Off!kadn seninle Cehennemde bile yanyana olmak istemiyorum o kadar gcm sana

doğru söze ne denirkaydirigubbakcemile5

Neden İğrenç? nasıl bir sıfat bu ben anlamadım. Üstelik aşık olarak evlendiğiniz -ki demekki karakteri düzgün, size uygun biri eşiniz- adamı yetiştiren, büyüten, öyle ya da böyle evlendiren aile bireyleri için bence hiç yakışık almayan bir tabir.
Gökten zembille inen kocalar olsaydı hayır demezdik tabi.
Ama hepimiz evlat yetiştiriyoruz, ve aile kavramı arş'a ulaşmış bir toplumda yaşayan insanlarız. Beğensenizde beğenmesenizde onlar sizin aşık olduğunuz insanın velinimetleri.
Nazım'ın dediği gibi; Yani sen elmayı seviyorsun diye , Elmanın da seni sevmesi şart mı?
Sevgi mecburiyet değildir, sevmek zorunda değilsin, (ki toplumumuzda kayınvalidesini seveni dövüyolar:) ama Saygı öyle değil işte. Bir mecburiyet. İnsan olmanın koşullarından biri.
Bu yaşadıklarınız bence hiçte büyütülecek yaygara kopartılacak meseleler değil. Haklısın (sadece senin söylediklerini dinlediğimiz için haklısın ama) balayına gitmeyen bir çifte, hadi kalkın tatile gidiyoruz 200 bizden 500 sizden denmemeliydi. Bunun çözümü başka. Eşinle tatlı dille konuşup, onu başka yöne çekerek tatile çıkmasını engelleyebilirsen pekala. Sen hayır dedikçe adamın gitmeyeceğide varsa gider söylim sana:) Çünkü bizim toplumumuzda erkekler ailelerine bağımlı yaşarlar. (ki kadınlarımızda öyle. Örn: Sana başka bir ile tayin isteyin dendiğinde ailemden ayrılamam demen) Evlilik onlar için zaten zor bir karardır. Ve bu kararı verip evlendiyse karısının ailesiylede evlenmiş olduğunu kabul etmesini sağlamak için elinden geleni yapar. Çünkü daha küçükken ona -sen büyüyünce, evlenince bizi tanımazsın bize bakmazsın bile- dediler. Böyle empoze ettiler evliliği kafasına. Evlenince ailesinden koparılmaya çalışılacaktır.
Hoş kayınvalideyi taşımak ağırdır. Maalesef ki ağırdır. Çünkü zihniyet belli. Ve anlıyorumki senin kayınvaliden ağzıyla kuş ta tutsa yaranamıycak sana. Kuşu neden kanadından değilde ayağından tuttun dersin kaydirigubbakcemile3
Çok iyi niyetli olduğundan eminim. Ama bir abla olarak nacizane tavsiyem, eşinin hatırı için ailesine biraz daha ılımlı olman ve kaleyi içten fethederek, eşine tatlı dille yaklaşarak ortak paydada buluşmanızı sağlaman. Ve kesinlikle çalışman. Eşine "parayı kazanan bensem hesabı yapması gerekende benim. Senin bir şeyini eksik etmiyorum" dedirtmemen.
Yüce Rabbim sağlık sıhhat ve huzur versin ötesi yalan a.s.

kaydirigubbakcemile3 ya da ağaç kovuğunda yetişen :lepi:

hiddetlenirim çünkü ben bir anneyim kız annesiyim erkek annesi değilim yanlış anlamayın hani ......üstelik ne olursa olsun böyle üfürükten bir sebep için de bir anneye ıĞRENÇ denmesine hiddetlenirim elimde değil , yetiştirilişime, kişiliğime, kısacası doğama ters ............ama yazdığım yazıda hiddetten daha çok gerçekçilik içeriyor sanırım

ne acayip aileler var ya...destek değil hep köstek hep köstek..şu zamanın erkeklerindede saflık bulaşıcımıdır nedir..sömürülmeye karşı özel bi zaafları var..annesi nasıl düşünemiyo siz evlenip balayına bile gidememişsiniz varsa parası versinde siz balayına gidin o eksik kalsın..ben olsam napardım bilmiyorum.ama anlıyorum seni.bende eşimin ailesini gram sevmediğim için..acayip gıcıklar benim için..

ay eşin nee incee fikirliymişş öylee bakk bunuu hiç bir erkekk yapmazz canımmm

canım benim...bana kalırsa eşinin tarafını sevmiyorsan bile bunu onlara belli etme ve eşinin yanında onları kötüleyecek şeyler söyleme...çünkü kıymetin kaybolur ve onların gözünden düşersin ...açık aramaya devam ederler...bana kalırsa yapılacak en iyi şey mesafeli olman...yani anladığım kadarıyla onlara karşı iyi niyetlerin boşa gitmiş...onlarla her görüşmen üzüntüyle noktalanmış ...o halde sen de geliş-gidişleri azalt....bir araya geldiğinizde yine neşeli ol..fakat çok sık görüşüp moralini bozma bence...eşinin de lütfen arada bırakma...çünkü çok zor bir durum gerçekten arada olmak...ayrıca biraz da sakin ol bitanem...sakin kafayla daha doğru düşünürsün çünkü...hata yapman ve hatalı düşünmen olasılıksız olur...mutlu ve huzurlu günler dilerim....

Bunun üzerine de başka söz söylenmez... lmaz:

arkadasın mesafeli olmasına olanak yok evleri çok yakın ve 2 gün aramasa eşine
şikayet ediliyor uzak kalmaya çalışsa dert yakın olsa dert
kayınvalidenin ne istediği belli değil ya uzak ol kıymetli olsun ya yakın ol ama huzur ver
balayına çıkamamış bir çiftin haliyle bir sonraki tatilleri bi bakıma balayı sayılır
burada suç eşte neden ailesinin gelmesine izin veriyorki hayır ben balayı yapamadım
bu yüzden karımla yanlız gidicem diyebilir ne var bunda
evlatlıktan reddedilmekten mi korkuyor
ben evladını okutmuş meslek sahibi yapmış bu zihniyetteki aileleri anlamıyorum
oğullarının maaşında kendilerini hak sahibi sanıyorlar
o halde lütfen evlendirmeyin olmaz okuttum seni o yüzden maaşına el koyuyorum evlilik yasak deyin
ortada cok kazanç olsa tamam ister borç verilir ister hibe edilir
ama borç harc içinde tatile gitmeye kalkmak bunu kar saymak bi aileye yakışacak davranış değil
arkadasım sende lütfen iğrenç insanlar kelimesini kullanma
bi insana ne olursa olsun hele bi aile ferdine iğrenç denmez
iğrenç demek için çok daha ağır hakkaten iğrenç şartalrın olması gerekir

birde arkadas dolma sarmaya gitmemiş diye evin diğer işlerini
yapmakla cezalandırılıyor ne sacma bi hareket
karsında kül kedisi mi var be teyze
ben asla ve asla işten gocunan insan değilim teklif gelmeden kendim yaparım
gereken durumlarda ama bi dolma sarmaya işlerim yüzünden gitmedim yada gidemedim diye
mahalleye rezil edileceksem üstüne bide onu yap bunu yap diye laf duyacaksam
kimse kusura bakmasın ben orda ama mecbur olmadığımı çat diye söylerim
kocamada gördüğüm muameleyi söylerim ne münasebet konu komşuya malzeme olucam

oo gülsüm sultan burdaymışbuyrunnnnnnnnn
siz ne düşünüyosunuz
ben yorumlarınız denk gelince mutlaka okuyorumyerimseniben

okurken daral geldi ne fesat insanlar yaaa niye annemizi öpmeyecekmişizkötükedihüso çocukları olmaz ne demek o milletin içinde bide büyük olacaklar.canım allah kolaylık versin sana.

okurken daral geldi ne fesat insanlar yaaa niye annemizi öpmeyecekmişizkötükedihüso çocukları olmaz ne demek o milletin içinde bide büyük olacaklar.canım allah kolaylık versin sana.

Anneni öpme mi diyormuş? ay anlamadım kaçırmışım ben orayı sanırım

canım nerdeyse tüm topiğini okudum...
eminimki çok zor bir durumdasın..psikolojinde bozulmuş belli..
hani demişsin ya eşimle sorunumuz yok tek sorun bunlar..
3 yıllık evliyim genelde dikkat ettim de ya eşiniz kötü olur yada ailesi..
yani rabbim hiçbirşeyi kusursuz vermiyo..
bende eşimle çok mutluyum..
ama 2 yıl görümce kahrı çektim şimdi kaynanamla iyiyiz ama borçları var onunla uğraşıyoruz..
yani sabret..
allahım dayanma gücü versin..
eşin belli ki çok ii ama aileyi hiçbir erkek atamaz..
cebinde 10 lirası olsa senden gizli yine paylaşabilir onu ailesi ile..
tatile nasıl olsa gidilecekmiş.sende git.
sen de git niye gitmiyorsun..
boşver geçmişi.
çok kaba bi deyim olacak ama köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır derler..
eşin için katlan..katlanamadığın yerde onlarla konuş..
birde sıksık aramaya bak bence..
eviniz de yakınmış.arada uğra...
hergün arardım ben kaynanamı.oğlu aramazdı benim aradığım kadar.şimdi hergün gidiyorum..
bide böyle dene cnm..
aslında çalışmak inan çok iyi gelirdi..bu konuda da eşini ikna etmeye bak bence..
allahım yar ve yardımcın olsun

Bukadar neden takııyorsun ki kendini yoruyorsun...
Bak eşinde diyormuş sana ben biliyorum sen takma diye.
Canım evlenince biz sanıyoruzki sadece eşlerimiz hayatımızda olacak..
Ama işte işin içyüzü böyle değil yeni bir aile ediniyoruzki hiç nazımız sözümüz geçmez yani kendi ailemiz gibi..
Alışamayınca da işte böyle zor geliyor senin yaşadıklarının bende yaşadım yaşıyorum ama ben artık sinidenmidir nedir gülüp geçiyorum canım..
Yada alıştım bilemiyorum..
Bence sen düşünme üzme madem bebek istiyorsun sitresten uzak dur canım eşinlede konuş gelmek istemiyorum de eşin sensiz gitmez herhalde..

BAŞLIK BENİM HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ ÇOK İTİCİ GELDİ
öncelıkle bunu soylemek istedim
ailesinin desteği olmaya bilir ama bir insan olarak başka bir insandan o da eşinizin annesinden nasıl bu kadar nefret edebikliyorusunuz
çok ilginç
yardım etmediler diye CEHENNEMDEBİLE AYNI YERDE OLMAK istemiyorum yazmıssınız
başka birsey olsa ölsün mü diyeceksinz
cehenneme sizde onunle birlikte gideceğinize göre demekki sizinde kabahtlerniz var bunu kabullenıyorsunuz
başka birsey diyemicem
çok ilginçç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…