oğlum hasta olmaya çalışıyor.

Ay sakın telefonunu kurcaladıgını bilmesin
Hem utanır mahcup olur hemde gecmişi silmeye baslar
Hoş simdiki nesil zeka küpü ama
Sanki böyle anneler hisseder gibi davranıp hatta bi sıkıntınmı var sanki okula gitmek istemiyorsun gibi anneler hisseder paylas benimle vs tarzı yaklasın

evet allah razı olsun bu telefon meselesini açmayın diye bana akıl verdiğiniz için ben sanki 6. hissimle anlamışım gibi hareket edicem..

Aynısını yapardım yemin ediyorum. Islak saçla Ankara ayazında camın önünde saatlerce oturduğumu bilirim. Bi türlü hasta olamamıştım :)

Sebebim şuydu: basitçe okula gitmek istemiyordum. Belki bi arkadaşımla kavga etmiştim belki beni tahtaya kaldıracağını bildiğim bi öğretmenin dersi vardı, belki ödevimi yapmamıştım belki de canım evde kalıp çizgi film izlemek istiyordu. Çocuklukta olur öyle şeyler, umarım onu okuldan soğutacak daha ciddi bir sebep yoktur.

Keşke oğlun burayı okusa ,çok daha parlak fikirler var
Ne kadar uğraşsada hasta olmaz o okula yine gider üzülme

aman ya bende tebesır tozu ıcmıstım atesım cıkmamıstı
neden okula gıtmek ıstemıyor bunu ogrenmek gerek
ben sıddet yanlısı ogretmenımden korktugum ıcın benı tahtaya kaldırırsa bılemezsem doverse dıye korktugum ıcın gıtmemek ugruna neler yapmıstım

bunu ogrenmek gerek

Oğluna söyle hasta olmak istiyorsa okula gitsin, en iyi enfeksiyonu ordan kapar.
Neden okula gitmek istemediğini sorun. Öğretmen mi arkadaşları mı sorun neyse güzel güzel anlatmasını sağlayın. Problemi birlikte çözelim diyin çözuğğün de. Yargılamayın, alay etmeyin, okumanın önemini anlatın, hasta olursa neler yaşayabileceğini ne kadar üzüleceğinizi anlatın. Benim aklıma gelenler...

Ona vurulacağı iğnelerden bahsedersen hasta olmaktan vazgeçer. Küçük ödüllerle okul sevgisini aşılayabilirsiniz

Hahaha bunu bende yapmıştım. Gözlerim görmüyor falan diyordum zorla kendimi Dr a götürtmüştüm
Hatta bir gün okulda göz tarama testi yapıyorlardı küçük harfleri gördügüm halde göremiyorum diyordum ve şimdi iyiki de takmıyorum.
Ah ah çocukluk

Çocuk sonuçta..
Bence ona kendinizden örnek vererek, sorununu anlamaya çalışın bir arkadaş gibi o zaman konuşması daha kolay olur.
Telefonda o konuyu arattırdığını bilmiyormuş gibi,
Mesela küçükken öğretmen kızardi bana sürekli veya arkadaşlarım benimle dalga geçerdi biliyor musun okula gitmek istemezdim deyip
Kendi kendine anlatmasını sağlayın.
Öğrendikten sonrasda ben bu durumda böyle yapmıştım annecim diyerek ve kendi isteğini de dinleyerek birlikte bir çözüm bulun derim...
Çocuklar böyle yaklaşımları severler
Kendilerine edindikleri küçük dertlerinden bir başkasında da görünce cözülürler bence

Okulda canını sıkan birşey olup olmadığını sorun fazla üstüne gitmeden, dikkatinizi çeken birşey olduğunu belli etmeden.

Hahahah yaaa kiyamam ben onaaa ,
Bende tebesir tozu yutardim
Hasta oluyum diye yine de gönderilirdim okula biseyim olmazdi
Okula gitmek istememe sebebi ne olabilir asil önemli olan bu ..
yada sizden mi ilgi bekliyor acaba hasta olup , kiyamam ben onaaa yaaa

çocuklar genelde ilgiyi kendi üzerinde toplamak için bunu yaparlar. kendini ön planda tutmak, kendisinin de bir birey olduğunu hissettirmek için bu şekilde davranabilirler. bir uzman ile konuşsanız iyi olur.

Telefondan gördüğünüzu söylemeden okula gitmek icin pek bir hevesin yok gibi oglum bugünlerde neden, diye sorun.

Yani cocuk onu düşünüp farkettiginizi duygularini önemsediginizi dusundugunden daha kolay açılır.

Ve söyle de bir izlenimi olacak annem benimle ilgili herseyi farkediyor yalan söylemesi daha zor olur.

Hangimiz yapmadı böyle şeyler sanki kardeşim 13 yaşında bazen hasta olup okula gitmiyim diyor hee ok peki diyip gecistiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…