Oğlum atipik otizmmiş

Bence bosuna uzuluyorsunuz geneldw hiperaktik gec konusan ozellikle erkek cocuklarina atipik otizm tanisi koyuyorlar atipik gecicu zaten.oglumda aşırı asiri hipraktif konusmasida tek tuk pisikayrist cocok gelism doktorlaronada goturdum tv tlfn vs vermeyin duzelir dediler kesinlikle korkmuyirum goz kontagi iyiyse +komutlari tam olarak ypiyorsa sıkıntı yoktur bazi drlar cok abartiyorlar

İnşallah onlar yaniliyordur inşallah insanlar farkındalik diyor ama kimse farklı insanı sevmiyor oğlumun bu tür şeylerle karşılaşmasını istemem

Merhaba Karpuz, lütfen endişelenmeyin. Atipik otizm yani tipik olmayan otizm demektir ve otizm basamaklarından en rahat eğitim alan ve gelişim gösteren basamaktır. Bu işin uzmanı olarak size bir kaç tavsiyem olacak ki zaten belki de biliyorsunuz.

Evvela çocuğunuzun hayatından TV tablet ve telefonu çıkaralım. Çocuğumuzun seviyesine uygun eğitim kartları ile ivedi şekilde eğitime başlayalım. Bunu rehabilitasyon merkezi ile de sürdürmeniz gerekmektedir. Ayrıca beslenmesinden şekeri ve paketli gıdaları çıkarmanız gerekmektedir. Bağırsak florasını düzenleyici gıdaları her gün tüketmeye özen gösterelim. Örn, ev yapımı yoğurt ve ev yapımı turşu gibi. Eğer reddetmezse mevsim meyve sebzeleri doğal et tavuk balık ve çiğ kuruyemişler meyve kuruları ile beslenme şeklimizi düzenleyelim. Aklınıza takılan herhangi bir şey olursa ben naçizane yardıma hazırım meleğinizi de sizi de kucaklıyorum..

Çok teşekkür ederim mutlaka bunları dikkate alıcagim.beslenme konusunda biraz sıkıntımiz var onceden tavuk da yerdi balıkta şimdi ağzını sürmüyor .çünkü onların canlı olduğunu öğrendi.bazen pişman oluyorum keşke ogretmeseydim bilmeseydi diye .dışardaki tavuğu gösterip bu tavuk oğlum dedim tavadaki tavuguda gösterip bu tavuk dedim balık aynı şekil ağzınu sürmüyor.balik çok faydalı çok isterdim yemesini ama yemiyor hatta balıktan korkmuş geçen babasıyla alırken

Birde ayin 28 de randevusu var KBB işitme testi yapıp rapor cikaricagiz eğitim görmesi için doktor ilk onu istedi raporu hemen çıkaralım dedi

Zorlamadan alıştırmaya çalışalım. Raporları halledersiniz hepsi tedbir amaçlı merak etmeyin. Gideceğiniz rehabilitasyon merkezlerini ve öğretmenleri iyi araştırın. Bir öğretmen özel çocuk için çok şey demektir.

Ahh 1 haftadır evdeyim özledim meleklerimi bu işi sevgiyle sabırla yapan öğretmene denk gelesiniz inşallah

Keşke oğlumun öğretmeni siz olsaydınız belliki cok merhametli birisiniz yaptığınız iş okadar yüce bir iş ki Allah sizi çocuklarımizin başından eksik etmesin.sayenizde gelişme sağlıyorlar anne babanın bilmediği eğitimi alıyorsunuz okadar yardımci oluyosunuz ki o insalara size çok dua ediyorlardir emin olun

Sevgili karpuz, ekşi sözlükte, 10 senedir otizmle mücadele eden bir yazar şöyle bir şey yazmış; "çocuk halının üzerinde sakin sakin oyuncaklarıyla oynarken sessizce arkasından yaklaşıp oyuncağını alın. eğer "kim aldı ulan benim oyuncağımı" diye düşünüp arkasına bakıyorsa çok iyi. hiç ilgilenmiyorsa bence endişe edin"

Sizin minik ne yapar acaba böyle bir durumda?

yegenlerim var ondan biraz büyük oyuncagini aldığında kıyameti koparıyor peşine düşüp almaya çalışıyor alamadığinda ağlıyor benim yanıma geliyor aliyim diye

Öncelikle korkmayın demek istiyorum.Otizmin en hafif görülen tipidir bu.İlgiyle özel eğitimle bir birbuçuk sene de toparlayacaktır.Bol bol kitap okuyun,etkinlikler yapın en önemlisi tv tablet telefondan uzak tutun

Tam olarak taniya girecek davranislar neler? Yani neler oluyor nasil farkediliyor? Bilenler yazabilir mi?

Canım bunu yazmıştım oku istersen

Canım bunu yazmıştım oku istersen
Simdi onu okuyodum yavruna sifa dilerim.Bak benim kizim seker hastasi gunde 4 igne oluyor bazen 5 ,gunde 9 kere parmagini deliyorum seker olcmek icin.Aclik tokluk ve gece olcumleri.

Demem o ki hepsi gececek sen ilgili bir annesin yuregini ferah tut.Gecmeyecek kalici hastaliklari dusun olur mu? Ben de telkini yavrusunu kaybeden annelerden almistim hic yok bak demislerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…