hayırlı cumalar kızlar
hoşgeldin sinemcim, merak ettirdin bizi.face de de göremedim..Neyse herşey yolunda , sağlık yerindeyse sorun yokbu sabah face de didoş un fotoğraflarını gördüm, çok cimcime görünüyor her zamanki gibi uykusuz didoş.. senin yazdıklarını okudukça, bizi daha ne gibi zorlu günlerin beklediğini daha iyi anlıyorum...Sevgileri herşeyi yaptırıyor.
biz bugün itibariyle tam 26 haftalık olduk, 27 e bugün girdik...Geçen cmt dr randevumuz vardı, kuzumu göreceğim diye sevinirken, bizimki kendini saklamayı uygun gördü, çok net göremedik kendisini...neyse sağlığı yerinde olsun, varsın doğunca görelim.Oğluşum geçen cmt itibariyle 34 cm, 940 gr olmuş maşallah nazar.DR amcamız gayet iyi , herşey normal dedi.3 hft sonra diğer randevumuz.
Dr um artık tahli istemez derken idrar tahlili, hemogram istedi.Offff... bu tahlillerin sonu ne zaman gelecek artık..!
Dr um da benden pimpirikli, idrarımı yaparken bazen kasık ağrısı oluyor dedim, hemen tahlil istedi.28.hft a kadar da şeker yüklemesi var.10 kasım da tetenoz aşısı (2.i kür)..
Kalbimle ilgili bir sıkıntım vardı, size bahsetmiştim önceki günlerde.Onun için de dr a gittim, detaylı bir incelemden sonra "hiçbirşey yok,senin doğumsal mitral kapakta bişi var (dedi de ben anlayamadım, dr dili malum),hiçbir sorun görünmüyor, sapasağlamsın" dedi.25 kadında 1 kadında olurmuş.İsmi de ekstrasistol.Gerçi bu teşhisi ben kendime 1 aydır koymuştum ama dr dan teyit almış olduk.Sinir , stres biraz tetikleme yapıyormuş, rahat olmak gerekiyormuş.Dörtlü testten sonra üzerimde kaldı, hala daha gitmiyor.Bir de onunla yaşamayı, arkadaş olmayı öğrenmem gerekiyormuş.Yani bu bende hep varmış ve var olacakmış.Biraz da gebelik tetiklemiş.Belki doğumdan sonra rahatlarım.İlginç bişi var ; dr a gittikten sonra çok şiddetli, beni rahatsız edecek kadar olmadığı..Biraz da psiklolojik galiba...ne yapıyorsa insan kendine yapıyor.Ben hem pimpirikli , hem de herşeyi kafasına takan bir insan olarak ne yapıyorsam kendime yaptım.Huyum kurusun
Şimdilik bende haberler böyle kızlar...
Hepinizi öpüyorum
Ahh Siboşum şimdi sana çok sakin olman lazım aman dikkat et diyeceğim ama biliyorumki hayatın anı anına uymuyo ve hemimiz sürekli ölümden öte köy olmadığını unutup duruyoruz ve ona buna kafayı takıyoruz. Ama yinede bizim artık bambaşka bi sorumluluğumuz var yavrularımız canımıza düştüğü anda artık tek olmadığımızı kabullenip kendimiz için olmasada onlar için çok sağlam durmamız şart. Sende oğlun için sakin kalabilmeyi elinden geldiğince yapmaya devam kalpciğini iyi tutacaksın. Seni seviyorum kendine ve bebişine dikkat, herşey yolunda zaten ve öylede kavuşacaksınız...
kimsecikler uğramamış gene :44:
benim yine kuruntuluğum tuttu kızlar, kendimi de oğluşumu da huzursuz edip duruyorum.Geçen hft sonundan beri oğlum sağ kasığımda ve makatıma çalışıyor.Resmen zonklatıyor.Geçen hafta hareketlerini göbek deliğimin çevresinden izleyebiliyordum,şimdi sadece sol kasıkta..orayı pek sevdi herhalde...bende endişelendim, neden diğer taraflara hareket etmiyor diye ve dr umu aradım.normal olduğunu, günde 10 defa hareket ediyorsa ve periyodik ağrılar olmadığı sürece endişe etmemem gerektiğini söyledi.Rahatladım neyse ki! Sizlerde böyle oldu mu?Gerçi her bebeğin hareketlerinin ve gebeliğin kendine özgü olduğunu bilsem de merak işte..!
Uğurlu topiğin, güzel annelerine kocaman kocaman selamlar...
şimdi ben bir görünüp kendimi unutturduğum için umarım hatırlamakta zorlanmazsınız :)
Duygu ben arkadaşlar, hani topiğin uğuruna ve büyüsünü uzun zamandır takip ettiğimi anlatmıştım... o uzun hikayeyi okurken kafamdaki soru işaretleri evete dönüşmüştü...
işle ilgili durumumda değişiklikler olduğundan uzun bir süre takip edemedim burayı... Sibel ve Sinem annenin yeni yeni halleri var, yeni yeni soruları var, ayrıca bir prensese de bir kız kardeş geliyor... ben biraz kafanızı dağıtayım...
geçen hafta pazar günü regl olmam gerekirken olmadım, üstelik benim regl düzenim başladığından beri sekmez... çok ihtimal vermedim hem mevsimsel ani soğuyan havadan dolayı gecikme olabilir dedim ee birde eşim bu ay en kritik dönemde burada değildi:) sonra gelmeyen reglim beni salı günü delirtti, bir test aldım idrar testi negatif, ama perşembe günü dayanamayıp kan testi yaptırdım, sonuç 66.7... :)
o kadar çok kulaklarımda çınladı ki özellikle Sinemin hikayesi... bir diyorum acaba tamam mı yoksa değil mi? annem soruyor ne oldu diye hafif bir şey var diyorum çok komik :)
sonra doktorumu aradım, bu gebelik ama ctesi bir tekrarla 2 katına çıkması iyidir bir onu görelim sonra randevulaşalım dedi...
biz ctesi eşimle bir heyecan yine kan testi yaptırmaya gittik tabii bu arada perşembeden ctesi ben ne haldeyim, sürekli tuvalette, sanki regl olucam gibi hissediyorum... karnım bir ağrıyormuş gibi geliyor.. bir seviniyorum içimden içimden... birde daha belli değil diyorum :)
çok şükür ctesi test sonucumuz 151 çıktı, doktorumuz da hayırlı olsun, bu gebeliktir dedi... çok sevindik, eşim havalara uçtu... ve bizi önümüzdeki cuma günü yani bayramdan önceki cuma çağırdı... ama günler geçmiyor cumartesiden beri... bir gitsem bir doktorun tamam şimdilik herşey yolunda demesini o kadar istiyorum ki... beni bir siz anlarsınız...
şöyle huzurla hamileyim ben hamileyim demekk istiyorum :))))
Siboşum aynen doktorun dediğini diyeceğim bende bu sayma işi çok sinir ama takibe devam, zaten aslında çoğu hareketini kendi koşturmacan içinde algılayamayabilirsin. O bi yerlere çöreklenme işini de çok iyi bilirim bizimki de mesanemi çok seviyordu haliyle bende sürekli wc ye koşturuyordum)) ama nedense doğum yaklaştıkçada bi türlü aşağıya inmedi sıpa kız ve sonuçta sezeryana dönüş yaptık, sen içini ferah tut oğluşun çok çok iyi ve hep seninle kalacakkkk...
Selam kızlar,
Sonunda gelebildim.Bizim cmt günü DR randevumu vardı.Kuzucuğumu net bir şekilde görme umuduyla gitsemde, kuzucuk pek göstermedi kendini yineneyseki sağlıklı ve gelişimi iyi olduğunu duydum, gördüm, rahatladım.1700 gr -42 cm olmuş miniğim 15 gün sonra yeniden gideceğiz bakalım.100 gr şeker yükleme sonuçlarımda da birşey yokmuş şükür..Ellerimin ağrısından bahsettim, 3 beyazdan uzak dur ve proteini arttır dedi.Ben ne yicem peki ekmek yemeden sebze ne kadar insanı tutar ki!Et yiyince salata vs tutar da!..pilav, makarna, tatlı, tuz yok demek oluyor, 3 beyaz deyince..neyse Allah beterinden korusun, sağlık olsun, idare edeceğiz artık.2 ay kaldı.
Semracım çok geçmişler olsun.Kardeşim de tüm bayram senin kız gibi oldu, yattı zavallım.Kuzenim de ondan önce olmuştu.Bir virüs bu sanırım, bünyeyi zayıf yakaladı mı kolay bırakmıyor..
Sinemcim hayalet gibi mi geziyorsun uykusuzluktan((Eğer benim oğlanda uykusuz olursa ben nasıl dayanırım bilemiyorum.Allah yardımcın olsun canım...
Sinocum yüzükleri boşverdim de ağrılar olmasa bari(iş yerinde kağıt zımbalamak bile beni zorluyor öyle diyim...Amanin ayaklar aynı mı kalacak yani?olamaaaaaz, gecen sene aldığım ve hiç giymediğim çizmelerim var ama benim; ((
valla bu ağrılarda senin şansına oldu be yawww, büyük ablam da senin gibiydi özellikler bilekleri çok fena ağrıyordu onunda neredeyse hiç bi şey kaldıramaz tutamaz olmuştu, doğumdan sonra biraz daha artarak durum devam etti ama sonra kısa sürede geçti. İşin özü annelik zor iş vesselam Allah hepimize sabırlar şifalar versin tabiki mutlu ve huzurlu bebişlerimizle... Bu arada umarım giyersin anacım yepisyeni çizmelerini, sen bana ne bakıyorsun ben zati öncesinde de dobiş olduğumdan ve hala hamilelik kilolarımı tam olarak veremediğimden hiç bi yerlere sığamıyorum siz tığ gibi hanımlarsınız şapadanak dönersin normal haline, sinir oluyorum size sinirrr)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?