Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İkinci resimde var gibi ama dakika olarak gecikince sayilmiyör diye biliyorum benim ilk gebeliğim de 3 gün varken baya belirgin kırmızı çizgi belirdi 4 haftalikti
Evet dakika olarak gecti ama adetimin 22 gunu 3 gun kahve akintim geldi. Ozamanda yapmistim gene cikmamisti adetlerim duzensiz 35 gunu buluyor. Tsk ederim

Sağol canım bilgiler icin
Sperm vücuttan bırakıldıktan sonra sıvılaşma olması gerekiyor ve bunun süresi önemli buna lifekasyon süresi deniyor normali 20 dakika diye hatirliyorum canım morfolojiyede her merkez faklı bakıyor senin neye göre baktıklarını ben anlayamadım referans değer olmadığından

Merhaba, bende de 5 mgr folbiol olduğu için araştırmıştım. Gebelik öncesi önerilen standart doz günlük 400 mikrogram. Yani 5 mgr'lık folbiol, önerilen tozun 12.5 katı anlamına geliyor. İkiye bölseniz de yüksek doz alacağınızı aklınızda bulundurun derim...
Doktor özellikle vermedikçe yüksek dozda folik asit alınmaması gerektiğine dair çalışmalar varmış. Allah korusun otizm riskini arttırıyormuş. Kimseyi evhamlandırmak istemem ama böyle bir risk olduğunu buradan herkesle paylaşmak istedim...
Merak eden arkadaşlar şuralara bakabilir:
http://www.ultragebelik.com/soru.asp?id=103

Ne kullanıcam peki ya kafam karıştı

Yardımcı madde, etkin maddenin taşınmasını, hasta tarafından emilmesini sağlar. "İçindeki folik asit düşük" demek için, 1 mg folik asit var gerisi 4 mg yardımcı madde vs olması gerekirdi ki bu söz konusu olamaz :)
Bu kısmı belki hiç önemli değil ama araştırmayı incelemeden "başka da hiçbir şey olmaz" şeklinde, bu konuda yıllarca araştırmalar yapmış bir bilim insanı gibi net konuşmanızı ve şaşkınlıkla karşıladım. Yapmayın etmeyin bu vebale ne gerek var.... Doktor önerirse o girPeki bu konunun uzmanı sizseniz bana veya araştırmacılara söz düşmüyor demek ki. İyi günler diliyorum :)

Beni ikna etmek için yazmadığınızı görebiliyorum, çünkü araştırmalara bakmamış ve karşı arguman vermemişsiniz zaten:)
Siz de yanlış anlamayın, yukarıda da belirttim; okuduğum riski bile bile buradaki arkadaşlarla paylaşmamanın vebaline girmek istemediğim için yazıyorum buraya...
Zaten genel olarak, doktorlarımız özel bir nedenle (örneğin düşük riski) vermedikçe fazla fazla folik asitler, vitaminler vs almaktan kaçınmalıyız. Yeri geldiğinde doktor verince de sorup sorgulamalıyız (hepsi araştırmaları takip etmeyebilir).

İnsanlar arasında düşünce-fikir ayrılıkları olur, doğaldır. Ancaaak araştırmayı incelemeden (kendi söyleminiz) "başka da hiçbir şey olmaz" şeklinde, bu konuda yıllarca araştırmalar yapmış bir uzmancasına net konuşmanızı şaşkınlıkla karşıladım.
Ama sanırım bu topicte konunun "uzmanları" varken bana veya araştırmacılara söz düşmüyor demek ki =) İyi günler diliyorum :)

Dipnot: Yardımcı madde, etkin maddenin taşınmasını sağlar. "İçindeki folik asit miktarı düşük" diyebilmek için, misal 1 mg folik aside karşılık gerisi 4 mg yardımcı madde vs olması gerekirdi ki bu söz konusu olamaz :) İlaçlar etkin madde miktarları ile tanımlanır. Tabii ki yanlışsam bir ezacacı arkadaşımız düzeltsin lütfen, uzman değilim:)
Ben fazla az lafı etmedim. Fazlalığında sıkıntı olmadığını olmayacağını söyledim.
Bu yazılar niye dikkatli okunmuyor önyargılı mıyız acaba ?
IMG_0048.jpg

Ne kullanıcam peki ya kafam karıştı
Doktorumu aradım canım sinirlenip. Kırıp kullansın Folat değeri güzel çıkmıştır gerek duymamıştır doktor. Tüm de kullansa sıkıntı olmaz dedi.
Bu arada doktorum işinin ehli bi profesör. İçin rahat olsun yarıya böl kullan.

Doktorumu aradım canım sinirlenip. Kırıp kullansın Folat değeri güzel çıkmıştır gerek duymamıştır doktor. Tüm de kullansa sıkıntı olmaz dedi.
Valla bı doktor folbiol yazdı biri o çok fazla dedi ne halt edeceğimi şaşırdım iki gündür kırıp içiyorum otizm falan Allah korusun

Valla bı doktor folbiol yazdı biri o çok fazla dedi ne halt edeceğimi şaşırdım iki gündür kırıp içiyorum otizm falan Allah korusun
Hiç tüketmemektense yarısını tüket canım. Doktorlarda bile fikir ayrılığı olabiliyor.

Anestezili yaptırdım canm ben ama sonrasında 3gün kanamam oldu..
Beni doktorum bir yere yönlendirdi piyasa da herhangi bir yere yaptırma sakın dedi. Randevu almak İçin aradım sıfır acı garantisi veriyorum. 3 dk sürecek işlem için anestezi almanı önermiyoruz dedi. Bakalım artık korkunun ecele faydası yok.:110:

Teşekkür ederim canım .Allah isteyen herkese nasib etsin inşallah . ikinci testi de yaptım daha da koyu cıktı . sadece beyaz akıntı vardı cok ama o geçen ay da vardı o yüzden ona bağlamadım hiç birşeyi , göğüslerim bile hala normal , kasıkta agrı idrara sık cıkma flan hiç biri olmadı . Sadece bu gün test yaparken baktım idrarım acayip koyuymuş . Yani illa bi belirti beklememek lazımmış onu anladım
İdrar rengi koyu oluyor hamilelikte canm

Beni doktorum bir yere yönlendirdi piyasa da herhangi bir yere yaptırma sakın dedi. Randevu almak İçin aradım sıfır acı garantisi veriyorum. 3 dk sürecek işlem için anestezi almanı önermiyoruz dedi. Bakalım artık korkunun ecele faydası yok.:110:
Kişiden kişiye değişiyo canm işte bişey olmaz Allah ın izniyle..Doktorum bana anestezili yapalım müdahele gerektiren bir durum olduğunda acı duyma dedi çikolata kisti var bende de belki yapışıklık vardır diye

X