• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

odaklanma sorunu-dikkat dağınıklığı...

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.933
119.034
598
35
selamlar:)
ben odaklanma sorunu yaşıyorum..
bişey yapmak istediğim hevesle üç gün sonra hüsran...
diyete başlayacagim 3 gün iyi gider sonra bozuyorum..
sinava başlayacagim 3 gün sonra ders çalışmıyorum..
kitap okuyacagim 3 gün sonra sıkıl...
verimli güne adim atacagim planlı yapıyorum.. bi kaç gün hiç tutturamama..
herşeyi bozuyorum devamini getiremiyorum...
odaklanma sorunu ve dikkat dağınıklığı sorunu yaşıyorum..
lütfen bana el atin...:)
yardimlari bekliyorum
sizi seviyorum KK:)

Odaklanma sorunu degıl de usenmek daha cok bu🤣 yaptıgınız seyler sızı mutlu etmedıgı ıcın hemen sıkılıyosunuz bu bende de var. Diyetle kim mutlu olur ki, ya da ders calısırken 👀 haklısınız aslında.
Ben care bulamadım, hala sıkıldıgımda önemli seyleri bile elimden bırakıyorum 😌

Odaklanma sorunu degıl de usenmek daha cok bu🤣 yaptıgınız seyler sızı mutlu etmedıgı ıcın hemen sıkılıyosunuz bu bende de var. Diyetle kim mutlu olur ki, ya da ders calısırken 👀 haklısınız aslında.
Ben care bulamadım, hala sıkıldıgımda önemli seyleri bile elimden bırakıyorum 😌
evet çok üşeniyorum.:D
odaklanmaya çalışıyorum
devamini getiremiyorum..
devamini getirenleri acayip kıskaniyorum:D

Neden sıkılıyorsun mesela?
Daha cazip bir iş mi geliyor önüne?
Kitap okuyacakken televizyonu mu tercih ediyorsun?
Ben her ikisini de çok severim. Kendime plan yaparım 1 saat kitap okurum,sonra sevdiğim diziyi izlerim.
Diyet zaten menüne göre alışveriş ve yemek yaparsan istesen de dışına çıkamazsın ki.
Hayatımı genel olarak saatlere göre ayarlarım,elbette arada bozuluyor,büyükler sağolsun ama yine de idare ediyorum iyi kötü.

evet çok üşeniyorum.:D
odaklanmaya çalışıyorum
devamini getiremiyorum..
devamini getirenleri acayip kıskaniyorum:D
Hahahahahah🤣mesela kuaförde ısım baya uzun suruyor bir kere sıkıldıgımı görmedim. Cunku orası eglencelı😍 yada alıs verıs yaparken yarıda hıc bırakmadım.
Isıme gelen seylerin sonuna kadar gidip, sıkanlar orda bırakmam biraz benim usengeclıgım zora gelmemen sanırım.
Insallah sen aşarsın, ben 35 oldum. Benim ıcın zor. Böyle de yasar gıderım artık 🤣🤣

Neden sıkılıyorsun mesela?
Daha cazip bir iş mi geliyor önüne?
Kitap okuyacakken televizyonu mu tercih ediyorsun?
Ben her ikisini de çok severim. Kendime plan yaparım 1 saat kitap okurum,sonra sevdiğim diziyi izlerim.
Diyet zaten menüne göre alışveriş ve yemek yaparsan istesen de dışına çıkamazsın ki.
Hayatımı genel olarak saatlere göre ayarlarım,elbette arada bozuluyor,büyükler sağolsun ama yine de idare ediyorum iyi kötü.
daha çok telefona...
televizyonu pek seyretmiyorum.. youtube delisi oldum bi anda:(
kitap okuyorum 4-5 sayfalık..
sonra sıkılıyorum...
neden herşeyi sıkılıyorum bilmiyorum..:(
bunun çaresini bulmak için doktora gittim B12 vitamin ekskliğim çikti..
igne oldum.. hala ayni:/

Doğru bu sıkılmak, odaklanamama değil. Ders için şunu tavsiye ederim. Masa başına oturmanıza gerek yok. Koltukta otururken biraz çalışın. Yere minder atıp üstüne oturup göz atın. Çay keyfi yaparken çalışın. Yani yoğun tempoda değil de mekan değiştirerek

Hahahahahah🤣mesela kuaförde ısım baya uzun suruyor bir kere sıkıldıgımı görmedim. Cunku orası eglencelı😍 yada alıs verıs yaparken yarıda hıc bırakmadım.
Isıme gelen seylerin sonuna kadar gidip, sıkanlar orda bırakmam biraz benim usengeclıgım zora gelmemen sanırım.
Insallah sen aşarsın, ben 35 oldum. Benim ıcın zor. Böyle de yasar gıderım artık 🤣🤣
şöle kendi hayatima bakıyorum çok şükür fistik gibi...:)
üşengeçliğin bedelini ödüyorum galiba:D

Bence odaklanmanız değil de motivasyonunuz eksik. Benim motivasyon kaynağım yaptığım eyleme değil de, o eylemin beni ulaştıracağı yere odaklanmak.
Evden metin işleri yapıyorum. Bazen çok sıkıcı şeylerle uğraşmam gerekiyor. Ama o iş cebime para sokuyor. Paraya odaklanıyorum.
Haftada 3-5 gün spor yapıyorum. Evde dört duvar arasında spor yapmak bazen feci sıkıcı. Yarım saat-kırk beş dakika sıkıla sıkıla spor yapıyorum, çünkü aynanın karşısına geçtiğimde, vay be cami yıkılmış ama mihrap yerinde diye kendimle gurur duymayı seviyor, o ana odaklanıyorum. =))
Arada kendimi ödüllendiriyorum. Bakınız bugün bir metin işi bitirdim, az önce yarım saatlik sporumu bebeğimin tüm sabote girişimlerine rağmen bitirdim, sonra duşa girip, onu uyuttum. Şimdi KK ve kahve saati. Böyleyken böyle...

Ne çalışman gerekiyor? Kaç kilo vermen gerekiyor? Acaba birbirimizi gazlayabilirmiyiz :)
aöf 18-19 ocakta sinav var..
vizem kötü durumda. ve son senesindeyim.. mezun olmaya kafama taktim bu sinavi geçmeliyim diyorum..
artık sıkıldım yazokuluna kalmak istemiyorum yazokulu sinavim düğün güne denk geliyor.
yok dedim ya kalmamaliyim:)
kilom 87. olmak istediğim kilo52 veya 60 bedenime bakicam:)
bi türlü hedefe ulaşamiyorum.. .diyeti biraktim herade.. aman dedim.. :D
çok istediğim o 60 kilo olsam düğünde fistik gibi olabilsem ne güzel demi..:)
bilmiyorum halimden memnun degilim...
evet gazlanabiliriz:)

Bence odaklanmanız değil de motivasyonunuz eksik. Benim motivasyon kaynağım yaptığım eyleme değil de, o eylemin beni ulaştıracağı yere odaklanmak.
Evden metin işleri yapıyorum. Bazen çok sıkıcı şeylerle uğraşmam gerekiyor. Ama o iş cebime para sokuyor. Paraya odaklanıyorum.
Haftada 3-5 gün spor yapıyorum. Evde dört duvar arasında spor yapmak bazen feci sıkıcı. Yarım saat-kırk beş dakika sıkıla sıkıla spor yapıyorum, çünkü aynanın karşısına geçtiğimde, vay be cami yıkılmış ama mihrap yerinde diye kendimle gurur duymayı seviyor, o ana odaklanıyorum. =))
Arada kendimi ödüllendiriyorum. Bakınız bugün bir metin işi bitirdim, az önce yarım saatlik sporumu bebeğimin tüm sabote girişimlerine rağmen bitirdim, sonra duşa girip, onu uyuttum. Şimdi KK ve kahve saati. Böyleyken böyle...
motivasyon lazim bana...
odaklanmak istiyorum artık..

aöf 18-19 ocakta sinav var..
vizem kötü durumda. ve son senesindeyim.. mezun olmaya kafama taktim bu sinavi geçmeliyim diyorum..
artık sıkıldım yazokuluna kalmak istemiyorum yazokulu sinavim düğün güne denk geliyor.
yok dedim ya kalmamaliyim:)
kilom 87. olmak istediğim kilo52 veya 60 bedenime bakicam:)
bi türlü hedefe ulaşamiyorum.. .diyeti biraktim herade.. aman dedim.. :KK70:
çok istediğim o 60 kilo olsam düğünde fistik gibi olabilsem ne güzel demi..:)
bilmiyorum halimden memnun degilim...
evet gazlanabiliriz:)
yarin sabah başlayalım o zaman. Benimde 10 kilo vermem lazım. Ve geçmem.gereken bir ingilizce var.

Bu odaklanma problemi değil aslında; daha çok erteleme problemi. Yani yapılması gereken iş haricinde her şeyle uğraşma, bir türlü onun sonunu getirememe durumu ve artık insanlar arasında da epey yaygınlaştı. Erteleme alışkanlığı gibi de düşünülebilir. Çeşitli teknikler var bunu aşmak için, genelde düşüncelerinizi değiştirip olaya farklı bir bakış açısı ile bakmanızı sağlayan. Youtube'ta Beyhan Budak'ın "Üşeniyorum Öyleyse Yarın" ve Tarih Obası kanalında Ceren Sungur'un "Erteleme ve Savsaklamayı Nasıl Bırakacağız" adlı videolarını izlemenizi ve orada söylenen teknikleri uygulamanızı tavsiye ederim.

Bu odaklanma problemi değil aslında; daha çok erteleme problemi. Yani yapılması gereken iş haricinde her şeyle uğraşma, bir türlü onun sonunu getirememe durumu ve artık insanlar arasında da epey yaygınlaştı. Erteleme alışkanlığı gibi de düşünülebilir. Çeşitli teknikler var bunu aşmak için, genelde düşüncelerinizi değiştirip olaya farklı bir bakış açısı ile bakmanızı sağlayan. Youtube'ta Beyhan Budak'ın "Üşeniyorum Öyleyse Yarın" ve Tarih Obası kanalında Ceren Sungur'un "Erteleme ve Savsaklamayı Nasıl Bırakacağız" adlı videolarını izlemenizi ve orada söylenen teknikleri uygulamanızı tavsiye ederim.
çok teşekkür ederim izleyecegim.:) türkçe altyazısı varmi işitme sorunum var bende.

daha çok telefona...
televizyonu pek seyretmiyorum.. youtube delisi oldum bi anda:KK43:
kitap okuyorum 4-5 sayfalık..
sonra sıkılıyorum...
neden herşeyi sıkılıyorum bilmiyorum..:KK43:
bunun çaresini bulmak için doktora gittim B12 vitamin ekskliğim çikti..
igne oldum.. hala ayni:/
B12 benim de düşük ama öyle sıkılgan değilimdir.
Bence dediğim gibi yap,diyet menüne göre alışveriş yap,yemek pişir,sıkılsan da mecbur diyete devam edersin.

Back
X