• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

Testler rapor için gerekli,
doktorunuz muayene bulguları ile tanıyı koymuştur zaten. atipik otizm "otizmin bir kısım tanı kriterini karşılayan ama tam olarak otizm tanı kriterlerini karşılamayan" olarak anlatılabilir.
iyi bir eğitim desteği şart. çocuğunuzun duyusal profilini de inceleyin (ebru sidar'ı araştırabilirsiniz). duyu bütünleme terapisi de özellikle atipiklerde işe yaraybiliyor siz bir inceleyin.
ama herşeyden önce sakin olun, çocuğunuzun bir takım ihtiyaçları olduğunu hissediyormuşsunuz ama tam adlandıramıyormuşsunuz şimdi adı konacak ve nokta atışı destek alacak çocuğunuz.

Böyle mesajlar yorumlar görünce okadar seviniyorum ki moralim düzeliyor biraz.burda çok insan var atipik otizm hakkında pek bilgim yok yorumlarla biraz fikir ediniyorum.darisi benim ve bu durumu yaşayan tüm çocukların başına .Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin
Amin allah herkesin cocuklarina sağlık versin.
Ben inaniyorum ki iyi olur ilgilenirsiniz ne gerekiyorsa elinizden geleni yaparsiniz.🤗

Amin allah herkesin cocuklarina sağlık versin.
Ben inaniyorum ki iyi olur ilgilenirsiniz ne gerekiyorsa elinizden geleni yaparsiniz.🤗
Kesinlikle..

İnanın ilk günden fark etti TV hiç açmadım ya eve geldiğimizden berii kabloyu yerinden kopardim zaten babasida izlemesin artikk.çocuğun dili acildi resmen oyuncaklariyla oynayıp bak aslan bak at bak ayı köpek falan diyordu .çok hareketliydi yerinde uslu uslu oynadı.masal okudum bir oraya bir buraya ziplamadi yanımda uzandı şimdi uyuyor .biraz TV konusunda huysuzluk yaptı ama dikkatini dağıttım .daha ilk gunden fark ettiyse ben inanıyorum bir haftaya kadar çocuğumda büyük gelişme olacak

cocugu atipik otizm tanisi alip yuzde 100 iyilesen duyduklarim var. erken teshis onemli, bazen otizm belirtileri gosteren davranis bozukluklari da olabiliyor. Tvden uzak tutma, sosyal iletisimi artirma vs. ile cocuk duzelebiliyor ama otizm-egitim kitaplarini okumak lazim. Ayrica otizmi bir hastalik olarak gormem ben cok fazla, farklilik olarak goruyorum otizm farkindalik videolarinda da anlatildigi uzere...

cocugu atipik otizm tanisi alip yuzde 100 iyilesen duyduklarim var. erken teshis onemli, bazen otizm belirtileri gosteren davranis bozukluklari da olabiliyor. Tvden uzak tutma, sosyal iletisimi artirma vs. ile cocuk duzelebiliyor ama otizm-egitim kitaplarini okumak lazim. Ayrica otizmi bir hastalik olarak gormem ben cok fazla, farklilik olarak goruyorum otizm farkindalik videolarinda da anlatildigi uzere...

Ben çocuğumun farklı olmasını istemiyorum ki normal bir çocuk nasılsa öyle olsun istiyorum sizde bilirsiniz farklı kişileri dışardan kimse sevmez :(

Karpuz sonuca üzüldüm ama bir an evvel uzmanla görüsmene cok sevindim.

Cocuguna kendini eksik veya hasta hissettirme, suan seni anliyorum ama bu duygularin cocuguna gecmesine izin verme. Hasta degil sadece farkli, hep böyle bak.

Doktor ilgili miydi, yonlendirmeler yapti mi? Nasil bir yol izlemen gerektigi konusunda bilgilendirdi mi? Simdi neler yapabilecegine, neye ulasip neye ulasamayacagina bakalim. Cocugun icin en dogru kararlari vermene destek olalım. Adanadasin di mi?
Evet canım adanadayim şimdi gördüm mesajı kusura bakma çocuk uyudu baştan okudum yazilanlari .doktor ilgiliydi yönlendirmede test konusunda baya şeyler söyledi bide ekrana maruz kalmicak .özel eğitim gorucek .önce KBB işitme testi yaptıracakmisim hemen rapor çıkarmasi için .randevu aldım ayın 28 verdiler en erken randevu o tarihti malesef 🙁 ben biran önce testlerin yapılmasınu istiyorum ama bukadar oldu .yarın hastaneyi ariyacagim randevusuz bir şekilde işitme testi için yardım isticem .biran önce oğlumun tedavi olması gerekiyor.daha çok geç kalmak istemiyorum

Birde arkadaşlar rica etsem bu form nasıl doldurulur ben pek anlamadım.bilen aydinlatirmi ?

Eklentiler

• IMG_20210918_014552.jpg
    IMG_20210918_014552.jpg
    140,8 KB · Görüntüleme: 121
Üzüntünü çok iyi anlıyorum sevgili karpuz. Bizim çocuklarımız sanırım yaşıt benim oğlumda 27 Kasım 2017 li biz durumu 2 yaşında farkettik ama 12 doktorda (4 ü prof.) tam bir teşhis koyamadı kimi atipik dedi kimi uyaran eksiği... Tanının çokta önemi yok aslında özel eğitim sevgi ilgi bol bol kalabalık ortamlar bol uyaran. Şuan benim oğlumu gören kimse anlayamıyor gayet normal bir çocuk... Şuan şoktasın üzgünsün ama geçecek ve ne yapman gerektiğine odaklanacaksın gelişimini gördükçe de rahatlayacaksın. Atipik otizm gerekli ilgi eğitim ve destekle düzelebilir demişti bize devamlı takipteki dok.umuz. Son yaptırdığımız denver testinde 2 Ay ileri bile geçmişiz ama hala iletişimde ufak tefek problemlerden dolayı özel eğitime devam ediyoruz.Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık mutluluk versin.

Üzüntünü çok iyi anlıyorum sevgili karpuz. Bizim çocuklarımız sanırım yaşıt benim oğlumda 27 Kasım 2017 li biz durumu 2 yaşında farkettik ama 12 doktorda (4 ü prof.) tam bir teşhis koyamadı kimi atipik dedi kimi uyaran eksiği... Tanının çokta önemi yok aslında özel eğitim sevgi ilgi bol bol kalabalık ortamlar bol uyaran. Şuan benim oğlumu gören kimse anlayamıyor gayet normal bir çocuk... Şuan şoktasın üzgünsün ama geçecek ve ne yapman gerektiğine odaklanacaksın gelişimini gördükçe de rahatlayacaksın. Atipik otizm gerekli ilgi eğitim ve destekle düzelebilir demişti bize devamlı takipteki dok.umuz. Son yaptırdığımız denver testinde 2 Ay ileri bile geçmişiz ama hala iletişimde ufak tefek problemlerden dolayı özel eğitime devam ediyoruz.Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık mutluluk versin.
Amin canım inşallah 🙏çok sevindim senin adına darısı benim oğlumun başına inşallah bizdede herşey düzelicek.inanmak başarmanın yarisidir ben inanıyorum oğlum çok iyi olacak ve çok iyi yerlere gelicek Allah'ın izniyle

Merhaba Karpuzlu araba Karpuzlu araba . Benim oğlumda atipik otizmli. Pandemi süresince evde tek kaldığımız dönemde bizimle iletişim ve göz teması kurma sorunu yaşamadığı için açıkçası dışarı açılana kadar hiç anlamadık. Konuşma becerisi yaşıtlarından geriydi ama abiside öyleydi diye hiç üzerine durmadık. Üstüne üstlük iki yaş civarı renkleri, rakamları, harfleri ve nihayet ezbere alfabeyi öğrenince algısı açık dedik. Ne zaman ki insan içine çıktık. Bir seylerin ters gittiğini farkettik. İnsanlarda bir farklılık olduğunu söylemeye başladı. Ben klinik psikolog ve psikolojik danışmanım. Nasıl dört yaşına kadar farketmem diye kendimi çok suçladım. Ama kimseyle görüşmediğimiz dönemde çok anlayamadık malesef. Şimdi dört yaşında. Doktora götürdüm ama istediği tetkiklerin hiçbirini ben yaptırmadım açıkçası. Çünkü şimdilik tanı aldırmak istemedim. Zaman kaybetmeden bunun tek tedavisi olan eğitim ve sosyal hayata karışma için kollarımı sıvadımHaziran'da kreşe başladı. Ayrıca özel eğitimle ilgilenen psikolog bir arkadaşım bizim evdee haftada üç gün özel eğitim veriyor. Diğer günlerde bende çalışıyorum. Dört aydır ekran nerdeyse hiç yokoda alıştı bu duruma Dört ayda inanılmaz yol katettik. Bilgi ve farkındalıkta yaşıtları kadar iyiydi zaten. ve hatta bazı alanlarda da ileri. Ancak bilgiyi kullanma ve iletişim becerileri için daha katedecek yolumuz var. Geliştiğini görüyorum. En önemlisi insanlarla göz teması kurmaya başladı. Yaşıtlarını görmeye başladı ve onlarla ilişki kurmaya çalışıyor. Sürekli öğrendiği kelimeleri tekrar ediyor. Gördüğü nesnelerin isimlerini söylüyor. İki kelimeli cümleler kurmaya başladı. Zaten ismi gibi durum atipik. Tipik bir otizm gibi düşünme. Mizaç özelliği gibi düşün. Bizim duruma el atmamızla mizaç özelliğini biraz sekillendireceğiz. Hepimize kolay gelsin :)

Merhaba Karpuzlu araba Karpuzlu araba . Benim oğlumda atipik otizmli. Pandemi süresince evde tek kaldığımız dönemde bizimle iletişim ve göz teması kurma sorunu yaşamadığı için açıkçası dışarı açılana kadar hiç anlamadık. Konuşma becerisi yaşıtlarından geriydi ama abiside öyleydi diye hiç üzerine durmadık. Üstüne üstlük iki yaş civarı renkleri, rakamları, harfleri ve nihayet ezbere alfabeyi öğrenince algısı açık dedik. Ne zaman ki insan içine çıktık. Bir seylerin ters gittiğini farkettik. İnsanlarda bir farklılık olduğunu söylemeye başladı. Ben klinik psikolog ve psikolojik danışmanım. Nasıl dört yaşına kadar farketmem diye kendimi çok suçladım. Ama kimseyle görüşmediğimiz dönemde çok anlayamadık malesef. Şimdi dört yaşında. Haziran'da kreşe başladı. Ayrıca özel eğitimle ilgilenen psikolog bir arkadaşım bizim evdee haftada üç gün özel eğitim veriyor. Diğer günlerde bende çalışıyorum. Dört aydır ekran nerdeyse hiç yokoda alıştı bu duruma Dört ayda inanılmaz yol katettik. Bilgi ve farkındalıkta yaşıtları kadar iyiydi zaten. ve hatta bazı alanlarda da ileri. Ancak bilgiyi kullanma ve iletişim becerileri için daha katedecek yolumuz var. Geliştiğini görüyorum. En önemlisi insanlarla göz teması kurmaya başladı. Yaşıtlarını görmeye başladı ve onlarla ilişki kurmaya çalışıyor. Sürekli öğrendiği kelimeleri tekrar ediyor. Gördüğü nesnelerin isimlerini söylüyor. İki kelimeli cümleler kurmaya başladı. Zaten ismi gibi durum atipik. Tipik bir otizm gibi düşünme. Mizaç özelliği gibi düşün. Bizim duruma el atmamızla mizaç özelliğini biraz sekillendireceğiz. Hepimize kolay gelsin :)

Saolun 🙏 yalniz değilmişim bende kendimi suçladim nasıl farketmem diye.olsun Allah'tan geç farkedilmedi ne güzel cocugunuzda gelişme olmuş darısı benimkine inşallah. Çok üzgünüm haliyle bugün bütün günüm berbat geçti.ama toparlicam ozamanda oğlum için elimden gelenin fazlasını yapicam TV bugünden itibaren tamamen yasaklandı artık yok bakalım nasıl bir gelişme göstericek

Saolun 🙏 yalniz değilmişim bende kendimi suçladim nasıl farketmem diye.olsun Allah'tan geç farkedilmedi ne güzel cocugunuzda gelişme olmuş darısı benimkine inşallah. Çok üzgünüm haliyle bugün bütün günüm berbat geçti.ama toparlicam ozamanda oğlum için elimden gelenin fazlasını yapicam TV bugünden itibaren tamamen yasaklandı artık yok bakalım nasıl bir gelişme göstericek
Ben ilk yüzleştiğimde tam bir hafta lokma yiyemedim. Dünyam başıma yıkıldı. Sonra sonra duruma alıştıkça durumada hayatada tekrar adapte oluyorsun. Aslında insanı korkutan bilinmezlikler. Ancak çocugundaki gelişmeleri gördükçe o bilinmezliklerde siliniyor. Önünü görmeye başlıyorsun.
Ekran kapanır kapanmaz bir farklılık oluşmaya başlıyor Karpuz. Bu değişim gerçekten inanılmaz. Çocuk ekranın sebep olduğu o pasiflikten çıkıyor ve dış dünyanın farkına varıyor. Aslına bakarsan bizim içinde çok iyi oldu. Gereksiz kuru gürültüymüş TV. Artık neredeyse hiç aramiyoruz gibi birşey

Ben ilk yüzleştiğimde tam bir hafta lokma yiyemedim. Dünyam başıma yıkıldı. Sonra sonra duruma alıştıkça durumada hayatada tekrar adapte oluyorsun. Aslında insanı korkutan bilinmezlikler. Ancak çocugundaki gelişmeleri gördükçe o bilinmezliklerde siliniyor. Önünü görmeye başlıyorsun.
Ekran kapanır kapanmaz bir farklılık oluşmaya başlıyor Karpuz. Bu değişim gerçekten inanılmaz. Çocuk ekranın sebep olduğu o pasiflikten çıkıyor ve dış dünyanın farkına varıyor. Aslına bakarsan bizim içinde çok iyi oldu. Gereksiz kuru gürültüymüş TV. Artık neredeyse hiç aramiyoruz gibi birşey
Vallahi öyle eve hastaneden eve geldik kaç 5.6 saat TV tamamen yok.benim çocuk bir açıldı oyuncaklarla oynuyor isimlerini söylüyor falan.masal anlatırken dinlemezdi o karanlıkta tepinirdi.bugun yanımda uzandı yine el kol hareketliydi ama bu bile birseydi. biraz huysuzluk yaptı sandalye falan getirdi televizyon diye ama açılmadi kabloları hallettim ben bakalım sabah nasıl olucak.benimde migren var gürültüye tahammül edemiyorum benimde kafam rahattı ev sessizdi

Vallahi öyle eve hastaneden eve geldik kaç 5.6 saat TV tamamen yok.benim çocuk bir açıldı oyuncaklarla oynuyor isimlerini söylüyor falan.masal anlatırken dinlemezdi o karanlıkta tepinirdi.bugun yanımda uzandı yine el kol hareketliydi ama bu bile birseydi. biraz huysuzluk yaptı sandalye falan getirdi televizyon diye ama açılmadi kabloları hallettim ben bakalım sabah nasıl olucak.benimde migren var gürültüye tahammül edemiyorum benimde kafam rahattı ev sessizdi
Seslenince falan geliyormu yada şunu getir bunu yap oğlum deyince yapıyormu nasıl belirtileri var aceba

Endişenizi korkunuzu anlayabiliyorum çünkü 1 yıl önce bende kızım için bu tanıyı aldım ve ciğerimin nasıl yandığını anlatamam.burada otizm sayfalarında yorumlarımı mutlaka görürsünüz.ama üzülmek ağlamak çözüm değil bir an önce eğitime başlamalısınız.biz tam 2 yaşına bastığımızda aldık bu tanıyı ve eğitime başladık ve yoğun eğitim aldık ayda 30 saat.başladığımız noktadan çoook daha ilerideyiz şuan .bir çok stereotip hareketlerimiz vardı hepsi söndü.artık 3 kelimeli cümleler kurabiliyor ve seslendiğimizde bakıyor bizimle iletişimi çok iyi.sadece akran iletişiminde zayıfız.şuan 3 yaşında kreşe başlatacağım.bu uzun soluklu bi süreç.sizin oğlunuz 4 yaşına basmış bir an önce vakit kaybetmeden eğitime başlamanız ve çok yoğun ilgi göstermeniz gerekiyor döndürebilme şansınız var ama yaş büyüdükçe artık beyin oturmaya başladığı için ne kadar eğitim alsa da ilerleme çok yavaş oluyor.tavsiyem RAM raporuyla birlikte haftada 2 saat devletten,eğer durumunuz müsaitse haftada 3 saatte özelden ders aldırın ve evde bol tekrar yapın ve ilgilenin.sürekli uyaran verin.tv tablet telefondan asla görmemeli
Melisamizdan güzel haberler almak ne güzel 😍😍 sen çok iyi bir annesin herşey daha da güzel olacak 🤲❤ canım cooocccoooommm ❤❤❤❤

Karpuzlu araba Karpuzlu araba karpuz simdi modunu dusurmeden guzel bir egitime baslayın.. en iyi egitmen en iyi ogretmen sensin 👍❤ sekerli gidalardan uzak tutmaya calis. Bu cok faydalı olacak.. otizm nedir ne degildir bununla ilgili kitaplar oku.. hepsinde var mi bilemem ama bircok atipik otizmli çoookk zeki oluyor..kısa zamanda nasıl yol aldığınıza sen bile inanamayacaksin ❤ sen çok güçlü bir annesin..hersey daha güzel olacak gör bak ❤

İnşallah değildir ama doktor bana önce KBB ye git işitme testi yaptır hemen rapor cikaralim dedi. O testler çıkmadan neden rapor çıkarıyor ozmaan ben hiçbirsey anlamadım 🙁bide direk çocuğun otizm dedi supeleniyorum falan demedi
Bazı doktorlar tanı koyarken aceleci davranıyorlar. Veya belki çok net otizmdir ama testleri prosedür gereği istemiştir bilemeyiz. Ama bekleyin önce bir testler sonuçlansın ondan sonra gerekli adımları zaten atarsınız tanıya göre.

Back