- Konu Sahibi nadirensevda
-
İkeadakiler 3_7 yaş diye geciyor ama birazcık daha uzun kullanılabilirMerhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.
Ben montessori yöntemine uygun bir oda dizayn etmek istiyorum. Ancak onun yataklari ya yer yatagi biçiminde veya bayagi alçak. Dolaplar küçük doğal olarak. Felsefesi bu çünkü.
Eşim bunlar çok küçük 3 5 yıl sonra ne olacak yeniden mi oda yapacağız diyor.
Kardeşim ve etrafındaki çoğu kişi 6 yaşından sonra bu yataklarda yatmiyorlar diyor. Ayrıca büyüyünce dolaplar küçük kalacak diyorlar.
Dolap işine söyle bir cozum getiriyorum. Dolabın aşağı kısımları küçükken kullanılır büyüdükçe üst raflarınida kendisi kullanabilir. Ama yatak konusunda kimseyi ikna edemiyorum.
Bu konuda tecrübesi olan bu yönteme göre oda dizayn eden arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Yatak yere yakın olunca çocuklar büyüdükçe kullanımı Zor mu olur? Varsa fotolar koyabilir misiniz? Bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim şimdiden.
Ben zamanınca fazla yataktan dusen biri olarak o korkuyla bebeğime yuvalı beşik aldım, şuan beşık kısmını kullanıyorum; yürümeye başladığında yuvayı çekip yer yatağı bıçminde kullanmayı planlıyorum. Bu şekilde yetişkin boy yataklarda var bir süre yuvayı kullanip ust kısmı birlikte kullanacağınız oyun- okuma alanı olarak tercih edebilirsiniz. Sonrasında onun tercihine göre şekillendirirsiniz.
Peki sizce mantikli mu lavabo bile kendine has dizayn edilmis cocuk ilerde buyuyuncede herseyi kendine gore istemez mi yani icinde bulundugu kosullara uyum saglamakta zorlanmaz miBen birisinin evinde görmüştüm ve henüz anne değildim. Ondan sonra montessori yi öğrendim
Adam evde 2 tuvalet vardı ve birini iptal etmiş çocuğu için küçük bir klozet ve lavabo koymuştu. Bir arkadaşın da dediği gibi sadece şekilde değil özde yani felsefesini anlayarak çocuklarımızı yetistirebilirsek ne mutlu bize. Bu tarz araçlar da bunun için gerekli diye düşünüyorum.
Valla evdeki en rahat yatak bizim bebenin yatağı. Yere yakın üşür diye endişe ediyorsanız biz altına battaniye de serdik. Bence çocuklar için en iyisi en güvenlisi yer yatağı.
Evet led ışık. Onlar da ikea’dan.
Küçüklerde sonuç böyle olabiliyormuşPeki daha küçükken montessori yatakta yatabilir mi (mesela 6 aylık)? Mobilya beşik yerine bu tip bir yatak almak istiyorum. Yani bizim odamıza ufak bir beşik alıp, kendi odasına geçtiğinde yatakta yatar diye düşündüm ama bunlar düşünceden ibaret kalır diye de korkuyorum :) ama montesorri yataklar çok alçak, üşür diye eşim pek sıcak bakmıyor.
Küçüklerde sonuç böyle olabiliyormuşEki Görüntüle 2110427
Peki sizce mantikli mu lavabo bile kendine has dizayn edilmis cocuk ilerde buyuyuncede herseyi kendine gore istemez mi yani icinde bulundugu kosullara uyum saglamakta zorlanmaz mi
Peki sizce mantikli mu lavabo bile kendine has dizayn edilmis cocuk ilerde buyuyuncede herseyi kendine gore istemez mi yani icinde bulundugu kosullara uyum saglamakta zorlanmaz mi
Basamak kullaniyoruz biz ayrica 3-4 yasindaki cocuklara lutfen birinin gozetiminde dis fircalatinİyi de 3-4 yaşındaki çocuk 1 metre yüksekliğindeki lavaboya erişip, elini yıkayıp kurulayamaz ki.. Dişini de fırçalayamaz... Bu durumda sizin çözümünüz nedir?
Basamak kullaniyoruz biz ayrica 3-4 yasindaki cocuklara lutfen birinin gozetiminde dis fircalatin
ıyıde 15 aylık cocuk kendı kendıne yataga cıkıp yatabılır kı ? ılla yer yatagına gerek yok yanı cıkamıyorsa uykusu geldıgınde sız yatırırsınız bencede bosu bosuna yenıden yatak almak zorunda kalmayın derım
benım kızım 1 yasından berı kendı kendıne yatagına cıkıp yatıyor genc odası aldık ona bız ...dırek ılk 4 ay bambu tahteravallı sallanan besıkde yattı sonra oda aldık
genc odasının yatagı bızım yataklardan daha alcak oluyor zaten uyurken dusmesın dıye yan korumalıklarıda var ılerde cıkarılabılenler cok memnunuz ustelık yavrulayan yatak seklınde cok kullanıslı
kızımın oda takımı şu
once bır sure boyle kullandı kendı kendıne yataga cıkabılır duruma gelene kadar
Eki Görüntüle 2110423
sımdı de bu sekılde kullanıyor
Eki Görüntüle 2110425
sıze bunları onerırım
Sizinde soyledikleriniz mantikli geliyor kesinlikle katiliyorum size ancak tecrubelerimle size soyleyebilirim ki var olan kosullarada cocuklar uyum saglayabiliyor. Bu kadar abartmayin sagliginizi bozarsiniz. Tum samimiyetim ve iyi niyetimle soyluyorum. Bizler nasil buyuduysek onlarda oyle buyur. Onemli olan onlara ozel ayrintili meteryallerden cok istikrardir. Yattigi yer yemek yedigi tabak oturdugu sandalye kiyafetlerinin bulundugu yerin hep ayni olmasi yeterli geliyor bana.Zannetmiyorum. Aslında burada bir bakıma senin bir alanın var ve orada kendi başına özgürce yaşayabilirsin ancak sorumlulukların da var ve onları yine sen yerine getirebilirsin mesajı da veriliyor
Tuvaletin geldiğinde kendin gidebilir ve lavaboda ellerini yikayabilirsin gibi. Çocuklarımıza belli sorumluluklar ve özgür bir öğrenme ortamı sunabilirsek ilerideki gelişimi için çok faydalı olacaktır. Yani pozitif bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum
yoo dusmuyorŞuanda normal yatakta mı yatıyor. Düşmez mi ondan? Çok kararsız kaldım yatak konusunda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?