Portakalım , Pelly canım ,
O kadar zorluğa rağmen nasıl isteniyor 2. nin cevabı ...
Doruk şu an 8 aylık, artık günde 1 defa o da gece saat 2 -3 gibi emiyor, ilk aylardaki vucudundaki süt kokusu kayboldu, şimdi de temiz pak kokuyor ama genelde Mustela kokuyor , süt değil :)) Tulumları büyüdü, parmakları uzadı, anne koynuna yapışık yaşamıyor ... bunun gibi bir sürü değişen detay var. Ve ben o ilk günlerini özlüyorum. Gazdan dolayı çığlık çığlıa ağlamasına, yerlerde uyumama, haftalarca evden hiç çıkamayışıma, kanamalarıma, yırtığıma vs vs vs rağmen özlüyorum.
Yeniden olsa ilk acemiliklerimi yapmam, yaptıklarımdan tedirgin olmam,i bilakis keyif almaya bakarım diyorum. Elbette gene uykusuz aylar, sorunlar, kilolar, başıma dert olacak bebek bakmak çok ama çok zor ...Ama bu sefer hezeyanlar yaşamayacağım, stresim daha düşük olacak, sabır göstermeyi becerebvileceğim en önemlisi de bana ilk seferki kadar çok karışan, müdahale eden, kafamı bulandıran, ve belirsizlik yaşatan olaylar, insanlar olmayacak. Bu sefer bana acemi muamelesi de yapamayacaklarına göre herşeyi bildiğim , ilk seferden anımsadığım gibi yapacağım. Hem en güzeli de şu anda hala bir sürü şeyi öğreniyorum, arkadan ne geleceğini kestirmeye çalışıyorum. ama o zaman görmüş yuaşamış olmanın verdiği bilinçle telaş etmeyeceğim.
Yani en azından ben böyle olmasını umuyorum..Ahmet 'e gelince; o da ilk seferinde istememişti, hatta 2. bebek lafına bile neeeeeeeyyyy diyordu. Hala da zıplamıyor ama daha esnek, masrafımız daha düşük olur hem Doruk2un bir sürü şeyini saklıyorum bak diyorum, düşünsene onunki gibi bebek kokan bir tane daha diyorum, yok işte bir de kız olsa ne heyecan olur yahuu diyorum, diyorum diyorum şimdilik kanmış görünüyor. Bir de benim size naçizane bir önerim var. Ben ne kadar boğulduysam da, ne kadar yıprandıysam da 1 gün bile onun yanında yapmadığım bir şey var.
Doruk'un kendisinden yani varlığından şikayet etmedim. Hep olsun buna da razıyım iyi ki Doruk var, bebeğimi ölsem bırakamam, asla pişman değilim dedim durdum. Oysa o yapım gereği benden, ayyy yeter bıktım bir daha mı tövbeeee dememi bekliyordu, böylece bak gördün mü 2. yi ne sen ne ben tahammül edemeyiz diyecekti. ammmaaaa bu kozu bilinçli olarak ona en başından beri vermedim.. Meyvesini de toplayacağım herhalde ileridie anacım, bırakır mkyıım :))
,ama allah bir tane daha nasip eder mi bilinmez, gönlüme göre olsun hayırlı ise inşallah ..
Darısı da olmayanların başına..