- 7 Ağustos 2017
- 9.922
- 36.792
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Şu insan derler nedir şarkısını söyleyen adam değilmiKizlr bir ara Fazıl say içinde otizmli deniliyordu? Gercekmiymis
Dikkate alıcagim oğlum çok seviyor bu tür şeyler bende kiyamayip alıyordumYavrucum onlari ben bile yesem enerjim uberlesiyor. Onlar tü kaka lütfen yavaş yavaş kes bitir ...
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say... Mahkemeye vermis sanırım diyeni değilmiş...Şu insan derler nedir şarkısını söyleyen adam değilmi
Bence bosuna uzuluyorsunuz geneldw hiperaktik gec konusan ozellikle erkek cocuklarina atipik otizm tanisi koyuyorlar atipik gecicu zaten.oglumda aşırı asiri hipraktif konusmasida tek tuk pisikayrist cocok gelism doktorlaronada goturdum tv tlfn vs vermeyin duzelir dediler kesinlikle korkmuyirum goz kontagi iyiyse +komutlari tam olarak ypiyorsa sıkıntı yoktur bazi drlar cok abartiyorlarÇok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandımçok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.
Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı
Bence bosuna uzuluyorsunuz geneldw hiperaktik gec konusan ozellikle erkek cocuklarina atipik otizm tanisi koyuyorlar atipik gecicu zaten.oglumda aşırı asiri hipraktif konusmasida tek tuk pisikayrist cocok gelism doktorlaronada goturdum tv tlfn vs vermeyin duzelir dediler kesinlikle korkmuyirum goz kontagi iyiyse +komutlari tam olarak ypiyorsa sıkıntı yoktur bazi drlar cok abartiyorlar
Merhaba Karpuz, lütfen endişelenmeyin. Atipik otizm yani tipik olmayan otizm demektir ve otizm basamaklarından en rahat eğitim alan ve gelişim gösteren basamaktır. Bu işin uzmanı olarak size bir kaç tavsiyem olacak ki zaten belki de biliyorsunuz.
Evvela çocuğunuzun hayatından TV tablet ve telefonu çıkaralım. Çocuğumuzun seviyesine uygun eğitim kartları ile ivedi şekilde eğitime başlayalım. Bunu rehabilitasyon merkezi ile de sürdürmeniz gerekmektedir. Ayrıca beslenmesinden şekeri ve paketli gıdaları çıkarmanız gerekmektedir. Bağırsak florasını düzenleyici gıdaları her gün tüketmeye özen gösterelim. Örn, ev yapımı yoğurt ve ev yapımı turşu gibi. Eğer reddetmezse mevsim meyve sebzeleri doğal et tavuk balık ve çiğ kuruyemişler meyve kuruları ile beslenme şeklimizi düzenleyelim. Aklınıza takılan herhangi bir şey olursa ben naçizane yardıma hazırımmeleğinizi de sizi de kucaklıyorum..
Zorlamadan alıştırmaya çalışalım. Raporları halledersiniz hepsi tedbir amaçlı merak etmeyin. Gideceğiniz rehabilitasyon merkezlerini ve öğretmenleri iyi araştırın. Bir öğretmen özel çocuk için çok şey demektir.Çok teşekkür ederimmutlaka bunları dikkate alıcagim.beslenme konusunda biraz sıkıntımiz var onceden tavuk da yerdi balıkta şimdi ağzını sürmüyor .çünkü onların canlı olduğunu öğrendi.bazen pişman oluyorum keşke ogretmeseydim bilmeseydi diye .dışardaki tavuğu gösterip bu tavuk oğlum dedim tavadaki tavuguda gösterip bu tavuk dedim balık aynı şekil ağzınu sürmüyor.balik çok faydalı çok isterdim yemesini ama yemiyor hatta balıktan korkmuş geçen babasıyla alırken
Birde ayin 28 de randevusu var KBB işitme testi yapıp rapor cikaricagiz eğitim görmesi için doktor ilk onu istedi raporu hemen çıkaralım dedi
Zorlamadan alıştırmaya çalışalım. Raporları halledersiniz hepsi tedbir amaçlı merak etmeyin. Gideceğiniz rehabilitasyon merkezlerini ve öğretmenleri iyi araştırın. Bir öğretmen özel çocuk için çok şey demektir.
Ahh 1 haftadır evdeyim özledim meleklerimibu işi sevgiyle sabırla yapan öğretmene denk gelesiniz inşallah
Sevgili karpuz, ekşi sözlükte, 10 senedir otizmle mücadele eden bir yazar şöyle bir şey yazmış; "çocuk halının üzerinde sakin sakin oyuncaklarıyla oynarken sessizce arkasından yaklaşıp oyuncağını alın. eğer "kim aldı ulan benim oyuncağımı" diye düşünüp arkasına bakıyorsa çok iyi. hiç ilgilenmiyorsa bence endişe edin"
Sizin minik ne yapar acaba böyle bir durumda?
Benim kızla aynı erken teşhis edip çabaladığınız ayrıca bravo.Yani biraz öncede dediğim gibi kreş +özel eğitimle destekleyip koordineli çalışırsanız çok rahat atlatırsınız inşÇocuğum Aralık 1 de 4 basıyor canim
ben de farkli bir insanim ve evet onaylanmadigim oluyor ama cok mutluyum. iyi ki farkliyim, o yuzden bir sey diyemeyecegim size...Ben çocuğumun farklı olmasını istemiyorum ki normal bir çocuk nasılsa öyle olsun istiyorum sizde bilirsiniz farklı kişileri dışardan kimse sevmez
Canım sen mutluysan geri boş zaten.anne olarak endişeleniyoruz bizdeben de farkli bir insanim ve evet onaylanmadigim oluyor ama cok mutluyum. iyi ki farkliyim, o yuzden bir sey diyemeyecegim size...
İnşallah özel eğitime baslicaz bzde işitme testi yapıldıktan sonraBenim kızla aynı erken teşhis edip çabaladığınız ayrıca bravo.Yani biraz öncede dediğim gibi kreş +özel eğitimle destekleyip koordineli çalışırsanız çok rahat atlatırsınız inş
Tam olarak taniya girecek davranislar neler? Yani neler oluyor nasil farkediliyor? Bilenler yazabilir mi?
Meraba
Çocuğum konuşuyordu ama diyalog kurma yoktu.mesela bir markete gireriz karşısındaki insana meraba der çıkarken iyi akşamlar der
Ama karşındaki insan ona karşılık verdiğinde çok nadir cevap verir
Hoşgeldin derim çok nadir hoşbulduk der
Ben bu yüzden göturdum doktora diyalog kuramiyorduk ve çok hareketli biri oğlum
Götürdüm kaç doktora götürdüm kimi hiperaktif kimi otistik belirtisi var ama tanı koyamiyoruz sonra tekrar götürdumde öğün otistikle ilgili tek birşey demeyen doktor
Sonra hastane farklı bı doktora gittim yani dün oğlum çok huysuzdu çok yorgun olduğu için aşırı stresli doktorun odasında kıyameti kopardi resmen ağlıyordu bağırıyordu durduk yere söz dinlemiyordu
Sonra doktor beni dinledikten sonra dışarı aldı başka bir doktorlara görustu içeri girdim bana çocuğun otistik dedi atipikmi dedim ne fark eder otizm işte dedi.sonra anlattı bak ekrandan uzak tutucaksin bol bol ilgileniceksiniz üstüne basa basa ekranı hayatınızdan çıkarın dedi..sonrada sordum eğitimle duzelirmi dedim evet dedi ekrandan uzak tutarsanız ve özel eğitim görürse düzelicek dedi.taniya atipik otizm yazdı elime bı dolu kağıt verdi test yaptırmam için...şimdi test için randevular kesiyorum.
Bide doktor dediki göz teması da kısıtlı
Simdi onu okuyodumCanım bunu yazmıştım oku istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?