Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

irmikli çorba
1 patetes 1 soğan cücüğü 1 kaşık irmik 1 kaşık zeytinyağı 1 kaşık kıyma
tencereye hepsini koyup 1 bardak su ile pişir (bence tavuk suyu ya da et suyu daha iyi olur)
süzgeçten geçir devam maması ekleyerek yedir
ben bu tarifi tuttum ama denemedim daha
denemek isteyenler için paylaştım

bugün oktay ustada izledim.
bulgurlu patatesli köfte..
1 su brd. ince bulgur (1 su brd. sıcak su ile ıslatılıp şişmesi beklenecek.)
2 adet haşlanmış patates
1 orta boy soğan incecik dilimlenecek
1 yumurta
100 gr kıyma
ve tuz -baharatlar
hepsi güzelce karıştıraılacak.
tarif büyükler için. biz bebişlerimize yapabiliriz. baharat - tuz ve yumurtanın beyazını eklemeden.
tarifte kızıartma yöntemi uygulanıyor ama sanırım haşlayarakta yapabiliriz. patates dağılırmış biraz un eklenirse dağılmazmış öyle dedi usta...

ben en kısa zamanda deniycem...

serpil..

KarıŞık sebze yemeĞı
kabak
havuÇ
brokolı
patates
bunları daha Önce buharda pıŞırıp ÖĞÜnlÜk halınde poŞetlerle dondurucuya kaldırmıŞtım. Malum hepsınden bırter tane koysanız bıle bebeklere Çok fazla gelıyor.
1 adet domates ( rendelenencek)
bıraz erıŞte (Şehrıyede olabılır)
kabak ÇekırdeĞı (bunuda az bır suda haŞladım haŞlanınca yumuŞuyor ezılmesı kolay oluyor)

domatesı pıŞırıp Üzerıne dondurucudan ÇıkardıĞım sebzelerı ve Üzerını hafıf geÇecek kadar suyu ekledım. Sebzeler de ezılecek kıvama gelınce erıŞteyı ve haŞladıĞım kabak Çekırdeklerını suyu ıle beraber tencereye ekledım. Bı taŞım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp ıyıce ezdım. Benımkı sevdı. Umarım sızınkılerde sever..

Afıyet olsun..

Serpıl..

huuu sepetçi anam yazmayayım diorum ama ben hiç okuyamıorum senin yazılarını,gözümü çok ağrıtıo:KK43:

canım neden okuyamıyoosun. çok uzun olduğu için mi. yoksa dün büyük karakterde yazmışım oda kaydederken böyle bişey çıkmış ortaya kimi büyük kimi küçük harf. hangisinden kaynaklanıyosa ona göre dikkat edeyim. hem neden yazmıycakmışsın yzda dikkat edelim..

serpil..

bugun kizima uyduruk bir corba yaptim ama yemek kivaminda oldu
defne ydi masallah
cok az pirasa, brokoli , kereviz sapi
1 patates, ceyrek havuc, 1 avuc pirinc
hepsini tencere koyup pisirdim tadi kotu degildi
kizim ogle ve ikindi ogununde onu yedi
saat 8 gibide yogurtlu kurabiye verecegim
gunumuz bitecek

bu arada ayca o dedigin misrilardan burdada var , parmak kadar gordum
ilginc ilginc yemeklerin icine koymuslar iste
acayip soslarida var ya
iiyyy hic hos gorunmuyor :KK43:

:)) afiyet olsun defneye..ben de kereviz göremedim burda.
valla bu yemek kültürü acayip bişey, ama çok tuhaf yani. demek bebeklikten itibaren öyle beslensek, biz de o yemekleri sevip arayacaktık :KK70::KK70: ne verirsek onu mu sevecekler yani..

demekki canim ya
habur hupur yutuyor burdaki veletler yosun corbasini
aman Allahim ben kokusuna dayanamiyorum :1shok:

canım neden okuyamıyoosun. çok uzun olduğu için mi. yoksa dün büyük karakterde yazmışım oda kaydederken böyle bişey çıkmış ortaya kimi büyük kimi küçük harf. hangisinden kaynaklanıyosa ona göre dikkat edeyim. hem neden yazmıycakmışsın yzda dikkat edelim..

serpil..

yok canım uzun olsun:))harfler büyük ve küçük ee ben de yaşlıyım gözlerim ii diil!!
teşekkürlerkaydirigubbakcemile5

ben kabak rendeledim içine şehriye ekledim,domates rendesi ve su..işte yepisyeni bi çorba:))))
umarım sever:=)))

fırında kabak mücver.

4 adet kabak
3-4 taze soğan ( bir küçük kuru soğan)
1/2 dm. maydonoz (ben dere otu kullandım maydonozu hiç sevmem)
1/2su bard. z.yağ
1/2s.b peynir rendesi
3yumurta ( ben beyazını ayırmadım ayırısanız 4 sarı koyun bence)
1-2 s.b.un.
(tuz karabiber)
hepsini güzelce karıştırıp 180 derece fırında 30-40 dk. pişiriyoruz.
çağan iki dilim yedi...

kabakları rendeledikten sonra suyunu herzamanki gibi sıkıyoruz..

ayy yedi ya nasıda yazarmışımmm..

Son düzenleme:
ben çağana kadar kurabiye falan bilmezdim. şimdi yesn diye poğaça kurabiye yapıyoz artık. belki bilirsiniz klasiktir ama ben şimdiye kadar bilmediğim için sizinde bilmediğinizi düşünerek kurabiye tarifi vercem. benimkine arada kahvaltı öğünü olarak suyla ezip veriyorum.

yarım kilo nişasta
3 yumurta (beyazını ayırmıyorum oo kadar şeyin içinde nekadarı gelcekte ne kadarı dokuncak ama siz sarılarını kullanın ama 4 sarı kullanın)
2 su bard.un
1 pk.margarin.(tereyağ) kullandım.
12 yemek kaşığı şeker
1pk.kabartma tozu..
ceviz büyüklüğünde parçalar al.fırına sür...

ben bu ölçünün yarısını yapıyorum 1,5 tepsi çıkıyor. dondurucuya atıyorum

valla misafire filanda hazır oluyo iyi oluyoo.

Son düzenleme:
dün netten bulduğum bi tarifi yazayım
kırmızı mercimekli kereviz yemeği
2 yem.kaş. kırmızı mercimek
1 küçük kereviz kökü
1 patates
1 havuç
1tatlı kaşığı soğan
z.yağ
300ml su

sebzeleri küp küp doğra. havuç kereviz ve soğanı yağda kavur üzerine patatesi ve mercimekleri ekle en son suyuda ekleyip 20 dk pişir.

ben yaptım bakalım bizimki yer mi hasta ya belki bunuda yemez

sağol serpil bugün hem nişastalı kurabiye hem de mücver yapacam
ayrıca nişastalı kurabiyeyi suyla ezip yedirmek de çok akıllıca ama kesin ceylin yemez bütün tepsiyi ben 2 günde bitiririm

serpil saol tarifler içn haftasonu bende yapim kurabiyeyi ay geçen yaptığım bebek kurabiyesi olmadı işallah bu olur :))
buarada mercimeğe brokoli atsam olurmuya yoksa brokoliyi yediremiyorum ben bu oğlana

biyerde elmalı brokoli tarifi bulmuştum. onu yollayım sana daha doğrusu herkese..

Son düzenleme:
1çorba kasesi brokoli buharda pişirilir.
çeyrek elma incecik dilimlenir
ayrıca 1 yemek kaşığı elma suyu elde edilir
1 tatlı kaşığı soğan
1 '' '' zeytin yağ
1/2 çay bard.su
az tarçın

önce soğan kavrulur elma,su ve elma suyu eklenirelmalar yumuşayana kadar pişirilir. en son brokoliler eklenir. pişince ocaktan indirilir ve tarçın serpilir...

serpil değişikmiş bu tarif kıs güzel olurmu acaba sen yaptınmı

X