Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba beni de ekler misiniz benim de bat 23 mart Cumartesi günü rahim filmi çektireceğim. Umarım hamile kalırım rahim filminden sonra hamile kalma ihtimali çok yükseliyormuş
Benimkide 24 mart bende hormon testi yaptirdim rahim filmini hemen mi cektirdin yoksa belli bir süre sonramı.

Meraba kızlar son adet tarihim 29 ocak adet takvimi programım var orda 28 şubat diyo regl ama herkes 1 martta olursun diyo adet anlamadım ben dun olmadım bugün de olmadım hiç ağrım falanda yok

Benimkide 24 mart bende hormon testi yaptirdim rahim filmini hemen mi cektirdin yoksa belli bir süre sonramı.
Yok canım ben hormon tahlillerini 10 ay önce yaptırmıştım bir problem yoktu doktor bana bir sene dene olmazsa gelirsin demişti olmayınca geçen ay yine gittim şimdi rahim filmi istedi işte bir bakalım ona göre başlayalım takibe ya da tedaviye dedi. Hormon testinin sonuçlarını aldın mı bir problem yoktur inşallah

Hormonlarda ve eşimde bir problem yok çok şükür inşallah filmdede çıkmaz. Sen 10 aydır mı bekliyorsun doktora gidiyor musun?
Gittim canim 10 ayim oncesindede cok korunmadim duzenli 10 aydir hormonel bir problemim yok esiminde degerleri iyi tupler acik hersey normal dedi doktor bu ay son olarak yumurta takibi yapalim ilacsiz catliyormu yumurtan dedi pazartesi progesteron baktirdim 21.8 cikti oda cok cok iyi daha göstermedim doktora sonucu ama 10 üzeri çıkarsa hic bir problemin yok istiyorum diye aşılama tedavisi yapılır dedi bekliyorum bakalım bende

Gebelik testi yaptinmi canım birde ovulasyon gününü biliyor musun belki hamilesindir bat geçmiş o programlar çok sağlıklı değil hesaplaması tutmayabiliryor birde adetin düzenli mi
Meraba kızlar son adet tarihim 29 ocak adet takvimi programım var orda 28 şubat diyo regl ama herkes 1 martta olursun diyo adet anlamadım ben dun olmadım bugün de olmadım hiç ağrım falanda yok

Çok şükür bir problem yoksa kuzucuğun zamanını bekliyordur. En kısa sürede gelir inşallah

Yardımcı madde, etkin maddenin taşınmasını, hasta tarafından emilmesini sağlar. "İçindeki folik asit düşük" demek için, 1 mg folik asit var gerisi 4 mg yardımcı madde vs olması gerekirdi ki bu söz konusu olamaz :)
Bu kısmı belki hiç önemli değil ama araştırmayı incelemeden "başka da hiçbir şey olmaz" şeklinde, bu konuda yıllarca araştırmalar yapmış bir bilim insanı gibi net konuşmanızı ve şaşkınlıkla karşıladım. Yapmayın etmeyin bu vebale ne gerek var.... Doktor önerirse o girPeki bu konunun uzmanı sizseniz bana veya araştırmacılara söz düşmüyor demek ki. İyi günler diliyorum :)

Beni ikna etmek için yazmadığınızı görebiliyorum, çünkü araştırmalara bakmamış ve karşı arguman vermemişsiniz zaten:)
Siz de yanlış anlamayın, yukarıda da belirttim; okuduğum riski bile bile buradaki arkadaşlarla paylaşmamanın vebaline girmek istemediğim için yazıyorum buraya...
Zaten genel olarak, doktorlarımız özel bir nedenle (örneğin düşük riski) vermedikçe fazla fazla folik asitler, vitaminler vs almaktan kaçınmalıyız. Yeri geldiğinde doktor verince de sorup sorgulamalıyız (hepsi araştırmaları takip etmeyebilir).

İnsanlar arasında düşünce-fikir ayrılıkları olur, doğaldır. Ancaaak araştırmayı incelemeden (kendi söyleminiz) "başka da hiçbir şey olmaz" şeklinde, bu konuda yıllarca araştırmalar yapmış bir uzmancasına net konuşmanızı şaşkınlıkla karşıladım.
Ama sanırım bu topicte konunun "uzmanları" varken bana veya araştırmacılara söz düşmüyor demek ki =) İyi günler diliyorum :)

Dipnot: Yardımcı madde, etkin maddenin taşınmasını sağlar. "İçindeki folik asit miktarı düşük" diyebilmek için, misal 1 mg folik aside karşılık gerisi 4 mg yardımcı madde vs olması gerekirdi ki bu söz konusu olamaz :) İlaçlar etkin madde miktarları ile tanımlanır. Tabii ki yanlışsam bir ezacacı arkadaşımız düzeltsin lütfen, uzman değilim:)

İkinci resimde var gibi ama dakika olarak gecikince sayilmiyör diye biliyorum benim ilk gebeliğim de 3 gün varken baya belirgin kırmızı çizgi belirdi 4 haftalikti

Bu arada 5 yıldır 2.bebeği istiyoruz olmadı henüz 2 dış gebeliğim var bu ay meryem Suresi okuyorum umidim var ınsallah bat 6 mart

İnternetten laboquick test aldım onunla takip ediyorum erken mi başladım teste bilmiyorum ama riskede atamadım sen nasıl yapıyosun
Yok cnm iyi yapmışsn adet bitince başla bnde öyle yaptım kaçırmamk için bnde aynı markadan kullanıyorm ne Zamandır istiyorsnz cnm ilk gebeliğin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…