Selam hamiş kalmak isteyenler. Umarım yeni yılda hepiniz güzel haber alırsınız
Allahım hepinize en hayırlı zamanda en sağlıklı ve hayırlı evladı nasip etsin inşallah.
Benim yumurtlama sorunum vardı pcos'um. Bir Şubat ayında bir de Ağustos ayında yumurtlama gerçekleştirebildim ve bu konuda çok araştırma yaptım. Doktorlara gittim. Sonuç olarak Ağustos ayındaki yumurtlamam tuttu ve hamile kaldım.
Sizlere de yaptığım şeyleri yazmak istedim belki fayda sağlamak isteyen olur diye. Hamile kaldığım ay yaptıklarım aşağıdaki gibidir. Ovulasyon test ile pik takibi yapmıştım.
- İlişki takvimimiz: Pikten 2 gün önce, pikle birlikte aralıksız 4 gün değerlendirme.
- Dikkat Ettiğim Hususlar: İlişki hep ben altta o üstteyken oldu. İlişkiden sonra hemen kalkmadım yarım saat hepsinde de kalçamı yukarı tutup bekledim. Duşa 3 saat sonra girdim ve sıcak değildi buna dikkat ettim.
- Takviyeler: Inofolic (mavi kutu), çörek otu kürü, ve çakşır kökü suyu kullandım. Inofolic her gün içtim. Çakşır kökünü adetin ilk gününden 10. güne kadar her akşam 1 bardak tükettim. Çörek otu kürünü adetin ilk gününden 10. gününe kadar 1 gün arayla tükettim. Ayrıca eşim sabah akşam çakşır kökü suyu tüketti.
Bir de pcos'lu olanların kaliteli yumurtlayabilmesi için beslenmesini de değiştirmesi gerekiyor. Mutlaka egzersiz yapmalı her gün. Ben pilates ve yürüyüş yapmıştım 3 ay boyunca. 7 kilo vermiştim.
- Ayrıca 3 ay boyunca doktorumun tavsiyesi ile peynir ve süt tüketmemiştim. Karbonhidrat neredeyse çok az alıyordum ve şeker tüketimim yoktu. Her öğünümde sağlıklı beslenmeye çalıştım. Ekmeksiz kahvaltılar, ekmeksiz diğer öğünler ilk 1-2 hafta zorladı psikolojik olarak ama sonra bedenim aşırı rahatladı ve alışmıştı.
Bu gıdalar maalesef kaliteli yumurtla gelişimini engelleyen gıdalarmış doktorum uzunca anlatmıştı. Eşimde sorun olup olmadığını bilmiyoruz. Ben sorun yoksa bile çakşır ı kullanmasını istedim çünkü yaptığım araştırmalara göre sperm iyi de olsa kalitesini artırıyormuş. Ancak çakşır suyu öyle her ay tüketilecek bir şey değil, fazlası karaciğerde sıkıntıya sebep olabilirmiş. Dikkatli kullanım önemli.
Umarım içinizden birilerine faydası olur bu yaptıklarım