Oğlum atipik otizmmiş

Merhaba, ne kadar üzgün olduğunuzu hayal bile edemiyorum. Ancak şunu söylemek istedim; geçecek.
Çok yakınımda atipik otizmli bir birey var. İnanın hiç anlaşılmıyor. Özel eğitimlerle normal hayata çok rahat uyum sağlıyor. Akedemik olarak da inanılmaz başarılı.
Şekerli gıda tüketmemesi gerektiğini söylemişti tetikleyici olabiliyormuş aklımdayken size söyleyeyim istedim. Bu konuda uzman bir profesörün tavsiyesidir bu arada dikkate alırsınız umarım.

Şuan çok karışık ve bilgisizsiniz doğal olarak, yaşamadan kaç kişi otizm in adını bile duymuştur.
Doktor size rapor çıkaralım demiş, halbu ki siz zaten rapor çıkarttınız.
Bu testler rutin testlerdir, bir sorun var mı yapmakta fayda var, otizmli çocukların büyük çoğunluğu konuşmazlar, bu yüzden rutin işitme testi yapılır, işitmesinde bir sorun olabilir mi diye. Diğer testlerde aynı şekilde.
Şuan önceliğiniz raporunuz hazırsa ilçenizin RAM ından randevu alıp, değerlendirmeye girip, sonrasında iyi bir rehabilitasyon merkezi araştırmak ve eğitime başlamak.
Diğer testleri de sonrasında ihmal etmeyin.

Merhaba gecmis konularinizi hatirliyorum bir sey oldugu belliydi aslinda hatta gecen sene galiba tasinmadan önce de test yaptiracaktiniz tasinma cikinca ertelediniz vs. Neyse ne zaman baslasaniz kar sayin size kolayliklar dilerim bu yolda. Duzelen bir sey sonucta

hadibea biz Türkiyedeyiz sen Avrupada.doktora randevu alabilmek bile bir çile
Öyle deme ceycey avrupanin göbegindegim, oglumu göz doktoruna götürmemi istedi cocuk doktorumuz, 3-4 doktor aradim hic biri randevu vermedi doluymuslar, en son birini buldum 2-3 ay sonraya verdiler randevuyu. Avrupa uzaktan hos görünüyor ama ici öyle degil.

İnşallah canım

Melisamizdan güzel haberler almak ne güzel sen çok iyi bir annesin herşey daha da güzel olacak ❤ canım cooocccoooommm ❤❤❤❤
Oy cancağzım çok teşekkür ederim sende mükemmel bi annesin canımsıninşallah bende daha güzel olacağını hissediyorum iyi ki varsın şekerparem

Sizinle müsait zamanda bu konu hakkında konuşmak isterim rabbim sizinde yardımcınız olsun

Sizinle ilk teshiş aldığımız donemlerde konuşmuştuk, Melisanin iyi haberlerini duyduğuma nasıl mutlu oldum anlatamam
Çok teşekkür ederim eksik olmayın şükür bu günlerimize Allah beterinden saklasın.zor bi yoldu ama geçiyor yavaş yavaş.şuan çok daha iyiyiz.Allah evlatlarımızı bize bağışlasın

2 sene önce benim oğluma da atipik otizm tanısı konulmuştu rapor çıkartmak istemedim özel dil terapistine götürdük anasınıfına gitti haziranda yeniden götürdüm 6 ay sonra gel kontrole demişti ama pandemi dolayısı ile randevular iptal edildi hep haziran da gittiğim de doktor daha önce atipik otizm denilmiş ama şuan tamamen düzeldiğini görüyorum otizm belirtisi yok. Ilgi,sevgi ve ekran uzaklığı ile çok yol katetmişsiniz dedi. Zekâ testimiz de gayet iyi çıktı üstelik konuşmada hala eksikliğimiz olduğu ve birazda hareketli bir çocuk olduğu için testimiz düşük cıkmış dahi olabilir daha da yükselebilir dedi. Uyaran eksikliği ile atipik otizm çok karıştırılıyor benim oğlum 6 yaşında aldı tanıyı sizin ki daha küçükmüş sosyalleşme, ilgi ve bolbol konuşma ile herşey yoluna girecek merak etmeyin

Meraba.. şekerli gıdalar diyince aklıma geldi oğlumda hep bu tur şeyleri seviyor demekki oda etki yapıyor yoksa prof.ondan söylemiş . dikkate alıcagim teşekkür ederim

İnşallah Allah çocuğunuzada sıfa versin benimkinide

Merhaba
Çocuğunuza neler dikkatinizi çekti ve dr hangi özelliklere gore atipik dedi? Yani nelerdi yapıyor neleri yapamıyor çocuğunuz?
Açıklarsanız bilgilenmek adına sevinirim

Meraba.. şekerli gıdalar diyince aklıma geldi oğlumda hep bu tur şeyleri seviyor demekki oda etki yapıyor yoksa prof.ondan söylemiş . dikkate alıcagim teşekkür ederim
Yavrucum onlari ben bile yesem enerjim uberlesiyor. Onlar tü kaka lütfen yavaş yavaş kes bitir ...

Merhaba
Çocuğunuza neler dikkatinizi çekti ve dr hangi özelliklere gore atipik dedi? Yani nelerdi yapıyor neleri yapamıyor çocuğunuz?
Açıklarsanız bilgilenmek adına sevinirim

Meraba

Çocuğum konuşuyordu ama diyalog kurma yoktu.mesela bir markete gireriz karşısındaki insana meraba der çıkarken iyi akşamlar der
Ama karşındaki insan ona karşılık verdiğinde çok nadir cevap verir

Hoşgeldin derim çok nadir hoşbulduk der

Ben bu yüzden göturdum doktora diyalog kuramiyorduk ve çok hareketli biri oğlum

Götürdüm kaç doktora götürdüm kimi hiperaktif kimi otistik belirtisi var ama tanı koyamiyoruz sonra tekrar götürdumde öğün otistikle ilgili tek birşey demeyen doktor

Sonra hastane farklı bı doktora gittim yani dün oğlum çok huysuzdu çok yorgun olduğu için aşırı stresli doktorun odasında kıyameti kopardi resmen ağlıyordu bağırıyordu durduk yere söz dinlemiyordu

Sonra doktor beni dinledikten sonra dışarı aldı başka bir doktorlara görustu içeri girdim bana çocuğun otistik dedi atipikmi dedim ne fark eder otizm işte dedi.sonra anlattı bak ekrandan uzak tutucaksin bol bol ilgileniceksiniz üstüne basa basa ekranı hayatınızdan çıkarın dedi..sonrada sordum eğitimle duzelirmi dedim evet dedi ekrandan uzak tutarsanız ve özel eğitim görürse düzelicek dedi.taniya atipik otizm yazdı elime bı dolu kağıt verdi test yaptırmam için...şimdi test için randevular kesiyorum.

Bide doktor dediki göz teması da kısıtlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…