offff ablamm :((

nurumoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
264
130
Ablam,,ablam bu benim..
İki kardeşiz zaten başka yok. Sürekli annemlerin bizim sırtımızdan gecinme derdindeler karı koca.Maddi manevi yapmadığımız kalmadı. Bittik artık her açıdan.
Gerçekten artık kendime hakim olamıyorum.Kalbini kırıcam o derece.
Ben çalışıyorum ablam ev hanımı.
Annem benim oğluma bakıyor. Öncesinde de 2 yaşına kadar yeğenime baktı ablam çalışırken.
Annem h.içi yoruluyor haliyle.H.sonunu iple çekiyor ki dinlensin kadın.
Her hafta sonu yeğenimi bir bahane ile anneme bırakıyor. Cumadan bırakıp pazar akşamı anca alıyorlar.
Bi de üzerine benim eşimin yada babamın bırakmasını istiyorlar arabaları olduğu halde.Yeğenim öyle söyleneni dinleyen yada kendine yetebilen bir çocuk değil.7 yaşında hiperaktif. Evde taş taş üzerinde bırakmayan bir çocuk. Annemin evine geldiğinde teyzemin çocuklarını istiyor onlarda geliyor.Annem onların peşinde koşmaktan ne işini yapabiliyor. Ne de dinlenebiliyor. Öyle ki kadın ağlama noktasına geliyor.Ablamda evinde rahat rahat temizliğini işini yapıp görümcesi,kocası ile gezmelere gidiyor.
Çıldırıcam vallahi hırsımdan deliricem artık.Dün aradım soğuk soğuk konuştu. Anlam veremedim.
Şimdi annemle telde konuşunca anladım sebebini.Annem sordu ablanla konuştun mu hiç diye.
Annemi aramıyormuş.Sebep gecen c.tesi anneme gelmişlerdi.Oğlunu bırakmak istemiş.Annem de çok yorgunum kızım demiş.Buna küsmüş yani hanımefendi. Dün benle soğuk konuşmasının sebebi de buymuş.
Ya insan pikniğe giderken çocuğunu annesine bırakır mı? kocası da aynı kendi de..
Bu zamana kadar da, maddi olarak biz annemlere yardım ederiz annemler onlara.
Yeğenim doğduğundan beri imkanım elverdiğince herşeyini karşıladım.Çünkü onların hep paraları yoktu.
Hep yok ama hiç olmadı. Bu arada maddi imkanlarımız çok farklı değil.Yalnızca bir bir tık daha iyiyiz diyebilirim.Evleri kendinin. Arabaları var.Borçları yok.Ve eminin kenarda paraları var.
Eşimden gizli de çok yardım ettim.Sonuç zor zamanlarımda hiç karşılığını göremedim.
oğlum üç yaşına girecek. Hiç bir doğum gününde hediyesini bile almadı. Ama bize doğum günlerinde karne günlerinde hep hatırlattı. Yıllarca önceden sipariş verdi. Verdiğimiz hediyelerin maddi değerleri hep ön planda tutuldu.
Şimdi ben ne yapayım? Tek kardeşim bu benim!
Annemin ödü kopuyor iki kardeşsiniz zaten birbirinize kin gütmeyin diye.
Ama buna birinin artık dur demesi gerekiyor.

valla anneniz sizin oğlunuzada ablanızın çocuğunada bakmasın bence, siz kreşe falan verin ablanızda bi zahmet bıraksın maddi manevi annenizin yakasını, onların artık dinlenme zamanı yazık yani, zaten ağır seneler atlatıyorlar birde bu yaştan sonra çocuk bakıyorlar

Oğlumu kreşe vermek için annemi ikna edememiştim gecen yıl.Aslında bende çok güvenememiştim.
Eylülde ana okuluna başlayacak zaten. Yani surada üç ayımız kaldı.

ablanızda bir kıskançlık sezdim sanki.çocuğunuzu kreşe verme imkanınız varsa verin.
ablanızda yüz bulamaz belki.bırakmak isterse ben çalıştığım halde bırakmıyorum,artık bırak kadın dinlensin deyin.
bazı insanlar tavırdan anlamaz.söylemek lazım.

Nedir bu anaların çektiği valla...çocuk büyüttükleri yetmezmiş gibi, bir de yaşlılıkda torun bakmak zorunda kalıyorlar.

Anneniz kendi çizgisini koysun. Hafta sonları dinlenicem, ayda 1 den fazla bırakmayın desin.

Siz de bence hafta da bir kaç gün kreş ayarlayın. Yazık kadına.

Bence ablanızla aranıza mesafe çekin. Anneniz de ablanızın çocuğuna bakmak zorunda değil. Zaten 7 yaşına gelmiş. Okula gidiyordur. Herkes, kendi çocuğunun sorumluluğunu bilmesi gerekiyor. Ablanıza da yardım etmeyin canım. Evleri arabaları varmış. Yeğeninize de içinizden geliyorsa, alırsınız hediyesini. Gelmiyorsa almayın. Bu hayatta her şey para demek değildir. Siz hediye alırsanız, iyi teyzesiniz. Almazsanız, kötü teyze mi alacaksınız.. Anneniz de, sende aranıza mesafe çekin. Herkes yerini yurdunu bilsin. Yerin de sağ olsun.. Ablanız olabilir, ama sizin tabirinizle sırtınızdan geçineceği anlamına gelmiyor..

Allah Allah cok acik ve net söyleyin.Bu ne kiskanclik diye?
Aynen buraya nasil yazdiysaniz söyleyin ablaniz...

Önceki konularında da annem onlara maddi destek oluyor yazmıştın

Çekecek elini üstlerinden

Ablan ilginçmiş çocuğu pikniğe bile götürmeyecekler neden yapmış ki

Annen yüz vermiş ablana da kusura bakma sana da yıllardır bakıcı olmuş kadın

Severek bakıyor ama dinlenmelerinde patlak veriyor arada durulması bir kaç gün özlediği için çocuklara bakması gereken yaşta

Ben kendi çocuğuma bakarken yoruluyorum o da halı ile yorgun ve bir şey de diyemiyor sizinki okula başlayınca rahatlar ablanız da küs kalsın bir süre bir şey olmaz

Yazik ya kadin zaten 2 cocuk bakmis buyutmus, birakin da kendilerine baksinlar, hayatlarini yasasinlar.. Bi de torun bakiyorlar yetmezmis gibi. Pes..

okudugum esnada bile ablana nasil kizdim ya, bence tavir konulmasi lazim.
annende sende alip karsiniza konusun, böyle ömür mü gecer
ben annemin bi cöp bile kaldirmasina kiyamazken, senin ablanin annesini hizmetci, bakici olarak kullanmasini aklim almiyor

Anneniz açık açık kabul etmesin, söylesin derdini. Söyleyince ablanız konuşmayacaksa da konuşmasın. Ama ben ablanız gibi insanları kullanan tiplerin gurur yapacağına inanmıyorum. Küsemez yani. Bişey istemeye gelince barışır hemen merak etmeyin.
Bir de şu var. Kimileri aman küsmesin, darılmasın diye diye her istediği yapılınca bıktırana kadar uğraşıyor. Biliyor çünkü iki mızmızlansa, konuşmasa her istediği yapılacak. Böyle insanlara prim vermeyin. Evlat da olsa kardeş de olsa. Küsecek insan da küssün. Bu ne ya. Ablanız annenizden fazla yüz bulmuş.

Gezmeye pikniğe bile götürmeyeceği çocuğu ne diye yapmış anlamadım doğrusu.. Yani tamam arada sırada baş başa gidilecek özel yemek vs olur bırakılır ama bunlar resmen her fırsatta çocuğu başlarından atacak yer arıyorlar. Ayrıca evleri ev arabaları olmasına rağmen hala birilerinden geçiniyor olmaları da asalaklıktan başka bi şey değil.

Kesinlikle cocugunuzun özel bir anaokuluna yada krese gitmesinin sizin için çok uygun olacağını söylemek isterim . Bütün çocuklar okul öncesi eğitimi almalıdır. Çalışan Anne baba çocuğu olmakda kolay değil sizler içinde evladinizdan ayrı kalmak yeterince zor gelişimine katkı malesef azalıyor .Insanlar da bazen on yargılar oluyor çocuk evde de oynasa aynı anaokulundada aynı yaptırdıkları bir şey yok diye .Halbuki siz öğretmenler sayesinde çocuğunuzun gelisimi ile ilgili çok şey öğreneceksiniz çocuğunuz diğer çocuklar ile paylaşımı bir arada zaman geçirmeyi herseyi zamanla öğrenecek eğer gelişiminde olumsuz durum varsa ilk okul öncesi bu problemin çözülmesi gerekir .Bunun da çözüm yeri okul öncesi süreç, öğretmenlerim doğru yönlendirmesi ile olumsuzluk ortadan kaldırmak sizinle is birliği içinde olmalari gerekir .Bu söyleyeceklerim anlatmak ile bitmez.Çok kapsamlı bir konu.Ablaniz ne yazık ki kendi evladını pikniğe goturmekden sakinan bir anne evladına açtığı derin yaralarin bilincinde olmayan bir anne zamanla anlayacak ama geç olacak .Kendinizi üzmeyin siz duyarlı bir anne olarak çocuğunuzun gelişimini olumlu yönlerden tamamlamasi için mucadelenizi verin .

Anneyseniz, sonuçta siz doğurďunuz, sen bırakınca oda bırakıyor Kadıncaz genç değil ,hayatını rahat yaşasın çocuk yapıp anneniz atın hiç mejbur değil bakmaya önce sorun müsayitmi egoistic oraya buraya gidip çocuğumu götürmeyince ne tadı olur , otur alanla konuşun ortak karar verin Kadıncaz nefes alsin

Maalesef kardeslik ana baba evindekiyle bir kalmıyor keske kalsa...ben bunu öğrendim küçük yaşımda.
Ablaniz biraz sizi cekemiyor gibi annem onun cocuguna bakiyosa benimkine de bakmak zorunda diye dusunuyor olabilir mi?
Vallahi, ben de aile icindeki problemlerde cok hırslanıyorum. Sizi anliyorum.
Ancak bence siz sakin kalmalisiniz gerekli mudahaleyi anneniz yapmali. Hediye almak zorunda degilsiniz yegeninize.maddi destekde bulunmak zorunda da degilsiniz. Herkes kendi yaginda kavrulsun

Çok üzülüyorum gercekten..Canım cigerim kardesim ile ilgili burada bunları konuşmaktan.
Ama biriyle dertleşmezsem çatlıycam.Kocama anlatamıyorum.Malum, eşlere anlatılmıyor.
Ablam çocuk gibi konuşmaya calıssan iyi tamam der küser.
Ciddi küser.Annemle babamın üzerinde çok farklı bir etkisi var.
Ona hayır diyemiyorlar. Hep nazlı büyüdü. Bense aksine erkek gibiydim. Benim kolum kırılırdı ben ağlamazdım bile ablam düşer bayılırdı. Öyle narin , sürekli hasta ne bileyim daha bir sürü şey.
Kocasıda kendine benziyor. Geçen h.içi işleri varmış oğlunu bize bırakmış gündüzden.Annemleride tv leri bozuktu 1-2 gün evlerine gitmediler akşam bizde kaldılar.Akşam annem babam ben resmen sinir krizi geçirdik çocukların yaramazlığından. Ne koltuk kaldı ne tv anlatamam size evin halini. Yorgunuz sabah herkes işe gidicek.
Ablamı arıyoruz almaya gelmiyomusunuz diye. Saat 9 eşi yatmış uyumuş. Babam ya da eşim götürücekmiş arabayla.
Daha önce çok götürmüşlüğümüz var bu arada. Babam da hayır dedi gelsin alsınlar çocuklarını. 12 de zoraki gelip aldılar.Amaç o gece de (h.içi) yegenimi bizde bırakmaktı. Yada kötünün iyisi biz götürücez ayakalrına. Evlerinin uzaklığı araba ile 20 dk.

birileri ile biyerlere gidiyolar sürekli. Biz birlikte bişeyler yapalım desek paramız yok diyor ablam.
Hesabı biz ödersek gidiyoruz. Her seferinde böyle olunca eşimle biz geriliyoruz.
H.sonu biz oğlumu gezmeye götürürken ki her h.sonu mutlaka bi yere gideriz.
Annem bari biraz nefes alsın diye yegenimi de alıp götürüyorum. Bu da onların işine geliyor tabii.
Hem çocuğu başlarından atıyorlar. Hemde çocuk masraf etmeden geziyor eğleniyor.
Yanlış anlamayın ne olur yegenim benim canım ciğerim.Ama ben bunu her defasında yapmak zorunda değilim.

bi insan annesine nası böyle davranabiliyor anlamıyorum ben ya . sonuna kadar haklısın kızmakta okurken ben deli oldum bu ne düşüncesizlik bu ne bencillik. ablamların evi bize yakın bazen o da bahane ediyo çocukları bırakmak için üst üste olduğu zaman ben şakayla karışık bize güvenipte mi doğurdun kafam götürmüyo diyorum. ki usludur yiğenlerim ve çok düşkünüz birbirimize . sen açık açık konuş bence ama anneninde yanında olması lazım böyle iş mi olur sırf keyfi için çocuk mu bırakılır

ev hanımı ve çocuklarını kime satacağını şaşırmış durumda ablanız. gerçekten ilginç.biz de işten eve koşsak da hafta sonu olsa da çocuğumuzla ilgilensek diye bekliyoruz. bence siz uygun bir dille konuşmayı deneyin. 7 yaşındaki çocuk zaten çok da bakıma muhtaç değildir,yanlarında olmasında ne zararı var? kaldı ki pikniğe götürseler o çocuk da eğlenir enerjisini atar.

Anneniz hastalandiginda umarım annenizin kapısını çalmayı unutmaz. Kadın bakmak zorunda değil.Allah yardımcısı olsun annenizin. Bizde de öyle bir dert vardi. Dayımın eşi yapardı. Hergün birakirdi o da çalışmıyordu üstelik.Çıkar gezerdi çocuklarıni birakip. Ben annemin haline dayanıp konuştum ama kavgaya dönüştü. Cook ama cook özür dilerim bu lâf için ama dogurmasini biliyorsa bakmasını da bilmeli. Sorumlulugunu almalı. Sinir oluyorum oylelerine neyse ki ben kavgaya donusse de hallettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…