Sosyal medyadan herkesin sesini duyurabildiği bir zamanda olduğumuz için hemen herşey elimizin altındaki cihazlarla an be an kaydiliyor.Gezi'den hatırlarsınız.Biraz da abartı katarsakGüneş Duru'nun yazısında aklına takılan soru benimde aklıma takılmıştı doğrusu, ortada bir video var, video çekmek kimin aklına hangi sebeple gelir ki:44:
Yani düşünüyorum da sokakta biriyle tartışsam dur şu tartışmayı videoya çekeyim diye düşünmem:44: ya da yanımdaki insanlar video çekmez, baştan beri dediğim gibi olay çirkin hemde çok çirkin ama bir iş var bunda
Sosyal medyadan herkesin sesini duyurabildiği bir zamanda olduğumuz için hemen herşey elimizin altındaki cihazlarla an be an kaydiliyor.Gezi'den hatırlarsınız.Biraz da abartı katarsak
italar karsn paralad o fotoraf ekti
Görüntüleri çeken kişi saldırgan taraftan.Hatta videonun ortalarında arkada bir kız da hem görüntü alıyor hem cevap veriyordu.
haklıyken haksız yere düşmek bu olmalı.. yanlış bir tepkiymiş.
bunu facede gördüm. olayın farklı boyutları var..
Sevgili arkadaşlar, ODTÜ'ye cirkin bir oyun oynanmaya çalışılıyor. İşin içyüzünü lütfen okuyun ve cevrenizi bilgilendirin, tesekkurler:
"...İki gündür AŞTİ otogarında "ODTÜ'ye Hoşgeldiniz" görevlisi olarak çalıştım. ODTÜ Mezunlar Derneği 6 yıldır organize olup üniversiteyi kazanmış ve kayıt için gelen çocukları otogarda karşılıyor, okulun temin ettiği servis otobüslerine bindirip kampüse yolluyor. Aynı servisle otogara dönüp memleketlerine de dönebiliyorlar, kalmak isterlerse çocuklara ve ailelerine ücretsiz yurt odası sağlanıyor, kampüsü ve şehri gezip öyle de dönebiliyorlar. Ankara'ya ilk defa gelen çocuklar var, kampüsü hiç görmemiş aileler var. Ben ilk defa çalıştım bu organizasyonda, neler göreceğim konusunda en ufak bir fikrim yoktu. İlk bir kaç saati neşeyle çocukları ve velilerini karşılayarak geçirdim, "Hangi bölümü kazandın? Aaaa çok güzel, tebrik ederim! Nerden geliyorsunuz? Oooo, Hatay çok güzelmiş, ben de çok istiyorum gidip gezmek. Ben doktora yapıyorum. Evet herkese yurt imkanı var. Tabi İngilizce hazırlık okuması çok iyi olur.", sonra da hala okulda hocalık yapan mezunların yanına bırakıp otobüslerin yanına dönüyordum ki çok çalışıp ODTÜ'yü kazanmış bu çocuklar ve aileleri biraz daha tebrik edilsin, içleri rahatlasın, sorularını sorabilsinler.Derken şunlar olmaya başladı:-Hangi gelen otobüsün yanına gidersem peşimden gelen ve önüme geçip duran kızlar.-Otobüsten inen istisnasız her genç kızın koluna girip "Sizinle ilgilenildi mi? Yurt ihtiyacın var mı? Gelin gidelim, kahvaltı ederiz." diyen başka kızlar.-Yine önüme geçip beni kapatan iki adam.-Ben ODTÜ'yü kazanmış kız ve annesiyle yürürken kızın koluna girip kulağına fısır fısır bir şeyler anlatan kız. (Anne tarafından azarlanıp yollandı.)-Çocuklar ve veliler beni görsün diye elimde tutup havaya kaldırdığım ODTÜ dosyasını indirmem için beni iki kere ikaz eden AŞTİ görevlisi. (Broşür yerine geçiyormuş dosya, yurt reklamı yapamazmışım?)-Durmaksızın "Bizim de ODTÜ'ye servisimiz var" anonsu yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanları. (Ki anladığım kadarıyla kampüsün içine girmiyorlarmış, A1'de bırakıyorlarmış, ondan sonrası bavullarla 20-30 dakikalık yürüme mesafesi kayıt binasına kadar.)Yukarda bahsi geçen kızların hepsi türbanlıydı, bana musallat olanlar dışında onlarcası otogarın her köşesindeydi, inanılmaz şekilde organizeydiler, içlerinden bazılarının ellerinde çizelgeler vardı, diğerlerine talimat verip otobüslerin yanına yolluyorlardı. Bunları kendi gözlerimle gördüm. Ayrıca AŞTİ yönetiminin bir masa koymamıza izin vermediğini, pankart ve küçük tabelalara da izin vermediğini ve hatta herkesin üzerindeki ODTÜ tişörtlerinin çıkarılmasını istediğini de belirtmem lazım. Bir süre tartışıldıktan sonra sadece tişörtlere ses çıkarmadılar.Gelelim velilerin anlattıklarına. Bu yazacaklarım velilerin bizzat kendilerine şu ya da bu şekilde söylenmiş:-ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor.-ODTÜ yurtlarında kızlar çocuk düşürüyor.-Başı kapalı velilerin çocuklarına yurt vermiyorlar.-Yurtlarda yer kalmamış, biz yardımcı olalım.Sadece yeni ODTÜ'lüleri karşılayıp kampüse rahatça gitmelerini sağlamayı amaçlayan bir organizasyon, bu şartlar altında bir itiş-kakışa ve çocuk kapma yarışına döndü. Uzun zamandır da böyleymiş, benim için yeni tabi bu durum.Son olarak boyumun 1.75 olduğunu, öyle iki tane kısa boylu kızla beni kapatamayacaklarını da burdan bildireyim. Ayrıca nedense hep fısıltıyla konuşuyor bu kızlar, ben gürül gürül bağırdım "ODTÜ öğrencisi var mı?" diye, kimden çekineyim ki? Payıma düşen bütün yeni ODTÜ öğrencilerini ve velilerini teker teker toplayıp servise bindirdim. Özellikle İzmir ve Antalya'dan gelen bazı neşeli veliler bu kızları gösterip "Ay bunlar mı o cemaatçiler!?" diye eğlendi, sanırım meşhur turistik bir motif de olmuş bu durum.Otobüsten inip yürürken yüzlerindeki mutluluk ve çocuklarıyla duydukları gurur 10 metreden seçilen anne-babalara burdan bir kere daha selam ediyorum. Kızları ve oğlanları bir kere daha tebrik ediyorum.Durum budur.
baser eskibatman
Güneş Duru'nun yazısında aklına takılan soru benimde aklıma takılmıştı doğrusu, ortada bir video var, video çekmek kimin aklına hangi sebeple gelir ki:44:
Yani düşünüyorum da sokakta biriyle tartışsam dur şu tartışmayı videoya çekeyim diye düşünmem:44: ya da yanımdaki insanlar video çekmez, baştan beri dediğim gibi olay çirkin hemde çok çirkin ama bir iş var bunda
Bana hiç tuhaf gelmedi mune , hani eskiden olsa o kameranın orada ne işi var deriz de , artık o '' eskiden '' de yaşamıyoruz maalesef.
Zaten planlı bir gösteri kendi çapında , sosyal medya denilen gücün gençlerin hayatındaki yeri de tartışılmaz olunca , eee hadi gidip cemaatçi ablaları kovalım , kovarken de çekim yapalım , yaptığımız çekimi de sosyal medyada paylaşalım , trend olalım falan fişman derdine düşmek bence hiçte öyle bu işin içinde bir iş var denilecek bir düzen değil...
Ayrıca bırak böyle bir şovu çekmeyi , artık insanlar ölüm kalım arasında kalan kişiyi kurtarmak yerine görüntülemek derdine düşmüş ne yazık ki , o sebeble bu çekime şaşırmak ve altında başka bir şey aramak benim açımdan son derece manasız.
işte bunlar bana maksatlı geliyor, düşünsenize mağdursunuz, gerçekten mağdursunuz, size çirkin şeyler söylüyorlar veya kötü bir harekete, davranışa maruz kalıyorsunuz birden bire, insan şaşkınlık yaşar, afallar, dur cep telefonumu çıkarayımda mağduriyetimi belgeleyeyim demez, eğer ki olayın başının sonunun ne olacağını bilmiyorsanız, birşeylerin ateşini fitilleyip gelecek karşı atağı beklemiyorsanız.
Bilmiyorum, inanın ben olaya kendi cephemden bakınca beklemediğim bir olaya maruz kalınca donup kalan, panikleyen tek ben miyim diyorum, neden benim aklıma gelmiyor olumsuz şeyler yaşadığımda videoya çekmek:26:
Bırakın videoya çekmeyi çantamdaki telefonu bulamam üzüntüden, elim ayağım titrer
ama bir bakıyorum bir olay oluyor, hele hele bu tip olaylarda son bir yıldır daha da sıklaştı, birşey yaşanıyor hoooop olayın videosu, hemen belgelenmiş ve belgelenir belgelenmez piyasaya sürülmüş, peki maksat ne? Sakın yanlış anlaşılmasın, odtü'de yaşanan kötü olay için değil genel gözlemimi belirtiyorum, şimdiye kadar odtü ile ilgili söylediklerimin arkasındayım, taciz çirkindi, ne olursa olsun bu olay yaşanmamalıydı.
Videoya çekme konusunu genel olarak ele alırsam, hakaret veya darp varsa savcılığa gider suç duyurusunda bulunursun değil mi? Olması gereken bu değil mi? Ama bakıyorsunuz heryerde dolaşıyor video, altında destekleyen veya beddua eden yorumlar, haber kanallarına konu oluyor, tv'yi izleyen bizler koltuklarımızda söylenip duruyoruz, pekii diyorum bazı konularda halk galeyana gelmesin diye ki şehit haberlerinde bu uygulandı, sansür uygulayanlar, halkı birbirine düşman etmemek adına niye sansür uygulamıyorlar?
Bakınız solcu tabiri hortladı, haberleri seyrediyorum, solcular bunu hep yapıyordu zaten vs gibi söylemler, he bu arada benim solla sağla alakamda yok, solumu sağımı karıştırırım zaten:))
halk ve vatan için çalışan herkese saygı duyarım.
Bilmiyorum ya, ben hiç hoşlanmıyorum böyle insanları birbirine kırdıran şeylerin körüklenmesinden, tv kanallarında bangır bangır yayınlanıp daha da üstüne gidilmesinden.
O zaman ben cidden müzelik olmuşum Aus, valla yeminle aklıma gelmez çekmek, anlık yaşadığım komik şeyleri bile çekmek gelmiyor aklıma, hatta üstünden zaman geçiyor ah mune kal geliyor sana bazen, çekseydin ya bakar bakar gülerdin diyorum
Hele ki üzüntüden tansiyonumu düşürecek tartışmaları, Allah göstermesin üzücü bir anı videoya çekmek aklımdan geçmez
Bu durumda ne günlere kaldık desem yeridir galiba.
Neyse konuyu saptırmayayım, insanları ikaz ederken aynı şeyi yapmam abes olur.
Kesinlikle katılıyorum.İşte bunlar bana maksatlı geliyor, düşünsenize mağdursunuz, gerçekten mağdursunuz, size çirkin şeyler söylüyorlar veya kötü bir harekete, davranışa maruz kalıyorsunuz birden bire, insan şaşkınlık yaşar, afallar, dur cep telefonumu çıkarayımda mağduriyetimi belgeleyeyim demez, eğer ki olayın başının sonunun ne olacağını bilmiyorsanız, birşeylerin ateşini fitilleyip gelecek karşı atağı beklemiyorsanız.
Bilmiyorum, inanın ben olaya kendi cephemden bakınca beklemediğim bir olaya maruz kalınca donup kalan, panikleyen tek ben miyim diyorum, neden benim aklıma gelmiyor olumsuz şeyler yaşadığımda videoya çekmek:26:
Bırakın videoya çekmeyi çantamdaki telefonu bulamam üzüntüden, elim ayağım titrer
Ama bir bakıyorum bir olay oluyor, hele hele bu tip olaylarda son bir yıldır daha da sıklaştı, birşey yaşanıyor hoooop olayın videosu, hemen belgelenmiş ve belgelenir belgelenmez piyasaya sürülmüş, peki maksat ne? Sakın yanlış anlaşılmasın, ODTÜ'de yaşanan kötü olay için değil genel gözlemimi belirtiyorum, şimdiye kadar ODTÜ ile ilgili söylediklerimin arkasındayım, taciz çirkindi, ne olursa olsun bu olay yaşanmamalıydı.
Videoya çekme konusunu genel olarak ele alırsam, hakaret veya darp varsa savcılığa gider suç duyurusunda bulunursun değil mi? Olması gereken bu değil mi? Ama bakıyorsunuz heryerde dolaşıyor video, altında destekleyen veya beddua eden yorumlar, haber kanallarına konu oluyor, tv'yi izleyen bizler koltuklarımızda söylenip duruyoruz, pekii diyorum bazı konularda halk galeyana gelmesin diye ki şehit haberlerinde bu uygulandı, sansür uygulayanlar, halkı birbirine düşman etmemek adına niye sansür uygulamıyorlar?
Bakınız Solcu tabiri hortladı, haberleri seyrediyorum, solcular bunu hep yapıyordu zaten vs gibi söylemler, he bu arada benim solla sağla alakamda yok, solumu sağımı karıştırırım zaten:))
Halk ve vatan için çalışan herkese saygı duyarım.
Bilmiyorum ya, ben hiç hoşlanmıyorum böyle insanları birbirine kırdıran şeylerin körüklenmesinden, tv kanallarında bangır bangır yayınlanıp daha da üstüne gidilmesinden.
Ben de başörtülü biriyim.Üniversiteden bu yıl mezun oldum.
Kayda gittiğim yıl telefonumu binlerce numara aradı tanımadığım,şehrime kadar geldiler.Yetmedi kayıt günü de rahat bırakmadılar,babam beni hiçbir yere bağlı olmayan bir özel yurda yazdırdığı için ''Kızınız namussuz olacak,sigara içecek,erkeklerle gezecek.''deyip canımızı sıkmışlardı.
Velhasıl kelam...En çok da bu işi Allah rızası için yaptıklarını söylüyorlar ya.YALAN ! Öğrenci başına prim alıyorlar,rıza falan hikaye.
Çok şükür ne namussuz oldum ne yoldan çıktım.
Samimiyetlerine ve mağduriyetlerine hiçbir şekilde inanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?