• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

offff çok dertliyim.....

yagmur38

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
388
97
318
36
Ankara
merhaba arkadaşlar ilk defa buraya yazmak banada nasip oldu

benim bi derdim var daha doğrusu eşimin ve benim. Biz eşimle çok severek evlendik okullar biter bitmez askerliği felan hiç beklemedik çünkü zaten 3 yıllık bi geçmişimiz vardı daha fazla bekleyemedik evlendik bi kaç ay sonrada eşim kpss yi kazandı tayinimz felan çıktı işe başladı

1 ay sonra hemen araba aldı çünkü en büyük hayali araba almaktı biraz çeyrek bozdurduk birazda kredi çektik aldık arabayı ve tam bir hafta sonra tesadüfen öylesine yazılmış bi kurrada tam en sonuncu biz çıktık şoka girdik çünkü en son gün biz yazılmıştık bi şansımızı deneyelim diye ve binlerce kişi vardı önümüzde ama kurrada biz çıktık hemde herkezin en çok istediği ev bize çıkmıştı

ne yapalım ne edelim dedik çünkü daha yeni araba almıştık büyük bi risk alalım dedik bidaha bu fırsat elimize geçmez dedik bütün bileziklerimi bozdurduk babalarımızdanda yardım aldık peşinatı ödedik kalanıda gene kredi çektik. ama bu seferde çok borca girmiş olduk hem araba hem ev elimizde hiç bişi kalmadı daha işe giremenin keyfini çıkaramadan borç içine girdik ve hep eksilere düştük bi türlü bitmedi borçlar krediler

neyse dedik nasılsa yüksek lisans yapıp askere geç gidicekti eşim krediler biter ozamana rahatlarız para bile bireiktiririz dedik pat diye hamile kaldım kazara oysa çok ii korunuyoduk bu kargaşada eşim yüksek lisans a başvurmayı unuttu askerlik geldi çattımı üstelikte doğum yapıcam 1o gün sonra eşim askere gidecek daha kredinin 1 bitti biri daha bitmedi hala eksiklerimizi tam kapatamadık askerlik için para biriktiremedik

şimdi eşim askere giderse kalan kredi nolacak daha kasımda ünv burs parası başlıcak onu kim ödücek evimizin kirası 5 ay boyunca kim ödücek ben çalışmak istiyorum ama şuan başka bi şehirdeyim ailem ve eşimimn ailesi başka şehirde nerde çalışıp ne yapıcam bebeğimin eksiklerini kim karşılıcak off zaten ailelerimize yeterince masraf olmuştuk bi çok kez para aldık şimdi bide bunlarımı ödücekler offff çok sıkıntıdayım doğumuma az kaldı ama sevinemiyorum bile sıkıntıdan uykularım kaçıyo herşeyi bi kenara bırak 5 ay birbirimizden ayrı kalacaz biraz daha geç gidebilseydi doğumdan sonra kendimi toparlar toparlamaz işe girerdim ama buseferde yanımda 5 ay kim kalacak bebeğimize bakmak için çünkü dediğim gibi biz ayrı şehirdeyiz burda kimsem yok offfffff tek umudum kpss de tercih yaptım ama o bile meçhul çokzor görünüyo

ne yapıcam arkadaşlar çok sıkıntıdayım bebeğimin mutluluğunu bile çıkaramıyorum biliyorum Allahtan ümit kesilmez tek umudumda o

kusura bakmayın çok uzun oldumafoldumben

ileriyi düşünmeden hesapsız kitapsızca
evlenmişsiniz..
böyle olacağını tahmin etmeniz gerekmez miydi..
shekerin dediği gibi satın arabayı başka çare yok gibi.

çok zor cok uzuldum:gitme:
ben kredıye tamamen karsıyım,dınımızde de yerı yok..tamamen haram..
arabayı satın ark dedıgı gıbı ...olmazmı..allah yardımcınız olsun üzülme bebegınıde üzme,hayırlı dogumlar:teselli:

onuda düşündük ama gelecek seneye bu zamanlar evin ödemeleri başlıyo oda aylık büyük ihtimalle 600 olucak ve ancak askerden geldiği zaman okul kredisini ödeyebilecez oda faizle tabi ozaman hiç alamıcaz arabayı bana kalsa sorun yok tabiki ama bu seferde eşim hiç istemiyo çok severek almıştı hayalleriydi onun ama ben böle diyincede bişi diyemiyo yani borçlarıda düşünüyo ama
arabaya gelince satmak istemiyo böyle giderse ama satılacak tabi offffff düşünmekten başıma ağrılar giriyo yaaaa bazen diyorum keşke askerliği yapmadan evlenmeseydik ama ozaman düşünemiyosun gözün hiç bişi görmüyo onu bırak eğer hamile kalmasaydım iş aroyodum tam o sıra belki şuan bende çalışıyodum tek başına yüklendi evin yükünün kendimide çok suçlu hissediyorum hiç destek çıkamadım çıkamadığım gibi bide dahada masraf oldum

ben anlamadım arabanın borcu bitmiş, evinki başlamamış, eşinizde memur, para niye biriktirmediniz ben mi yanlış anlamışım arabayı satın bence zaten durduğu yerde kullanmasanız bile çok masrafı oluyor

onuda düşündük ama gelecek seneye bu zamanlar evin ödemeleri başlıyo oda aylık büyük ihtimalle 600 olucak ve ancak askerden geldiği zaman okul kredisini ödeyebilecez oda faizle tabi ozaman hiç alamıcaz arabayı bana kalsa sorun yok tabiki ama bu seferde eşim hiç istemiyo çok severek almıştı hayalleriydi onun ama ben böle diyincede bişi diyemiyo yani borçlarıda düşünüyo ama
arabaya gelince satmak istemiyo böyle giderse ama satılacak tabi offffff düşünmekten başıma ağrılar giriyo yaaaa bazen diyorum keşke askerliği yapmadan evlenmeseydik ama ozaman düşünemiyosun gözün hiç bişi görmüyo onu bırak eğer hamile kalmasaydım iş aroyodum tam o sıra belki şuan bende çalışıyodum tek başına yüklendi evin yükünün kendimide çok suçlu hissediyorum hiç destek çıkamadım çıkamadığım gibi bide dahada masraf oldum

Keşkelerle olmuyor maalsef..
Arabayı satmaktan başka çözüm yok,bunu niye istemiyorsunuz anlamış değilim.
benzini,bakımı,vergisi hepten para..
hayalleri olabilir ama o kadar sıkıntı içinde araba fantazisi yapacak değil.
borçlar biter alırsınız yine..?
hangimiz arabayla doğduk ki..

o zaman sizi borçlarla başbaşa bırakıp askere gitsin sengözlerimebaksanab

bu erkekler düşünemiyorlarmı bazı şeyleri aklım almıyor şakkıdı

Son düzenleme:
çok zor bi durum satın arabayı yine alırsınız sizinde bebeğiniz var stres yaparsanız ona zararı var cana geleceğine mala gelsin canınızdan artıkmı ama eminim düzelecek allah harkesi böyle dönemlerden geçirir.

Bu erkeklerin araba merakı öldürecek beni.
Satmaktan başka çare yok ki, bence de arabanın herşeyi masraf ve biraz keyif işi oluyor, ev daha gerekli bir ihtiyaç bence.
Sıkıntılarınız bitince, tekrar alırsınız hem de.

Annesinin karnından arabayla mı doğmuş eşiniz ?

Nedir bu araba düşkünlüğü bilmem ki :delphin:

Ne yardan vazgeçiyor ne diyardan...Şuan seçim yapması gereken bir durum bile yok ortada arabasını satmasından başka....

Keşke en baştan beri biraz planlı projeli yapsaydınız şu araba ev işlerini.Madem araba aldınız o zaman evden vazgeçecektiniz.Yada madem eviniz yok araba almayı erteleyecektiniz.Gözünüzü karartıp atmışsınız kendinizi kör bir kuyuya hiçbirşey düşünmeden.

Bir de bebek var ortada..

Hayırlısı olsun hakkınızda.

cnm bence arabayi satin
hem borcunuzun bi kismini ödersiniz SIKINTIya girmezsiniz
borclar bitince esinde ise girince yeni bi araba alir

insan şu hayatta herşeye aynı anda sahip olamıyor ne yazık kii..gönül neler istiyor ama işte böyle sıkıntı çekmemek adına çoğu şeyden feragat etmek zorundayız ve siz çok lükse kalkışmışsınız...evi anlarım ama araba !! helekii askerlik bir kenarda bekliyo,yüksek lisans biyandan,üstüne birde bebeğin sorumluluğu...yanlış okumuyorum değil mi tüm bunları yaşayan aklı başında eğitimli insanlar..arkadaşlarım,bir andan kendinizi bi sorumluluk yumağına atmışsınız hesapsızca..ve burda aile desteği de almışsınız ki onlar olmasa hiç birini yapamazdınız...arbayı elinden çıkarması lazım ki siz biraz olsun rahat edin..Allah göstermesinn elimizde hiç bişiy yok diyorsunuz..araba sonrada alıncak bişiy..ama bir hastalık olsa bunun telafisi nasıl olcakk...herşeyi elde etme merakınız bence bir kenara bırakın,ilerde bu çok çatışmanıza da sebep olur..maddi sorumluluklarınız çok fazla..

canım oncelikle saglıkla bebegini kucagına alırsın ve eşin için de şimdiden Allah kavuştursun. hersey gelip geçiyor inan evet bazı seylere belki acele etmişsiniz ama bu işin altından hayırlısıyla kalkarsanız bunca cektıgınız sıkıntıya ragmen bir eviniz bir de arabanız olmuş olucak. ki inşallah oyle olur allah yardımcınız olsun. ben senin yerinde olsam ( tabii şartlarını ancak burdan anlattıgın kadarıyla biliyorum ) bebegimi de alır ailemin yanında kalırdım 5 ay. boylelikle ev masrafın olmaz orda nasılsa bir ocak kaynıyor. kayınvalıdenle aran nasıl bilmiyorum belki biraz onlarda da kalabilirsin. arabanın madem borcu bitmiş arabayı kiraya verebilirsin. bildigim kadarıyla marka modeline gore aylık 300 500 700 gelir ordan elde edip cep harçlığını cıkarabilirsin. ama evin kirasına birisinin destek olması lazım... umarım ailelerden biraz destek gelir. allah yardımcınız olsun.

Back