bilemiyorum iyi bir okul evımın yanında diye kaydettırdık .hatırı sayılıda bır para odedık pesın olarak.ama nedense bi karamsarlıga dustum acaba orda dıslanır mı gideceği grup 3-4 yas grubuBen küçük yaş çocuklarının büyük kolejlerde değil de daha butik ve az öğrencili okullara gitmesinden yanayım şahsen. Oğlumu da öyle bir yere göndermiştim çok faydasını gördük. Büyük kolejler daha ileri yaşlar için elverişli. Sizin çocuğunuzla daha fazla ilgilenilmesi için daha küçük yerler tercih etmelisiniz.
evet tek cocuk dil bagı yok bakılmıstı.mesela cok anlasılır sarkı soyluyor ama konusmaya gelınce 2 kelımelı cumle kuruyor cok nadır 3-4 kelımelı cumleler kuruyorTek çocuk mu? Dil bağı falan olabilir mi acaba?
.3.5 yasında kı cocuklar nasıl konusuyolar biz çok mu kotu durumdayız bilgisi olan yonlendırme yapabılecek arkadaslar cevap verırse cok sevınırım
benim kızım şu an 38 aylık, dil gelişimi daha ileride, 1,5 yaşından itibaren çok net bi biçimde konuşuyor. kelime haznesi çok geniş (okuldaki öğretmeni, okul müdürü ve pedagog yorumu).. 2-3 yaş sınıfındayken dil gelişimi olarak aslında 3-4 yaş sınıfında olması gerektiğini ama motor becerisi olarak 2-3 yaş sınıfında olmasının daha doğru olacağını söylediler, öyle devam ettik... ben bu durumun da kızımı olumsuz etkilediğini zaman zaman gördüm ama yine de pedagoga güvendim.Merhaba arkadaslar.3,5 yasında bir oğlum var.krese gidiyor.konusması cok iyi değil sadece 2 kelımelı cumlelelr kuruyor.komut alması goz teması gayet iyi.oğlumun kreste cok iyi konusmamasını cok sorun ettıler.ben de elımden gelenı yapıyorum tabı tv tablet yok ful ilgi park vs.şimdi sorun şu kreste oğlumu 24*36 aylık olan cocukların sınıfına almıslar.çok uzuldum tabı kı .içlerınde kocaman duruyor hadı o neyse sordugumda 3-4 yas sınıfında yapamıyor çok konusmadıgı ıcın gerıde kalıyor dedıler.aktivitelere katılıyor orda sorun yok).babası da ben cok uzulduk işin kotusu oğlumu iyi bir kolejın anaokulu kısmına kaydettırdık ocak ayında yanı eylul de orda baslayacak.oraya da mulakat ile aldılar kitapçık çzdurduler hepsıne heme ıngılızce hem turkce cevap vermıs .akademık bılgı olarak çok ıyı fakat bıraz konusmasını toparlaması lazım dedıler.1 saat durdu mulakatta.anneler anlamıstır sanırım benı ben halıyle cok uzuldum kreste zaten bi alt sınıfa dusurduler cocugu bılmıyorum dogrusu bu mu? acaba kolejde de dıslanır mı cocuk .3.5 yasında kı cocuklar nasıl konusuyolar biz çok mu kotu durumdayız bilgisi olan yonlendırme yapabılecek arkadaslar cevap verırse cok sevınırım
ERGO TERAPİYE GİDİYORUZ ASLINDA AMA DİL İÇİN GİTSEM DAHA İYİ OLACAKDil terapistine neden gitmediniz bu zamana kadar ?Yaz tatili varken bence sehrinizde bulunan bir dil terapistine mutlaka gidin.
BİZ DE ERGOTERAPİYE GİDİYORUZ AMA DİL KONUSUNDA GELISME OLMADI BIZDEDil terapisti yazılmış zaten ama neden gitmediniz?
Ben oğlumu farklı sıkıntılar sebebiyle ergoterapiye başlattım. Kreşe başlayınca düşme çarpma dengesizlik gibi şeyler farkettiler hemen uzmana yönlendirdiler. Ergoterapiden sonra konuşması çok değişti. Kesinlikle tavsiye ederim.