Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tabii canım doktor yaşla ilgili birşey demiyor zaten. Bence bu biraz da hormon testleri ve muayenede yumurtalıkların durumu ile alakalı. Sonuçta değerlendiriyor ve rezervlerde hormonlarda sıkıntı yoksa 6 ay dene demeyi zaman kaybı olarak görmüyor. Türkiye’deki doktorum da 40 a kadar yaşa takılma. O zamanda tüp bebek seçeneği var yine takılma demişti :)

Zaten sen hala test yapmayarak rekor kırıyorsun baby

Daha 6 gün geçti canım. Erken gebelikte almak istemiyorum. Yarın randevum var doktora kan tahlili ister büyük ihtimalle. Belli olur. Olmazsa da moralimi bozmıycam pozitif düşünmeye çalışıyorum. Pes etmek yok kızlaaar

aynen benimki çok yüksek değil 2.62 tiroid nodülüm var bende yarın endokronolojiye gidicem eğer öle bişe varsa düşsün. ama benimkini düşürmek isteyip ilaç yazarmı bilmiyorum

Senin hormonlarda var mı sıkıntı. Rezerv konuşmak için erken bi yaş değil mi yaa:)

En düşük dozunu yazabilir tam olarak bilmiyorum ama nodülde sürekli ilaç kullanmak gerekirse yazar sanıyorum .bende nodül yok ama çalışmıyor o yüzden ilaç kullanıcam ömürlük

Bence sen şimdi hemen doktora randevu al. Varsa endokrin yoksa dahiliye de olur. Tsh için git şimdiden. Kendini bir sonraki aya hazırla.. bu arada bana doktor 2,5 altı olsun istiyoruz hamilelik için demişti.
İlçe devlet hastanesi olur mu canim?dahiliye yada endokrin varmıdır?

Benimki bi tuhaf canim.bi bakiyorrum düsmüs 1.39 a.hamile kalmisim.bi bakiyorum.geri 4.5 a çıkmış.geziyor.

6.1 zaten hamilelik düşünmesen de düşürülmesi gereken bir değer sanırım bahardan beri bu nedenle kullandın. Ben de senelerdir kullanırım 3,5 gibiydi endoktrin o değerde sabit tutuyordu. Hamilelik planlayınca doktor 2,5 altı istiyoruz dedi endoktrin doktorum da doz değiştirdi ve düşürdü.

Yaaa sorma ne güzel geçen hafta gidicektik benim adam hasta gibiydi gidemedik belki 1 aydır görmüyoruz evlerimiz uzak çok sık gidemiyoruz zaten bu hafta da gelmiyoz dersek küserler artık
Gelirsek torununuz biraz gecikebilir de, bi ay gelmeyin sıkıntı yok derler

Malesef çözümü yok bunun sürekli ilaçtan başka çok şükür düşürdüm bu şekilde devam

İlçe devlet hastanesi olur mu canim?dahiliye yada endokrin varmıdır?

Benimki bi tuhaf canim.bi bakiyorrum düsmüs 1.39 a.hamile kalmisim.bi bakiyorum.geri 4.5 a çıkmış.geziyor.
Dahiliye kesin vardır. Endoktrin genelde vardır ama olmadığı yerde de dahiliye baktığı için sorun olmaz. Endokrin dahiliyeden daha uzman bu konuda mümkünse ona al ama yoksa hiç takılma dahiliye de halleder bu konuyu. İlaçla düzene giriyor sonuçta çözümsüz bir şey değil.için rahat olsun.

Ins olmazsin da hamis olursun canim.beklemek en iyisi.bekle canim.
Amin canim benim. Hepimiz guzel haberler alalim insallah. Benim gogus agrim baslardi 1 hafta oncesinden elleyemezdim bu ay dogru duzgun agri yok
Tek fark sol kasigim zorlayinca feci agri oluyor. Allahtan hayirlisi belirti aramakta istemiyorum :)

Evet canim haklisin yaşın büyük biraz acele etmekte çok haklısın benim yaşım 23 ona rağmen ilk aylar ben bile takıyordum senin gibi test falan yapıyorum cift cizgiyi yakaliyorum haftada bir iki yaptigimiz ise nasil gel hergun diyeyim diye dusunurdum şimdi eşimi nasıl kandırsam falan çabalarındaydım açıkça söyleyemiyordum başarılı olamayınca da bir trip alıyordu beni adamda ne olduğunu anlayamıyordu hani istiyorumki o kendini çocuk için mecbur hissetmesi sonra bes ay falan gecti kendide sorgulamaya basladi dusuncesi degisti yada oda bi kerede olur yumurtlama neymis falan gibi dusunuyordu bilmiyorum bence erkekler cok ince dusunemiyor birazda onunla alakali bir durum dedim bak bazı insanların çocukları 1 kerede olur bazılarının ise bunun için fazlaca mücadele etmesi gerekir seni zorlamak istemiyorum bir sorun oldugunuda düşünme ama böyle olursada olmayınca neden olmuyor deme dedim şimdide fazla soruyor test nasıl cıktı bugün napalim ne zaman belli olur falan anlamıyorlar bilmiyorlar de yaşımız gidiyor istiyorsan bu işler böyle olmaz yaş büyük olunca hamile kalma zamanı uzuyor falan gibi konuş nasıl olması gerektiğini açıkla belki öğrenince yaklaşımı değişir bilmedigindendir

Benim de nodül yok.dr ilaca gerek yok dedi gönderdi.
bende de nodül yok. Nodül olması farklı bir şey, eğer nodül olsa onları da ultrasonla takip edecek büyürse biyopsi isteyecek falan filan.. olmaması çok iyi.. bende nodül olmamasına rağmen Türkiye’deki doktorum senede bir ultrason istiyor.ama sana diyim kilolu olmamanın bir nedeni de bu çünkü metabolizma yavaşlıyor. Dozunu dengelesinler daha kolay kilo vereceksin. Bebek düşünüyorum doktor 2,5 altı olmasını istiyoruz dedi dersin sanırım o zaman ilaç başlayacaktır.

Malesef çözümü yok bunun sürekli ilaçtan başka çok şükür düşürdüm bu şekilde devam
Öyle deme en azından ilaç ile çözülebilen bir şey.. ömür boyu ilaç içeceksin evet ama seni zorlayan bir şey değil ki sabah kahvaltıdan yarım saat önce içeceksin o kadar :)

Saol canim.peki dahiliye arada dozunu ayarliyor mu?
Amin canim benim. Hepimiz guzel haberler alalim insallah. Benim gogus agrim baslardi 1 hafta oncesinden elleyemezdim bu ay dogru duzgun agri yok
Tek fark sol kasigim zorlayinca feci agri oluyor. Allahtan hayirlisi belirti aramakta istemiyorum :)
En güzelini yapiyorsun
Varsa ins kanda görürsun.

Bana da öyle demişti endokrin şok oldum hamile kalınca gel dedi halbuki o düşmeden nasıl kolaylıkla hamile olabilirm ki sonra Dahiliye ye gittim yazdı
Hic sorma essek bu doktorlar.ben korunmayi birakip hamile kalmak icin 1 ay uğrasmistim olmadi.hastaneye gittim.kadin dogumcuya neden hamile kalamadigimi sordum.tahlil yaptirdi.bisey yok dedi.tabi ben aylar sonra tahlilime yine baktim.sok oldum.ben niye hamile kalamiyorum diyorum hisey yok diyor dr.

Bu sefer yakasini birakmam doktorun.

Tsh 4.99 çıkmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…