Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Merhaba arkadaşlar çok zor bir gece geçirdim. Gece yarısından sonra kanamam oldu hatta parca bile geldi.. ambulansla hastaneye kaldirildim. Sabaha kadar serum takıldı. Çok şükür bebegimin kalbi atıyor. o kadar zordu ki.. Allah kimseye yasatmasin.. Sabaha kadar ağladım. Birşey demiyorum ama doktor musveddesi sabaha kadar gelmedi. Düşükse zaten yapacak birşey yok demiş telefonda. Bildiğiniz düşük gibi davrandılar. Sadece tuzlu su serumu taktılar. Iki gündür mide bulantim yoktu. Goguslerim de eskisi kadar agrimiyordu bi de kanama olunca düşük muamelesi yaptılar. Hatta su bile içme dediler kürtaj yapılacak diye.. Sabah ultrasonda kalp atisini duyunca hüngür hüngür ağladım. Plesantam rahmin alt tarafına gelmiş ondan olmuş kanama. Tüm gece o kadar ağlayıp üzüldüm sonra deli gibi sevindim. Şimdi robot gibi oldum.. progestan kullanacağım bir kutu haftaya da ikili teste gideceğim.

Doktora sordum önemli değil dedi ama 11+3 olmaliyken 11+0 çıktı. Aklıma takıldı acaba bu hafta az mı büyümüş u ultrasondan ultrasona degisiklik olur mu?
Geçmiş olsun canım. Korkma benim 2 hafta ara vardı şimdi bir hafta. Zamanla kapanır yeter ki sağlıklı olsun. İçini ferah tut.

Merhaba kızlar bi sorun olsa nasıl anlarız içimde kötü bir his var neden anlamadım kanamam YÖK bişey olsa ksnama gelir demi

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim hepinize :KK15: dün gece kendi kendime söz vermiştim bu çocuk bu kadar kanamaya hayatta kalırsa bundan sonra düşer diye korkmayacagim diye.. plesantanin zamanla yukselecegine inanıyorum olmadı sezeryan yaparım ama artık stres yapmayacağım boşu boşuna bebisim üzülmesin :anne:

Bu arada dün gece bebegimizin adına karar verdik :-) Zaten ilk zamanlarimizdan bu yana kız da olsa erkek de olsa ilk ismini Aksu koymaya karar vermistik. Esim erkek olursa ikinci ismini Cem koyacağım dedi ben de kız olursa Mircan koyacağım soyisim de Kaya :KK45: Mircan Kaya dinleyerek büýuyecek zaten Allah izin verirse :KK48:

Bence de canım bebişi üzme artık. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Benim kızımda da plasenta aşağıdaydı en başta. Zamanla yukarı çıktı. Hayırlısı olsun. Bebişler sağlıklı olsun yeter ki gerisi önemli değil.
İsminiz de ilginçmiş. Bi hikayesi falan var mı? Bizim çocukların da birer ismi bizim isimlerimiz. Yani oğlana babası kendi ismini verdi. Kıza da ben. Üçüncü de öyle olacak Allah nasip ederse :)

Merhaba kızlar bi sorun olsa nasıl anlarız içimde kötü bir his var neden anlamadım kanamam YÖK bişey olsa ksnama gelir demi

Merhaba canım. O his bende de var sürekli. Hormonlardan herhalde. Ben de öyle rahatlatmaya çalışıyorum kendimi kanama falan olur diye. İnşallah iyidir bebişlerimiz:110:

Oglmdada 3bucuk aylktm hssettm ama unutmusum :) ama harektlnmedr kesn cnku atma seklnde dgl alt krnda hrektlnme gecen gnde sagtarafmdn sislik oldu snra baktm dgstrdi yerni bebisim
Kaç haftalıksın cnm bende elliyorum ama göremiyorum..ve hissedemiyorum ama ilklerde 21 haftadan itibaren ilk olmayanlarda 16 dan itibaren diye okudum belki 1-2 hafta değişebilir

Kilo durumu nedir arkadaslar 12.haftayi bitirenler yani ilk trimestr dönemi kac kilo alarak kapattı veya hiç almadımı bunun üzerine konusabiliriz veya kim ne kadar aldı mevcut durum
ben 2-3 kilo aldığımı düşünüyorum net bilememem hamilelik başında 57 civarı iken sonra 56 yarttığımda oldu şimdi 59 küsurlarda görünüyor tartıda ..bu hafta 60 olur sanırım ama çok iştahım yok bulantı ve mide ekşimesi yanması var ondan herşeyi yiyemiyorum tost vs ağırlıklı beslenme olduğu için de olabilir...

Merhabalar... konuyu yeni gördüm takibe aldim. Insallah bende 2. Bebegimi ocak 2018 de kucağıma alacagim. Bugune kadar bulantim ve cikarmam hiç kesilmedi. Bitkisel ilac falan kullandim hiçbir faydasi olmadi. Ilk defa bugün sakin bir gün gecirdim. Hatta oğlum bile farketmis simdi uyumadan dediki anne sen bugün hic cikarmadin... ☺☺☺ ilk 3 ayda 4 kilo aldim. 2 haftadir 2 kilo verdim. Bir dengesiz gidiyorum hadi hayirlisi (ilk hamileligimde 30 kilo aldim ve doguma kadar bulantı ve kusma vardi)
Cok uzattim ama hepinize hayirli ve rahat bir hamilelik diliyorum. Kolay dogumlar ins. Rabbim bebeklerinizi sagliklica kucaginiza almayi nasip etsin... iyi geceler. ...
amin canım aramıza hoşgeldin bende bulantısı olanlardanım arada kusmalarım da var.. inşallah bebeklerimiz sağlıklı olsun da tabi dileğim çok kilo almamak bir yandan da...

Kendi adıma teşekkür ederim inşallah hepimiz kolay atlatırız ve sağsalim alırız kucağımıza bebişlerimizi. Benim ilk hamileliğim dısarıdan gözükdüğü gibi değilmiş hiç..Düşünüyorum da yaşadığımız bunca zorluğa rağmen mucize bahşedilmiş bedenlerimize..Kendimi hiç bu denli özel ve değerli hissetmemiştim.Binlerce keZ şükür olsun rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu eksik etmesin aratmasın kimseye ..
canı gönülden amin cnm birde 5-6 cm boyunda tüm organlarının olduğunu düşünmek çok etkiliyor beni..

Doktora benim bulantılarım hiç azalmadı aynen devam ediyo dedim bi şaşırdı. Hiç mi azalmadı diye tekrar sordu :) artık çok güzel kahvaltı yapıyorum ama bu seferde akşam yiyemiyorum yersem kesin çıkıyo. Sadece bulantının zamanı değişti bende ama yine de 1 kilo aldım. Sanırım o da kabızlıktan
benimde kuru beslenmeden kaynaklandığını düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar çok zor bir gece geçirdim. Gece yarısından sonra kanamam oldu hatta parca bile geldi.. ambulansla hastaneye kaldirildim. Sabaha kadar serum takıldı. Çok şükür bebegimin kalbi atıyor. o kadar zordu ki.. Allah kimseye yasatmasin.. Sabaha kadar ağladım. Birşey demiyorum ama doktor musveddesi sabaha kadar gelmedi. Düşükse zaten yapacak birşey yok demiş telefonda. Bildiğiniz düşük gibi davrandılar. Sadece tuzlu su serumu taktılar. Iki gündür mide bulantim yoktu. Goguslerim de eskisi kadar agrimiyordu bi de kanama olunca düşük muamelesi yaptılar. Hatta su bile içme dediler kürtaj yapılacak diye.. Sabah ultrasonda kalp atisini duyunca hüngür hüngür ağladım. Plesantam rahmin alt tarafına gelmiş ondan olmuş kanama. Tüm gece o kadar ağlayıp üzüldüm sonra deli gibi sevindim. Şimdi robot gibi oldum.. progestan kullanacağım bir kutu haftaya da ikili teste gideceğim.

Doktora sordum önemli değil dedi ama 11+3 olmaliyken 11+0 çıktı. Aklıma takıldı acaba bu hafta az mı büyümüş u ultrasondan ultrasona degisiklik olur mu?
Geçmiş olsun canım aynılarını düşükte yaşadım ve gece boyunca gelmedi doktor sabahta karından göremedim alttan bakacağım dedi ben ekrana bakmaya çalışırken içimden parça almış şimdi kürtaj bile yaptığını düşünüyorum ben bağırmaktan ve terden sırılsıklam oldum.. oysa bana dese alacağım ben başka doktora da gösterme şansım olurdu artık yaşıyorsa da düşmüşse de vebali onun. odasına geçince ben ebbek kesin düştü mü dedim parça aldım dedi ama benim kanamalarımda hiç parça gelmedi.. epey zor bi dönemdi.. bazı şeyleri sonradan düşünüyorsun.
bebeğinde ki 2 günü takma benim 1 hafta gerideydi bu hafta günüme eşit çıktı cnm.. çok geçmiş olsun bol su içmeye çalış ve dinlen...

Geçmiş olsun canım aynılarını düşükte yaşadım ve gece boyunca gelmedi doktor sabahta karından göremedim alttan bakacağım dedi ben ekrana bakmaya çalışırken içimden parça almış şimdi kürtaj bile yaptığını düşünüyorum ben bağırmaktan ve terden sırılsıklam oldum.. oysa bana dese alacağım ben başka doktora da gösterme şansım olurdu artık yaşıyorsa da düşmüşse de vebali onun. odasına geçince ben ebbek kesin düştü mü dedim parça aldım dedi ama benim kanamalarımda hiç parça gelmedi.. epey zor bi dönemdi.. bazı şeyleri sonradan düşünüyorsun.
bebeğinde ki 2 günü takma benim 1 hafta gerideydi bu hafta günüme eşit çıktı cnm.. çok geçmiş olsun bol su içmeye çalış ve dinlen...

Çok teşekkür ederim. Koskoca üniversite hastanesinde gece icin tek doktor nasil olmaz? O degil hemsireler kendi basina beni ac biraktilar sabah kurtaj olur diye.. Bi de odalarında uyuyup kapıyı kilitlemisler sabaha kadar boş serum kolumda bekledim.. bir hafta sonra tekrar gittigimde bashekimlik dekanlik rektorluk hepsi icin sikayet dilekcesi verecegim. Olmadi bakanlik basbakanlik.. Doktor hastane konusunda çok bunaldim. Özelde para icin yapmadiklarini bırakmıyorlar devlette bunlar oluyor..

Bence de canım bebişi üzme artık. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Benim kızımda da plasenta aşağıdaydı en başta. Zamanla yukarı çıktı. Hayırlısı olsun. Bebişler sağlıklı olsun yeter ki gerisi önemli değil.
İsminiz de ilginçmiş. Bi hikayesi falan var mı? Bizim çocukların da birer ismi bizim isimlerimiz. Yani oğlana babası kendi ismini verdi. Kıza da ben. Üçüncü de öyle olacak Allah nasip ederse :)

Çok teşekkür ederim canım insallah.. Ayy o da çok güzel fikirmis :KK66: Kümbet yaylasini duymustursun belki. Işte o yaylada doğup Karadeniz e akan Aksu nehri var. Sevgiliyken o nehri takip eden yolla ben esime eşim bana gelirdi. Aksu ismine o zaman karar vermiştik. Esim cem ismini niye seçti bilmiyorumo_O ama ben Mircan ismini sesini ve çalışmalarını çok sevdiğim müzisyenden dolayı istiyorum. Ninni de soyluyor :KK68:hatirlarsin

X