Ödenmeyen nafaka için içeri attırma

Halbuki aynı sayfaları okuduk aynı sayfalarda yazdık nasıl görmediyseniz yazılımcı oldugunu
valla beni ilgilendirmiyor, durumu varsa zaten hapse kalmadan öder geçer toplu olarak .
durumu yoksa da yatar çıkar.
Alıntıladığınız yorumu bende beğendim açıkcası demek istediğimi çok daha resmi ve kibar bir yolla söylemiş helal olsun.
ben belki de konuya çok odaklanamadım bilmiyorum bana yanlış gelen eğer durumu yok ise, eğer ödeyemeyeceğini bile bile ( ödemeyecek demiyorum ödeyemeyecek diyorum) idi. hani sonunu bile bile hapis olması ve hapis yatsın diye bunu yapmak.
bazen insan kendini anlatamıyor napayım :)
inanın kimseye kötü bir şey düşünmem ve tabii ki size de ederim dua ama en başta çocuklarınıza ederim mutlu sağlıklı hayırlı bireyler olsunlar ileride diye.

dimiii madem ödeyemiceni düşünüyosun biraz daha düşürelim falan dersin direkt imzayı attı şimdi bu zamana kadar ödemediği için nafakalar birikti hemde faiziyle şimdi nasıl ödücez anası babası kredi çekecek bi yerden bulup ödeyecekler şimdi bizi umursamayanlar oğulları içeri girince mecbur umursucaklar

biraz yargısız infaz yaptınız sanki benim neler çekmiş olduğumu düşünmeden neden bu kadın böyle bir hırsa kapıldı diye düşünmeden yorum yapmış olabilirsiniz çok üzüldüm ve kırıldım açıkcası yorumunuza ama sonra hamile olduğunuzu okuyunca geçti :)

yo kırılınacak bir şey yoktu açıkcası ödeyemeyecek değil ödemeyecek olarak düzeltseniz zaten yorumum kendi kendini yok edecekti. su akar yolunu bulur zaten şuan çocuklarınızlasınız , strese çok girmeyin.

Caca merhaba . Konularını biliyorum. Öncelikle beladan kurtulsan bile , sorunlar devam ediyor. Kendini strese sokma lütfen. Çocukların etkilenmesin.
Diğer bir yandan da konu sahibine para derdine girme falan diyenler olmuş. Bu çocukları bu kadın tek başına mı yaptı ?
Saçma sapan yorum yapanları cidden anlamıyorum. Elbette babaları da o belirttiği miktarı verecek. Bence göz dağı vermiş olmak için avukatın arasın. Belki o zaman bu pislik insafa gelir.

Kötü şeyler yaşamışsınız ama hırsınıza yenik düşmeyin bunu emek vediğiniz çocuklarınızı düşünerek yapın
Nafakayı ödemeyip içeri atıldığında çocuklarınızın sabıka sahibi bir babası olacak ve tüm resmi işlemlerinde bunlar karşılarına çıkacak. İlaveten aradan yıllar geçip olayların netliği kaybolduğu zaman çocuklarınıza anneniz beni hapse attırdı param olmadığı için diyecek. Boşanmış bir çiftin çocuğuyum, şu an 42 yaşındayım ve inanın bir yaştan sonra insan bazı şeyleri çok fazlaca sorguluyor. Rahmetli annem canımın içidir ama şu an diyorum ki keşke bu kadar hırslı olmasaydı da biz biraz huzurlu büyüseydik. Yaşadıklarınız çok zor ama bu olayların çocuklara olan yansımaları çok daha derin, hırsla hareket etmeyin bence. O içeri girince sizin acılarınız dinmeyecek inanın bana, ilaveten bu davaların bazen astarı yüzünden pahalıya geliyor, avukatlık işlemleri, uzayan davalar sıkıntılı süreçler.

eğer ben kadın başıma iki çocuğa bakabiliyorsam oda bakabilir taşı sıksa suyunu çıkarır hiç bir erkeğin param yok masumluğuna girmeye hele ki iki çocuklu erkeğin hakkı yok bence

teşekkür ederim kajmer bende seni takip ediyorum
açmıyormuş avukatın telefonlarını engellemiş hatta o kadar tınlamıyor yani

evet çok kötü şeyler yaşadım ama şuan ben onun kadınlarla yediği parayı ödüyorum inan ki bu bana çok koyuyor çıldırıyorum resmen
hırsım çocukları etkilemiyor görüşmelerine konuşmalarına asla karışmıyorum hatta ben arttırıyorum hadi oğlum babanı ara diye çünkü iyi geliyor onlara babalarıyla konuşmak biliyorum
muhtemelen hapise girmeden ödemeyi yaparlar diye düşünüyorum ama o sıkıntıyı çeksin görsün benim neler yapabileceğimi derdim nafaka diil geçyim ondan borcu ödesinler annesine babasına bile gittim ödeyin diye ama yok ödeyemeyiz dediler düşünebiliyo musun ve elimde olan tek şey nafaka onun için dava açabildim borç için hiç bişey yapamıyorum bari nafakayı toplu şekilde ödesin borcu kapatalım daha da hiç bişeyine karışmam

Peki çocukları hiç görmüyor mu ?
Nasıl bir pislik bu yahu?
Görüyo o da oğlumun telefonu var o arıyor baba seni özledik falan diyo öyle geliyo alıyo çocukları babaneye gidip orda kalıyolar
bende çalıştığım için annem ablam bakıyo çocuklara arada onlar da nefes alsın diye yolluyorum babaneye haftaiçi de kalıyor bi kaç gün okulda olmadığı için şuan

görünür mü gerçekten ama suç işlediği için değil nafaka için girdiği de görülür heralde dimi
[/QUOTE]
Tazyik hapsi cezaları (nafaka hükümlerine uymamak ve taahhüdü ihlal suçları) sabıka kaydında görünmez.

Allah rahmet eylesin annenize neler çekmiştir kim bilir keşke yaşıyo olsaydı da dertleşseydik
sen anlatır mısın nasıl etkilendiniz boşanmadan çocuklarım daha çok küçük biri 9 biri 2 yaşında çok çabılıyorum mutlu olsunlar diye çok şükür şuan bir sıkıntımız yok huzursuz bir ortamımız yok babayla kavgalarımıza hiç şahit olmadılar bundan sonra da olmazlar inşallah
diğer oda da yatakları dolapları tekmeleyip ağlayıp sızlayıp yanlarına gelip kutu kutu pense oynadım ben asla gözyaşlarımı görmediler konuşmalarımızı duymadılar kötülemedim asla ne onu ne ailesini onlar da aynı şekilde oğlumu pedagoga götürdüm 9 yaşında çok olgun bir çocuk herşeyin farkında ve kabullenmiş dedi hamd olsun

görünür mü gerçekten ama suç işlediği için değil nafaka için girdiği de görülür heralde dimi
Tazyik hapsi cezaları (nafaka hükümlerine uymamak ve taahhüdü ihlal suçları) sabıka kaydında görünmez.
[/QUOTE]

aa bu çok iyi haber yüreğime su serptiniz resmen
mesleğiniz ne sizin avukat değilim demiştiniz

[QUOTE
[/QUOTE]

Avukat değilim ama bu işlerin içindeyim. :)

[QUOTE

Avukat değilim ama bu işlerin içindeyim. :)
[/QUOTE]

süper bilgilerinden bizde yararlanıyoruz ne güzel :)
avukat masraflarını falan hep karşı taraftan alacak bu arada benden bi talepte bulunmadı avukat

avukat masraflarını falan hep karşı taraftan alacak bu arada benden bi talepte bulunmadı avukat
[/QUOTE]

Barodan mı talep ettiniz avukatı yoksa kendiniz mi buldunuz? Kendiniz bulduysanız muhakkak bir talebi olur diye düşünüyorum vekiliniz sonuçta..

Nacizane tavsiyem bu davanın 1 yıl sürme işini ve alacak verecek konusunu açık ve net konuşun avukatla..Belirsizlik hiçbir konuda iyi değildir.

Sağolun cümlemizin ölmüşleri nurda yatsın
Bizimkiler çok olaylı boşandı; dava 8 yıl sürdü, 6 yaşındaydım başladığında. 14 yaşıma kadar babamla kaldım, diğer üç kardeşim annemle. Annem kardeşlerimi babama göstermeyince babamda beni onlara göstermedi. Çok zor yıllardı, üç beş cilt kitap çıkar yazsam. Sonuç ne mi oldu, 14 yaşımda anneme geri verdi beni babam, hepimizi annem derledi topladı, büyüttü ama ağır sorumluluklarımız oldu, dört kardeşiz biz. Her birimiz başarılı ama yaralı çocuklar olduk, özel hayatlarımızda günlük yaşamda gösterdiğimiz başarıyı gösteremedik, yanlış ilişkiler, evlilikler herkes savruldu, bir tek ben yolunda giden bir evlilik yaptım o da 36 yaşında evlendiğim için, hayatımı önce inşa ettim, sonra evlendim. Gençliğim babama çok kırgın geçti hatta kızgın ama 30 yaşımdan sonra onu çok özledim, hala içim acıyor özleminden, her mezarına gidişimde kahroluyorum. Bu gün ki aklımla düşünüyoru hiç de çözülmeyecek dertleri yokmuş ama annem çok fevriydi, çözme yolunu hiç düşünmedi. Hırsı annemi yedi sonunda 50 yaşında hastalandı 59 da vefat etti, babama ve hayata öfkesi hiç bitmedi, hiç durmadı ve gün yüzü göstermedi kendisine, ne kadar yapma etme desekte fayda etmedi. Keşke daha sakin, daha kaliteli yaşasaydı diye düşünürüm, hem kendini yedi hem bizde çok derin izler bıraktı, gün geldi kardeşler birbirimize bile tahammül edemedik. Biz de emeği çok büyüktür ama ne tek başına anne ne de tek başına baba yetmiyor çocuklara bunu öğrendim. İnsan ne yaparsa yapsın, hiç bir eğitim, hiç bir psikolojik destek, tüm dünyayı altına serseler birinin yokluğunu doldurmuyor. İkisi de ölüp gittiler, beni bu dünyada bitmeyen sorular ve özlemlerle bıraktılar, en güçlü çocukları bendim ama en yaralısı da benim, güçlü kalmak için çok mücadele ettim hala ediyorum ama babamın mezarına gittiğimde koynunda yatan küçük kızı olmaya engel olamıyorum, eşimle gideriz başkasıyla gitmem, başbaşa bırakır bizi uzanırım mezarında göğsüne yatar gibi, evet çok hatalıydı, evet annemi çok üzdü, evet beni 20 yıl aramadı ama kokusu burnumda hala, hala çok özlüyorum, et tırnaktan ayrılmıyor lafını babamı özleyerek öğrendim.... Çok uzattım, içim çok doluymuş hakkınızı helal edin

Ben 300 tl alabilir miyim derdindeyim vay anasını.. Gerci bunuda odemiyormus ya neyse..

Barodan mı talep ettiniz avukatı yoksa kendiniz mi buldunuz? Kendiniz bulduysanız muhakkak bir talebi olur diye düşünüyorum vekiliniz sonuçta..

Nacizane tavsiyem bu davanın 1 yıl sürme işini ve alacak verecek konusunu açık ve net konuşun avukatla..Belirsizlik hiçbir konuda iyi değildir.
[/QUOTE]

ilk boşanma davası açarken 1.000 lira verdim ama bizi sadece yönlendirdi yani dava da adı bile geçmiyodu ben nafaka ve tazminat davalarından ücret almıcam dedi
1 yılı da ikametgahı falan olmadığı için anca bulunur dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…