35 aylik kizim bu hafta basi krese basladi, devlet kresleri yasi dolmadigi icin almadi, keza diğer belediye vb kreslerde. Su anda basladigi okulda bir çocuğun kayidinin silinmesini beklemek zorunda kaldigimiz icin kizim 3.haftada basladi krese. (Ayimiz tutmadigi icin aile bakanliginin kresleri bir tek uygundu bize oralara da gondermek istemedigimizden ozel kres aradik)
Evde egitim, faaliyet gibi seyleri ben yaptirdigim icin akademik anlamda geri kalmasa da arkadasliklar kurulmustu haliyle.
Gunlerdir ogretmenlerimiz kreste neler yaptıklarını gosteren videolar gonderiyorlar, kizimi gorseniz evdeki o ele avuca sigmaz cocuk gitmis, mazlum gozlerinde beni uzen bakislari olan bir cocuk var. Beni ariyor, babasini ariyor belli. Diger cocuklar coktan kaynasmis,kizim sosyal ve kolay kaynasabilen, disarda kolayca akranlarinin yanina gidip "merhaba ben xx, senle oynayabilir miyiz?" diyebilen ve hemen ortama karisabilen bir cocuk, ama bir durulmus burada, acaba okulu mu sevmedi diyorum yok, eve geldiğinde cok neseli, arkadaslarinin adini soruyorum ne yaptığını soruyorum, kimsenin adini bilmiyor, ne yaptıklarını anlatıyor ama belli kaynasamamis daha cocuklarla, o yuzden yalnızlık var gözlerinde.
Biz dogum ayı olarak gec kalmadik, surec bizi 3 hafta oteledi mecburiyetlerimiz sebebiyle, aslinda bu sene degil gelecek sene de gitse birsey kaybetmezdi, alti ustu kres diyebilirsiniz ama ben endise doluyum.
Simdi siz diyorsunuz ki, yasi geldi ama ben evde yalnız kalmaktan korktugumdan gondermek istemiyorum. Ne diyeyim biz mi fazla duyarliyiz, siz mi duyarsizsiniz, cozemedim ama kırın dizinizi alisin yalnızlıga ve evinizde durun en az 7 senelik evlisiniz, kocaman kadin nasil alisamaz yahu yalnızlığa? Aklim almadi.