• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ODTÜ'de başörtülü kızlara taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ODTÜ 1991. diğer üniversiteler başörtülü öğrenci almazken, kamu yönetimi bölümü Ümit Hassan, uygarlık tarihi dersi
$BTgPknWCEAA0Kn5.jpg

Orda ki kızların tavrı yanlış ama konu başörtüsü değil buna bağlamaya çalışsalar da asıl mesela cemaat yurtları... Benim kardeşimde b sene üniversiteyi kazandı sürekli arıyorlar numarayı nerden bulduysalar devlet yurdunda kalacağını söyledik yine de ısrarcılar kayıda gittiğinizde otogarda başlıyorlar dil dökmeye biz rahatsız olduk şahsen bu kakadar ısrarcı oldukları için ben kendi kaydımda da yaşamıştım benzer şeyleri hatta tartışan veliler olmuştu benim zamanımda..

Son düzenleme:
videoyu ilk izlediğimde başörtülü kızlar kayda gelmiş onlara çemkiriyorlar falan sandım.

ama abla yı krem rengi pardesüden tanıdım:1:
benm kaydımda da gelmişti böyle bir abla:1:

bu tür cemaat mensuplarının kayıt günü o ısrarcı tavırlarıyla gelmelerini hiç hoş karşılamıyorum zaten...

ama odtü lü kızlarda çok komik ya resmen 17-18 yaşında minicik kızlar gitmiş orda bağırıyo
ne gerek var git okula söyle güvenliğe söyle baksınlar çarelerine.
yani koskoca odtü buna çözüm bulamamışta sen gitmiş onları kışkışlıyorsun sana vermişler bu onurlu görevi öyle mi
onların içinde ki o öfkenin sadece cemaat asıllı olduğuna inanmıyorum ben resmen ayrımcılık,olay çıkartma,dikkat çekme, çok önemli bir görevi yerine getirme gibi bir duyguları var

cemaate böyle tepki yağdıracak ama kapalı kızlara ah cicim yapacak hiç sanmıyorum...

Yukarda aysegul rumuzlu arkadasin paylastigi resim Turkiyenin gelecek yuzu olmali.91 de boyleyken durum, sonralari haklar kisitlandi ve simdi denilene gore resimdeki tabloya geri donuldu.Turkiye bu arada kalan zaman diliminde cok sey kaybetti.Birbirimizle didismekten ilimde bilimde ilerleyemediik kafamizi kaldirip ne oluyor diye bakamadik kendimize.Bu iste kaybettiklerimizi guzel ozetliyor.Insallah simdiden sonra refah seviyemizi artiracak bilimde ilerleme gibi universitenin gercekten ugrasmasi gereken konulara donulmus olur.Universitelerde gundem bilim olmali arge olmali basortuyle ugrasmak cok basit dusuncenin eseri oldugunu er gec anladilar sanirim.

Cemaatcilerin israrini kimse hos karsilamiyor.Bu antipati kazandirir on yargilar olusur.Herseyin asirisi hosgelmez kimseye.Aileler okulllarda cocuklara kurulan buyuk tuzaklara karsi uyanik olmali.Okul yillarimda bircok gencligin bu yuzden kayboldugunu hatta hapse dustugune sahit oldum.Onlara suslu laflarla kendilerine cekiyorlar, guven kazanip herturlu yasadisi islerde kullaniyorlar.Coluk cocugu zararli herturlu organizasyona kim yonlendiriyorsa onlardan asil sakindirilmali.

Bir yil nurcularin yurdunda kaldim iyilikden baska bisey gormedim.Sonra arkadasimla eve ciktim.Bazi ozel sebeplerden oturu.Allah icin konusmak lagzim herturlu zararli eylemden siyasi faliyetten uzaklar.Ben ozaman mitinge gitmek istemistim izin vermemislerdi yurtta.Iyi yonde etkileri oldu bunu inkar edemem.

Burda bahsedilen cemmat asiri sol organizasyonlar karsisinda cok masumane kalir, her iki kutbu bir arada gorebiliyorsunuz okullarda.Asiri butun gruplar ogrencileri kullanmak icin bunyelerine katmak ister.Herkes kendi yanina cekmeye calisir.Kimisi de harcanir gider ne yazik ki.Universitede okuyan cocuklari olan aileler ozellikle cocuklari kimlerle arkadaslik ediyor diye bakmalidir.Sonrasinda diz dovmemek icin azcik uyanik olmak lagzim.

Mesela adnan oktar gibi igrenc sapik biri var medyadan takip eden bilir. Ozellikle zengin universiteli kolejli avindadir murutleri.Sonra onlari sex tuzaklarinda kullanir.Ozellikle boyle sapik gruplar ve asiri sol gruplar ogrencileri tuzaklarina dusuruyor.

Konuyla alakali degil belki farkli bir konu acmak lagzim bu pislik icin ozellikle insanlarimiz bilgilensin diye bu konunun altina ilintiledim.“Sende islam‛ı görüyorum.” dediği kızları yatağa düşüren bir Mehdi(!); Adnan Oktar

Adnan Oktar (Harun Yahya)'ın Gizlenen İğrenç ve Gerçek Yüzü: “Sende islam‛ı görüyorum.” dediği kızları yatağa düşüren bir Mehdi(!); Adnan Oktar

Aslı ODTÜ'de cemaat yurdu tanıtımı için gelmiş kızlara taciz olmalı başlığın, tarafsız bir dille yazacak olursak. Çünkü artık komik gelmeye başlayan bir mağduriyet algısı yaratan, ODTÜ'den çıkarılmaya çalışılan kızların tavrı değil, sanki o kızlar sırf başörtülü oldukları için oraya sokulmamışlar şeklinde yansıtılması.

Ha protesto eden grubun cazgırlığı itici mi evet, özellikle 'Geçen seneki kızlar daha güzeldi ya' tarzı cinsiyetçi söylemleri çok itici. Ama üniversiteye girdiğim yıl, daha kendi lisem dahi yerleştirme sonuçlarına, cep telefonuma vs ulaşamıyorken, yaşadığım şehirde cemaatçi olarak bilinen bir dersane zincirinin beni arayıp kazandığım bölüm için tebrik etmesinden, görüşmeye çağırıp, okulumun yakınındaki yurtlar hakkında bilgi vermesinden, devlet yurtlarını kötüleyip onların yurtlarında kalırsam gerektiğinde üst sınıflardan soruları alabileceğimi söylemelerinden sonra, kimse söz konusu kızların sadece kapalı oldukları için tepki gören zavallı mağdureler olduğuna -hatta birşekilde mağdur edilebileceklerine- inandıramaz beni.

ODTÜ deki protestocular DHKP-C örgütü ile bağlantılı kişilerdir. Eline karton alıp cemaati protesto eden bir kaç öğrenci değildir. Tıpkı yol yapımını engelleyenler gibi..

Hem yurtlara öğrenci kazanma faaliyetlerini sadece cemaat mi yapıyor. İşçi parti, DHKP-C ve PKK onca üniversiteliyi pazardan mı buluyor...

Son düzenleme:
Cemaatin daha ortaokuldan öğrencilerin yakasına nasıl yapıştığını iyi biliyorum...Üniversitede cemaatin yeri olmamalıdır,tabi diğer siyasi grupların da yeri olmamalıdır.Bunları uzak tutmak üniversitenin görevi ama faaliyetleri sadece kampüs içinde olmadığından onların da yapabilecekleri pek fazla birşey yok.

izin vermeyin verdirmeyin ama insanlara saldırarak bi yere varamazsınız bunu anlayın artık, haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz :ssz:
haklıyken haksız yere düşmek bu olmalı.. yanlış bir tepkiymiş.
bunu facede gördüm. olayın farklı boyutları var..

Sevgili arkadaşlar, ODTÜ'ye cirkin bir oyun oynanmaya çalışılıyor. İşin içyüzünü lütfen okuyun ve cevrenizi bilgilendirin, tesekkurler:

"...İki gündür AŞTİ otogarında "ODTÜ'ye Hoşgeldiniz" görevlisi olarak çalıştım. ODTÜ Mezunlar Derneği 6 yıldır organize olup üniversiteyi kazanmış ve kayıt için gelen çocukları otogarda karşılıyor, okulun temin ettiği servis otobüslerine bindirip kampüse yolluyor. Aynı servisle otogara dönüp memleketlerine de dönebiliyorlar, kalmak isterlerse çocuklara ve ailelerine ücretsiz yurt odası sağlanıyor, kampüsü ve şehri gezip öyle de dönebiliyorlar. Ankara'ya ilk defa gelen çocuklar var, kampüsü hiç görmemiş aileler var. Ben ilk defa çalıştım bu organizasyonda, neler göreceğim konusunda en ufak bir fikrim yoktu. İlk bir kaç saati neşeyle çocukları ve velilerini karşılayarak geçirdim, "Hangi bölümü kazandın? Aaaa çok güzel, tebrik ederim! Nerden geliyorsunuz? Oooo, Hatay çok güzelmiş, ben de çok istiyorum gidip gezmek. Ben doktora yapıyorum. Evet herkese yurt imkanı var. Tabi İngilizce hazırlık okuması çok iyi olur.", sonra da hala okulda hocalık yapan mezunların yanına bırakıp otobüslerin yanına dönüyordum ki çok çalışıp ODTÜ'yü kazanmış bu çocuklar ve aileleri biraz daha tebrik edilsin, içleri rahatlasın, sorularını sorabilsinler.Derken şunlar olmaya başladı:-Hangi gelen otobüsün yanına gidersem peşimden gelen ve önüme geçip duran kızlar.-Otobüsten inen istisnasız her genç kızın koluna girip "Sizinle ilgilenildi mi? Yurt ihtiyacın var mı? Gelin gidelim, kahvaltı ederiz." diyen başka kızlar.-Yine önüme geçip beni kapatan iki adam.-Ben ODTÜ'yü kazanmış kız ve annesiyle yürürken kızın koluna girip kulağına fısır fısır bir şeyler anlatan kız. (Anne tarafından azarlanıp yollandı.)-Çocuklar ve veliler beni görsün diye elimde tutup havaya kaldırdığım ODTÜ dosyasını indirmem için beni iki kere ikaz eden AŞTİ görevlisi. (Broşür yerine geçiyormuş dosya, yurt reklamı yapamazmışım?)-Durmaksızın "Bizim de ODTÜ'ye servisimiz var" anonsu yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanları. (Ki anladığım kadarıyla kampüsün içine girmiyorlarmış, A1'de bırakıyorlarmış, ondan sonrası bavullarla 20-30 dakikalık yürüme mesafesi kayıt binasına kadar.)Yukarda bahsi geçen kızların hepsi türbanlıydı, bana musallat olanlar dışında onlarcası otogarın her köşesindeydi, inanılmaz şekilde organizeydiler, içlerinden bazılarının ellerinde çizelgeler vardı, diğerlerine talimat verip otobüslerin yanına yolluyorlardı. Bunları kendi gözlerimle gördüm. Ayrıca AŞTİ yönetiminin bir masa koymamıza izin vermediğini, pankart ve küçük tabelalara da izin vermediğini ve hatta herkesin üzerindeki ODTÜ tişörtlerinin çıkarılmasını istediğini de belirtmem lazım. Bir süre tartışıldıktan sonra sadece tişörtlere ses çıkarmadılar.Gelelim velilerin anlattıklarına. Bu yazacaklarım velilerin bizzat kendilerine şu ya da bu şekilde söylenmiş:-ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor.-ODTÜ yurtlarında kızlar çocuk düşürüyor.-Başı kapalı velilerin çocuklarına yurt vermiyorlar.-Yurtlarda yer kalmamış, biz yardımcı olalım.Sadece yeni ODTÜ'lüleri karşılayıp kampüse rahatça gitmelerini sağlamayı amaçlayan bir organizasyon, bu şartlar altında bir itiş-kakışa ve çocuk kapma yarışına döndü. Uzun zamandır da böyleymiş, benim için yeni tabi bu durum.Son olarak boyumun 1.75 olduğunu, öyle iki tane kısa boylu kızla beni kapatamayacaklarını da burdan bildireyim. Ayrıca nedense hep fısıltıyla konuşuyor bu kızlar, ben gürül gürül bağırdım "ODTÜ öğrencisi var mı?" diye, kimden çekineyim ki? Payıma düşen bütün yeni ODTÜ öğrencilerini ve velilerini teker teker toplayıp servise bindirdim. Özellikle İzmir ve Antalya'dan gelen bazı neşeli veliler bu kızları gösterip "Ay bunlar mı o cemaatçiler!?" diye eğlendi, sanırım meşhur turistik bir motif de olmuş bu durum.Otobüsten inip yürürken yüzlerindeki mutluluk ve çocuklarıyla duydukları gurur 10 metreden seçilen anne-babalara burdan bir kere daha selam ediyorum. Kızları ve oğlanları bir kere daha tebrik ediyorum.Durum budur.

baser eskibatman

Son düzenleme:
haklıyken haksız yere düşmek bu olmalı.. yanlış bir tepkiymiş.
bunu facede gördüm. olayın farklı boyutları var..

Sevgili arkadaşlar, ODTÜ'ye cirkin bir oyun oynanmaya çalışılıyor. İşin içyüzünü lütfen okuyun ve cevrenizi bilgilendirin, tesekkurler:

"...İki gündür AŞTİ otogarında "ODTÜ'ye Hoşgeldiniz" görevlisi olarak çalıştım. ODTÜ Mezunlar Derneği 6 yıldır organize olup üniversiteyi kazanmış ve kayıt için gelen çocukları otogarda karşılıyor, okulun temin ettiği servis otobüslerine bindirip kampüse yolluyor. Aynı servisle otogara dönüp memleketlerine de dönebiliyorlar, kalmak isterlerse çocuklara ve ailelerine ücretsiz yurt odası sağlanıyor, kampüsü ve şehri gezip öyle de dönebiliyorlar. Ankara'ya ilk defa gelen çocuklar var, kampüsü hiç görmemiş aileler var. Ben ilk defa çalıştım bu organizasyonda, neler göreceğim konusunda en ufak bir fikrim yoktu. İlk bir kaç saati neşeyle çocukları ve velilerini karşılayarak geçirdim, "Hangi bölümü kazandın? Aaaa çok güzel, tebrik ederim! Nerden geliyorsunuz? Oooo, Hatay çok güzelmiş, ben de çok istiyorum gidip gezmek. Ben doktora yapıyorum. Evet herkese yurt imkanı var. Tabi İngilizce hazırlık okuması çok iyi olur.", sonra da hala okulda hocalık yapan mezunların yanına bırakıp otobüslerin yanına dönüyordum ki çok çalışıp ODTÜ'yü kazanmış bu çocuklar ve aileleri biraz daha tebrik edilsin, içleri rahatlasın, sorularını sorabilsinler.Derken şunlar olmaya başladı:-Hangi gelen otobüsün yanına gidersem peşimden gelen ve önüme geçip duran kızlar.-Otobüsten inen istisnasız her genç kızın koluna girip "Sizinle ilgilenildi mi? Yurt ihtiyacın var mı? Gelin gidelim, kahvaltı ederiz." diyen başka kızlar.-Yine önüme geçip beni kapatan iki adam.-Ben ODTÜ'yü kazanmış kız ve annesiyle yürürken kızın koluna girip kulağına fısır fısır bir şeyler anlatan kız. (Anne tarafından azarlanıp yollandı.)-Çocuklar ve veliler beni görsün diye elimde tutup havaya kaldırdığım ODTÜ dosyasını indirmem için beni iki kere ikaz eden AŞTİ görevlisi. (Broşür yerine geçiyormuş dosya, yurt reklamı yapamazmışım?)-Durmaksızın "Bizim de ODTÜ'ye servisimiz var" anonsu yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanları. (Ki anladığım kadarıyla kampüsün içine girmiyorlarmış, A1'de bırakıyorlarmış, ondan sonrası bavullarla 20-30 dakikalık yürüme mesafesi kayıt binasına kadar.)Yukarda bahsi geçen kızların hepsi türbanlıydı, bana musallat olanlar dışında onlarcası otogarın her köşesindeydi, inanılmaz şekilde organizeydiler, içlerinden bazılarının ellerinde çizelgeler vardı, diğerlerine talimat verip otobüslerin yanına yolluyorlardı. Bunları kendi gözlerimle gördüm. Ayrıca AŞTİ yönetiminin bir masa koymamıza izin vermediğini, pankart ve küçük tabelalara da izin vermediğini ve hatta herkesin üzerindeki ODTÜ tişörtlerinin çıkarılmasını istediğini de belirtmem lazım. Bir süre tartışıldıktan sonra sadece tişörtlere ses çıkarmadılar.Gelelim velilerin anlattıklarına. Bu yazacaklarım velilerin bizzat kendilerine şu ya da bu şekilde söylenmiş:-ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor.-ODTÜ yurtlarında kızlar çocuk düşürüyor.-Başı kapalı velilerin çocuklarına yurt vermiyorlar.-Yurtlarda yer kalmamış, biz yardımcı olalım.Sadece yeni ODTÜ'lüleri karşılayıp kampüse rahatça gitmelerini sağlamayı amaçlayan bir organizasyon, bu şartlar altında bir itiş-kakışa ve çocuk kapma yarışına döndü. Uzun zamandır da böyleymiş, benim için yeni tabi bu durum.Son olarak boyumun 1.75 olduğunu, öyle iki tane güdük kızla beni kapatamayacaklarını da burdan bildireyim. Ayrıca nedense hep fısıltıyla konuşuyor bu kızlar, ben gürül gürül bağırdım "ODTÜ öğrencisi var mı?" diye, kimden çekineyim ki? Payıma düşen bütün yeni ODTÜ öğrencilerini ve velilerini teker teker toplayıp servise bindirdim. Özellikle İzmir ve Antalya'dan gelen bazı neşeli veliler bu kızları gösterip "Ay bunlar mı o cemaatçiler!?" diye eğlendi, sanırım meşhur turistik bir motif de olmuş bu durum.Otobüsten inip yürürken yüzlerindeki mutluluk ve çocuklarıyla duydukları gurur 10 metreden seçilen anne-babalara burdan bir kere daha selam ediyorum. Kızları ve oğlanları bir kere daha tebrik ediyorum.Durum budur.

baser eskibatman

malesef çoğu üniversitede aynı durum yaşanıyor canım
olmuyor diyemem kendi gözlerimle gördüm ve insanı rahatsız eden bir durum
kendi yurtlarına alıyorlar yada bu kızlara ev tutuyorlar 6-7 kız aynı odada kalıyor, içlerinde biri ablaları oluyor
diğer gelenler büyük de olsa abla diyorlar
sonra ders konusunda da yardımcı oluyorlar birbirlerine bu da yeni öğrencinin hoşuna gidiyor
ancak durum böyle değil
o okuttukları kızlara daha sonra aslında iş de garanti yani hemen kendileri iş buluyorlar işe giriyor mezunlar
sonra ne mi oluyor?
okuttukları işe yerleştirdikleri öğrenci yıllarca bunlara para gönderiyor yeni öğrencilere burs ve yardım gibi yani
artık oraya bağımlı oluyorlar hatta istemedikleri halde bazı gazeteleri de üç dört tane hergün almak zorunda kalıyorlar başkalarını abone yapmak zorunda kalıyorlar
ben üniversitede kendi gözlerimle yaşadım ve böyle arkadaşlarım vardı
kapalı olup cemaatle alakası olmayanı da vardı, cemaatçi olanı da vardı yani
cemaatçi dediğim arkadaş hatta bigün sınıftaki tüm kızları evine davet etmişti birinci sınıfta tabi o zaman pek bişeyden haberimiz yoktu gittik oturduk ikram yaptılar yedik içtik hiç din konusu açılmadı sonra herkes dağıldı
sonra zaten pek yakın olmadığımdan sınıfta ders hakkında konuşurduk sadece
bana bi zararları yoktu
ama dediğin gibi kendine çekmeye çalıştıkları insanlar da çoktu yani
ayrıca genelde durumu olmayan öğrencilere ücretsiz ev imkanı sağlamaları o öğrenciler için bulunmaz bi fırsat gibi geliyordu ama tabi durumun böyle olabileceğini çoğu sonradan anlayabiliyor
yani ilk önce çok cazip gelen durum sonra içine girip çıkamadıkları birşeye dönüşüyor
çoğu da en başta bunu anlayamıyor
fakat bu videoda kızlar başörtülülere saldırarak bence tamamen başka durumun içine girdiler
yani haklı olup haksız duruma düştüler ve bin türlü insandan laf yediler
gerçekten hiç doğru bir davranış değil
güvenliğe bunu bildirseler durumu onlar halletse çok daha iyi olurdu
şimdi videoyu izleyenler başörtülülere saldırıldı diye düşünüyor, tek sorunun başörtüsü olduğunu anlıyor
bu görüntüler hiç hoş değil

malesef çoğu üniversitede aynı durum yaşanıyor canım
olmuyor diyemem kendi gözlerimle gördüm ve insanı rahatsız eden bir durum
kendi yurtlarına alıyorlar yada bu kızlara ev tutuyorlar 6-7 kız aynı odada kalıyor, içlerinde biri ablaları oluyor
diğer gelenler büyük de olsa abla diyorlar
sonra ders konusunda da yardımcı oluyorlar birbirlerine bu da yeni öğrencinin hoşuna gidiyor
ancak durum böyle değil
o okuttukları kızlara daha sonra aslında iş de garanti yani hemen kendileri iş buluyorlar işe giriyor mezunlar
sonra ne mi oluyor?
okuttukları işe yerleştirdikleri öğrenci yıllarca bunlara para gönderiyor yeni öğrencilere burs ve yardım gibi yani
artık oraya bağımlı oluyorlar hatta istemedikleri halde bazı gazeteleri de üç dört tane hergün almak zorunda kalıyorlar başkalarını abone yapmak zorunda kalıyorlar
ben üniversitede kendi gözlerimle yaşadım ve böyle arkadaşlarım vardı
kapalı olup cemaatle alakası olmayanı da vardı, cemaatçi olanı da vardı yani
cemaatçi dediğim arkadaş hatta bigün sınıftaki tüm kızları evine davet etmişti birinci sınıfta tabi o zaman pek bişeyden haberimiz yoktu gittik oturduk ikram yaptılar yedik içtik hiç din konusu açılmadı sonra herkes dağıldı
sonra zaten pek yakın olmadığımdan sınıfta ders hakkında konuşurduk sadece
bana bi zararları yoktu
ama dediğin gibi kendine çekmeye çalıştıkları insanlar da çoktu yani
ayrıca genelde durumu olmayan öğrencilere ücretsiz ev imkanı sağlamaları o öğrenciler için bulunmaz bi fırsat gibi geliyordu ama tabi durumun böyle olabileceğini çoğu sonradan anlayabiliyor
yani ilk önce çok cazip gelen durum sonra içine girip çıkamadıkları birşeye dönüşüyor
çoğu da en başta bunu anlayamıyor
fakat bu videoda kızlar başörtülülere saldırarak bence tamamen başka durumun içine girdiler
yani haklı olup haksız duruma düştüler ve bin türlü insandan laf yediler
gerçekten hiç doğru bir davranış değil
güvenliğe bunu bildirseler durumu onlar halletse çok daha iyi olurdu
şimdi videoyu izleyenler başörtülülere saldırıldı diye düşünüyor, tek sorunun başörtüsü olduğunu anlıyor
bu görüntüler hiç hoş değil

aynen canım. ya videoyu gördüm. resmen çıldırdım.yuh artık dedim.
git güvenliğe söyle . şikayet et yanlış varsa ortada.
bende başörtülülrere saldırmışlar diye inanılmaz üzüldüm. onların yerine koydum kendimi. başım açık diye bana bu olsa ne yapardım dedim. ve feci kızdım.
bu şekilde olmamalıydı.

Son düzenleme:
[/COLOR]

aynen canım. ya videoyu gördüm. resmen çıldırdım.yuh artık dedim.
git güvenliğe söyle . şikayet et yanlış varsa ortada.
bende başörtülülrere saldırmışlar diye inanılmaz üzüldüm. onların yerine koydum kendimi. başım açık diye bana bu olsa ne yapardım dedim. ve feci kızdım.
bu şekilde olmamalıydı.

tabiki böyle olmamalıydı ama odtüdeki güvenliğin artık türban karşıtlarına ne şekilde davrandığını biliyormusunuz?
birde odtüyü karalama kampanyası başlamış çocuk düşürmüşler fuhuş varmış şuymuş buymuş aslında genelev yapcaklarmışta sonradan vazgeçmişler yok artık yaa yuhhh dedim resmen hangi üniversitede duymuyoruzki şu kız kürtaj yaptırmış zamanında şurda düşük yapmış diye yapmayın allah aşkına üniversite gören okumuş herkes bu efsaneleri duymuştur yani .
kızların yaptığıysa tam saçmalık ama ben tahrik olduğuna inanıyorum yada bir patlama .

Yine kışkırtma,karıştırma politikası..Yine işbaşındalar..:19:

Bu işin altında bir iş var:ssz:Durduk yere başörtülüye taciz olayı değil bu sanki.O kişiler gerçekten cemaatle ilgili bir işler yapıyor olabilir orada belki o yüzden tepki göstermişlerdir.Çünkü ben ODTÜ'lülerin özgürlüklere saygılı insanlar olduğunu düşünüyorum.Durduk yere böyle birşey yapıldıysa çok ayıp etmişler tabi ki.Bu da bir çeşit yobazlıktır.

Medya bazı şeyleri eksik aktarıyor her zamanki gibi, öncelikle ordaki başörtülü kızlar öğrenci değil, orda yurt tanıtımı için bulunan cemaat mensupları. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran kızların yanına gidip devlet yurtlarında kızlar uluorta düşük yapıyor, ahlaksızlık almış gidiyor, bizim yurtlara gelin diye öğrenci topluyor, bunu yaparken de diğer yurtları karalıyorlar. Bu kızlardan ben öğrenciyken bile vardı, ne hikayeler anlatırlardı... Öğrenciler de akıllarınca bu tanıtımları yapan kızları protesto ediyorlar ama iş protestodan çok çirkin bir taciz gibi görünüyor...
Neyse sonuçta verilmesi gereken tepki bu olmamalıydı, o kızlar öğrenci değilse orda işleri yok, gider güvenliğe söylersin, ilgilenmezlerse dekana çıkar durumu anlatır, yabancıları attırırsın (sonuçta ne olursa olsun o bahçeye öğrenci olmayanların girmesi yasak) böyle şov yapmanın bir anlamı yok... haklıysan bile haksız duruma düşersin bu çirkin tutumla.
3-5 işgüzarın yaptığı bu çirkin davranış hiçbir kesime maledilmemeli, tam da insanları açık-kapalı diye ayırmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmemeli... bu ülkede hepimiz kardeşiz, bugüne kadar kardeşçe yaşadık, bu çirkin oyunlara gelmemeli, bizi kutuplaştırmalarına izin vermemeliyiz.

Bu tepki cemaate verilmiş olsa bile çok yanlış ve haksız..
Solcu bacılar cemaat ablalarina en çok şikayet ettikleri faşizmin kralını yaparak biraz daha eksildiler. Onlara sorsak mücadele bu tabii. Farzı misal cemaate karşı mücadele içindesiniz, peki bu hiç sevmediğiniz polis üslubuyla kimlik sorarak, gözlerine karton sokarak olacak iş mi? Zaten halihazırda şikayete ettiğimiz şey, durmadan yapılan mağdur edebiyatiyken kendi ellerinizle altın tepside mağduriyet argümani sunuyorsunuz. Bu itici eylem tarzinizla Türkiye'de solu kangren ettiniz. Mükemmel zekalara sahip olduğunuz için siz pek kiymetli düşesler, halktan kopuk yaşamaya mahkumsunuz. Tabii o videoda trans bireylerin başına bu gelseydi bugun konuşanların bir kismi susacak, bugun susan solcuların bir kismi konusacakti. Sağı solu kalmadı, faşizmle zehirlenmisiz.

Solcu bacılar cemaat ablalarina en çok şikayet ettikleri faşizmin kralını yaparak biraz daha eksildiler. Onlara sorsak mücadele bu tabii. Farzı misal cemaate karşı mücadele içindesiniz, peki bu hiç sevmediğiniz polis üslubuyla kimlik sorarak, gözlerine karton sokarak olacak iş mi? Zaten halihazırda şikayete ettiğimiz şey, durmadan yapılan mağdur edebiyatiyken kendi ellerinizle altın tepside mağduriyet argümani sunuyorsunuz. Bu itici eylem tarzinizla Türkiye'de solu kangren ettiniz. Mükemmel zekalara sahip olduğunuz için siz pek kiymetli düşesler, halktan kopuk yaşamaya mahkumsunuz. Tabii o videoda trans bireylerin başına bu gelseydi bugun konuşanların bir kismi susacak, bugun susan solcuların bir kismi konusacakti. Sağı solu kalmadı, faşizmle zehirlenmisiz.
Haksız diyemem ama evet saçma bir eylem olmuş.Haklıyken haksız konuma düşmüşler.Gerçi şikayet etseler kimi kime şikayet edecekler.Üniversite güvenliğinin o ablalardan habersiz olduğunu sanmıyorum.Yine de buna tepki göstermenin yolu bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum.Tam da ODTÜ ormanı için direnirken,yandaş kesime kendilerini karalattırmak için çok güzel koz verdiler.

bu sözler bana mı anlamadım, benim yazımı alıntılamışsınız ama ben zaten bu saçmalığı kınayanlardandım, hiçbir yerde ne güzel kovalamışlar cemaatçileri aferin demedim ki yazımı alıntıladığınıza göre okumuş olduğunuzu düşünüyorum. şuna bir açıklık getirebilir misiniz bu ithamlar bana mı, gerçekten anlamadım çünkü, mükemmel bir zekaya sahip değilmişim demek ki :ssz:

Son düzenleme:
"ODTÜ öğrencilerinin internete yüklediği bir video, başörtüsü ve özgürlük tartışmalarının merkezine oturdu. Neden çekildiğini ve paylaşıldığını anlayamadığım videoda, okula kayıt için gelen yeni öğrencileri cemaat yurtlarında kalmaya ikna etmeye çalışan üniversite dışından iki başörtülü öğrenci, aksini düşünen iki ÖDTÜ öğrencisi tarafından sözlü protestolarla olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışılıyordu. Ancak mesele sosyal medya ve basında “Başörtülü öğrenciler ODTܒden kovuldu, başörtülü öğrenciye ODTܒde saldırı, ODTܒde başörtülü öğrenciye faşist baskı” şeklinde yansıdı. Oysa kendi gözlerimle defalarca tanık olduğumdan rahatlıkla söyleyebilirim ki; ODTܒde başörtülü öğrencilere karşı tepki yoktur.

Bu manasız olayın çarpıtılarak verilmesinin arkasında iktidarın ve medyanın ODTܒye ilişkin rahatsızlıkları var. Aynı olay iki erkek öğrencinin başına gelse ya da İstanbul Üniversitesi’nde geçse ses getirmeyecekti elbette. Nitekim polis olayın ertesi gününde yaptığı şafak baskınıyla yol inşaatına direnen ODTܒlüleri gözaltına alarak “faşist” ODTܒye hak ettiği cevabı vermekte gecikmedi.

Üniversite ortamı herkesin istediği yerin ve yurdun, dinin ya da görüşün reklamını, propagandasını özgürlük içinde yapabileceği yerler olmalıdır. İstanbul Üniversitesi önünde Kuran dağıtanların yanında bir başkası İncil ya da Tevrat ya da Pastafaryanizm kitabı dağıtabilmelidir. ODTܒde cemaat yurtlarına öğrenci çekmek isteyenler, Konya Selçuk’ta sol bir örgütün yurtlarına öğrenci çekmek isteyenler de aynı özgürlükten faydalanabilmelidir. Ama ne yazık ki hiç de öyle olmuyor. Aynı yurt tanıtımını Kürt, Alevi, solcu öğrenciler milliyetçi ve muhafazakar öğrencilerin yoğun olduğu üniversitelerde yapsalardı ya polis devreye girerdi ya da sopa, pala ve satırlarıyla bir grup “ahlak” bekçisi. Kuran dışında bir başka kitabın dağıtılması halinde neler olabileceğini ise düşünmek istemiyorum.

Üniversiteler 18 yaşından büyük olan insanların ailelerinin yanından ayrılarak kendi iradeleriyle başbaşa kaldıkları yerlerdir, artık velileri kendi iç sesleridir. Yetişkin insanların yaşayacakları yurtların “kız” ve erkek diye ayrılması yetmiyormuş gibi, merdiven altlarında fuhuş yapıldığı söylentileriyle muhafazakar yurtlara öğrenci çekme gayesi hiç bir özgürlükçülükle açıklanamaz. Bu olay iktidar ve onun gibi düşünen taraftarlarının özgürlük ve mağduriyeti sadece kendileri için var edilmiş kavramlar sandıklarının bir başka göstergesidir sadece."

Güneş Duru

Kimin üniversiteleri? - BirGün.net | Halkın Gazetesi BirGün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back