• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Odamı dekore edemiyorum :(

Odayı farklı bir şekilde yerleştirmeye kalkmadan önce, eğer yapmadısanız tüm eşyalarınızı ve odanın her tarafını ölçün ve önce kağıt üzerinde bir yerleştirin bence. Mesela belki gardrop kapının hemen soluna ya da camı kapatmayacak şekilde yatağın durduğu yere konabilir mi, ya da yatak büyük akvaryumun olduğu yere konabilir mi? Tabi kışın soğuk olur mu yatağı o tarz yerleştirmek bilemiyorrum.
Kitap dolaplarını kapıdan karşıdan görünür şekilde değil de yandan görünür şekilde yerleştirebilirseniz belki daha az göz yorucu olabilir.

Perde olarak stor perde olabilir bence. Duvar da perdede kullanılan rengin en açık tonu olarak seçilebilir.

evet kızlar sonunda iki gündür bir türlü dağınık halinden eski haline getiremediğim odamı düzenledim ve görüşlerinize sunuyorum :KK52: odadaki eşyaları değiştirmeden burdan size değiştirmek istediğim yerleri yazarak tarif edicem hayal etmeye çalışın gerçi şeklini değiştirdiğimde resmini atıcam görürsünüz ama siz yinede canlandırın :KK9: ayrıca bide oda da şu da olsun bu da olsun şu şöyle olsun dediklerinizi ve bana bir duvar rengi ( sarı mor kırmızı vs . ) kesin bir renk belirtin lütfen :KK53::KK53:

bu çalışma masam bilgisayarın yanında gördüğünüz aynanın çerçevesini kırmış bulunmaktayım onun için ayna almak istiyorum . Ayrıca üstte artık parfüm vs zımbırtılar yok :KK53: ve mutlaka bi masa lambası önerin bana şu çocukluk lambamı atamadım daha :KK14:

bu sevgili yatağım bunun yerini değiştirmek istiyorum aslında bütün odanın yeriini değiştirmek istiyorum :KK76:

yatağımın kenarında duran panom ve panoyu aylardır indirip yerini değiştirmek konusunda kararsızım. ayrıca yanında gördüğünüz perdeler şuanda kullandıklarım (kullanmak zorunda olduklarım :KK43:)

küçük akvaryumum ve mini kütüphanem

büyük akvaryumum ve çekmeceli şifonyerim :KK14:

gardrobum :KK14:

bir türlü sığdıramadığım ve askıya astığım çantalarım :KK5:

son olarak halımın deseni kızlar

paylaşım benden yorum sizden kızlar neler yapabilirim yapacaklarımın deseni ve rengi ne olabilir. beğendiklerinizi gerekirse fotoğraflarla paylaşn bekliyorum :KK52::KK52:

Son düzenleyen: Moderatör:
evet kızlar sonunda iki gündür bir türlü dağınık halinden eski haline getiremediğim odamı düzenledim ve görüşlerinize sunuyorum :KK52: odadaki eşyaları değiştirmeden burdan size değiştirmek istediğim yerleri yazarak tarif edicem hayal etmeye çalışın gerçi şeklini değiştirdiğimde resmini atıcam görürsünüz ama siz yinede canlandırın :KK9: ayrıca bide oda da şu da olsun bu da olsun şu şöyle olsun dediklerinizi ve bana bir duvar rengi ( sarı mor kırmızı vs . ) kesin bir renk belirtin lütfen :KK53::KK53:

bu çalışma masam bilgisayarın yanında gördüğünüz aynanın çerçevesini kırmış bulunmaktayım onun için ayna almak istiyorum . Ayrıca üstte artık parfüm vs zımbırtılar yok :KK53: ve mutlaka bi masa lambası önerin bana şu çocukluk lambamı atamadım daha :KK14:

bu sevgili yatağım bunun yerini değiştirmek istiyorum aslında bütün odanın yeriini değiştirmek istiyorum :KK76:

yatağımın kenarında duran panom ve panoyu aylardır indirip yerini değiştirmek konusunda kararsızım. ayrıca yanında gördüğünüz perdeler şuanda kullandıklarım (kullanmak zorunda olduklarım :KK43:)

küçük akvaryumum ve mini kütüphanem

büyük akvaryumum ve çekmeceli şifonyerim :KK14:

gardrobum :KK14:

bir türlü sığdıramadığım ve askıya astığım çantalarım :KK5:

paylaşım benden yorum sizden kızlar neler yapabilirim yapacaklarımın deseni ve rengi ne olabilir. beğendiklerinizi gerekirse fotoğraflarla paylaşn bekliyorum :KK52::KK52:

Nihayet oda toparlanmış .Rahatladım valla:)Ellerine sağlık canım.

Eşyaları değiştirmek istediğiniz yeri yazdınız mı? Ben göremedim ne şekil bir değişiklik düşündüğünüzü.

Eğer, halınızın renklerini ekrandan doğru seçebildiysem duvar rengi olarak uçuk yeşil ya da uçuk sarı önerebilirim ya da halıdaki en açık renk ne ise o renk de kullanılabilir. Eğer çok işyeri gibi olur demezseniz pencereler için jaluzi düşünün derim ben. Ben yazlıkta kullanıyorum, güneş ışıgını geçirmeme konusunda oldukça başarılı. Koçtaştan almıştım, PVC ve oldukça uygun fiyatları var. Ayrıca tül, perde falan gerekmiyor, dolayısıyla fazla kalabalık bir görüntü oluşmaz.

Çantaları Ikea da satılan kutulara yerleştirip gardrobun üzerine kaldırabilirsiniz belki. Ya da odada yapacağınız yeni düzenlemeye göre kutular için ulaşılması daha kolay bir yer çıkabilir.

Eşyaları değiştirmek istediğiniz yeri yazdınız mı? Ben göremedim ne şekil bir değişiklik düşündüğünüzü.

Eğer, halınızın renklerini ekrandan doğru seçebildiysem duvar rengi olarak uçuk yeşil ya da uçuk sarı önerebilirim ya da halıdaki en açık renk ne ise o renk de kullanılabilir. Eğer çok işyeri gibi olur demezseniz pencereler için jaluzi düşünün derim ben. Ben yazlıkta kullanıyorum, güneş ışıgını geçirmeme konusunda oldukça başarılı. Koçtaştan almıştım, PVC ve oldukça uygun fiyatları var. Ayrıca tül, perde falan gerekmiyor, dolayısıyla fazla kalabalık bir görüntü oluşmaz.

Çantaları Ikea da satılan kutulara yerleştirip gardrobun üzerine kaldırabilirsiniz belki. Ya da odada yapacağınız yeni düzenlemeye göre kutular için ulaşılması daha kolay bir yer çıkabilir.

yok henüz daha kağıtta planlıyorum ölçüm yapıyorum bakarsınız değişikliği yapar fotoğraf atar fikir alırım :8:

yatağın yeri güzel yatak başındaki pano çalışma masasına sabitlenebilir
o zaman oraya bi tablo asabilirsin.
yatak ucuna raf fikri güzel

gardrobu cam tarafına itttirip akvaryuma kapı yakınına alsan olabilir.akvaryum metal kısımlarını beyaz boyarsan güzel olur.

pvcler için taş görünümlü duvar kağıdı yada elindeki kitaplıklarla uyumlu bi kitaplık yaparak cam altını komple kitaplık yapabilirisin.

gardropla cam arasına boşluk bırakarak çantaları oraya koyabilirisin şu şekilde $ph2.webp$images.webp

perdeler içinde şu tül yerine şunlarla renklendirebilirsin kalınlar kalsın diyorsun bunların fiyatı uygundur.araştırırsan 20 tl civarı belki büyük şehirlerde daha bile uygun olabilir$images (2).webp$images (1).webp

o dolaplar sprey boya ile maliyetli olur.yaza yağlı boya yapabilirsin beyaz.duvar rengi ise halı ve perde değişmeyeceğine göre kum beji ıslak kum gibi renklere bakabilirisin.her şeyle uyumlu oluyor

yatağın yeri güzel yatak başındaki pano çalışma masasına sabitlenebilir
o zaman oraya bi tablo asabilirsin.
yatak ucuna raf fikri güzel

gardrobu cam tarafına itttirip akvaryuma kapı yakınına alsan olabilir.akvaryum metal kısımlarını beyaz boyarsan güzel olur.

pvcler için taş görünümlü duvar kağıdı yada elindeki kitaplıklarla uyumlu bi kitaplık yaparak cam altını komple kitaplık yapabilirisin.

gardropla cam arasına boşluk bırakarak çantaları oraya koyabilirisin şu şekildeEki Görüntüle 633377 Eki Görüntüle 633378

perdeler içinde şu tül yerine şunlarla renklendirebilirsin kalınlar kalsın diyorsun bunların fiyatı uygundur.araştırırsan 20 tl civarı belki büyük şehirlerde daha bile uygun olabilirEki Görüntüle 633381 Eki Görüntüle 633382

o dolaplar sprey boya ile maliyetli olur.yaza yağlı boya yapabilirsin beyaz.duvar rengi ise halı ve perde değişmeyeceğine göre kum beji ıslak kum gibi renklere bakabilirisin.her şeyle uyumlu oluyor

perdeler çok hoşuma gitti ama kahve üzerine nasıl bir ton uygun düşer ki ?

kızlar bakın şimdi yatağı mini kütüphanenin önüne alsam , çaışma masasını gardrobun olduğu yere alsam, büyük akvaryumun altına minni kütüphaneyi alıp çekmeceli şifonyeri ve gardrobu yan yana gelicek şekilde yatak ve çalışma masasının olduğu alana koysam nasıl olur ?

ayrıca dediğim gibi terlemeden dolayı parke yaptıramamış balkon tarafına orayı da parke görünümle yapışkanlı folyo ile kaplasam tutar mı ?

yani yatak başı ve ayağı yer değişsin diyorsun galiba oma o zaman kalan araya masa ve şifoniyer sığarmı sığarsa yatağamı oturup çalışacaksın.

bu arada orayı yapışkanlı folyo tutmaz.ama parke görünümlü kalın muşambalar var.sobaların altına falan konuyo ondan olabilir ama hep terleme oluyosa altına kağıt falan koyabilirsin

yani yatak başı ve ayağı yer değişsin diyorsun galiba oma o zaman kalan araya masa ve şifoniyer sığarmı sığarsa yatağamı oturup çalışacaksın.

bu arada orayı yapışkanlı folyo tutmaz.ama parke görünümlü kalın muşambalar var.sobaların altına falan konuyo ondan olabilir ama hep terleme oluyosa altına kağıt falan koyabilirsin

o muşambaları nerden bulabilirim ? ayrıca yatak başı kahverengi perde varya ordan aşağıya gardıroba doğru uzanacak. çalışma masası ve gardırop yer değiştirecek aynı zaman gardırop ve çalışma masası yer değiştirdiği zaman gardırobun yan tarafında hala bir boşluk oluyor oraya şifonyer gelecek. şifonyer böylelikle büyük akvaryumun altından kalkıyor o boşalan alana da mini kütüphane gelecek. anlatabildim mi:44:

Son düzenleme:
o muşambaları nerden bulabilirim ? ayrıca yatak başı kahverengi perde varya ordan aşağıya gardıroba doğru uzanacak. çalışma masası ve gardırop yer değiştirecek aynı zaman gardırop ve çalışma masası yer değiştirdiği zaman gardırobun yan tarafında hala bir boşluk oluyor oraya şifonyer gelecek. şifonyer böylelikle büyük akvaryumun altından kalkıyor o boşalan alana da mini kütüphane gelecek. anlatabildim mi:44:

Çalısma masasının oldugu yere gardorap sığıyorsa eğer degiştir .İyi düşünmüşşün canım.Başkada şekile girmez diye düşünüyorum.

yatağı o şekilde koyarsan balkon tarafındaki boşluğa geçmeye yer kalıyorsa olabilir.bide eğer ışık problemi yoksa yani diğer camdan güneş geliyorsa balkon olan kısma gardrobu koyabilirsin.o muşambalar böyle soba falan satan yerlerde olabilir.yada yapı marketlerde vardır.bizim burda sadece tekzen var.orda görmüştüm.$indir.webp

bu şekilde büyük rulolar halinde metre ile kestiriliyor

Al canım dediğin yere sen yatağı kitaplık rafı mutlaka yap zaten çok rahat ve ferah olucak o zaman.

bakalım bugün denicem ama bu arada benim dün başıma ne geldi perdeleri takarken sırt üstü düştüm :( belim ağrıyo dün sıcağı sıcağına anlamamıştım :43:
yatağı o şekilde koyarsan balkon tarafındaki boşluğa geçmeye yer kalıyorsa olabilir.bide eğer ışık problemi yoksa yani diğer camdan güneş geliyorsa balkon olan kısma gardrobu koyabilirsin.o muşambalar böyle soba falan satan yerlerde olabilir.yada yapı marketlerde vardır.bizim burda sadece tekzen var.orda görmüştüm.Eki Görüntüle 633715
bu şekilde büyük rulolar halinde metre ile kestiriliyor

evet balkon kısmına geçiş oluyor ben orayı sadece balıklara ve kitaplara ayırmak istedim çünkü oraya minderde yaomayı pplanlıyorum şark köşesi gibi düşün balkon tarafını balıklar kitap yerde minder :D alcan kitabını yanında balıklar huzur verir elinde kahven :34:

Back
X