- 31 Ağustos 2012
- 21.761
- 35.072
Adam kendi rızasıyla atmış imzayıPekı bu ıkı cocugun masrafı bu kadar mı hakketten?
Esınızın odemeyemeyecegı bır rakımı yazıp can sıkmaktansa daha makul anlassaydınız. Sanırım o kurtulmak adına ne yazıldıysa kabul etmıs ama calısmıyor nasıl odesın kı, uzerıne hapse attırın evet sonra ıs bulmasıda zorlassın 1 lıra bıle alamayaın
Sağolun cümlemizin ölmüşleri nurda yatsın
Bizimkiler çok olaylı boşandı; dava 8 yıl sürdü, 6 yaşındaydım başladığında. 14 yaşıma kadar babamla kaldım, diğer üç kardeşim annemle. Annem kardeşlerimi babama göstermeyince babamda beni onlara göstermedi. Çok zor yıllardı, üç beş cilt kitap çıkar yazsam. Sonuç ne mi oldu, 14 yaşımda anneme geri verdi beni babam, hepimizi annem derledi topladı, büyüttü ama ağır sorumluluklarımız oldu, dört kardeşiz biz. Her birimiz başarılı ama yaralı çocuklar olduk, özel hayatlarımızda günlük yaşamda gösterdiğimiz başarıyı gösteremedik, yanlış ilişkiler, evlilikler herkes savruldu, bir tek ben yolunda giden bir evlilik yaptım o da 36 yaşında evlendiğim için, hayatımı önce inşa ettim, sonra evlendim. Gençliğim babama çok kırgın geçti hatta kızgın ama 30 yaşımdan sonra onu çok özledim, hala içim acıyor özleminden, her mezarına gidişimde kahroluyorum. Bu gün ki aklımla düşünüyoru hiç de çözülmeyecek dertleri yokmuş ama annem çok fevriydi, çözme yolunu hiç düşünmedi. Hırsı annemi yedi sonunda 50 yaşında hastalandı 59 da vefat etti, babama ve hayata öfkesi hiç bitmedi, hiç durmadı ve gün yüzü göstermedi kendisine, ne kadar yapma etme desekte fayda etmedi. Keşke daha sakin, daha kaliteli yaşasaydı diye düşünürüm, hem kendini yedi hem bizde çok derin izler bıraktı, gün geldi kardeşler birbirimize bile tahammül edemedik. Biz de emeği çok büyüktür ama ne tek başına anne ne de tek başına baba yetmiyor çocuklara bunu öğrendim. İnsan ne yaparsa yapsın, hiç bir eğitim, hiç bir psikolojik destek, tüm dünyayı altına serseler birinin yokluğunu doldurmuyor. İkisi de ölüp gittiler, beni bu dünyada bitmeyen sorular ve özlemlerle bıraktılar, en güçlü çocukları bendim ama en yaralısı da benim, güçlü kalmak için çok mücadele ettim hala ediyorum ama babamın mezarına gittiğimde koynunda yatan küçük kızı olmaya engel olamıyorum, eşimle gideriz başkasıyla gitmem, başbaşa bırakır bizi uzanırım mezarında göğsüne yatar gibi, evet çok hatalıydı, evet annemi çok üzdü, evet beni 20 yıl aramadı ama kokusu burnumda hala, hala çok özlüyorum, et tırnaktan ayrılmıyor lafını babamı özleyerek öğrendim.... Çok uzattım, içim çok doluymuş hakkınızı helal edin
çekişmeli mi davanızBen 300 tl alabilir miyim derdindeyim vay anasını.. Gerci bunuda odemiyormus ya neyse..
Adam kendi rızasıyla atmış imzayı
Çalışmıyorum ne demek, 2 tane çocuğu var, bir şekilde çalışacak.
O hapiste girsin bakalım, nasıl.allem ediyor kullem ediyor 2 günde o parayı bulup çıkıyor.
Hem.karsidaki de salak olmasın, nafakayı zamanında ödeyebilir in dedi, sonra işler kötü gitti ödeyemez duruma geldiyse, nafakayı azaltma talebinde bulunabilir hakime. Kacmakla bu iş cozulmez.
Hiçbir resmi işlem yapamaz, resmi işlem.dairesine gidemez, polis uygumalarina elbet denk gelir bir gun
Barodan mı talep ettiniz avukatı yoksa kendiniz mi buldunuz? Kendiniz bulduysanız muhakkak bir talebi olur diye düşünüyorum vekiliniz sonuçta..
Nacizane tavsiyem bu davanın 1 yıl sürme işini ve alacak verecek konusunu açık ve net konuşun avukatla..Belirsizlik hiçbir konuda iyi değildir.
Sağolun cümlemizin ölmüşleri nurda yatsın
Bizimkiler çok olaylı boşandı; dava 8 yıl sürdü, 6 yaşındaydım başladığında. 14 yaşıma kadar babamla kaldım, diğer üç kardeşim annemle. Annem kardeşlerimi babama göstermeyince babamda beni onlara göstermedi. Çok zor yıllardı, üç beş cilt kitap çıkar yazsam. Sonuç ne mi oldu, 14 yaşımda anneme geri verdi beni babam, hepimizi annem derledi topladı, büyüttü ama ağır sorumluluklarımız oldu, dört kardeşiz biz. Her birimiz başarılı ama yaralı çocuklar olduk, özel hayatlarımızda günlük yaşamda gösterdiğimiz başarıyı gösteremedik, yanlış ilişkiler, evlilikler herkes savruldu, bir tek ben yolunda giden bir evlilik yaptım o da 36 yaşında evlendiğim için, hayatımı önce inşa ettim, sonra evlendim. Gençliğim babama çok kırgın geçti hatta kızgın ama 30 yaşımdan sonra onu çok özledim, hala içim acıyor özleminden, her mezarına gidişimde kahroluyorum. Bu gün ki aklımla düşünüyoru hiç de çözülmeyecek dertleri yokmuş ama annem çok fevriydi, çözme yolunu hiç düşünmedi. Hırsı annemi yedi sonunda 50 yaşında hastalandı 59 da vefat etti, babama ve hayata öfkesi hiç bitmedi, hiç durmadı ve gün yüzü göstermedi kendisine, ne kadar yapma etme desekte fayda etmedi. Keşke daha sakin, daha kaliteli yaşasaydı diye düşünürüm, hem kendini yedi hem bizde çok derin izler bıraktı, gün geldi kardeşler birbirimize bile tahammül edemedik. Biz de emeği çok büyüktür ama ne tek başına anne ne de tek başına baba yetmiyor çocuklara bunu öğrendim. İnsan ne yaparsa yapsın, hiç bir eğitim, hiç bir psikolojik destek, tüm dünyayı altına serseler birinin yokluğunu doldurmuyor. İkisi de ölüp gittiler, beni bu dünyada bitmeyen sorular ve özlemlerle bıraktılar, en güçlü çocukları bendim ama en yaralısı da benim, güçlü kalmak için çok mücadele ettim hala ediyorum ama babamın mezarına gittiğimde koynunda yatan küçük kızı olmaya engel olamıyorum, eşimle gideriz başkasıyla gitmem, başbaşa bırakır bizi uzanırım mezarında göğsüne yatar gibi, evet çok hatalıydı, evet annemi çok üzdü, evet beni 20 yıl aramadı ama kokusu burnumda hala, hala çok özlüyorum, et tırnaktan ayrılmıyor lafını babamı özleyerek öğrendim.... Çok uzattım, içim çok doluymuş hakkınızı helal edin
evliyken de adamın bir faydası yokmuş anladığım kadarıylaHe canim 2 cocugu yanliz yapti dimi
Noterden vekaletname çıkardınız mı? Yani avukatınızsa davada adı geçmemesi mümkün değil. Sanırım sadece danışma ve dilekçe, boşanma protokolü işlemlerini yapmış. Resmi vekiliniz olmamış..ilk boşanma davası açarken 1.000 lira verdim ama bizi sadece yönlendirdi yani dava da adı bile geçmiyodu ben nafaka ve tazminat davalarından ücret almıcam dedi
1 yılı da ikametgahı falan olmadığı için anca bulunur dedi
tabiki nafakayı isteyecek bende aynı fikirdeyim ama şuan aciliyeti var mı mahiyetinde sormaya çalışmıştımNiye ki, konu sahibi çocuklarını tek başına mı yaptı. Tabi ki isteyecek. Çocuklarının nafakası sonuçta bu.
tabiki de kalmayacak canım elbet birgün çıkacak sen hiç merak etmeteşekkür ederim tavsiyeleriniz dikkate alıcam
inşallah yanına kalmaz bize yaşattıkları
Ya bu bosanma meselelerinde kadin cok yipraniyor. Kadin cocuklu dul gibi olurken erkek bekar erkek oluyor. Sadece pratikte degil toplum gozunde bile oyle. Tum sorumluluk zaten kadinda oluyor nerdeyse. Hafta ici annede oluyo haftasonu babada. Zor isler annede zevkli isler babada. Zaten pek birsey yaptiklari yok, bari maddi acidan destek olsunlar. Cogu erkek zaten cocugunu colugunu dusundugu yokevliyken de adamın bir faydası yokmuş anladığım kadarıyla
aynen kredi kartı banka hesabı vs. illaki vardırevet evden çalışıyordu boşanmadan önce de.bankayı hiç düşünmedim avukatıma söylicem teşekkürler
aynen haklısınız kesinlikle bende boşanma aşamasında bir anne olduğum için konu sahibini az çok anlayabiliyorum, ama evliykende öyle değil mi çocuğun %80-90 bütün sorumluluğu annede bence boşanınca en azından eş olacak asalakların yükü omuzlarımızdan kalktığı için biraz daha rahat olur gibi sankiYa bu bosanma meselelerinde kadin cok yipraniyor. Kadin cocuklu dul gibi olurken erkek bekar erkek oluyor. Sadece pratikte degil toplum gozunde bile oyle. Tum sorumluluk zaten kadinda oluyor nerdeyse. Hafta ici annede oluyo haftasonu babada. Zor isler annede zevkli isler babada. Zaten pek birsey yaptiklari yok, bari maddi acidan destek olsunlar. Cogu erkek zaten cocugunu colugunu dusundugu yok
Okurken gözyaşlarımı tutamadım..
acaba boşanma sebepleri neymiş bu kadar yıl birbirlerine hayatı zindan edecek?
ATTRAENTE Bende ağladım , yazının sonlarını okuyamadım cok uzuldum.
Kendı evlılıgımın bıtısınde benı en mutlu eden sey bız o kadar sorunsuz devam ettık kı hayatımıza , bu durumda ıkı taraf tertemız bır sayfa acabıldı kendıne. Benım acımdan ıse belkı okumussunuzdur oglana bu gercegı soyleme sırası ve oncesı bır sırla yasadıgım ıcın bır ınsan olarak ,kadın olarak cok yalnız bırakıldıgımı dusundum ben. Etrafım cok kalabalık ama hıc kımse bence benı tamamen anlayamadı. Esım bıle keza.
Benım eskı esım bana borc bırakmadı , ama malda bırakmadı. Benım uzerıme yaptıgı arsaya hısse yapıp yarısınıda annesıne devretmıs . Bende onu kabul etmedım alın dedım sızın olsun. Paraya muhtac dusmedık ama konu sahıbı gıbı olsaydım bılmıyorum tavrım ne olurdu. Bızım hıc ıletısımımız yok , senelerdır de yok. Konu sahıbıne yazayım bu kısmı ben 2 aylıkken eskı esımın benı aldattıgını ogrenınce terk ettı bızı , oglanıda hıc aramadı sormadı maddı manevı.
Eskı esımın maddı durumuda ıyıydı su kadar soylıyım gectıgımız yıllarda sheraton da dugun yaptı kendısıne , gazetelere cıktı
Yani bız tamemen ayrıldık, sonsuza kadar. Üçümüzde bırbırımızın hayatından tamamen cıktık. Ben oglumla beraberım, oda tek başına. Bu bana yeter
Hic birsey yspmiyorsa haklisin. Hic bi isi yuklenmeyen kocayi napacan? Cocuk istesen bi tane daha dogururdun.aynen haklısınız kesinlikle bende boşanma aşamasında bir anne olduğum için konu sahibini az çok anlayabiliyorum, ama evliykende öyle değil mi çocuğun %80-90 bütün sorumluluğu annede bence boşanınca en azından eş olacak asalakların yükü omuzlarımızdan kalktığı için biraz daha rahat olur gibi sanki
yaaa kıyamam babana eskilerin sevgisi ayrı bir şey yalnızEvlenip Almanya ya gitmişler, babam bekarken orada yaşıyormuş, 67-68 de ilk gidenlerden, aralarında çok ciddi bir kültür farkı vardı, babam çok iyi eğitimli, eski İstanbullu bir adam ancak çalışmayı sevmezdi, Almanya da çalışmadan oturmak mümkün olmadığından orada geçirdikleri yıllarda bir sıkıntı olmamış. Ama ablam 7 yaşına gelipte doğru düzgün Türkçe konuşmayı öğrenemeyince babam dönme kararı almış , annem çok severdi Almanya yı dönmeyi hazmedemedi bir türlü, ben 2 yaşındayken yalnız gitmiş Almanya ya maksadı dönmemekmiş ama sana dayanamadım çok küçüktün derdi hep, dönmüş 7 ay sonra, burada ki yaşamı hiç bir zaman sevmedi, üstüne babam da bir işte dikiş tutturamayınca ipler gevşedi, annemin çevresi çok bastırdı boşan diye, arkadaş çevresinden söz ediyorum, ailesi hiç bir zaman onaylamadı. Gençti boşandıklarında 35 yaşındaydı annem, babama öyle böyle diyen annemin arkadaşları boşandıktn sonra babamın etrafında pervane oldular ama babam aşıktı anneme, 72 yaşında öldüğü güne kadar bir daha başka bir kadın girmedi hayatına. Annem evlenmeyi denedi, çok ayrı bir hikayedir o, en büyük yıkımlarımızdan biri, sonuçta boşanınca ikisi de güzel bir hayat kuramadılar, olan bize oldu yani
Yok henüz dava acilmadi ama cekismeli acmayi planliyorumçekişmeli mi davanız
ATTRAENTE Bende ağladım , yazının sonlarını okuyamadım cok uzuldum.
Kendı evlılıgımın bıtısınde benı en mutlu eden sey bız o kadar sorunsuz devam ettık kı hayatımıza , bu durumda ıkı taraf tertemız bır sayfa acabıldı kendıne. Benım acımdan ıse belkı okumussunuzdur oglana bu gercegı soyleme sırası ve oncesı bır sırla yasadıgım ıcın bır ınsan olarak ,kadın olarak cok yalnız bırakıldıgımı dusundum ben. Etrafım cok kalabalık ama hıc kımse bence benı tamamen anlayamadı. Esım bıle keza.
Benım eskı esım bana borc bırakmadı , ama malda bırakmadı. Benım uzerıme yaptıgı arsaya hısse yapıp yarısınıda annesıne devretmıs . Bende onu kabul etmedım alın dedım sızın olsun. Paraya muhtac dusmedık ama konu sahıbı gıbı olsaydım bılmıyorum tavrım ne olurdu. Bızım hıc ıletısımımız yok , senelerdır de yok. Konu sahıbıne yazayım bu kısmı ben 2 aylıkken eskı esımın benı aldattıgını ogrenınce terk ettı bızı , oglanıda hıc aramadı sormadı maddı manevı.
Eskı esımın maddı durumuda ıyıydı su kadar soylıyım gectıgımız yıllarda sheraton da dugun yaptı kendısıne , gazetelere cıktı
Yani bız tamemen ayrıldık, sonsuza kadar. Üçümüzde bırbırımızın hayatından tamamen cıktık. Ben oglumla beraberım, oda tek başına. Bu bana yeter