Oglum 74 aylik okula göndermeyi istemiyorum esimin is durumu yuzunden. Zorunlu oldugu halde gondrmeyen oldumu neler yasadiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneler özellikle diyorum....Evlatları için yapamayacakları şey yoktur...

Hatta bir video vardı..Pusetteki bebeğiyle ormanda yürüyüş yaparken ayı çıkmıştı karşılarına ve kadın bebeğinin önüne geçip, ayıdan daha çok bağırıp devleşmiş ve ayıyı kovmuştu...

Bence sizde hayatınızı çocuğunuza endeksleyebilirsiniz artık...Sonuçta bu bir hayat savaşı bir nevi...Kanunende olması gereken birşey için ne gibi bir çözüm önerisi sunulacak?

Yukarıda binlerce yorum var...Korkuyorsanız ailenizle yasayın ama çocuğu okuluna gönderin...

Evinize profesyonel kamera sistemi kurdurun ama çocugunuzu okuluna gönderin...

Siteli bir eve tasının ve güvenliği iyi olan ama çocugunuzu okula gönderin...

Aile bireylerinizden biri size gelsin kalsın ya da haftada 1 ziyaret etsin ama çocugunuzu okula gönderin...vs.vs.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Aydan kurtarmissiniz. Konu sahibinin dilekçe hakkı yok sadece heyet raporu alıp , ram tarafından onaylaması lazım.

Memleketinizde okula başlatın. Eşiniz temelli dönünce yaşadığınız şehre nakil yaptırırsınız. Çocuklar yeniliklere çabuk adapte oluyor, yeni okul ve sınıfına da çabucak alışır.. Benim de çocuğum meslek tayini dolayısıyla 3 farklı şehirde 4 ana okulu değiştirdi ve hepsine de adapte olmakta zorluk yaşamadı. İlkokul 2 de'de okulu degisti sonrasında şükür düzene girdi..

Vallahi benim kadar evde korkan biri görmedim. Kendi ailemle otururken bile geceleri annemin yanina gidip yatardim. Abartisiz 28 yasima kadar bu böyle devam etti. Evlendim ilk 2 sene esim evde olmadigi zamanlar annemde kaliyordum. 3.yil artik kendimi cok zorladim ve basardim evde yanliz kalabiliyorum artik üstelik cocugumda yok. Suan tabi ki korkuyorum ama yanliz kaliyorum. Cocugum olsa bunu hiç sorun yapmam. Sizin ki korku değil bence başka birşey.

Siz annesiniz ve çocuğunuza göre hayatınızı sekillendirmek zorundasıniz. Ozel çocukları bile 71 ayını doldurduğu zaman okula gitme zorunluluğu var. MEB Gerekiyorsa alt sinifa gidecek ama yaşı geldi ertelemek yok diyor.
Keşke para cezasiyla kalsa, cocugunuzun egitim hayatıni elinden aldığınız için sosyal hizmetlere alırlar. Birinci sinifta yaşından büyük gösteren çocuklara, diger çocuklar abi abla diyor bizzat kendim şahit oldum. Bir düşünün sizin çocuğunuza öyle dediklerini. Büyük diye korkup aralarina almazlar. Bu seferi pasif, cekingen, ozguvensiz bir çocuk olur, bu çocuktan gel de akademik başarı bekle olacak iş mi?

Çocuğunuz şu anda sistemde kayıtlı olduğu için sürekli devamsız olarak işleniyor. Bir arkadaşımın çalıştığı okulda idare sürekli devamsızların kaydını silmek için hep sınıf geçiriyordu. Seneye okula götürünce bir bakmışsınız okuma yazma bilmeyen çocuğunuz 2. Sınıf

Koskoca çocuklu kadınsın kendi evinde yalnız kalamamak nedir neden çocuğun senesini yiyorsun yaşıtlarından geri bırakıyorsun alah korusun yarın bir gün eşine bir şey olsa napcaksın ?

Siz bir annesi olarak çocuğun gelecegi 4 bir etrafında kanat sermen lazım gelecek için. Koskoca bir kadınsınız çocuğunuz var tek kalmayı öğrenmeniz gerekiyor.

memlekete gidip geliyorum dediğinize göre kendi evinizede dönüyorsunuz arada. tek kalabiliyorsunuz yani. gezmeden fedakarlık yapmamak için çocuğu bir sene geç başlatmak kadar bencilce bir fikre kar koca ortak mı karar verdiniz? bunun ilerisinide düşündünüz mü?
okul açılalı 3 hafta olacak ne yaptınız kafanıza göre çocuğu göndermediniz mi? bir okula kayıt yaptırmadınız mı? seçeneklerinizi önceden değerlendirmeye çalışmanız gerekmiyor muydu?
bu kadar mevzudan uzak sorumluluklarının farkında bile olmayan kendi hayatına odaklı insanlar anne baba olmamalı bence.

1. Sınıfa memlekette kayıt ettirin gel git yapmayın madem. Zaten 2 hafta bitti, 1 hafta da uyum oldu etti 3 hafta, çocuklar birbirine alıştı vs geç kalmayın.
Ya da siz oturun oturduğunuz yerde sizin yanınıza biri gelsin. Servis var zaten okullarda. Ödeyin ücretini kapıdan alsın okula bıraksın.

Sağlıklı, herhangi bir sorunu olmayan çocuk için niye rapor alınsın? Kadın kendi rahatı düzeni bozulmasın diye çocuğu okula göndermek istemiyor.
Ben öyle bir şey mi demişim? Eğer bir gelişim geriliği ve mental bir sorun varsa dedim. Zaten uzmanlar inceliyor sorun varsa verir yoksa vermez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…