• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ODTÜ'de başörtülü kızlara taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güneş Duru'nun yazısında aklına takılan soru benimde aklıma takılmıştı doğrusu, ortada bir video var, video çekmek kimin aklına hangi sebeple gelir ki:44:
Yani düşünüyorum da sokakta biriyle tartışsam dur şu tartışmayı videoya çekeyim diye düşünmem:44: ya da yanımdaki insanlar video çekmez, baştan beri dediğim gibi olay çirkin hemde çok çirkin ama bir iş var bunda:ssz:

Güneş Duru'nun yazısında aklına takılan soru benimde aklıma takılmıştı doğrusu, ortada bir video var, video çekmek kimin aklına hangi sebeple gelir ki:44:
Yani düşünüyorum da sokakta biriyle tartışsam dur şu tartışmayı videoya çekeyim diye düşünmem:44: ya da yanımdaki insanlar video çekmez, baştan beri dediğim gibi olay çirkin hemde çok çirkin ama bir iş var bunda:ssz:
Sosyal medyadan herkesin sesini duyurabildiği bir zamanda olduğumuz için hemen herşey elimizin altındaki cihazlarla an be an kaydiliyor.Gezi'den hatırlarsınız.Biraz da abartı katarsak
italar karsn paralad o fotoraf ekti
Görüntüleri çeken kişi saldırgan taraftan.Hatta videonun ortalarında arkada bir kız da hem görüntü alıyor hem cevap veriyordu.

İki arkadaşımın iletisi.Benzerlerini birçok arkadaş da paylaştı.

Su bir kaç gündür birçok arkadaşlarım, odtü'de başörtülü kızlara yapılan terbiyem dahilinde sadece terbiyesizce diyebildiğim davranışa okurken maruz kalıp kalmadığımı sordu,müsadenizle buradan toplu bir cevap vermek istiyorum, hayır, odtü'de okuduğum 5 yıl içerisinde böyle bir muamele görmedim ne yazık ki, neden mi ne yazık? Çünkü zaten başörtüsü yasaktı ve biz okulumuza (aynı videodaki kızlar gibi hak ederek kazandığımız okulumuza) hakkımız ihlal edilerek girebiliyorduk.O zamanlar faşizme karsı omuz omuza deyip de sloganlar atan,sözde özgürlükçü arkadaşlarımız,bu gün ne hikmettir özgürlük kavramının sınırlarını kendi düşünceleri ile çizip dışında kalanları bu şekilde okullar(ın!!)da istemediklerini idea ederek faşizmin kitabını yazmıslar, hazmedemedikleri her ne ise kabullenseler iyi ederler, çünkü en nazik biçimde şöyle anlatabilirim ki; çoğulculuğun gereği olarak üniversiteler herkesin kendini ifade edeceği ortamlardır ki ifade edilen seyler sana ne kadar yalnıs gelirse gelsin, he eğer bu durumdan rahatsızlarsa nacizhane tavsiyem üniversite, bilim ortamı ve çoğulculuk kavramlarını bir sorgulasınlar ardından buyursunlar...diğer yandan derseniz derdimiz basörtüsü değil cemattir, okulun yurtlarını kötüleyip ,stant açıp , insanlara anti-yurtçu propoganda yapanlardır,eeee benim saçı renkli beyni örtülü arkadasım, su açıklamanda dahi ayrımcılık ötekilestirme yok mudur? o standın yanında, kolektiften diğeri de, sen de, ben de stant açmadık mı, derdin sana benzemeyenin kendini ifade etmesi midir? yada resit olmus insanların beyinleri yıkanacak korkusu mudur? ( ki beynini yıkatmak istiyorsa sana değilde ona, sanane!) basörtülü bir odtülü olarak keske introduction to fasizm dersi verirken karsında ben olabilseydim diyorum ve facebookumdaki onlarca odtü tartısması kirliliğine bir adettt dahaaaa ekliyorummm ohhh tamam simdi pc yi kapatıp bir avm ye gideyim hem özgür bir ortama gireyim hem de alısveris yapayım…

1 sene once bu zamanda, turkce veya ingilizce bilmeyen arnavut kuzenimin kaydini yapmaya calisirken, su yesil posteri tasiyan sayin Ilknur Ozcan hanim ve arkadaslari bana ayni sekilde saldirdilar ve ben ordan uzaklismak istemeyince, saatlerce tartisip, guvenligi cagirip, kimligimin gostermemi isteyip (sen kimsin ki sana gostereyim), ki ogrenci olmazsam da kayit icin ordayim yani, yok efendim canim guvenligin sordugu soru da "Nerede kaliyorsun?" (ona gore beni atacak heralde!), burda da Ilknurun guvenlik olan "Adburrahman abisine" selamlar gonderiyorum, hakkimi helal ettim abisi :-), ilknur ve arkadaslari bana tekmeler yumruklar tokatlar atarken guvenlik beni tuttugu icin cok sagol. Yok ben cemaatciymisim ama haberim yokmus :-):-). Yok okul onlarinmis benim degilmis. Bana kitaptan komunizmiyi okumami sordu mu, beybi biz tadina bile baktik komunizminin, senin gibi kitapta okumadik. Evet, bunlar Odtude olur. Ay evet tanimadigim bir cocuk video cekmisti beni doverken, ( tesekkur ederim, eminim oyle dayak yiyecegini bilseydin kalkmazdin cekmeyi) sonra tabiki tkpli ler onu tuttu dovdu guvenlik de telefonu alip "videoyu sil, videoyi sil" video sildi sagolsun, ki odtunun adi cikmasin guya; bu sene ilerleme yapmislar kendileri cekiyorlarmis. Cok iyi :-). Oyle yani bunlar boyle. Ilknur da bi mezun olamadi 8senedir odtudeymis :-):-):-)

Sosyal medyadan herkesin sesini duyurabildiği bir zamanda olduğumuz için hemen herşey elimizin altındaki cihazlarla an be an kaydiliyor.Gezi'den hatırlarsınız.Biraz da abartı katarsak
italar karsn paralad o fotoraf ekti
Görüntüleri çeken kişi saldırgan taraftan.Hatta videonun ortalarında arkada bir kız da hem görüntü alıyor hem cevap veriyordu.

İşte bunlar bana maksatlı geliyor, düşünsenize mağdursunuz, gerçekten mağdursunuz, size çirkin şeyler söylüyorlar veya kötü bir harekete, davranışa maruz kalıyorsunuz birden bire, insan şaşkınlık yaşar, afallar, dur cep telefonumu çıkarayımda mağduriyetimi belgeleyeyim demez, eğer ki olayın başının sonunun ne olacağını bilmiyorsanız, birşeylerin ateşini fitilleyip gelecek karşı atağı beklemiyorsanız.

Bilmiyorum, inanın ben olaya kendi cephemden bakınca beklemediğim bir olaya maruz kalınca donup kalan, panikleyen tek ben miyim diyorum, neden benim aklıma gelmiyor olumsuz şeyler yaşadığımda videoya çekmek:26:
Bırakın videoya çekmeyi çantamdaki telefonu bulamam üzüntüden, elim ayağım titrer:(

Ama bir bakıyorum bir olay oluyor, hele hele bu tip olaylarda son bir yıldır daha da sıklaştı, birşey yaşanıyor hoooop olayın videosu, hemen belgelenmiş ve belgelenir belgelenmez piyasaya sürülmüş, peki maksat ne? Sakın yanlış anlaşılmasın, ODTÜ'de yaşanan kötü olay için değil genel gözlemimi belirtiyorum, şimdiye kadar ODTÜ ile ilgili söylediklerimin arkasındayım, taciz çirkindi, ne olursa olsun bu olay yaşanmamalıydı.

Videoya çekme konusunu genel olarak ele alırsam, hakaret veya darp varsa savcılığa gider suç duyurusunda bulunursun değil mi? Olması gereken bu değil mi? Ama bakıyorsunuz heryerde dolaşıyor video, altında destekleyen veya beddua eden yorumlar, haber kanallarına konu oluyor, tv'yi izleyen bizler koltuklarımızda söylenip duruyoruz, pekii diyorum bazı konularda halk galeyana gelmesin diye ki şehit haberlerinde bu uygulandı, sansür uygulayanlar, halkı birbirine düşman etmemek adına niye sansür uygulamıyorlar?
Bakınız Solcu tabiri hortladı, haberleri seyrediyorum, solcular bunu hep yapıyordu zaten vs gibi söylemler, he bu arada benim solla sağla alakamda yok, solumu sağımı karıştırırım zaten:))
Halk ve vatan için çalışan herkese saygı duyarım.

Bilmiyorum ya, ben hiç hoşlanmıyorum böyle insanları birbirine kırdıran şeylerin körüklenmesinden, tv kanallarında bangır bangır yayınlanıp daha da üstüne gidilmesinden.

haklıyken haksız yere düşmek bu olmalı.. yanlış bir tepkiymiş.
bunu facede gördüm. olayın farklı boyutları var..

Sevgili arkadaşlar, ODTÜ'ye cirkin bir oyun oynanmaya çalışılıyor. İşin içyüzünü lütfen okuyun ve cevrenizi bilgilendirin, tesekkurler:

"...İki gündür AŞTİ otogarında "ODTÜ'ye Hoşgeldiniz" görevlisi olarak çalıştım. ODTÜ Mezunlar Derneği 6 yıldır organize olup üniversiteyi kazanmış ve kayıt için gelen çocukları otogarda karşılıyor, okulun temin ettiği servis otobüslerine bindirip kampüse yolluyor. Aynı servisle otogara dönüp memleketlerine de dönebiliyorlar, kalmak isterlerse çocuklara ve ailelerine ücretsiz yurt odası sağlanıyor, kampüsü ve şehri gezip öyle de dönebiliyorlar. Ankara'ya ilk defa gelen çocuklar var, kampüsü hiç görmemiş aileler var. Ben ilk defa çalıştım bu organizasyonda, neler göreceğim konusunda en ufak bir fikrim yoktu. İlk bir kaç saati neşeyle çocukları ve velilerini karşılayarak geçirdim, "Hangi bölümü kazandın? Aaaa çok güzel, tebrik ederim! Nerden geliyorsunuz? Oooo, Hatay çok güzelmiş, ben de çok istiyorum gidip gezmek. Ben doktora yapıyorum. Evet herkese yurt imkanı var. Tabi İngilizce hazırlık okuması çok iyi olur.", sonra da hala okulda hocalık yapan mezunların yanına bırakıp otobüslerin yanına dönüyordum ki çok çalışıp ODTÜ'yü kazanmış bu çocuklar ve aileleri biraz daha tebrik edilsin, içleri rahatlasın, sorularını sorabilsinler.Derken şunlar olmaya başladı:-Hangi gelen otobüsün yanına gidersem peşimden gelen ve önüme geçip duran kızlar.-Otobüsten inen istisnasız her genç kızın koluna girip "Sizinle ilgilenildi mi? Yurt ihtiyacın var mı? Gelin gidelim, kahvaltı ederiz." diyen başka kızlar.-Yine önüme geçip beni kapatan iki adam.-Ben ODTÜ'yü kazanmış kız ve annesiyle yürürken kızın koluna girip kulağına fısır fısır bir şeyler anlatan kız. (Anne tarafından azarlanıp yollandı.)-Çocuklar ve veliler beni görsün diye elimde tutup havaya kaldırdığım ODTÜ dosyasını indirmem için beni iki kere ikaz eden AŞTİ görevlisi. (Broşür yerine geçiyormuş dosya, yurt reklamı yapamazmışım?)-Durmaksızın "Bizim de ODTÜ'ye servisimiz var" anonsu yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanları. (Ki anladığım kadarıyla kampüsün içine girmiyorlarmış, A1'de bırakıyorlarmış, ondan sonrası bavullarla 20-30 dakikalık yürüme mesafesi kayıt binasına kadar.)Yukarda bahsi geçen kızların hepsi türbanlıydı, bana musallat olanlar dışında onlarcası otogarın her köşesindeydi, inanılmaz şekilde organizeydiler, içlerinden bazılarının ellerinde çizelgeler vardı, diğerlerine talimat verip otobüslerin yanına yolluyorlardı. Bunları kendi gözlerimle gördüm. Ayrıca AŞTİ yönetiminin bir masa koymamıza izin vermediğini, pankart ve küçük tabelalara da izin vermediğini ve hatta herkesin üzerindeki ODTÜ tişörtlerinin çıkarılmasını istediğini de belirtmem lazım. Bir süre tartışıldıktan sonra sadece tişörtlere ses çıkarmadılar.Gelelim velilerin anlattıklarına. Bu yazacaklarım velilerin bizzat kendilerine şu ya da bu şekilde söylenmiş:-ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor.-ODTÜ yurtlarında kızlar çocuk düşürüyor.-Başı kapalı velilerin çocuklarına yurt vermiyorlar.-Yurtlarda yer kalmamış, biz yardımcı olalım.Sadece yeni ODTÜ'lüleri karşılayıp kampüse rahatça gitmelerini sağlamayı amaçlayan bir organizasyon, bu şartlar altında bir itiş-kakışa ve çocuk kapma yarışına döndü. Uzun zamandır da böyleymiş, benim için yeni tabi bu durum.Son olarak boyumun 1.75 olduğunu, öyle iki tane kısa boylu kızla beni kapatamayacaklarını da burdan bildireyim. Ayrıca nedense hep fısıltıyla konuşuyor bu kızlar, ben gürül gürül bağırdım "ODTÜ öğrencisi var mı?" diye, kimden çekineyim ki? Payıma düşen bütün yeni ODTÜ öğrencilerini ve velilerini teker teker toplayıp servise bindirdim. Özellikle İzmir ve Antalya'dan gelen bazı neşeli veliler bu kızları gösterip "Ay bunlar mı o cemaatçiler!?" diye eğlendi, sanırım meşhur turistik bir motif de olmuş bu durum.Otobüsten inip yürürken yüzlerindeki mutluluk ve çocuklarıyla duydukları gurur 10 metreden seçilen anne-babalara burdan bir kere daha selam ediyorum. Kızları ve oğlanları bir kere daha tebrik ediyorum.Durum budur.

baser eskibatman

Çok güzel anlatılmış. Bu video da bir iş var. Hep söyledim en başta gördüğümde de ve asla başörtüsüne bir önyargıdan dolayı değil, başı kapalı kızlarımızında eğitim hakkı olduğunu savunuyorum. Ben Eskişehir'de yaşıyorum malum iki üniversite var bir Üniversite şehri olarak anılır aynen anlatıldığı gibi tren garında, otobüs garında görevliler bekler gönüllüdür bunlar ve gidecekleri kampüsü gezdirir okulu tanıtır. Hatta bırakın garda filan yurt, yer reklamı yapanları uyarmak, apartlara yakın yerlede stantlar kurulur kayıtlar zamanı ve aileler de gider stantlara apartlar hakkında bilgi alırlar hiçbir engelleme yoktur ve hiçbir şekilde başı açık kapalı diye ayrım yapıldığını görmedim. Ben Üniversitede çalışıyorum bizzat. Çok başı kapalı öğrencimiz var. Hiçbir şekilde hiçbir sözlü yazılı tacize uğramadılar ki oldukça nüfusu çok olan bir okuluz hazırlık okuluyuz yani öğrenciler kendi bölümlerine gitmeden önce bizden eğitim alıyorlar. Başı açık-kapalı elele arkadaşlık ediyorlar bu sorunlar normal hayatta aşıldı zaten. Gezi olaylarında da böyle bir sorun yoktu herkes eleleydi. Ben başı kapalı kızlarından açık olanlardan bir farkı olmadğını düşünüyorum hatta haksızlığa uğradıkları zaman daha da seslerini çıkarıyorlar, kavga ediyorlar en az açıklar kadar ama ne hikmetse o videolarda kızlar seslerini çıkarmıyorlar sakin karşılanıyor bu kadar sakin olmaları bana mazlumu oynamak istiyorlarmış ve karşıdakileri daha haksız duruma düşsün istiyorlarmış izlenimi yarattı çünkü nornal bir durum olsa onlarda cevap verirler neden vermesinler. Ne malum orada bir oyun oynanmadığı o açık görünen kişilerinde onlardan olmadığı. Ben hiç görmedim ki oklarla, afişlerle bu insanlar taciz edilsin ilk kapalı öğrencilerin Üniversiteye alınmaya başladığı zamanlarda bile görmedim. Odtünün adının çıktığını zaten biliyoruz ve bu olayında Odtü de olması zaten ilginç. Tekrar ediyorum başı kapalı olan insanlarla hiçbir sorunum yok arkadaşlarım da var türbanlı. Başı kapalı eğitim haklarını sa sonuna kadar savunuyorum. Bir de neden böyle konular açılıyor anlamıyorum siyaset konuşulacak diye bu şekilde tartışmaya açık konular neden açılıyor sonra bölünüyor insanlar. Tamam olan olayları yazarsınız ama tarafınızı belli etmezsiniz, Demediğiniz laf kalmamış karşı tarafa.

Bana hiç tuhaf gelmedi mune , hani eskiden olsa o kameranın orada ne işi var deriz de , artık o '' eskiden '' de yaşamıyoruz maalesef.

Zaten planlı bir gösteri kendi çapında , sosyal medya denilen gücün gençlerin hayatındaki yeri de tartışılmaz olunca , eee hadi gidip cemaatçi ablaları kovalım , kovarken de çekim yapalım , yaptığımız çekimi de sosyal medyada paylaşalım , trend olalım falan fişman derdine düşmek bence hiçte öyle bu işin içinde bir iş var denilecek bir düzen değil...

Ayrıca bırak böyle bir şovu çekmeyi , artık insanlar ölüm kalım arasında kalan kişiyi kurtarmak yerine görüntülemek derdine düşmüş ne yazık ki , o sebeble bu çekime şaşırmak ve altında başka bir şey aramak benim açımdan son derece manasız.

Bana hiç tuhaf gelmedi mune , hani eskiden olsa o kameranın orada ne işi var deriz de , artık o '' eskiden '' de yaşamıyoruz maalesef.

Zaten planlı bir gösteri kendi çapında , sosyal medya denilen gücün gençlerin hayatındaki yeri de tartışılmaz olunca , eee hadi gidip cemaatçi ablaları kovalım , kovarken de çekim yapalım , yaptığımız çekimi de sosyal medyada paylaşalım , trend olalım falan fişman derdine düşmek bence hiçte öyle bu işin içinde bir iş var denilecek bir düzen değil...

Ayrıca bırak böyle bir şovu çekmeyi , artık insanlar ölüm kalım arasında kalan kişiyi kurtarmak yerine görüntülemek derdine düşmüş ne yazık ki , o sebeble bu çekime şaşırmak ve altında başka bir şey aramak benim açımdan son derece manasız.

O zaman ben cidden müzelik olmuşum Aus, valla yeminle aklıma gelmez çekmek, anlık yaşadığım komik şeyleri bile çekmek gelmiyor aklıma, hatta üstünden zaman geçiyor ah mune kal geliyor sana bazen, çekseydin ya bakar bakar gülerdin diyorum:ssz:
Hele ki üzüntüden tansiyonumu düşürecek tartışmaları, Allah göstermesin üzücü bir anı videoya çekmek aklımdan geçmez:50:

Bu durumda ne günlere kaldık desem yeridir galiba.
Neyse konuyu saptırmayayım, insanları ikaz ederken aynı şeyi yapmam abes olur.

işte bunlar bana maksatlı geliyor, düşünsenize mağdursunuz, gerçekten mağdursunuz, size çirkin şeyler söylüyorlar veya kötü bir harekete, davranışa maruz kalıyorsunuz birden bire, insan şaşkınlık yaşar, afallar, dur cep telefonumu çıkarayımda mağduriyetimi belgeleyeyim demez, eğer ki olayın başının sonunun ne olacağını bilmiyorsanız, birşeylerin ateşini fitilleyip gelecek karşı atağı beklemiyorsanız.

Bilmiyorum, inanın ben olaya kendi cephemden bakınca beklemediğim bir olaya maruz kalınca donup kalan, panikleyen tek ben miyim diyorum, neden benim aklıma gelmiyor olumsuz şeyler yaşadığımda videoya çekmek:26:
Bırakın videoya çekmeyi çantamdaki telefonu bulamam üzüntüden, elim ayağım titrer:(

ama bir bakıyorum bir olay oluyor, hele hele bu tip olaylarda son bir yıldır daha da sıklaştı, birşey yaşanıyor hoooop olayın videosu, hemen belgelenmiş ve belgelenir belgelenmez piyasaya sürülmüş, peki maksat ne? Sakın yanlış anlaşılmasın, odtü'de yaşanan kötü olay için değil genel gözlemimi belirtiyorum, şimdiye kadar odtü ile ilgili söylediklerimin arkasındayım, taciz çirkindi, ne olursa olsun bu olay yaşanmamalıydı.

Videoya çekme konusunu genel olarak ele alırsam, hakaret veya darp varsa savcılığa gider suç duyurusunda bulunursun değil mi? Olması gereken bu değil mi? Ama bakıyorsunuz heryerde dolaşıyor video, altında destekleyen veya beddua eden yorumlar, haber kanallarına konu oluyor, tv'yi izleyen bizler koltuklarımızda söylenip duruyoruz, pekii diyorum bazı konularda halk galeyana gelmesin diye ki şehit haberlerinde bu uygulandı, sansür uygulayanlar, halkı birbirine düşman etmemek adına niye sansür uygulamıyorlar?
Bakınız solcu tabiri hortladı, haberleri seyrediyorum, solcular bunu hep yapıyordu zaten vs gibi söylemler, he bu arada benim solla sağla alakamda yok, solumu sağımı karıştırırım zaten:))
halk ve vatan için çalışan herkese saygı duyarım.

Bilmiyorum ya, ben hiç hoşlanmıyorum böyle insanları birbirine kırdıran şeylerin körüklenmesinden, tv kanallarında bangır bangır yayınlanıp daha da üstüne gidilmesinden.

merhaba mune konudaki yorumuna genel olarak katılıyorum,kamera ,kayıt cihazları haricinde ,günlük hayatımıza o kadar çok girmiş ki ,herkes bazen abartılı ,taraflı ,rahatsız edici şekilde kullanıyor ,herkes anında kayıt edebilecek şekilde donanımlı maşallah:)

ya belki tamamen tesadüf ama bu olayın bir gün öncesinde Cemil Çiçek başörtüsü açıklaması yaptı. Başörtülü vekillerin meclise girmeleri konusunda. CHP grubu sözcüsü bunu kabul edemyeceklerini bunun laikliğine aykırı olduğunu açıkladılar. ardından bu olay yaşandı. tamam bende başörtülüyüm ama sanki bir kurmaca var gibi geldi bana bu olayda ????

ne yazık ki tv de olayın cemaatçilre yönelik olduğu şeklinde değilde
kapalı kızlarımızın eğitim hakkı engelleniyor gibisinden veriliyor buna çok üzüldüm açıkçası
resmen bizim milletimiz (basın) milletimizi birbirine düşürme çabası içerisinde
oysa videonun tamamı izlendiğinde bunu anlayabiliyoruz ama bu kısımlar eksik
insanlarda doğal olarak bu şekilde anlıyor
videonun sonunda zaten küçük kızın dediği gibi biz arkadaşla ilgileniyoruz gibisinden bir şey demişti

tabi ki o küçük odtülü kızları haklı bulmuyorum cemaate yönelik bir şey olsa bile okulun güvenliği var rektörlüğü var onlar bunu engellemeyemiyorda siz mi engelleyeceksiniz
türkiye nin en iyi isim yapmış üniversitesinde çok komik
videoya çeken tarafta tabiki ODTÜlüler siz hangi kısımdan şüphelendiniz ben tam anlayamadım ama

ve kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştü işte
şu an herkeste kötü bir ODTÜ imajı oluştu ne yazıkki
okul böyle bir duruma nasıl izin verdi anlamıyorum

O zaman ben cidden müzelik olmuşum Aus, valla yeminle aklıma gelmez çekmek, anlık yaşadığım komik şeyleri bile çekmek gelmiyor aklıma, hatta üstünden zaman geçiyor ah mune kal geliyor sana bazen, çekseydin ya bakar bakar gülerdin diyorum:ssz:
Hele ki üzüntüden tansiyonumu düşürecek tartışmaları, Allah göstermesin üzücü bir anı videoya çekmek aklımdan geçmez:50:

Bu durumda ne günlere kaldık desem yeridir galiba.
Neyse konuyu saptırmayayım, insanları ikaz ederken aynı şeyi yapmam abes olur.

konu ile alakasız Mune ama , bugün haberlerde 12 yaşındaki bir çocuğun çektiği yangın haberini gösteriyordu. hem çekiyor hem anlatıyor. bir patlama olabilir , çocuğun hayati tehlikesi var yani ama buna rağmen çekmeye devam ediyor. artık tamamen özellikle (yeni nesil ) çek yayınla modunda dolaşıyoruz.

Tabi böyle olaylar hic yasanmadiya:) Kesin buda kurmacadir.
Bizzat sahit oldugum olaylar olmasa inanacagim hea kurmaca laflarina falan.
Zaten, bu kizcagizlarin haklarini teslim etmemek, yapilan hak tecavüzünü bir sekilde yok saymak icin insanlarin hep bir bahanesi olomustur.
Ya bu kizlar irticacidir, ya siyasi simgeci, ya showcu, ya ayristirici ya zart ya zurt.
Ama kesinlikle en temel hak olan egitim haklarina tecevüz edilen kadin! degildir bunlar.
Bulunur bir kulp yani.
Hatta ikna odalari, kendine cagdas! diyen neidü belirsiz tiplerin baski ve fislemesi, yillarca peruka yada basini acmaya zorlanmasi, bircogunun inancindan vazgecmektense egitiminden vazgecmesi hepsi hikaye.
Hatta iyice bakarsak öküzün altinda buzagi bile buluruz yani.
Yeter ki hak sahibine kakkini teslim etmeyelim.
Sonrada kadin haklarindan, kadinin ezilmesinden, birbirinin hak ve özgürlüklerine saygi ve destekten falan filan bahsedelim.
Yillarca böyle olaylar olmamis gibi, bu olayin altinda birseyler atranmasi ve bu yapilanlar karsisinda orada magdur olanlara destek verilmemesi sonucu, baska birileride cikip " benim hakkim, yasam seklim" falan dediginde destek bulamiyor! Bulamayacak!
Cünkü hak ve özgürlükler herkes icindir!

istanbul üniversitesine gidin.
harika bir görüntü var.
gerçekten ülke gençliğiyle iftihar ettim.
inşallah böyle devam eder.
hepsi birbirine saygılı.
inşallah bir şey olmaz orada da.

Ben de başörtülü biriyim.Üniversiteden bu yıl mezun oldum.

Kayda gittiğim yıl telefonumu binlerce numara aradı tanımadığım,şehrime kadar geldiler.:ssz: Yetmedi kayıt günü de rahat bırakmadılar,babam beni hiçbir yere bağlı olmayan bir özel yurda yazdırdığı için ''Kızınız namussuz olacak,sigara içecek,erkeklerle gezecek.''deyip canımızı sıkmışlardı.:41::41:

Velhasıl kelam...En çok da bu işi Allah rızası için yaptıklarını söylüyorlar ya.YALAN ! Öğrenci başına prim alıyorlar,rıza falan hikaye.:37:

Çok şükür ne namussuz oldum ne yoldan çıktım.:24:

Samimiyetlerine ve mağduriyetlerine hiçbir şekilde inanmıyorum.:19:

valla ben gene çenemi tutamayıp yazacağım aptal öğrenciler haklıyken haksız duruma düşüp bide ağızlarına laf verdiler onların yazık!

Olaya bakıyorum bakıyorum...Yok arkadaş kimse mağdur edebiyatına yatmasın kesinlikle haksız değiller bu eylemi yapanlar hatta az bile yapmışlar."ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor,kızlar düşük yapıyor" ne demek?Alenen fahişe diyorlar yani ODTÜ yurdunda kalanlara.Ben olsam daha bile fazlasını yapardım yine kibar davranmışlar valla:ssz:Bu cemaatin tüm eğitim sistemine nasıl çöreklendiğini,nasıl örgütlendiklerini gördükçe zamanında o yasakları koyarken adamların bir bildikleri varmış diye düşünmeden edemiyor insan.Ha koydular da ne oldu bugün yine geldiğimiz noktadayız.Arada kurunun yanında yaş da yandı,sadece inancı için onun bunun ağzına bakmadan başını örtenlere yazık oldu.

Son düzenleme:
İşte bunlar bana maksatlı geliyor, düşünsenize mağdursunuz, gerçekten mağdursunuz, size çirkin şeyler söylüyorlar veya kötü bir harekete, davranışa maruz kalıyorsunuz birden bire, insan şaşkınlık yaşar, afallar, dur cep telefonumu çıkarayımda mağduriyetimi belgeleyeyim demez, eğer ki olayın başının sonunun ne olacağını bilmiyorsanız, birşeylerin ateşini fitilleyip gelecek karşı atağı beklemiyorsanız.

Ama bir bakıyorum bir olay oluyor, hele hele bu tip olaylarda son bir yıldır daha da sıklaştı, birşey yaşanıyor hoooop olayın videosu, hemen belgelenmiş ve belgelenir belgelenmez piyasaya sürülmüş, peki maksat ne? Sakın yanlış anlaşılmasın, ODTÜ'de yaşanan kötü olay için değil genel gözlemimi belirtiyorum, şimdiye kadar ODTÜ ile ilgili söylediklerimin arkasındayım, taciz çirkindi, ne olursa olsun bu olay yaşanmamalıydı.

Bakınız Solcu tabiri hortladı, haberleri seyrediyorum, solcular bunu hep yapıyordu zaten vs gibi söylemler, he bu arada benim solla sağla alakamda yok, solumu sağımı karıştırırım zaten:))
Halk ve vatan için çalışan herkese saygı duyarım.

Kesinlikle katılıyorum.
Ben burda bile gergin ortamlarda yutkunuyorum,şaşakalıyorum:)

her açık kadının f.hişe olmadığı gibi her kapalı kadında cemaate mensup değildir evet. ikisi de hata. ama o kadının orada yaptığı cemaatçileri kovmaktı. evet kovulmalı. gitmek isteyen bulur zaten özellikle oraya çıkıp öğrenci avı yapmanın gereği yok.. sömürü çünkü bu.

Ben de başörtülü biriyim.Üniversiteden bu yıl mezun oldum.

Kayda gittiğim yıl telefonumu binlerce numara aradı tanımadığım,şehrime kadar geldiler.:ssz: Yetmedi kayıt günü de rahat bırakmadılar,babam beni hiçbir yere bağlı olmayan bir özel yurda yazdırdığı için ''Kızınız namussuz olacak,sigara içecek,erkeklerle gezecek.''deyip canımızı sıkmışlardı.:41::41:

Velhasıl kelam...En çok da bu işi Allah rızası için yaptıklarını söylüyorlar ya.YALAN ! Öğrenci başına prim alıyorlar,rıza falan hikaye.:37:

Çok şükür ne namussuz oldum ne yoldan çıktım.:24:

Samimiyetlerine ve mağduriyetlerine hiçbir şekilde inanmıyorum.:19:

ne de güzel anlatmışsınız. biz beyin yıkıyorlar dediğimzde yalan söylemiş oluyoruz, sizin babanız inanmış size güvenmiş. ama her genç sizin kadar şanslı değil ne yazıkki. başarılar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back