Çocuk odası ihtiyaca göre şekillenmeli ve ucuz/basit mobilya kullanılmalı diye düşünüyorum.
Oğlum doğmadan önce oda falan yapmadım.
Ahşap bir park yatak aldım. Bir kenarını takmadım, yapıştırdım yatagıma, Doğumdan itibaren kendi yatağında, yanımda yatmış oldu.
6 aylıkken odasını ayırdım, ahşap park yatağı ile.
Odasında sadece bir L koltuk ve halı vardı.
8 aylıkken Ikea dan bir dolap ve file oyuncak Sepeti aldık.
1.5 yaşına kadar böyle gitti.
Sonra yine ikea dan şimdi üretimse olmayan, 60cm-170cm, bir yanı korkuluk, alçak bir yatak aldım. Gulliver karyola mı neydi adı.
Şuna benzer.
Sonra bir de oyuncak ve kitapları için dolap.
Dolaplarda şöyle ama kapakları düzenleri bende farklı. Uzun olanın sadece üst raflara erişemiypr kıyafet dolabı. Ama isterseniz alttaki çekmeceli kısmı olmadan alınıyor. Sonra uzayınca çekmeceleri alırsınız vs..
Bunlar ayrı, modüler. Uzat kısalt, çekmece koy, dolap yap kafana göre takılabildiğin mobilyalar.
Sonra bir de yine ikea mamut aldık, masa ve sandalye.
Bu Arada L koltuğun bir bacağını söktük, 2 kişilik koktu oldu odada yer açmak için.
İkinci oğlan gelince de ahşap park yatak tekrar kuruldu, bir de dolabı aldık.
Az büyüsün mamut olan masaya bir tane daha sandalye.
Demem o ki,montessori demek çatı şeklinde ışıklı bilmem nesi olan yatak demek değil.
O bir tasarımı. Ki bana göre yorucu bir tasarım. Çocuğun kendi boyunda mobilyalara ihtiyacı var olduğunu düşünürken kendinden yüksek tahtaları kafasının tepesine koymak felsefeye uygun gelmiyor.
Çocuğunuza oda yapmak tek seferde her şeyi almak demek değil.
İhtiyaç duydukça almak önemli
Mesela bizim sonraki aşama yüksek ihtimal L koltuktan kalan parçayı da çıkarıp oraya yere minder attığımız, Işık’larını birlikte seçeceğimiz bir okuma köşesi yapmak olacak.
Ama henüz kitaplarla kendi başına vakit geçirmekten pek keyif almıyor.
Bir de alt değiştirme, 2. Bebeği emzirme için vs o koltuğa hala benim ihtiyacım var.
Siz de tasarımlara çok takılmadan, ihtiyaclarınızı belirlemeye bakın :)