herhangi bir mobilya.
Çok gereksiz geldi bana.
Bilinçli anne olmak bu mu? Bilemiyorum valla
Pahalıdır da bunlar.
İkeadan alın hem ucuz, eşin haklı

Bir de konuda yorumu olanların çoğu, Google aratıp, yazdı Emin’im :))

Montessori tarzini ben de cok begeniyorum. Sizin icin onemli olan o anlayisla bir oda yapmak mi? Yoksa sadece goruntusu itibari ile mi istiyorsunuz? Eger istediginiz Cogunuzun o anlayisla buyumesiyse bence yatak en kolay cozum uretilebilecek konu. Tek kisilik baza yataklarinin olcusu sabittir. Tek kisilik yatagı yere koyun. Ustune nevresimi seein oh mis. Buyudugunde de altina bazasini alirsiniz olur biter. Amac cocugun kendi basina yatip kalkabilmesi. O çatilar falan cok da gerekli degil. Tek basina yere yatak atsaniz da amacina uygun davranmis olursunuz.

Ben zamanınca fazla yataktan dusen biri olarak o korkuyla bebeğime yuvalı beşik aldım, şuan beşık kısmını kullanıyorum; yürümeye başladığında yuvayı çekip yer yatağı bıçminde kullanmayı planlıyorum. Bu şekilde yetişkin boy yataklarda var bir süre yuvayı kullanip ust kısmı birlikte kullanacağınız oyun- okuma alanı olarak tercih edebilirsiniz. Sonrasında onun tercihine göre şekillendirirsiniz.

ben de oğluma 2 yaşındayken alçak yatak almıştım, çok rahat etti, düşecek edecek derdi yok, gece çıkar iner yatağına.
asıl yükseklerde nasıl 2 yaş çocuğunu yatırıyorlar ona şaşırıyorum ben.

Peki daha küçükken montessori yatakta yatabilir mi (mesela 6 aylık)? Mobilya beşik yerine bu tip bir yatak almak istiyorum. Yani bizim odamıza ufak bir beşik alıp, kendi odasına geçtiğinde yatakta yatar diye düşündüm ama bunlar düşünceden ibaret kalır diye de korkuyorum :) ama montesorri yataklar çok alçak, üşür diye eşim pek sıcak bakmıyor.

Back