Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bana da öyle demişti endokrin şok oldum hamile kalınca gel dedi halbuki o düşmeden nasıl kolaylıkla hamile olabilirm ki sonra Dahiliye ye gittim yazdı
Endoktrinin yapacağını dahiliye yapmış resmen. Bana jinekolog bu 2,5 altı olacak dedi, yıllardır gittiğim endokrin doktoruna ben çocuk düşünüyorum dedim 2,5 altına çekmeliyiz doz değiştirelim diye kendisi tamamladı. Diğer doktorun söylediği bile tamamlamam gerekmedi. Demek ki bu konuda farklı görüşler var. Ama geneli böyle düşünüyor doktorların bence.

Evet canim haklisin yaşın büyük biraz acele etmekte çok haklısın benim yaşım 23 ona rağmen ilk aylar ben bile takıyordum senin gibi test falan yapıyorum cift cizgiyi yakaliyorum haftada bir iki yaptigimiz ise nasil gel hergun diyeyim diye dusunurdum şimdi eşimi nasıl kandırsam falan çabalarındaydım açıkça söyleyemiyordum başarılı olamayınca da bir trip alıyordu beni adamda ne olduğunu anlayamıyordu hani istiyorumki o kendini çocuk için mecbur hissetmesi sonra bes ay falan gecti kendide sorgulamaya basladi dusuncesi degisti yada oda bi kerede olur yumurtlama neymis falan gibi dusunuyordu bilmiyorum bence erkekler cok ince dusunemiyor birazda onunla alakali bir durum dedim bak bazı insanların çocukları 1 kerede olur bazılarının ise bunun için fazlaca mücadele etmesi gerekir seni zorlamak istemiyorum bir sorun oldugunuda düşünme ama böyle olursada olmayınca neden olmuyor deme dedim şimdide fazla soruyor test nasıl cıktı bugün napalim ne zaman belli olur falan anlamıyorlar bilmiyorlar de yaşımız gidiyor istiyorsan bu işler böyle olmaz yaş büyük olunca hamile kalma zamanı uzuyor falan gibi konuş nasıl olması gerektiğini açıkla belki öğrenince yaklaşımı değişir bilmedigindendir
Ayyy Allah ım sen ne kadar tatlısın yaaa valla sağol Allah razı olsun psikolog olcak hatunsun :)
söylediklerini deniycem canım hafta sonu ilk boşlukta alıp karşıma konusucam :)
İnşallah fayda eder Allah razı olsun canım :)

Saol canim.peki dahiliye arada dozunu ayarliyor mu?

En güzelini yapiyorsun
Varsa ins kanda görürsun.

Hic sorma essek bu doktorlar.ben korunmayi birakip hamile kalmak icin 1 ay uğrasmistim olmadi.hastaneye gittim.kadin dogumcuya neden hamile kalamadigimi sordum.tahlil yaptirdi.bisey yok dedi.tabi ben aylar sonra tahlilime yine baktim.sok oldum.ben niye hamile kalamiyorum diyorum hisey yok diyor dr.
Hepsi değil ama bazıları hiç ilgilenmiyor ne zararımız varsa onlara

bende de nodül yok. Nodül olması farklı bir şey, eğer nodül olsa onları da ultrasonla takip edecek büyürse biyopsi isteyecek falan filan.. olmaması çok iyi.. bende nodül olmamasına rağmen Türkiye’deki doktorum senede bir ultrason istiyor.ama sana diyim kilolu olmamanın bir nedeni de bu çünkü metabolizma yavaşlıyor. Dozunu dengelesinler daha kolay kilo vereceksin. Bebek düşünüyorum doktor 2,5 altı olmasını istiyoruz dedi dersin sanırım o zaman ilaç başlayacaktır.

bendeki nodülden biyopsi flan aldılar zaten herşey temiz çıktı çok şükür. ama dediğim gibi 2.62 normal bi değer deyip gönderebilirde 2 nin altına düşmesi için ilaç yazdığında fazla düşermi ondanda korkuyorum ama bilmiyorum:KK14::KK14:

kız deli öyle de söylenir mi :KK70: ben zaten korunuyoruz diyorum yoksa her dk bebek soruyolar :/
Herhalde söylenmez canım :KK70:
En mantıklısını yapıyorsun. Olmadığında kurcalayıp dururlar niye olmuyor sıkıntı mı var diye.
Ben söyledim ama benim kayınvalidem de 1.5 sene üzerine hamile kalmış eşime, o yüzden beni anlıyor moral veriyor iyi oluyor bi taraftan. Yoksa söylemeye bende karşıyım:)

İşkolik mi acaba senin kocan biraz :)
Olsun haftasonuyla da olur bu iş değerler güzel. Pazarlık yap onla, tamam senin üzerine gitmiycem ama yumurtlamam hafta içine denk geldiğinde beni kırma ay da bir defa de.
İşkolik ne yaa işkolik ne pskolojik manyak benim kocam töbe yarabbi yaaa :)

Böyle konustugumda da sinirleniyorum valla çok gıcık bi durum yaaa :/

Endoktrinin yapacağını dahiliye yapmış resmen. Bana jinekolog bu 2,5 altı olacak dedi, yıllardır gittiğim endokrin doktoruna ben çocuk düşünüyorum dedim 2,5 altına çekmeliyiz doz değiştirelim diye kendisi tamamladı. Diğer doktorun söylediği bile tamamlamam gerekmedi. Demek ki bu konuda farklı görüşler var. Ama geneli böyle düşünüyor doktorların bence.
Aynen endokrin dahiliye nin bi üstü sanıyordum guatr konusunda ama aldırış etmeyen o oldu

Herhalde söylenmez canım :KK70:
En mantıklısını yapıyorsun. Olmadığında kurcalayıp dururlar niye olmuyor sıkıntı mı var diye.
Ben söyledim ama benim kayınvalidem de 1.5 sene üzerine hamile kalmış eşime, o yüzden beni anlıyor moral veriyor iyi oluyor bi taraftan. Yoksa söylemeye bende karşıyım:)
Aman aynen kuzum bugün aradı kayınvalidem konustuk dur smdi onu da arıcam dedi o kapattı aramadan hemen ben arayıp eşimi tembihledim sakın söyleme bugün test falan yaptırdıgımızı bilmesnler dedim :)
ya daha 2 aylık evliyim hemen ne bu acele sinir oluyorum öle olunca

Saol canim.peki dahiliye arada dozunu ayarliyor mu?

En güzelini yapiyorsun
Varsa ins kanda görürsun.

Hic sorma essek bu doktorlar.ben korunmayi birakip hamile kalmak icin 1 ay uğrasmistim olmadi.hastaneye gittim.kadin dogumcuya neden hamile kalamadigimi sordum.tahlil yaptirdi.bisey yok dedi.tabi ben aylar sonra tahlilime yine baktim.sok oldum.ben niye hamile kalamiyorum diyorum hisey yok diyor dr.
Tabiki belli aralıklarla gidiyorsun. 3 Ayda bir çağırabilir. Benim çok sabit ilerlediği için 6 ayda falan gidiyorum. Ama sende bir doz başlayacak etkisini görmek için 3 ay sonra çağırır gibi geliyor bana. Benim doktor hamileyken de gideceksin diyor yurtdışındayım ya, hamile olduğunu öğrenirsen orada mutlaka git diyor, çünkü bu doz sana yetebilir ama bebek ve annede bazen yetersiz kalıyor diyor.

Ayyy Allah ım sen ne kadar tatlısın yaaa valla sağol Allah razı olsun psikolog olcak hatunsun :)
söylediklerini deniycem canım hafta sonu ilk boşlukta alıp karşıma konusucam :)
İnşallah fayda eder Allah razı olsun canım :)
Sağol canım o senin tatliligin :KK200: hepimizin aynı dönemlerden geçmenin verdiği empatiyi kullanıyorum sadece deneyip farkına varabildiklerim bunlar daha çok yolumuz var inşallah en kısa zaman da bizde bi evlat sahibi oluruz mücadeleyi bırakma kendinede bunu büyük bi sorun haline getirip piskolojini bozma diye diyorum vardır her serde bir hayır rabbim gönlüne göre versin canım :KK37:

Aman aynen kuzum bugün aradı kayınvalidem konustuk dur smdi onu da arıcam dedi o kapattı aramadan hemen ben arayıp eşimi tembihledim sakın söyleme bugün test falan yaptırdıgımızı bilmesnler dedim :)
ya daha 2 aylık evliyim hemen ne bu acele sinir oluyorum öle olunca
Test yaptırdığınızı söyleyebilirsiniz canım. İstediğimizde hemen olur mu öğrenmek istedik dersiniz. Onların içi de rahat eder. Eminim ki korunmayın kızım korununca zor oluyormuş diyordur :) hamile kaldığında da bi kaç gün korunmadık o zaman olmuş der geçersin :)

Test yaptırdığınızı söyleyebilirsiniz canım. İstediğimizde hemen olur mu öğrenmek istedik dersiniz. Onların içi de rahat eder. Eminim ki korunmayın kızım korununca zor oluyormuş diyordur :) hamile kaldığında da bi kaç gün korunmadık o zaman olmuş der geçersin :)
Bi hamile kalırsam inşallah dicek çok şey bulurum da :KK70:
Yok kuzum yaa söylemek istemiyorum şu aşamaları öğrenmesinler yani sonra senn testin nası cıktı yok bi dahaki test ne zaman aaa ölemiymiş vs vs beni sıkıntıya sokmasnlat oğullarıyla uğraşıyorum yeterince :)

X