• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

Evet gerçekten teselli etmek için demiyorum
Şuan acilen yoğun bir eğitime girmezse sorun büyür belki çözümsüz bir hal alabilir ama sizin tv karşısına oturtup çocuğunuza eğitim aldırmayacağınızı sanmıyorum
Doktorun tavrına çok takılmayın, ben zatürre olmuşum doktor bana diyorki senin derdin öksürmek öksürmezsen iyileşirsin….böyle dangalaklar oluyor malesef
Asla öyle birşey yapmam şimdide TV kablosunu kopardım yemin ediyorum ben bu çocuğun annesiysem böyle kalmasına müsaade etmem düzelecek başka yolu yok

Özel Egitim öğretmeniyim .2 yılda raporu iptal olan ,düzelen öğrencilerim oldu .Özel eğitime başlasın vakit kaybetmeden .Nasıl ilerlediğine sasiracaksiniz .En ince ayrintisina kadar okuyun,öğrenin .Ona en çok yararı olacak öğretmen sizsiniz..
Elimden gelenin fazlasını yapicam bir düzelen çocukta benimki olacak Allah'ın izniyle

Kolaylıklar diliyorum ,son konudan sonra doktora giturmezsiniz zannetmiştim, iyi yapmışsınız, yolunuz açık, kolay sonu aydınlık olsun .
Gerekli terapi eğitim alırsa düzelecek insallah .İlk adımı atmışsınız kolay gelsin

ya canım karpuz iyi ki götürdün çocuğunu, görüyor musun?
umarım çok çabuk düzelir
bir önceki konunda sanırım atipik otizm tanısı konan bir üye vardı, baya gelişme göstermişti diye hatırlıyorum.
Bugün biraz sarsılman normal, insan bilmediği bir şeyle karşılaşınca çok sarsılıyor ama bir kaç güne sen de alışacaksın.
Bunlar televizyon seyretmemeyle, yoğun ilgi ve çalışmayla gelişecek şeyler. Hep okuduğumuz erken tanı ve tedaviyle çok büyük gelişme gösterdikleri zaten. Sen de gayet vaktinde götürdün bence.
Geçer deyip 1 yıl bekleseydin ne olacaktı gelişemediği gibi geriye gidecekti belki de.
Aynen canım inşallah düzelecek Allah'ın izniyle😢

Rabbim sizede sabır versin beni korkutan doktor bir farkı yok dedi sonrada duzelirmi dedim eğitimle düzelir dedi.. bazı arkadaşlar tamamen düzelme olmaz yazmislar ondada kafan epey karıştı .kafamda birsuru soru var odaklanamiyorum bazı denileni anlamıyorum bile iki üç kez okuyorum. Testler daha yapılmadı arkadaşlar da diyor test yapılmadan tanı konmaz ozamn doktor niye direk otizm dedi bana hatta bana KBB ye git işitme testi al direk rapor cikaralim gelirken rapor için yanında para bulundur dedi
Doktorunki sadece bir süphe sen teste bak.Yinede cocugunun ustunde dur korkma farkedilmeyecek kadar iyi en azindan rahatlayabilirsin.Olurmu oyle otizmin cesitleri var en kotusu iyisi fark cok benim oglum otizm.Atipik olsaydi keske oglum ama belli benimki kanner sendromu erken cocukluk otizmi ekimde testleri olacak kanner in tum belirtileri var keske atipik olsaydi diyorum lutfen bunalima girme ben bunalimda ne oldu kendime zarar bak birda ustune ustluk babami kaybettim cok agir zor gunler yasiyorum.Senin en kotun en iyi yani umudun var fazlasiyla bu durumda sanslisin toparlanir cok var atipik kurtulan inan herkesin basina geliyor sen cocugunu kaybetmedin biraz destek görecek en kötüsü belkide hic degil.Sen iyi ol ki cocugun iyi olsun

E tamam işte yolun sonu görünmüş bile
Ağlamayın artık kafanızı toparlayın başlayın bir yerden
Tamam çok saolun desteğiniz için .daha kimse bilmiyor bunu birtek burada anlattım yabancı insanların tavsiyelerine daha çok güveniyorum kafamı karıştırmalarini istemiyorum kendi ailemin yada eşimin ailesinin

Endişenizi korkunuzu anlayabiliyorum çünkü 1 yıl önce bende kızım için bu tanıyı aldım ve ciğerimin nasıl yandığını anlatamam.burada otizm sayfalarında yorumlarımı mutlaka görürsünüz.ama üzülmek ağlamak çözüm değil bir an önce eğitime başlamalısınız.biz tam 2 yaşına bastığımızda aldık bu tanıyı ve eğitime başladık ve yoğun eğitim aldık ayda 30 saat.başladığımız noktadan çoook daha ilerideyiz şuan .bir çok stereotip hareketlerimiz vardı hepsi söndü.artık 3 kelimeli cümleler kurabiliyor ve seslendiğimizde bakıyor bizimle iletişimi çok iyi.sadece akran iletişiminde zayıfız.şuan 3 yaşında kreşe başlatacağım.bu uzun soluklu bi süreç.sizin oğlunuz 4 yaşına basmış bir an önce vakit kaybetmeden eğitime başlamanız ve çok yoğun ilgi göstermeniz gerekiyor döndürebilme şansınız var ama yaş büyüdükçe artık beyin oturmaya başladığı için ne kadar eğitim alsa da ilerleme çok yavaş oluyor.tavsiyem RAM raporuyla birlikte haftada 2 saat devletten,eğer durumunuz müsaitse haftada 3 saatte özelden ders aldırın ve evde bol tekrar yapın ve ilgilenin.sürekli uyaran verin.tv tablet telefondan asla görmemeli
Sizinle ilk teshiş aldığımız donemlerde konuşmuştuk, Melisanin iyi haberlerini duyduğuma nasıl mutlu oldum anlatamam 🤲

Doktorunki sadece bir süphe sen teste bak.Yinede cocugunun ustunde dur korkma farkedilmeyecek kadar iyi en azindan rahatlayabilirsin.Olurmu oyle otizmin cesitleri var en kotusu iyisi fark cok benim oglum otizm.Atipik olsaydi keske oglum ama belli benimki kanner sendromu erken cocukluk otizmi ekimde testleri olacak kanner in tum belirtileri var keske atipik olsaydi diyorum lutfen bunalima girme ben bunalimda ne oldu kendime zarar bak birda ustune ustluk babami kaybettim cok agir zor gunler yasiyorum.Senin en kotun en iyi yani umudun var fazlasiyla bu durumda sanslisin toparlanir cok var atipik kurtulan inan herkesin basina geliyor sen cocugunu kaybetmedin biraz destek görecek en kötüsü belkide hic degil.Sen iyi ol ki cocugun iyi olsun
Haklısınız Rabbim sizede güç kuvvet versin inşallah 🙏

Tamam çok saolun desteğiniz için .daha kimse bilmiyor bunu birtek burada anlattım yabancı insanların tavsiyelerine daha çok güveniyorum kafamı karıştırmalarini istemiyorum kendi ailemin yada eşimin ailesinin
Doktorun yada eğitmenin lafından sakın çıkmayın sakın onlar neyi nasıl diyorlarsa o!
Çocuğun yanında bu çocuk normal doktor ne bilecek sizde böyle büyüdünüz tarzı konuşmalara sakın müsade etmeyin
Hatta çocuğun yanında onunla ilgili hiç konuşturmayın

Buladar aglanacak bise yok benim oglumada dediler ozel egitim aldiriyoruz ledagoga gidiyoruz evde bakicimiz var ekranlar aylrdir hayatimizda yok yavrum gelisme gisteriyor zaten egitimle duzelip ysitlarini yakalayacaktir beterin beteri var bukadar asiri tepki neden verdiniz anlamadim. Bizim bunu anlamamiz cok zor cunku normale yakin cocukalr bizimkide hiperaktif ve dikkat bozuklugu var ve iletişime zayif ama olsn bunlar duzelmeyecek seyler degil bukadar dramatize etmeyin

Arkadasımın oglu atipik otizm idi.
Cok ilgilendiler gercekten sıfır ekran olacak..
Onlar özel egitim dısında eve de ögretmen geliyordu.
Cok kuciktu o zaman yaşı cok erken teshis edilmisti.
Suan ilkokulda 3. Sınıf sanirim ve okulun en başarılı cocukları arasında inanin tamamen duzeldi.

Arkadasımın oglu atipik otizm idi.
Cok ilgilendiler gercekten sıfır ekran olacak..
Onlar özel egitim dısında eve de ögretmen geliyordu.
Cok kuciktu o zaman yaşı cok erken teshis edilmisti.
Suan ilkokulda 3. Sınıf sanirim ve okulun en başarılı cocukları arasında inanin tamamen duzeldi.
Böyle mesajlar yorumlar görünce okadar seviniyorum ki moralim düzeliyor biraz.burda çok insan var atipik otizm hakkında pek bilgim yok yorumlarla biraz fikir ediniyorum.darisi benim ve bu durumu yaşayan tüm çocukların başına .Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin

Çok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandım 😢 çok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım 😢 doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.

Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı
Merhabalar oncelikle lutfen sakin olmaya calisin endisenizi korkunuzu yavrunuza belli etmeyin. Ben okul oncesi ogretmeniyim gecen sene sinifimda atipik otizmli kaynastirma ogrencim vardi ve bu sene ogrencimin raporu kalkmis otizmin en alt seviyesi ve cok hafif sizin cocugunuzda tamamen iyilesebilir endise etmeyin ona yardimci olun destek olun konusun bol bol ogretmeniyle iletisim halinde olun uzulmeyin

Bu durumda bir öğrencim vardı eskiden. Normal kaynaştırma olarak derslere katılıyordu.
Ben otistik olduğunu anlamamıştım biraz hareketli ve konuşkandı sadece sonradan bilgilendirildim söylenmese ayırt edemezdim tek fark biraz dürtüseldi.
İlginizle ve gerekli eğitimle her şey yoluna girecektir eminim.

Çok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandım 😢 çok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım 😢 doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.

Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı
üzülme karpuz buda ikinizin imtihanı bnde engelli biriyim hangi şehirdesin bilmiyorum ama özel eğitim rehabilitasyon merkezleri var ve hemen eğitime başlatmalisin ki hayata kolay adepte olsun beterin beteri vardır şükret cnm

Back