Yardımcı madde, etkin maddenin taşınmasını, hasta tarafından emilmesini sağlar. "İçindeki folik asit düşük" demek için, 1 mg folik asit var gerisi 4 mg yardımcı madde vs olması gerekirdi ki bu söz konusu olamaz :)
Bu kısmı belki hiç önemli değil ama araştırmayı incelemeden "başka da hiçbir şey olmaz" şeklinde, bu konuda yıllarca araştırmalar yapmış bir bilim insanı gibi net konuşmanızı ve şaşkınlıkla karşıladım. Yapmayın etmeyin bu vebale ne gerek var.... Doktor önerirse o girPeki bu konunun uzmanı sizseniz bana veya araştırmacılara söz düşmüyor demek ki. İyi günler diliyorum :)
Beni ikna etmek için yazmadığınızı görebiliyorum, çünkü araştırmalara bakmamış ve karşı arguman vermemişsiniz zaten:)
Siz de yanlış anlamayın, yukarıda da belirttim; okuduğum riski bile bile buradaki arkadaşlarla paylaşmamanın vebaline girmek istemediğim için yazıyorum buraya...
Zaten genel olarak, doktorlarımız özel bir nedenle (örneğin düşük riski) vermedikçe fazla fazla folik asitler, vitaminler vs almaktan kaçınmalıyız. Yeri geldiğinde doktor verince de sorup sorgulamalıyız (hepsi araştırmaları takip etmeyebilir).
İnsanlar arasında düşünce-fikir ayrılıkları olur, doğaldır. Ancaaak araştırmayı incelemeden (kendi söyleminiz) "başka da hiçbir şey olmaz" şeklinde, bu konuda yıllarca araştırmalar yapmış bir uzmancasına net konuşmanızı şaşkınlıkla karşıladım.
Ama sanırım bu topicte konunun "uzmanları" varken bana veya araştırmacılara söz düşmüyor demek ki =) İyi günler diliyorum :)
Dipnot: Yardımcı madde, etkin maddenin taşınmasını sağlar. "İçindeki folik asit miktarı düşük" diyebilmek için, misal 1 mg folik aside karşılık gerisi 4 mg yardımcı madde vs olması gerekirdi ki bu söz konusu olamaz :) İlaçlar etkin madde miktarları ile tanımlanır. Tabii ki yanlışsam bir ezacacı arkadaşımız düzeltsin lütfen, uzman değilim:)