• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öcalan: 'Ben söylüyorum Erdoğan yapıyor.'

1 yıldır şehit haberleri gelmiyor çünkü yayınlanmıyor. Daha önce denk geldiniz mi bilmiyorum ama bir kaç konuda bahsetmiştim. Eşim güneydoğu gazisi. Dolayısıyla nerede şehit var, nerede gazi var direk duyuluyor, cenazelerine gidiyoruz. Ben bu sene dört şehit cenazesine gittim. Bir tanesi yine gazi bir arkadaşımın yeğeniydi. Yani gazisi olan aileye şehit geldi. O şehit aileleri, şehit anaları ne hissediyor biliyor musunuz "hiç şehit haberi gelmiyor" cümlesini duyduğunda. Biz neler hissediyoruz biliyor musunuz? Evet şehit haberi gelmiyor doğru çünkü bu ülkede artık şehit olmak haber değeri taşımıyor....

İçim sıkıştı yazdıklarınızı okuyunca..Allah eşinizden de, tüm gazi ve şehitlerimizden de gani gani razı olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor.

Dünya tarihinde terörü anlaşmayla, ikna yoluyla, açılımla halletmeye çalışan bir biz varız. Terör denilen lanet, kökü kazıyarak bitirilir, anlaşarak değil.

Ayrıca dediğiniz gibi, bu ülkede şehitlik artık haber değeri taşımadığı gibi, şehit sayıları gizleniyor.
Neden gizleniyor onu düşünmek lazım..

Hükümet düşürülebilir çünkü.

Sehit haberi gelmiyor cunku yayinlanmiyor.. sevgilim uzun donem askerlik yapti sinirda anlattigi seyler o kadar korkunc ki. Anlatsam kaniniz donar. Ve bana dedi ki 10 sehit oluyosa 1 sehit haberi verirler.. mayindan falan cok asker gazi oluyor biliyorsunuz onlari tenezzul edip haber bile yapmiyorlar.. ne kadar aci bir durum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sehit haberi gelmiyor cunku yayinlanmiyor.. sevgilim uzun donem askerlik yapti sinirda anlattigi seyler o kadar korkunc ki. Anlatsam kaniniz donar. Ve bana dedi ki 10 sehit oluyosa 1 sehit haberi verirler.. mayindan falan cok asker gazi oluyor biliyorsunuz onlari tenezzul edip haber bile yapmiyorlar.. ne kadar aci bir durum :(

:50:
Bunu ben daha önce başkalarından da duydum. Bizzat kendim bilmediğim için "var ama söylemiyorlar" diye iddia edemiyorum, o yüzden yazmanız iyi oldu. Bilsin insanlar, söylediğimiz zaman çözüm sürecini baltalıyorsunuz diyorlar. Hükümeti kötüleyince hemen şehit haberi gelmiyor ya ondan rahatsız oldunuz diyorlar. O da nasıl bir vicdandır tartışılır.Hem şehit ver hem aman çözüm sürecine zeval gelmesin diye duyurulmasın bir de. Allah o ailelere sabır versin. :50:

İnsanın, kendi kocasının , oğlunun başına gelmeyince "şehit haberi gelmiyor" ne güzel diyor :50:

Bazı evlere haberi gelmeden direk şehit geliyor oysa .... Haberleri bile yapılmadığı için . :ssz:

Rabbim düşmanımın başına bile vermesin ....

Son düzenleme:
Ben de sevgilim askerligini yapmadan bu kadar oldugunu bilmiyordum acikcasi. 3 ay boyunca magarada kalmislar her gun catisma allah butun askerlerimizi korusun :(

Eskisi kadar olmasa da çözüm sürecinde de şehitlerimiz oldu medyada çok az yer verildi.
Medyanın yayınlamamasını anlıyorum ama sosyal medyada bir çok şey yayınlanırken iğne samanlığa düşmeden haberimiz oluyorken şehit haberlerine yer verilmemesi çok çok daha üzücü bence.
Allah tüm gazi ve şehitlerimizden razı olsun yattıkları yer nur olsun.

Eskisi kadar olmasa da çözüm sürecinde de şehitlerimiz oldu medyada çok az yer verildi.
Medyanın yayınlamamasını anlıyorum ama sosyal medyada bir çok şey yayınlanırken iğne samanlığa düşmeden haberimiz oluyorken şehit haberlerine yer verilmemesi çok çok daha üzücü bence.
Allah tüm gazi ve şehitlerimizden razı olsun yattıkları yer nur olsun.

bunu ben de anlamadım pelinyaman
diyelim ki bi tarafa yakın medya kanalları yayınlamıyo ama diğerleri neden yayınlamıyo
hepsi hükümet yanlısı değilki tam zıtları da var
gazeteler mesela ben sabah haber programlarına bakıyorum tüm gazeteleri okuyolar ve ben duymadım şehit haberine yer verildiğini
ben de bunu düşündüm
en azından sosyal medyada vs yerlerde dikkat çekilebilir
ben söylendiği kadar çok şehit olduğunu duymamıştım
ama başka olaylar oldu mu günlerce haber taşıyo
şehitlerimizden bahsedilmemesi çok üzdü beni

bunu ben de anlamadım pelinyaman
diyelim ki bi tarafa yakın medya kanalları yayınlamıyo ama diğerleri neden yayınlamıyo
hepsi hükümet yanlısı değilki tam zıtları da var
gazeteler mesela ben sabah haber programlarına bakıyorum tüm gazeteleri okuyolar ve ben duymadım şehit haberine yer verildiğini
ben de bunu düşündüm
en azından sosyal medyada vs yerlerde dikkat çekilebilir
ben söylendiği kadar çok şehit olduğunu duymamıştım
ama başka olaylar oldu mu günlerce haber taşıyo
şehitlerimizden bahsedilmemesi çok üzdü beni

Aslında şehit haberleri bir şekilde yer olıyor medyada ama terör saldırısı olarak verilmiyor.
mayın deniyor, El Kaide deniyor ya da başka oluşumlara kayıyor.
Daha önce ne olursa olsun PKK denirken şimdi başka şeyler söyleniyor odak kaydırılmış oluyor bence olan bu.
Bununda gerekçesi süreç sekteye uğramasın.

hahahahah gülemk kahkaha atmak stiyorum bu habere bu kadarı da olmaz yaniiiii :52: :52: :52: :52: :52:

insanlar neye inanıyor yaaa öyle şey olur mu...

başbakan bu kadar saf mı aciz mi öcalanı dinleyecek kadar yapmayın nolur yaaa.......

adamı lekelemek için yapmadıkları kalmadı bu adamı niasıl da çekemiyorlar nasıl da kıskanıyorlar ...

bu başbakan ne yapsa yaranamıyor millete...

inanmayın bunlara...

Aslında şehit haberleri bir şekilde yer olıyor medyada ama terör saldırısı olarak verilmiyor.
mayın deniyor, El Kaide deniyor ya da başka oluşumlara kayıyor.
Daha önce ne olursa olsun PKK denirken şimdi başka şeyler söyleniyor odak kaydırılmış oluyor bence olan bu.
Bununda gerekçesi süreç sekteye uğramasın.

evet işte mayın vs diye duyuyoruz ya da çok az haber duyuyoruz
ben üzüldüm şu anda cidden
aslında bunların gösterilip pkknın süreci sabote ettiği ortaya çıkarılmalı
bunların böyle pervasızca özerklik vs diye konuşması beni deli ediyo
buna müdahale edilmesi gerekmiyo mu

bu süreç sonunda nolucak cidden merak içindeyim
neden bize açıklanmadığını da anlamıyorum
en azından muhalefet partileriyle ortak birşey yapılsaydı keşke

evet işte mayın vs diye duyuyoruz ya da çok az haber duyuyoruz
ben üzüldüm şu anda cidden
aslında bunların gösterilip pkknın süreci sabote ettiği ortaya çıkarılmalı
bunların böyle pervasızca özerklik vs diye konuşması beni deli ediyo
buna müdahale edilmesi gerekmiyo mu

bu süreç sonunda nolucak cidden merak içindeyim
neden bize açıklanmadığını da anlamıyorum
en azından muhalefet partileriyle ortak birşey yapılsaydı keşke

Valla canım bende son derece rahatsızım bu konudan.
ama neticede bu pkk yıllardır iliğimizi kemiğimizi kuruttu.
Hükümetin art niyetli olmadığını düşünüyorum çünkü gerçekten çözülmesi gereken bir konuda yıllardır yapılmayanı yapmak girişiminde bulundular.
Terör bitsin artık kan akmasın dediler eyvallah hepimizin yegane isteği bu ama PKK bu düşüncede bir yapı değil ki eğer öyle olsaydı zaten bu kadar kan akmazdı. Bir takım istekleri ve beklentileri var. BDP milletvekilleri avaz avaz bağırıyor 2016 da bebek katili çıkacak diye.
Önce özerklik alacaklar, sonra bebek katilinin çıkmasını isteyecekler sonrada bağımsız olacaklar bence bu şartlarla oturdular onlar masaya ve istedikleri olmassa bu güne kadar yaptıkları baskınlardan çok daha büyüğünü yapıcaklar eminim.
Süreç ne olur şu anda kestiremiyorum ama bişeylerde feragat ediceğimiz aşikar. PKK değil bizim kaybımız olacak her şekilde.

Valla canım bende son derece rahatsızım bu konudan.
ama neticede bu pkk yıllardır iliğimizi kemiğimizi kuruttu.
Hükümetin art niyetli olmadığını düşünüyorum çünkü gerçekten çözülmesi gereken bir konuda yıllardır yapılmayanı yapmak girişiminde bulundular.
Terör bitsin artık kan akmasın dediler eyvallah hepimizin yegane isteği bu ama PKK bu düşüncede bir yapı değil ki eğer öyle olsaydı zaten bu kadar kan akmazdı. Bir takım istekleri ve beklentileri var. BDP milletvekilleri avaz avaz bağırıyor 2016 da bebek katili çıkacak diye.
Önce özerklik alacaklar, sonra bebek katilinin çıkmasını isteyecekler sonrada bağımsız olacaklar bence bu şartlarla oturdular onlar masaya ve istedikleri olmassa bu güne kadar yaptıkları baskınlardan çok daha büyüğünü yapıcaklar eminim.
Süreç ne olur şu anda kestiremiyorum ama bişeylerde feragat ediceğimiz aşikar. PKK değil bizim kaybımız olacak her şekilde.

hükümet için ben de aynı şeyi düşünüyorum cidden çözmek istediler ama şuanki duruma bakarsak bdpliler resmen bunu kötüye kullanıyo
çünkü amaçları farklı dediğin gibi
bu şekilde çözülürse bizim mutlu olmayacağımız kesin

resmen şu ıslahat hareketlerinde olaya döndü bizim iş
ben ona benzetiyorum yani
çok rahatsızım

hükümetin buna tepki göstermesi gerekiyo artık
resmen kendilerince tehtit ediyolar sürekli adım atılmazsa şöyle olur böyle olur diye
kendleri hiçbirşeye dikkat etmiyo ama

hükümet için ben de aynı şeyi düşünüyorum cidden çözmek istediler ama şuanki duruma bakarsak bdpliler resmen bunu kötüye kullanıyo
çünkü amaçları farklı dediğin gibi
bu şekilde çözülürse bizim mutlu olmayacağımız kesin

resmen şu ıslahat hareketlerinde olaya döndü bizim iş
ben ona benzetiyorum yani
çok rahatsızım

hükümetin buna tepki göstermesi gerekiyo artık
resmen kendilerince tehtit ediyolar sürekli adım atılmazsa şöyle olur böyle olur diye
kendleri hiçbirşeye dikkat etmiyo ama

Hükümet buna tepki gösteremez çünkü ipler onların elinde.
Onların kaybedecek hiç birşeyleri yok çünkü ama bizim var.
Gerçekten kanayan bir yara ben şu anda çözümsüz görüyorum bu meseleyi ne yapılırsa yapılsın sonuç bizi mutsuz edecek.

Hükümet buna tepki gösteremez çünkü ipler onların elinde.
Onların kaybedecek hiç birşeyleri yok çünkü ama bizim var.
Gerçekten kanayan bir yara ben şu anda çözümsüz görüyorum bu meseleyi ne yapılırsa yapılsın sonuç bizi mutsuz edecek.

gerçi doğru çözüm için adım atılmasa böyle sürüp gidecek
atılınca da biz mutsuz oluyoruz
her türlü zarardayız

gerçi doğru çözüm için adım atılmasa böyle sürüp gidecek
atılınca da biz mutsuz oluyoruz
her türlü zarardayız

Biraz ayıp olacak ama hani bir laf vardır iki ucu .... değnek diye çok uyuyor bu laf bu duruma

Müzakere sürecine hiç bir zaman ılımlı bakamadım .

El sıkışmayı dahi içime sindiremedim .

Evet daha az şehit için belki taviz vermekti doğru olan ama her doğru vicdana seslenmiyor . Çatışarak , özel harekatla , belki çok daha kayıpla ama yine de tamamen bitecek olduğuna inancım sonsuzdu.

Tercih daha az şehitle , uzlaşma süreci oldu .

Ama ,

Müzakere sürecinden ötesine , 2015 de öcalan serbest bırakılacak iddialarını akıl almaz .

Kim çıkar da ipini kendi çeker . Hadi diyelim ne şehitler , ne vatana ihanet umrunda değil , Siyasi olarak bitişine böyle bir kararla kim imza atar ?

Ha diyorsanız ki , Erdoğan yaparsa o da kabul görür . Yok işte , orada gerçekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bam telini okuyamamışsınız demektir .

Aklımın ucundan dahi geçmeyen senaryoları şuan AİHM destekliyor , biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda ,

AİHM, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ilgili olarak ise şartlı salıverme olanağı tanınması gerektiğini belirtti.

İşte bu noktada beklenen , o gözü karalığı , o baş kaldırıyı ,o ben millet ne der diye düşünmemi , o zaman zaman hukuksuz hukuk kurallarını uygulamayı görmek ister benim gözlerim !

Müzakere sürecine hiç bir zaman ılımlı bakamadım .

El sıkışmayı dahi içime sindiremedim .

Evet daha az şehit için belki taviz vermekti doğru olan ama her doğru vicdana seslenmiyor . Çatışarak , özel harekatla , belki çok daha kayıpla ama yine de tamamen bitecek olduğuna inancım sonsuzdu.

Tercih daha az şehitle , uzlaşma süreci oldu .

Ama ,

Müzakere sürecinden ötesine , 2015 de öcalan serbest bırakılacak iddialarını akıl almaz .

Kim çıkar da ipini kendi çeker . Hadi diyelim ne şehitler , ne vatana ihanet umrunda değil , Siyasi olarak bitişine böyle bir kararla kim imza atar ?

Ha diyorsanız ki , Erdoğan yaparsa o da kabul görür . Yok işte , orada gerçekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bam telini okuyamamışsınız demektir .

Aklımın ucundan dahi geçmeyen senaryoları şuan AİHM destekliyor , biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda ,

AİHM, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ilgili olarak ise şartlı salıverme olanağı tanınması gerektiğini belirtti.

İşte bu noktada beklenen , o gözü karalığı , o baş kaldırıyı ,o ben millet ne der diye düşünmemi , o zaman zaman hukuksuz hukuk kurallarını uygulamayı görmek ister benim gözlerim !

Bir tarafım savaşalım ne olacaksa olsun diyor diğer tarafım ciddi manada savaşmanın da bir çözüm olmayacağını söylüyor.
Daha önce çatıştık özal harakatlar yapıldı ama bir neticeye varılamadı sonucu topyekün bir savaşa gidebilir.
Yoksa hiçbirimizin onlarla masaya oturulması içimize sinen bir durum değil.

Şu adamın hala yaşıyor olması ve şimdi çok bilgin felsefe adamı gibi gösterilmesinden nefret ediyorum.
Adamın bir eli yağda bir eli balda içeriden dışarıya talimatları rahatça yolluyor. :19:

Back