- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
haklıyken haksız yere düşmek bu olmalı.. yanlış bir tepkiymiş.izin vermeyin verdirmeyin ama insanlara saldırarak bi yere varamazsınız bunu anlayın artık, haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz
haklıyken haksız yere düşmek bu olmalı.. yanlış bir tepkiymiş.
bunu facede gördüm. olayın farklı boyutları var..
Sevgili arkadaşlar, ODTÜ'ye cirkin bir oyun oynanmaya çalışılıyor. İşin içyüzünü lütfen okuyun ve cevrenizi bilgilendirin, tesekkurler:
"...İki gündür AŞTİ otogarında "ODTÜ'ye Hoşgeldiniz" görevlisi olarak çalıştım. ODTÜ Mezunlar Derneği 6 yıldır organize olup üniversiteyi kazanmış ve kayıt için gelen çocukları otogarda karşılıyor, okulun temin ettiği servis otobüslerine bindirip kampüse yolluyor. Aynı servisle otogara dönüp memleketlerine de dönebiliyorlar, kalmak isterlerse çocuklara ve ailelerine ücretsiz yurt odası sağlanıyor, kampüsü ve şehri gezip öyle de dönebiliyorlar. Ankara'ya ilk defa gelen çocuklar var, kampüsü hiç görmemiş aileler var. Ben ilk defa çalıştım bu organizasyonda, neler göreceğim konusunda en ufak bir fikrim yoktu. İlk bir kaç saati neşeyle çocukları ve velilerini karşılayarak geçirdim, "Hangi bölümü kazandın? Aaaa çok güzel, tebrik ederim! Nerden geliyorsunuz? Oooo, Hatay çok güzelmiş, ben de çok istiyorum gidip gezmek. Ben doktora yapıyorum. Evet herkese yurt imkanı var. Tabi İngilizce hazırlık okuması çok iyi olur.", sonra da hala okulda hocalık yapan mezunların yanına bırakıp otobüslerin yanına dönüyordum ki çok çalışıp ODTÜ'yü kazanmış bu çocuklar ve aileleri biraz daha tebrik edilsin, içleri rahatlasın, sorularını sorabilsinler.Derken şunlar olmaya başladı:-Hangi gelen otobüsün yanına gidersem peşimden gelen ve önüme geçip duran kızlar.-Otobüsten inen istisnasız her genç kızın koluna girip "Sizinle ilgilenildi mi? Yurt ihtiyacın var mı? Gelin gidelim, kahvaltı ederiz." diyen başka kızlar.-Yine önüme geçip beni kapatan iki adam.-Ben ODTÜ'yü kazanmış kız ve annesiyle yürürken kızın koluna girip kulağına fısır fısır bir şeyler anlatan kız. (Anne tarafından azarlanıp yollandı.)-Çocuklar ve veliler beni görsün diye elimde tutup havaya kaldırdığım ODTÜ dosyasını indirmem için beni iki kere ikaz eden AŞTİ görevlisi. (Broşür yerine geçiyormuş dosya, yurt reklamı yapamazmışım?)-Durmaksızın "Bizim de ODTÜ'ye servisimiz var" anonsu yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanları. (Ki anladığım kadarıyla kampüsün içine girmiyorlarmış, A1'de bırakıyorlarmış, ondan sonrası bavullarla 20-30 dakikalık yürüme mesafesi kayıt binasına kadar.)Yukarda bahsi geçen kızların hepsi türbanlıydı, bana musallat olanlar dışında onlarcası otogarın her köşesindeydi, inanılmaz şekilde organizeydiler, içlerinden bazılarının ellerinde çizelgeler vardı, diğerlerine talimat verip otobüslerin yanına yolluyorlardı. Bunları kendi gözlerimle gördüm. Ayrıca AŞTİ yönetiminin bir masa koymamıza izin vermediğini, pankart ve küçük tabelalara da izin vermediğini ve hatta herkesin üzerindeki ODTÜ tişörtlerinin çıkarılmasını istediğini de belirtmem lazım. Bir süre tartışıldıktan sonra sadece tişörtlere ses çıkarmadılar.Gelelim velilerin anlattıklarına. Bu yazacaklarım velilerin bizzat kendilerine şu ya da bu şekilde söylenmiş:-ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor.-ODTÜ yurtlarında kızlar çocuk düşürüyor.-Başı kapalı velilerin çocuklarına yurt vermiyorlar.-Yurtlarda yer kalmamış, biz yardımcı olalım.Sadece yeni ODTÜ'lüleri karşılayıp kampüse rahatça gitmelerini sağlamayı amaçlayan bir organizasyon, bu şartlar altında bir itiş-kakışa ve çocuk kapma yarışına döndü. Uzun zamandır da böyleymiş, benim için yeni tabi bu durum.Son olarak boyumun 1.75 olduğunu, öyle iki tane güdük kızla beni kapatamayacaklarını da burdan bildireyim. Ayrıca nedense hep fısıltıyla konuşuyor bu kızlar, ben gürül gürül bağırdım "ODTÜ öğrencisi var mı?" diye, kimden çekineyim ki? Payıma düşen bütün yeni ODTÜ öğrencilerini ve velilerini teker teker toplayıp servise bindirdim. Özellikle İzmir ve Antalya'dan gelen bazı neşeli veliler bu kızları gösterip "Ay bunlar mı o cemaatçiler!?" diye eğlendi, sanırım meşhur turistik bir motif de olmuş bu durum.Otobüsten inip yürürken yüzlerindeki mutluluk ve çocuklarıyla duydukları gurur 10 metreden seçilen anne-babalara burdan bir kere daha selam ediyorum. Kızları ve oğlanları bir kere daha tebrik ediyorum.Durum budur.
baser eskibatman
malesef çoğu üniversitede aynı durum yaşanıyor canım
olmuyor diyemem kendi gözlerimle gördüm ve insanı rahatsız eden bir durum
kendi yurtlarına alıyorlar yada bu kızlara ev tutuyorlar 6-7 kız aynı odada kalıyor, içlerinde biri ablaları oluyor
diğer gelenler büyük de olsa abla diyorlar
sonra ders konusunda da yardımcı oluyorlar birbirlerine bu da yeni öğrencinin hoşuna gidiyor
ancak durum böyle değil
o okuttukları kızlara daha sonra aslında iş de garanti yani hemen kendileri iş buluyorlar işe giriyor mezunlar
sonra ne mi oluyor?
okuttukları işe yerleştirdikleri öğrenci yıllarca bunlara para gönderiyor yeni öğrencilere burs ve yardım gibi yani
artık oraya bağımlı oluyorlar hatta istemedikleri halde bazı gazeteleri de üç dört tane hergün almak zorunda kalıyorlar başkalarını abone yapmak zorunda kalıyorlar
ben üniversitede kendi gözlerimle yaşadım ve böyle arkadaşlarım vardı
kapalı olup cemaatle alakası olmayanı da vardı, cemaatçi olanı da vardı yani
cemaatçi dediğim arkadaş hatta bigün sınıftaki tüm kızları evine davet etmişti birinci sınıfta tabi o zaman pek bişeyden haberimiz yoktu gittik oturduk ikram yaptılar yedik içtik hiç din konusu açılmadı sonra herkes dağıldı
sonra zaten pek yakın olmadığımdan sınıfta ders hakkında konuşurduk sadece
bana bi zararları yoktu
ama dediğin gibi kendine çekmeye çalıştıkları insanlar da çoktu yani
ayrıca genelde durumu olmayan öğrencilere ücretsiz ev imkanı sağlamaları o öğrenciler için bulunmaz bi fırsat gibi geliyordu ama tabi durumun böyle olabileceğini çoğu sonradan anlayabiliyor
yani ilk önce çok cazip gelen durum sonra içine girip çıkamadıkları birşeye dönüşüyor
çoğu da en başta bunu anlayamıyor
fakat bu videoda kızlar başörtülülere saldırarak bence tamamen başka durumun içine girdiler
yani haklı olup haksız duruma düştüler ve bin türlü insandan laf yediler
gerçekten hiç doğru bir davranış değil
güvenliğe bunu bildirseler durumu onlar halletse çok daha iyi olurdu
şimdi videoyu izleyenler başörtülülere saldırıldı diye düşünüyor, tek sorunun başörtüsü olduğunu anlıyor
bu görüntüler hiç hoş değil
[/COLOR]
aynen canım. ya videoyu gördüm. resmen çıldırdım.yuh artık dedim.
git güvenliğe söyle . şikayet et yanlış varsa ortada.
bende başörtülülrere saldırmışlar diye inanılmaz üzüldüm. onların yerine koydum kendimi. başım açık diye bana bu olsa ne yapardım dedim. ve feci kızdım.
bu şekilde olmamalıydı.
Bu işin altında bir iş varDurduk yere başörtülüye taciz olayı değil bu sanki.O kişiler gerçekten cemaatle ilgili bir işler yapıyor olabilir orada belki o yüzden tepki göstermişlerdir.Çünkü ben ODTÜ'lülerin özgürlüklere saygılı insanlar olduğunu düşünüyorum.Durduk yere böyle birşey yapıldıysa çok ayıp etmişler tabi ki.Bu da bir çeşit yobazlıktır.
Medya bazı şeyleri eksik aktarıyor her zamanki gibi, öncelikle ordaki başörtülü kızlar öğrenci değil, orda yurt tanıtımı için bulunan cemaat mensupları. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran kızların yanına gidip devlet yurtlarında kızlar uluorta düşük yapıyor, ahlaksızlık almış gidiyor, bizim yurtlara gelin diye öğrenci topluyor, bunu yaparken de diğer yurtları karalıyorlar. Bu kızlardan ben öğrenciyken bile vardı, ne hikayeler anlatırlardı... Öğrenciler de akıllarınca bu tanıtımları yapan kızları protesto ediyorlar ama iş protestodan çok çirkin bir taciz gibi görünüyor...
Neyse sonuçta verilmesi gereken tepki bu olmamalıydı, o kızlar öğrenci değilse orda işleri yok, gider güvenliğe söylersin, ilgilenmezlerse dekana çıkar durumu anlatır, yabancıları attırırsın (sonuçta ne olursa olsun o bahçeye öğrenci olmayanların girmesi yasak) böyle şov yapmanın bir anlamı yok... haklıysan bile haksız duruma düşersin bu çirkin tutumla.
3-5 işgüzarın yaptığı bu çirkin davranış hiçbir kesime maledilmemeli, tam da insanları açık-kapalı diye ayırmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmemeli... bu ülkede hepimiz kardeşiz, bugüne kadar kardeşçe yaşadık, bu çirkin oyunlara gelmemeli, bizi kutuplaştırmalarına izin vermemeliyiz.
Haksız diyemem ama evet saçma bir eylem olmuş.Haklıyken haksız konuma düşmüşler.Gerçi şikayet etseler kimi kime şikayet edecekler.Üniversite güvenliğinin o ablalardan habersiz olduğunu sanmıyorum.Yine de buna tepki göstermenin yolu bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum.Tam da ODTÜ ormanı için direnirken,yandaş kesime kendilerini karalattırmak için çok güzel koz verdiler.Bu tepki cemaate verilmiş olsa bile çok yanlış ve haksız..
Solcu bacılar cemaat ablalarina en çok şikayet ettikleri faşizmin kralını yaparak biraz daha eksildiler. Onlara sorsak mücadele bu tabii. Farzı misal cemaate karşı mücadele içindesiniz, peki bu hiç sevmediğiniz polis üslubuyla kimlik sorarak, gözlerine karton sokarak olacak iş mi? Zaten halihazırda şikayete ettiğimiz şey, durmadan yapılan mağdur edebiyatiyken kendi ellerinizle altın tepside mağduriyet argümani sunuyorsunuz. Bu itici eylem tarzinizla Türkiye'de solu kangren ettiniz. Mükemmel zekalara sahip olduğunuz için siz pek kiymetli düşesler, halktan kopuk yaşamaya mahkumsunuz. Tabii o videoda trans bireylerin başına bu gelseydi bugun konuşanların bir kismi susacak, bugun susan solcuların bir kismi konusacakti. Sağı solu kalmadı, faşizmle zehirlenmisiz.
Bu tepki cemaate verilmiş olsa bile çok yanlış ve haksız..
Solcu bacılar cemaat ablalarina en çok şikayet ettikleri faşizmin kralını yaparak biraz daha eksildiler. Onlara sorsak mücadele bu tabii. Farzı misal cemaate karşı mücadele içindesiniz, peki bu hiç sevmediğiniz polis üslubuyla kimlik sorarak, gözlerine karton sokarak olacak iş mi? Zaten halihazırda şikayete ettiğimiz şey, durmadan yapılan mağdur edebiyatiyken kendi ellerinizle altın tepside mağduriyet argümani sunuyorsunuz. Bu itici eylem tarzinizla Türkiye'de solu kangren ettiniz. Mükemmel zekalara sahip olduğunuz için siz pek kiymetli düşesler, halktan kopuk yaşamaya mahkumsunuz. Tabii o videoda trans bireylerin başına bu gelseydi bugun konuşanların bir kismi susacak, bugun susan solcuların bir kismi konusacakti. Sağı solu kalmadı, faşizmle zehirlenmisiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?