Arkadaşım öncelikle tatil konusunda haklısın. Ama anladığım kadarıyla evlenene kadar eşinin ailesiyle problem yaşamışsın. İmzayı atınca herşey düzelmiyor. Aksine daha fazla problem ortaya çıkıyor. Eşini seviyorsan ailesinede katlanmak zorundasın. İğrenç kadın, iğrenç herif cümleleri hiç hoş değil. Eşinede bunları söylüyorsan sonunda eşinle aran açılır. Karşındaki sana saygı göstermese bile sen saygı göstermek ve alttan almak zorundasın çünkü eşinin ailesi. Sen nasıl davranırsan karşındaki insanlardan da er geç aynı tavrı görürsün. Bir yerde anlatmışsın dolma sarmaya çağırdı işim vardı 2 saat sonra gittim diye. Olan problemleride anlatmışsın. Çalışmıyorsun. Evde yaptığın işi 1-2 saat bırakıp gidip yardım etsen ve geldiğinde işine devam etsen eşin sorun çıkarmazdı sanırım. Aksine daha mutlu olurdu. Biraz sende onların huyuna gitsen ve sorun yaşamasan nasıl olur. Birçok kişi evliliğinin alışma döneminde aynı sorunları yaşıyor. Kimse baba evinde olduğu gibi rahat olmuyor tabiki. Ama sen sanırım önceki sorunlarıda kafandan atamadığın için eşinin ailesine karşı töleranssızsın. Onlardan da bekleyemezsin. Kız aileleri her zaman daha destekçi olurlar. Damatlarını sevmeseler bile kızım arada diye birçok şeyi görmezden gelir sineye çekerler. Sen ailenin eşine davranışı gibi bir davranış bekliyorsan çok yanılıyorsun. Eşinin ailesi arada oğlum var diye düşünmez. Hele de sadece oğulları çalışıp evi geçindiriyorsa kendilerinde daha fazla söz hakkı bulurlar. Oğullarından parada isterler pulda. Ama evin geçimi her ikinizin üzerinde olsa birlikte çalışıp birlikte harcıyor olsanız seninde söz söylemeye daha fazla hakkın olur. Eşinin eline bakmazsın. Aileside para isterken iki kez düşünür. Çünkü o eve giren parada seninde hakkın var ve sen de oğulları kadar çalışıp kazanmışsın. Bence eşini razı et ve biran önce çalışmaya başla. Hem psikolojin düzelir, hemde sorunlardan uzak kalırsın. Emin ol o zaman senden değerli kimse olmaz. Bebek fikrinide şimdilik kafandan uzaklaştır. Bu kadar problem yaşanan bir ortamda bebeğinde psikolojisini bozarsınız. Çünkü bebek olunca da sorunlar bitmeyip kat kat artacak. Onlar kendi istedikleri gibi yapılsın herşey isteyecekler sen ben bilirim, benim çocuğum diyeceksin. Sonunda eşin arada kalmaktan sıkılır.
Tabiki yinede sen bilirsin. Senin ve eşin için hayırlısı. Ama kendini ve eşini bu kadar yıpratma.
Neden İğrenç? nasıl bir sıfat bu ben anlamadım. Üstelik aşık olarak evlendiğiniz -ki demekki karakteri düzgün, size uygun biri eşiniz- adamı yetiştiren, büyüten, öyle ya da böyle evlendiren aile bireyleri için bence hiç yakışık almayan bir tabir.
Gökten zembille inen kocalar olsaydı hayır demezdik tabi.
Ama hepimiz evlat yetiştiriyoruz, ve aile kavramı arş'a ulaşmış bir toplumda yaşayan insanlarız. Beğensenizde beğenmesenizde onlar sizin aşık olduğunuz insanın velinimetleri.
Nazım'ın dediği gibi; Yani sen elmayı seviyorsun diye , Elmanın da seni sevmesi şart mı?
Sevgi mecburiyet değildir, sevmek zorunda değilsin, (ki toplumumuzda kayınvalidesini seveni dövüyolar:) ama Saygı öyle değil işte. Bir mecburiyet. İnsan olmanın koşullarından biri.
Bu yaşadıklarınız bence hiçte büyütülecek yaygara kopartılacak meseleler değil. Haklısın (sadece senin söylediklerini dinlediğimiz için haklısın ama) balayına gitmeyen bir çifte, hadi kalkın tatile gidiyoruz 200 bizden 500 sizden denmemeliydi. Bunun çözümü başka. Eşinle tatlı dille konuşup, onu başka yöne çekerek tatile çıkmasını engelleyebilirsen pekala. Sen hayır dedikçe adamın gitmeyeceğide varsa gider söylim sana:) Çünkü bizim toplumumuzda erkekler ailelerine bağımlı yaşarlar. (ki kadınlarımızda öyle. Örn: Sana başka bir ile tayin isteyin dendiğinde ailemden ayrılamam demen) Evlilik onlar için zaten zor bir karardır. Ve bu kararı verip evlendiyse karısının ailesiylede evlenmiş olduğunu kabul etmesini sağlamak için elinden geleni yapar. Çünkü daha küçükken ona -sen büyüyünce, evlenince bizi tanımazsın bize bakmazsın bile- dediler. Böyle empoze ettiler evliliği kafasına. Evlenince ailesinden koparılmaya çalışılacaktır.
Hoş kayınvalideyi taşımak ağırdır. Maalesef ki ağırdır. Çünkü zihniyet belli. Ve anlıyorumki senin kayınvaliden ağzıyla kuş ta tutsa yaranamıycak sana. Kuşu neden kanadından değilde ayağından tuttun dersin kaydirigubbakcemile3
Çok iyi niyetli olduğundan eminim. Ama bir abla olarak nacizane tavsiyem, eşinin hatırı için ailesine biraz daha ılımlı olman ve kaleyi içten fethederek, eşine tatlı dille yaklaşarak ortak paydada buluşmanızı sağlaman. Ve kesinlikle çalışman. Eşine "parayı kazanan bensem hesabı yapması gerekende benim. Senin bir şeyini eksik etmiyorum" dedirtmemen.
Yüce Rabbim sağlık sıhhat ve huzur versin ötesi yalan a.s.
sizi hiddetlli bulmadım, başlığı açan arkadaştan bahsetmiştim ben
ay eşin nee incee fikirliymişş öylee bakk bunuu hiç bir erkekk yapmazz canımmmvallla esımle konusmuyorum ben suannn konusmayıda dusunmuyorum bugun yakasına bır kagıt yapıstırmıs ben esssegım karımı uzdum ozur dılerım dıye ceketıne ılıstırmıs gelmıs benle konusmaya calısıyooooo
ben ona aılenı bırak at demıyorum sadece aklını kullansın somuruluyo farkında degıl
kusura bakma ne kadar HİDDETLENDİYSEM yazılanı bile üzerime almışım a.s.
Neden İğrenç? nasıl bir sıfat bu ben anlamadım. Üstelik aşık olarak evlendiğiniz -ki demekki karakteri düzgün, size uygun biri eşiniz- adamı yetiştiren, büyüten, öyle ya da böyle evlendiren aile bireyleri için bence hiç yakışık almayan bir tabir.
Gökten zembille inen kocalar olsaydı hayır demezdik tabi.
Ama hepimiz evlat yetiştiriyoruz, ve aile kavramı arş'a ulaşmış bir toplumda yaşayan insanlarız. Beğensenizde beğenmesenizde onlar sizin aşık olduğunuz insanın velinimetleri.
Nazım'ın dediği gibi; Yani sen elmayı seviyorsun diye , Elmanın da seni sevmesi şart mı?
Sevgi mecburiyet değildir, sevmek zorunda değilsin, (ki toplumumuzda kayınvalidesini seveni dövüyolar:) ama Saygı öyle değil işte. Bir mecburiyet. İnsan olmanın koşullarından biri.
Bu yaşadıklarınız bence hiçte büyütülecek yaygara kopartılacak meseleler değil. Haklısın (sadece senin söylediklerini dinlediğimiz için haklısın ama) balayına gitmeyen bir çifte, hadi kalkın tatile gidiyoruz 200 bizden 500 sizden denmemeliydi. Bunun çözümü başka. Eşinle tatlı dille konuşup, onu başka yöne çekerek tatile çıkmasını engelleyebilirsen pekala. Sen hayır dedikçe adamın gitmeyeceğide varsa gider söylim sana:) Çünkü bizim toplumumuzda erkekler ailelerine bağımlı yaşarlar. (ki kadınlarımızda öyle. Örn: Sana başka bir ile tayin isteyin dendiğinde ailemden ayrılamam demen) Evlilik onlar için zaten zor bir karardır. Ve bu kararı verip evlendiyse karısının ailesiylede evlenmiş olduğunu kabul etmesini sağlamak için elinden geleni yapar. Çünkü daha küçükken ona -sen büyüyünce, evlenince bizi tanımazsın bize bakmazsın bile- dediler. Böyle empoze ettiler evliliği kafasına. Evlenince ailesinden koparılmaya çalışılacaktır.
Hoş kayınvalideyi taşımak ağırdır. Maalesef ki ağırdır. Çünkü zihniyet belli. Ve anlıyorumki senin kayınvaliden ağzıyla kuş ta tutsa yaranamıycak sana. Kuşu neden kanadından değilde ayağından tuttun dersin kaydirigubbakcemile3
Çok iyi niyetli olduğundan eminim. Ama bir abla olarak nacizane tavsiyem, eşinin hatırı için ailesine biraz daha ılımlı olman ve kaleyi içten fethederek, eşine tatlı dille yaklaşarak ortak paydada buluşmanızı sağlaman. Ve kesinlikle çalışman. Eşine "parayı kazanan bensem hesabı yapması gerekende benim. Senin bir şeyini eksik etmiyorum" dedirtmemen.
Yüce Rabbim sağlık sıhhat ve huzur versin ötesi yalan a.s.
okurken daral geldi ne fesat insanlar yaaa niye annemizi öpmeyecekmişizkötükedihüso çocukları olmaz ne demek o milletin içinde bide büyük olacaklar.canım allah kolaylık versin sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?