Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

YOk canım ben mevsime göre aldmm ilk 3 ay olanların kıslık aldım 3 -6ay olanları daha baharlık ve yazlık aldım 9 -12ay da aldım ama abartmadım
9-12 ayı hiç almayım diyorum ben onu Allah nasip ederse bebekle beraber alıyım. Bide benim fazşa esya fobim var bunalıyorum. 0-3 alsam 2 takımda 3-6 alsam yeter heralde

Kizlar merhabalar ben bi konuda danışacaktım size biz görev gereği memleketten uzaktayız ama doğumu memlekettemi yapsam burada mi yapsam karar veremedim burda kendi evimde olacagim oraya gidersek ya annende ya kayınvalidemde bu arada otirdutumuz yer memleketimize 8 saat mesafede eşimin görevi de devam ediyor olacak 10 gün babalık izni var sadece sizce oturduğun yerde mi yapmalıyım yoksa memleketimde mi burada yaparsam annemler gelecek sadece ama orada olursam tüm tanıdıklarımız olacak cok kkararsiz kaldim

Kizlar merhabalar ben bi konuda danışacaktım size biz görev gereği memleketten uzaktayız ama doğumu memlekettemi yapsam burada mi yapsam karar veremedim burda kendi evimde olacagim oraya gidersek ya annende ya kayınvalidemde bu arada otirdutumuz yer memleketimize 8 saat mesafede eşimin görevi de devam ediyor olacak 10 gün babalık izni var sadece sizce oturduğun yerde mi yapmalıyım yoksa memleketimde mi burada yaparsam annemler gelecek sadece ama orada olursam tüm tanıdıklarımız olacak cok kkararsiz kaldim
Canim memleketin neresi yada oturdugun yer neresi bilmiyorum ama 8 saat uzun bir mesafe. 10 gün sonra eşinle birlikte geri dönemeyeceksen ben olsam oturdugum yerde kalır annemi yanıma cagirirdim
Eşimden uzak kalmak istemezdim
Kızlar bebek alışverişinde kıyafetlerinin hepsini 0-3 ay mı alıyosunuz?
Canim ben her aydan biraz biraz aldim ama genelini 0-3 aldım. arkadaşlarım ilerleyen ayları cok fazla almamami söylediler. Cunku bebekler bazen hizli buyuyebiliyomus ve 6aylikken de 9-12falan giyebiliyolarmis. Hic riske atma dediler

Canim memleketin neresi yada oturdugun yer neresi bilmiyorum ama 8 saat uzun bir mesafe. 10 gün sonra eşinle birlikte geri dönemeyeceksen ben olsam oturdugum yerde kalır annemi yanıma cagirirdim
Eşimden uzak kalmak istemezdim

Canim ben her aydan biraz biraz aldim ama genelini 0-3 aldım. arkadaşlarım ilerleyen ayları cok fazla almamami söylediler. Cunku bebekler bazen hizli buyuyebiliyomus ve 6aylikken de 9-12falan giyebiliyolarmis. Hic riske atma dediler
Çoğu kişi öyle diyor da işte kararsızlık olmuştu inşallah hayırlısı burda olmak olur

Kızlar selam herkese,
Ben de 24 haftalık bir anne adayı olarak ilk bebek heyecanı yaşıyorum.:anneadayı: Allah kısmet ederse bir kızım olacak:KK68:
Tecrübesizlikten dolayı kafam çok karışık. Süre de azaldıkça iyice telaş etmeye başladım.:KK43: Henüz doğru dürüst hiç bir şey almadık. Bebek arabası, beşik, araba koltuğu gibi büyük parçaları dede ve büyükanneler alacak. O yüzden o konuda rahatım ama araştırıp beğenmesi bile çok zor. Ben bir de inanılmaz kararsız bir insanım maalesef.
Eşimle bebiş için bir bütçe ayırdık, alışverişe çıkınca bir çok şeyi bir anda hallederiz ama öncesinde araştırma yapıp neyi nasıl alacağıma karar vermem gerek. Sizin de fikirlerinizi almaya geldim o yüzden. Geriye dönük tüm yazdıklarınızı okumaya çalışacağım.

Bir de size bir kaç sorum olacak;
-Bebeğin hareketlerini dışarıdan takip edebiliyor musunuz? Özellikle 24 hafta civarındakiler için soruyorum. Ben hissediyorum kendim ama dışarıdan gözle görülmüyor. Hatta eşim eliyle anca 1-2 kere yakalayabildi hareketini. Elimizi karnıma koyunca duruyor sanki :-)
-Kızım doğmadan önce bebek bezi ve ıslak pamuk stoğu yapayım diyorum. Primanın büyük paketlerinden alacağım, Sizce 1 bedenden kaç paket almalıyım, 2-5 kg için diyor çünkü, elimde fazladan kalsın istemem. 2 paket 1 beden, 3 paket 2 beden alayım diyorum. 3 bedenden de yine 3-4 paket alsam, ne diyorsunuz? Islak mendil de uni baby indirime girdikçe alacağım fazladan.
Aslında soracağım daha çok soru vardı ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.o_O
Herkese mutlu sağlıklı hamilelikler diliyorumm:KK68:
Bende bebek bezini abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Bence sende öyle yap canım.

Canım bence evinde kal madem annenler gelecek. Daha rahat. Kuru kalabalığa gerek Yok bence diye düşünüyorum. Ben olsam öyle yapardım.

Bende aldıklarımı paylaşmak istiyorum Kızlar. 5 zıbın takımı aldım. Şapkalı eldivenli ve önlüklü yani beş parça. 2 tulum aldım onların sadece şapkaları var. Bir pijama takımı. Bir hastene çıkışı seti. 6 kolsuz çıtçıtlı atlet. 5 uzun kol çıtçıtlı atlet. 6 adet çorap. Bunların hepsi 0-3 ay için. 6-9 ay 2 çıtçıtlı body ve bir tulum aldım tabi bunlar yazlık :)

Anneler neredelerdesiniz yahu nasıl gidiyor herkes meşgul sanırsam bebişler nasıl , kilo artışı nasıl gidiyor

Bizimde bugün ayrıntılı ultrasonumuz vardı. Kanamadan dolayı plesenta previa dan şüpheleniyolardı ama bugün doktor değil dedi en başa döndük. Neyse ki bebiş iyi boyu 25 cm kilo 450 gr:emir_bebek:

Kimsenin sesi çıkmıyo bu günlerde. Bizde gün gectikce buyuyoruz bugun 27. Haftamıza giris yaptık. 2 hafta once 800gramdı. Simdi 1kilo civarı olmuşuzdur. Bundan sonra haftada ortalama 250gr alıyorlarmış buda bize bel ağrısı , uykusuzluk ve bol çişli günler olarak geri dönecek sanırım:anneadayı: yinede cok mutluyum cook merak ediyorum kızımı artık doğsa da görsem. Seslere tepki verdigini bugunlerde cok daha iyi anladim. Babasi hafta basinda amerika ya gitti. 2 hafta ayrı kalcaz. Telefonda goruntulu konusma yaparken ne zaman sesini duysa fikir fikir oynamaya basliyo. Bugün 2. Doz tetanoz aşımı oldum. Haftaya salı akşamı gebelik okuluna başlıyoruz. Bende gelişmeler böyle

Kimsenin sesi çıkmıyo bu günlerde. Bizde gün gectikce buyuyoruz bugun 27. Haftamıza giris yaptık. 2 hafta once 800gramdı. Simdi 1kilo civarı olmuşuzdur. Bundan sonra haftada ortalama 250gr alıyorlarmış buda bize bel ağrısı , uykusuzluk ve bol çişli günler olarak geri dönecek sanırım:anneadayı: yinede cok mutluyum cook merak ediyorum kızımı artık doğsa da görsem. Seslere tepki verdigini bugunlerde cok daha iyi anladim. Babasi hafta basinda amerika ya gitti. 2 hafta ayrı kalcaz. Telefonda goruntulu konusma yaparken ne zaman sesini duysa fikir fikir oynamaya basliyo. Bugün 2. Doz tetanoz aşımı oldum. Haftaya salı akşamı gebelik okuluna başlıyoruz. Bende gelişmeler böyle
Ne guzel canim boyle seyler duymak insallah sag saglim kucagina aldigin gunlerde gelir bizde bugun kontrole gittik seker yuklememiz oldu sukur sonucumuz temiz cikti cok hafif idrar yolu enfeksiyonu cikmis bol bol su iciyorum bol bol da tuvalete cikiyoruz rabbim herkesin yavrusunu korusun herkese saglikli sihatli hamilelik versin insallah guzel gunlee bunlar rabbim yasamayan herkese yasatsin insallah...:KK200::anneadayı:

Ne guzel canim boyle seyler duymak insallah sag saglim kucagina aldigin gunlerde gelir bizde bugun kontrole gittik seker yuklememiz oldu sukur sonucumuz temiz cikti cok hafif idrar yolu enfeksiyonu cikmis bol bol su iciyorum bol bol da tuvalete cikiyoruz rabbim herkesin yavrusunu korusun herkese saglikli sihatli hamilelik versin insallah guzel gunlee bunlar rabbim yasamayan herkese yasatsin insallah...:KK200::anneadayı:
Normal hayatımda da çok çişli bi insandım bu aralar sokaklarda gezmeye korkar oldum:olamaz: doktorum bol bol su iç diyo bende bol bol su içiyorum buraya kadar herşey süper ama bu giren suların bi çıkışı da olcak elbet napalım:-)

Maşallah kızlar ne güzel haberler bunlar :) benim oğlum iki gündür çok yorgun normalde çok hareketli ama iki gün önce kusmaktan acile gittim. Normalde sadece sabahları ama o gün tüm gün kustum. Bişey yiyemedim. Canım oğlum da yorgun düştü. Yavaş yavaş toparlanıyoruz işte. Benim de kontrolüm var aslında ama acile gidince onu görmek istedim. Beni muayenehaneye aldılar ve gördüm çok şükür. Gitmesem mi diyorum kontrole. Kendi doktorum değildi ama içimi rahatlattı yani. Şeker yüklemesi en son kaçıncı haftada yapılıyor.

Kızlar uzun süreden sonra hepinize merhaba :)
Biz oğlumla artık 29.haftanın içindeyiz 3 hafta önce kontrolde oğlum 800 gram ve 33 cm boya sahipti :) bu perşembe de kontrolümüz var bakalım fakat benim can parçam aşırı hareketli özellikle geceleri bir arkadaşım hareketli ve tekme attığı saatlere bak çünkü doğduğu zaman da o saatlerde uyanık oluyor demişti :) kısacası ben ayvayı yedim sanırım bu arada göbeğim de sanki aşağı inmeye başlıyormuş gibi geliyor aynı durumu yaşayan var mı ?

Normal hayatımda da çok çişli bi insandım bu aralar sokaklarda gezmeye korkar oldum:olamaz: doktorum bol bol su iç diyo bende bol bol su içiyorum buraya kadar herşey süper ama bu giren suların bi çıkışı da olcak elbet napalım:-)
aynen oyle cnm valla artik disari cikmaya korkar oldum :KK48:surekli tuvaletim geliyor gece gunduz farketmez ama napalim tatli sıkıntılar bunlar :anneadayı::KK200:insallah mevlam bu guzelligi isteyen herkese yasatsin :anne::anne:

Maşallah kızlar ne güzel haberler bunlar :) benim oğlum iki gündür çok yorgun normalde çok hareketli ama iki gün önce kusmaktan acile gittim. Normalde sadece sabahları ama o gün tüm gün kustum. Bişey yiyemedim. Canım oğlum da yorgun düştü. Yavaş yavaş toparlanıyoruz işte. Benim de kontrolüm var aslında ama acile gidince onu görmek istedim. Beni muayenehaneye aldılar ve gördüm çok şükür. Gitmesem mi diyorum kontrole. Kendi doktorum değildi ama içimi rahatlattı yani. Şeker yüklemesi en son kaçıncı haftada yapılıyor.
Gecmis olsun canım baska bi sebeple mi oldu kusmaların yoksa hamileliginle mi alakalı? Seker yuklemesi icin son hafta 28 diye biliyorum ama doktorun daha iyi bilir

Kizlar bende idrae yolu enfeksiyonu cikmisti saglik.ocagindaki doktor cok dikkat etmen lazim1bebege gecer falan dedi bi kerede 8 haftalikken olmustum surekli yikiyorum lavobalari aman dikkatli olun doktorum baya ogut verdi gecirmemiz lazim dikkat etmen lazim diye sizlerede soyleyim dedim

X