Ocak 2022 Tüp Bebek Başlayanlar

Hayırlı olsun. Bende dün başladım. Bugün iğneden sonra baş ağrısı ve uyku hali oldu. Sizde durumlar nasıl acaba.
Bende sadece biraz mide bulantısı yaptı oda geçti ama heyecanlıyım tedirginim 1 senedir bir sürü tedavi yolu denendi olmadı inşallah Allah ım nasip eder bize ,hayırlısı ise olsun

Bende sadece biraz mide bulantısı yaptı oda geçti ama heyecanlıyım tedirginim 1 senedir bir sürü tedavi yolu denendi olmadı inşallah Allah ım nasip eder bize ,hayırlısı ise olsun
İlaçların yan etkilerine odaklanınca hissediyorsunuz. Bence odaklanmayın. Normal hayatınız içindeki normal bir durum gibi geçirin..
Ben öyle yapınca hiç yan etki yaşamadım..
Sadece opu sonrası verilen doxtineks biraz zorladı... Ama onu da olağanmış..

Süreç nasıl?benim daha ilk tüp bebek denemem bugünde iğnelerimde 2 günüm

Süreç nasıl?benim daha ilk tüp bebek denemem bugünde iğnelerimde 2 günüm
Her gün aynı saate vurulmanız gerekiyor.
-Doktor ilk iğneden genelde 5 gün sonra çağırıp bakıyor yumurtalar gelişmeye başlamış mı diye.. 10 mm civarı çıkmıştı benimkiler... Bir de sayıya çok takılmıyorlar. Sadece ilaçlara tepki başlamış mı onu görüyorlar esasında..
-Bir de eğer yumurta gelişimi başladı ise çatlamayı engelleyici ya iğne ya hap veriyorlar. Bana tarlusal vermişti ama burada başka bir arkadaşa iğne vermişlerdi. Doktorun tecrübesine göre yani...
-Size iğneyi ne zaman vurdugunuzu her seferinde soracaktır. Bir sonraki iğnee göre gelişimi takip ediyorlar..
-Bana 8 günlük iğne yazmıştı. O yüzden 8. gün yeniden çağırdı. Orada artık büyümeye bakıyolar. Bir de arkadan gelen yumurta var mı ona bakıyor.. Tedavinin uzunluğunu belirliyor. Benim en büyük yumurtam 15 mm idi. Sağ taraf zayıftı hem az hemde yumurtalar küçüktü..3 doz daha yazdı..
-yani 11. gün bi daha gittim. Solda en büyük 19 mm idi ama sağdakiler 17 mm idi ve arkadan gelenler vardı. Doktor 1 tane daha istedi... Genelde 8-10 doz arası ilaç vuruluyor. Ama bende 1-2 gün attı..
-Öyle olunca 12. gün gene iğne verdi. Ama bende şöyle oldu. 11.gün son gibi düşünerek fazla ilaç parası vermiyeyim diye meriofert yazmıştı. Sonra 12. de meriofert oldu. Gonal-f ile aynı etkisi mekanizması farklı..
-13.gün geve 10 da çatlatma iğnesini vuruldum. 36 saat sonra 15. gün sabah 10 da opu oldu.
-1 saat erkenden gelmeni istiyorlar. İşlemler yapılıyor. Serum iğne için falan hazırlık yapılıyor. Kendi doktorun anestezi doktoru muayne ediyor. Kesinlikle idrar kalmaması gerekiyor. Hemşire gelip 10 dk bir tuvalete çıkın diyor
-Opu için ameliyathanede bana tam anestezi verildi. Öncesinde doktor konuştu. Sonra zaten bayılmışım. 15 dk sonrada odaya aldılar. uyanık oluyorsun öyle sersem gibi biraz o kadar. O sırada eşin sperm örneği vermeye gidiyor. O da 5 dk falan sürüyor. Sonrasında rahimde kanama var mı diye 15 dk kadar serum veriyorlar. Tuvalet kontrolü yapıyorlar..
-Eğer çok yumurta toplanırsa ohss olabiliyormuş. Bende oldu.. Ama öyle çok korkulacak bir şey değil. Karnın davuk gibi ödem topluyor.. Ama yürüdükçe 2-3 güne geçti. Öyle korkulacak hayatı olumsuz etkileyecek birşey değil.
Ohss oldugu için sanki adet sızısı gibi sızı yaşadım. Ama sadece otururken..
Kabızlık oluyor herkeste oluyor. Opu den çıkar çıkmaz kayısı stoklayın ve yiyin
Sonraısnda her gün arayıp haber veriyorlar.. Hergün aynı saatte :)
-Benim b12, ferrritin, omega-3 falan hepsi eksikti o yüzden ben baya takviye de aldım. Faydası oluyor.. Muhakak alın..
Bende pko yoktu ama 22 yumurta toplandı. Ben hocaya ve takviyelere bağlıyorum :) Hatta hemşire de siz pko değilsiniz ki niye o kadar topladık dedi
16 tanesi olgun çıktı...

Çok heyecanlandım gercekten ,peki yumurta toplama işlemi ne kadar zaman alıyor? Transfer süresi nasıl oluyor ?eşim çalışıyor da geri işe gitmesi lazım ben beklerim hastahane de sorun yok eşim için sorun kendi işi kimsesi de yok bırakacak hayat hem güzel hem zor

PKO lu olunca neoluyor anlamadım bende pko lu değilim yumurta sayın mı çok çıktı

Benim doktorum adetten önce ilaçları al elinde bulunsun dedi gonalf 900 mg yazmış cokmu mg

İşte siz hastaneye girdikten ortalama 2 saat sonra çıkıyorsunuz.. Doktor ile görüşüp sabaha aldırabilirseniz eşiniZde etkilenmez..
Transfer siz ile doktora kalmış.
Eğer taze transfer yapmak isterse opuden sonra ya 3.gün ya 5.gün transfer oluyorsunuz.. Orda da sa ortalama 3-4 saat hastanede kalıyorsunuz..
Eğer dondurulmuş transfer isterseniz veya doktor uygun bulursa en az 2 adet dönemi bekleniyor. O süreç içerisinde de ilk ay doğum kontrol hapı kullanıyorsunuz arkadan gelen yumurtalar kist yapmasın diye.. 2. Adette transfer süreci başlıyor.. ortalam reglden sonraki 17-20.gün arası sizi transfer çağırıyolar. Ama ara ara rahim aklınlığı kontrolü yapılıyor..
Bende şimdi işte doğum kontrol hapı kullanıyorum.. Bakalım 1 ay sonra transfer

Dondurulmuş transfer neden yada ne demek kusura bakma hiç bilmiyorum ondan soruyorum ?Bana bu ay her şey düzgün giderse bu ay yaparız transferini dedi neye göre karar veriliyor acaba

PKO lu olunca neoluyor anlamadım bende pko lu değilim yumurta sayın mı çok çıktı
Pko olanlarda genelde dondurulmuş transfer hazırlıyorlar.. çünkü onlarda 20 üzeri yumurta çıkıyor.. ohss riski çok oluyor..
Bende ilaçları uzun kullandığım için fazla yumurta oluştu..

Pko olanlarda genelde dondurulmuş transfer hazırlıyorlar.. çünkü onlarda 20 üzeri yumurta çıkıyor.. ohss riski çok oluyor..
Bende ilaçları uzun kullandığım için fazla yumurta oluştu..
Anladım ben pko lu değilim benim ozaman her şeyim düzgün giderse bu ay yapacak transferi bişey soracağım transfer sonrası neye dikkat etmek lazım ,kaliteli olur inşallah embriyolarımızda Allah nasip ederse olur inşallah cok da pahalı tüp bebek tedavisi şükür kazancımız var ALLAH olmayanlara yardımcı olsun.

Ben de bugün regl oldum 2. Kez yumurta toplama yapılacak. Yarın doktora gideceğim iğne başlarız yine yumurtalar gelişir sonrasında da opu olur. Transfer olur mu yoksa 3. Kez tekrar yuumurta toplamak ister mi hoca bilmiyorum. Bende rezerv az o yüzden 1 tane embriyo oluştu sadece.

Ben kullandım bunlardan 262.5 doz yaptım. Opu dan 36 saat öncede çatlatma önleyici iğneyi yaptık. Hayırlısı olsun inşallah bir sürü embriyolar oluşur.

Yok bizimki de 900 mg aynı eczanelerde ilaç sıkıntısı var ben çok zor buldum ,üstelik bir ilacımın muadilini aldım kötü döneme geldik
Merhaba bende yarın gideceğim adetin 2. Günü ilaçları da yarın alacağım sanırım ilaç sıkıntısı yok dedi doktorum ama siz hangi şehirdesiniz?

Merhaba bende yarın gideceğim adetin 2. Günü ilaçları da yarın alacağım sanırım ilaç sıkıntısı yok dedi doktorum ama siz hangi şehirdesiniz?
Ben istanbul büyükçekmece ama hastahanem Bahçeşehir istinye liv de olucağım aslında gönlünden geçen hastahane şişli memorial ama çok uzak bana eşimin işi de çok sıkıntılı mecbur yakın bir hastahane tercih ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…