• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Oglum için oda.. biraz kafam karisti

ıyıde 15 aylık cocuk kendı kendıne yataga cıkıp yatabılır kı ? ılla yer yatagına gerek yok yanı cıkamıyorsa uykusu geldıgınde sız yatırırsınız bencede bosu bosuna yenıden yatak almak zorunda kalmayın derım

benım kızım 1 yasından berı kendı kendıne yatagına cıkıp yatıyor genc odası aldık ona bız ...dırek ılk 4 ay bambu tahteravallı sallanan besıkde yattı sonra oda aldık

genc odasının yatagı bızım yataklardan daha alcak oluyor zaten uyurken dusmesın dıye yan korumalıklarıda var ılerde cıkarılabılenler cok memnunuz ustelık yavrulayan yatak seklınde cok kullanıslı

kızımın oda takımı şu
once bır sure boyle kullandı kendı kendıne yataga cıkabılır duruma gelene kadar

de521bc0-422e-4732-8962-e7ed0db17c00.jpg

sımdı de bu sekılde kullanıyor

9dc5fd4a-f22a-4a7d-8f12-91809f2379d0.jpg

sıze bunları onerırım

Merhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.

Ben montessori yöntemine uygun bir oda dizayn etmek istiyorum. Ancak onun yataklari ya yer yatagi biçiminde veya bayagi alçak. Dolaplar küçük doğal olarak. Felsefesi bu çünkü.

Eşim bunlar çok küçük 3 5 yıl sonra ne olacak yeniden mi oda yapacağız diyor.

Kardeşim ve etrafındaki çoğu kişi 6 yaşından sonra bu yataklarda yatmiyorlar diyor. Ayrıca büyüyünce dolaplar küçük kalacak diyorlar.

Dolap işine söyle bir cozum getiriyorum. Dolabın aşağı kısımları küçükken kullanılır büyüdükçe üst raflarınida kendisi kullanabilir. Ama yatak konusunda kimseyi ikna edemiyorum.

Bu konuda tecrübesi olan bu yönteme göre oda dizayn eden arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Yatak yere yakın olunca çocuklar büyüdükçe kullanımı Zor mu olur? Varsa fotolar koyabilir misiniz? Bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkür ederim şimdiden.
İkeadakiler 3_7 yaş diye geciyor ama birazcık daha uzun kullanılabilir
E zaten bir buçuk yasında alınan takımı evlenene kadar kullanmayacagına göre sorun yok bence
Kardesi kullanır istediğiniz modeli alın nasılsa ilk çocuk

Ben zamanınca fazla yataktan dusen biri olarak o korkuyla bebeğime yuvalı beşik aldım, şuan beşık kısmını kullanıyorum; yürümeye başladığında yuvayı çekip yer yatağı bıçminde kullanmayı planlıyorum. Bu şekilde yetişkin boy yataklarda var bir süre yuvayı kullanip ust kısmı birlikte kullanacağınız oyun- okuma alanı olarak tercih edebilirsiniz. Sonrasında onun tercihine göre şekillendirirsiniz.

Benim kardeşim de 4 yaşında yataktan düşüp, beyin travması geçirmişti. Bu olay ben de çok etki bıraktı. Ben de yere yakın yatak almak istiyorum ama bu sefer de üşür mü diye düşünüyorum.

Ben birisinin evinde görmüştüm ve henüz anne değildim. Ondan sonra montessori yi öğrendim
Adam evde 2 tuvalet vardı ve birini iptal etmiş çocuğu için küçük bir klozet ve lavabo koymuştu. Bir arkadaşın da dediği gibi sadece şekilde değil özde yani felsefesini anlayarak çocuklarımızı yetistirebilirsek ne mutlu bize. Bu tarz araçlar da bunun için gerekli diye düşünüyorum.
Peki sizce mantikli mu lavabo bile kendine has dizayn edilmis cocuk ilerde buyuyuncede herseyi kendine gore istemez mi yani icinde bulundugu kosullara uyum saglamakta zorlanmaz mi

Valla evdeki en rahat yatak bizim bebenin yatağı. Yere yakın üşür diye endişe ediyorsanız biz altına battaniye de serdik. Bence çocuklar için en iyisi en güvenlisi yer yatağı.

Evet led ışık. Onlar da ikea’dan.

Ya ben sizin yatagi listemde en önler aldım. Gerçekten çok güzel.

Bir de duvargiydir diye bir site var belki biliyorsunuzdur. Duvarlara haritalar veya resimlerle baştan başa dosuyorlar. Ben ordan dünya haritası almıştım eşimin doğum gününde. Onun gezdiği ülkeler için mavi raptiye benimki için kırmızı birlikte gittiklerini için sarı. Onu kaldirmistim şimdi hatırladım. Onu da koyarım odasına

Peki daha küçükken montessori yatakta yatabilir mi (mesela 6 aylık)? Mobilya beşik yerine bu tip bir yatak almak istiyorum. Yani bizim odamıza ufak bir beşik alıp, kendi odasına geçtiğinde yatakta yatar diye düşündüm ama bunlar düşünceden ibaret kalır diye de korkuyorum :) ama montesorri yataklar çok alçak, üşür diye eşim pek sıcak bakmıyor.
Küçüklerde sonuç böyle olabiliyormuş:anne:
Screenshot_20180212-235105.png

Küçüklerde sonuç böyle olabiliyormuş:anne:Eki Görüntüle 2110427

:):) akşam akşam güldüm baya :) hayaller ve gerçekler:)

Ben yanlarında korkuluk olsun 40 cm lik bir bölümü açık olsun, ordan iner çıkar diye düşlüyorum ama dediğim gibi gerçekler hayallerdeki gibi olmuyor :) o yüzden kullananlardan yorum almak istedim.

Peki sizce mantikli mu lavabo bile kendine has dizayn edilmis cocuk ilerde buyuyuncede herseyi kendine gore istemez mi yani icinde bulundugu kosullara uyum saglamakta zorlanmaz mi

İyi de 3-4 yaşındaki çocuk 1 metre yüksekliğindeki lavaboya erişip, elini yıkayıp kurulayamaz ki.. Dişini de fırçalayamaz... Bu durumda sizin çözümünüz nedir?

Zannetmiyorum. Aslında burada bir bakıma senin bir alanın var ve orada kendi başına özgürce yaşayabilirsin ancak sorumlulukların da var ve onları yine sen yerine getirebilirsin mesajı da veriliyor
Tuvaletin geldiğinde kendin gidebilir ve lavaboda ellerini yikayabilirsin gibi. Çocuklarımıza belli sorumluluklar ve özgür bir öğrenme ortamı sunabilirsek ilerideki gelişimi için çok faydalı olacaktır. Yani pozitif bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum

Yataklar modeller güzel, dolabı da mümkün olduğunca küçük tut tabi çocuğa alan kalsın da.
O kendi kendine girip çıkabildiği evde dolaşabildiği yataklar bana güvenli gelmiyor.
Gecenin bir vakti uyanıp tek basına tuvalete girmesi, ne bileyim, mutfağa gitmesi falan. 15 aylık daha çok küçük bilincinde değil.
Yada benim oğlum biraz fazla hareketli olduğu için ben korkuyorum.
Allah korusun kimsenin basına vermesin, yıllar önce bir haber hatırlıyorum, 3 yaşlarında bir melek, anne babası uyurken evden çıkıp yan sitenin havuzunda boğuşmuştu.
Benim oğlum da 20 aylık onun beşiğine özel yatak yaptırdım, girip çıkamasın diye alçalttırdım.
Çünkü ben uyurken Eminim kalkar mutfağa gider, bir sandalye çekip ocağa yetişir masanın üstüne çıkar vs .
Sizin yavru sakinse çok kullanışlı bir model o ayrı.

ıyıde 15 aylık cocuk kendı kendıne yataga cıkıp yatabılır kı ? ılla yer yatagına gerek yok yanı cıkamıyorsa uykusu geldıgınde sız yatırırsınız bencede bosu bosuna yenıden yatak almak zorunda kalmayın derım

benım kızım 1 yasından berı kendı kendıne yatagına cıkıp yatıyor genc odası aldık ona bız ...dırek ılk 4 ay bambu tahteravallı sallanan besıkde yattı sonra oda aldık

genc odasının yatagı bızım yataklardan daha alcak oluyor zaten uyurken dusmesın dıye yan korumalıklarıda var ılerde cıkarılabılenler cok memnunuz ustelık yavrulayan yatak seklınde cok kullanıslı

kızımın oda takımı şu
once bır sure boyle kullandı kendı kendıne yataga cıkabılır duruma gelene kadar

Eki Görüntüle 2110423

sımdı de bu sekılde kullanıyor

Eki Görüntüle 2110425

sıze bunları onerırım

Şuanda normal yatakta mı yatıyor. Düşmez mi ondan? Çok kararsız kaldım yatak konusunda...

6 yaşında kızım var ve bu sene genç kız odası istiyorum diyerek ısrar kıyamet oda aldırdı.
bende böyle sevimli güvenli yataklara bayılıyorum.
eski odasında da buna benzer bi yatağı vardı.
eğer durumunuz müsaitse annelik zevkini yaşa, ilerde keşken olmasın. çünkü ilerde zaten beğenmeyecek,
kendi zevkine göre başka şeyler isteyecek.

Zannetmiyorum. Aslında burada bir bakıma senin bir alanın var ve orada kendi başına özgürce yaşayabilirsin ancak sorumlulukların da var ve onları yine sen yerine getirebilirsin mesajı da veriliyor
Tuvaletin geldiğinde kendin gidebilir ve lavaboda ellerini yikayabilirsin gibi. Çocuklarımıza belli sorumluluklar ve özgür bir öğrenme ortamı sunabilirsek ilerideki gelişimi için çok faydalı olacaktır. Yani pozitif bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum
Sizinde soyledikleriniz mantikli geliyor kesinlikle katiliyorum size ancak tecrubelerimle size soyleyebilirim ki var olan kosullarada cocuklar uyum saglayabiliyor. Bu kadar abartmayin sagliginizi bozarsiniz. Tum samimiyetim ve iyi niyetimle soyluyorum. Bizler nasil buyuduysek onlarda oyle buyur. Onemli olan onlara ozel ayrintili meteryallerden cok istikrardir. Yattigi yer yemek yedigi tabak oturdugu sandalye kiyafetlerinin bulundugu yerin hep ayni olmasi yeterli geliyor bana.
Sizin goruslerinize ve isteklerinizede buyuk saygi duyuyorum onu belirteyim. Umarim gonlunuzce bir yatak bulursunuz.

Şuanda normal yatakta mı yatıyor. Düşmez mi ondan? Çok kararsız kaldım yatak konusunda...
yoo dusmuyor
normalde olculerı 90*180 ben alırken rıca ettım buyuk yatak aldım 120*200 baya buyuk tek kısılık yatak döne döne yatıyor
ıstersenız yanına takılıp cıkarılabılen yatak koruyucusu da var onu takarsanız ninja degılse dusmesı mumkun olmaz :)

su sekılde
ab1.jpg

20170511_210212.jpg Ben de 2 yaşını doldurdugunda kızım için aynı ikilemde kalmıştım. Doğal malzeme ile onun rahat kullanıp sevecegi bir oda yapmak için. Önce ikea ya baktım. Sonra kargosu çok geldi vazgeçtim. Iyi ki vazgecmisim. Oradan büyüyen karyola ve yatak alacaktik. Eni 70 cm. Şimdi 3 yaşında şimdi bile rahat yatamaz.
Neyse sonra marangozlari dolandik. Istedigim model için 3000 -4000 istediler. Ben de tam vazgeçmek üzereyken bir marangoz bulduk bahçe mobilyaları yapan. Ben anlattım istediklerimi o yaptı. Iscilik çok iyi değil ama aklimizdaki modellere çok benzetti. Üstelik 1000 liraya mal oldu sadece. Size de fikir olsun diye fotoğrafları koyuyorum. 20170511_212603.jpg
20170511_210212.jpg
20170511_210148.jpg
20170511_210241.jpg
Şimdi bir bebek daha bekliyorum. Dolabı küçük yaptirmisiz. Ne yapacağız diye düşünüyoruz. Bu resimdeki oyuncak dolabı sepetler ve raflarla daha kullanışlı bir hale geldi sonrasında da kitaplık olarak kullanılabilir. Resimlerin dışında bir küçük masa, iki küçük sandalye ve bir de bez kitaplık var. Yatak yere yakın kendisi iniyor çıkıyor düzenliyor. Bazali yataklar dışındaki mobilya yataklar o kadar yüksek olmuyor. Kenarlikla kullanılabilir. Ben ikea da çift katlı yatak olan bir model var. Şimdiki aklım olsa onu da dusunebilirdim. Bilemiyorum kafanızı çok mu karıştırdım :deli:

Eklentiler

• 20170511_210129.jpg
    20170511_210129.jpg
    51,5 KB · Görüntüleme: 171
  • 20170511_210226.jpg
    20170511_210226.jpg
    28,5 KB · Görüntüleme: 177
Back