Ocak 2022 Tüp Bebek Başlayanlar

Kuzenim de tüp bebek ile hamile kaldı şişli memorial da o embriyoları genetiğe gönderdi sizlerde böyle şeyler yaptınız mı h
Evet, 3 tane göndermiştim geçtiğimiz ay ,ne yazık ki ucu de sağlıksız geldi . Ocak ayında teste gondermeden transfer deneyeceğim 2 tane dondurulmuş 5. Gün embriyo .

Evet, 3 tane göndermiştim geçtiğimiz ay ,ne yazık ki ucu de sağlıksız geldi . Ocak ayında teste gondermeden transfer deneyeceğim 2 tane dondurulmuş 5. Gün embr

Evet, 3 tane göndermiştim geçtiğimiz ay ,ne yazık ki ucu de sağlıksız geldi . Ocak ayında teste gondermeden transfer deneyeceğim 2 tane dondurulmuş 5. Gün embriyo .
Göndermek iyi mi kötü mü bilemedim bir de çok pahalıymış dolar üzerinden fiyatlar nasıl yapsam bilemedim doktor bana herşeyin iyi giderse bu ay transferini yapacağız dedi ama

Göndermek iyi mi kötü mü bilemedim bir de çok pahalıymış dolar üzerinden fiyatlar nasıl yapsam bilemedim doktor bana herşeyin iyi giderse bu ay transferini yapacağız dedi ama
Gondermek iyi olur tabi , sağlıklı embriyonun tutunma olasılığı artiyor . Ben euro olarak verdim . Bir embriyo 300 euro ben 41 yaşımdayım. yaştan dolayı ve sperm bozukluğundan gönderdik biz

Gondermek iyi olur tabi , sağlıklı embriyonun tutunma olasılığı artiyor . Ben euro olarak verdim . Bir embriyo 300 euro ben 41 yaşımdayım. yaştan dolayı ve sperm bozukluğundan gönderdik biz
Bende 35 yaşındayım Bizde şuanda görünen çok ciddi sıkıntılar yok eşim olsun ben olayım ama riske atmak istemiyorum doktor ile konuşayım genetik için o kadar durumum da yok her embriyoya 300 euro verecek kadar nasıl yapsam bilemedim, bir daha olmazsa o para hakkımı bir daha tüp bebeğe harcarım diyorum .

Evet, maalesef çok pahalı bizi de cok zorladı 5taneden 3 tanesini gonderebildik . Bizim ki riskli oldugu icin dr onerdi . Ocak ayi icin ben riske girdim acikcasi . Dr. Size genetik onerdi mi ? Yasiniz genc aslinda

Dondurulmuş transfer neden yada ne demek kusura bakma hiç bilmiyorum ondan soruyorum ?Bana bu ay her şey düzgün giderse bu ay yaparız transferini dedi neye göre karar veriliyor acaba
Transfer rahim kalınlığına göre
Rabbim kazancina bolluk versin bacım benimki hep dolarla emriyoya genetik kromozom bakilcak dolara yatırdık olan parada çakildi

Peki ne geldi sonuç emriyida nelere baktılar NGS mi yaptirdin
Eşinde morfoloji kaçtı?
Sperm DNA hasarı mi yaptınız sperm neden bozuktu

Evet, maalesef çok pahalı bizi de cok zorladı 5taneden 3 tanesini gonderebildik . Bizim ki riskli oldugu icin dr onerdi . Ocak ayi icin ben riske girdim acikcasi . Dr. Size genetik onerdi mi ? Yasiniz genc aslinda
Yok önermedi bende 1,5 yıldır deniyorum korkuyorum her ay kırmızı kanı gördükçe şimdi bukadar hormon alıyorsun çektiğin sıkıntı büyük ALLAH ım İnşallah gönlümüze göre verir.

Peki ne geldi sonuç emriyida nelere baktılar NGS mi yaptirdin
Eşinde morfoloji kaçtı?
Sperm DNA hasarı mi yaptınız sperm neden bozuktu
Ngs yaptırdım, bütün kromozomlara bakılıyor . Birer kromozomlarında anormallik çıkmış. Dr . Net bisey söylemedi sağlıksız olduğunu belirtti . Morfoloji sonucu şuan hatırlamıyorum. Dna hasar testi yapıldı, eşim 6 ay oncesine kadar cok alkol alirdi dr bu yuzden oldugunu soyledi. Spermlerin en iyi olanlari secilerek dollenme olusturuldu . Bir kac aydir sadece argifertil diye bir vitamin hapi kullaniyor . Ocak ayinda olumsuz sonuc alirsak yine deneyecegiz. Bu zaman araliginda biraz daha duzelir spermler

Amin inş… Onu bende çok bilmiyorum aralık ayı transfer olanları takip ediyorum… Pozitif görenlere nelere dikkat ettiklerini söylüyorlar olmayanlar neden olmadığını daha önce deneyip negatif alanlar kıyaslama yapıyor… Onları takip ediyorum

Hadı hayırlısı ınsallah hepimize

Dr. Bir sorun gorseydi önerirdi diye düşünüyorum. Korkma , sakin ol hersey Allahtan . Sıkıntılar yaşıyoruz , en cok biz kadınlar çekiyoruz, dediğin gibi Allah yardımcımız olsun ve hakkımızda en guzeli en hayırlısını versin inşallah.

Benim eşimde içki ve sigara kullanıyor gayette aktif içici hiç de azaltmıyor nasıl olacak benim iş göreceğim doktor içki ve sigarayı azaltsın dedi ama zor, kimseye de söylemedim sizler dert ortağımsınız

Ben kullandım bunlardan 262.5 doz yaptım. Opu dan 36 saat öncede çatlatma önleyici iğneyi yaptık. Hayırlısı olsun inşallah bir sürü embriyolar oluşur.
Amin, size de allahtan hayırlısı. Üzülmeyin bizim ne olacağımızı bile bilmiyoruz sadece bir heyecan bir sürece girdik. Allah hepimize yardım edecek inşallah

Benim eşim de sigaraya devam ediyor , cok kızıyorum ama nafile . Dediğin gibi herkesle herşeyi konuşamıyoruz, burada birbirimizle paylaşıyor, duygu ortakligi yaşıyoruz. Dilerim ki en yakın zamanda sağlıklı bebek anneleri oluruz hepimiz . Eksiksiz hepimiz anne olalım inşallah

Azaltmıyorlar canım, sanki aksine arttırıyorlar. Bazen diyorum Kİ biz daha çok çaba veriyoruz. Ben Ağustos ta t rahim ameliyatı oldum Adana da, ama ben 1 yıldır diyorum Kİ azalt. Ben ve sen düzenli beslenelim ilaçlarımızı alalım, Spermler daha iyi olması için çabam. Ve bir erkek sperm kalitesini arttırması 6 ay sürüyor.
Yani benım eşim Ağustos’tan bu yana biraz dinleseydi beni daha da iyi olacaktı.
Kızlar bu arada sprem bir borsa gibiymiş. Yabancı bir makaleden okudum; bir araştırması yıllar önce kendı spermini yapmış. Örnek 1. 10 birim 2.test 0 birim 3.test 30 Birim. Yani 0 değerinde bıle çıkabilirmiş. Oyuzden tüp bebek için verilecek sperm öncesi ev huzurunuzu kaçırmayın daha yükseklere taşıyın (yine bize düşen bir görev ne iyi dimi )

Ve regl sonrası günaşırı ilişki dedi Prof. Geldiğinizde pehriziniz 2 günü geçmemiş daha aktif olur dedi

Piezo basitçe elektro şok diye düşünebilirsiniz… Morfoloji sorunu olan spermlerde yumurta zarını geçseler bile çekirdek zarını erimesi ve döllenmenin olması zaman alabiliyormuş.. Yani dölleyemiyormuş. Piezo cihazı elektrik vererek o porların açılıp yumurtadaki kromozomun çıkmasını sağlıyor.. Böylece sperm ile yumurta dnası birleşiyor..
Mikroenjeksiyon dan yarım saat sonra yapılıyormuş..
Bizde 16 da 16 döllenme sağlandı. Doktorda döllenme olmazsa böyle bir yöntem varmış ama siz kullanmadınız demeyin diye öneriyorum dedi. Size kalmış dedi..
bu işlemi yapan embryologubda tecrübeli olması lazımmış zaten… Bizde embryologa güvendiğimiz için denedik.. Morfoloji 0 da ekip iyi olmalıydı. Bizde iyi ekibi bulduğumuzu düşünerek tamam dedik..

Reactions: Siu
Bizde doktor eşime tüp bebeğin önemini anlattı. Siz akıllıya benziyorsunuz dedi. Liste verdi.. Buna uyabildiğinizde gelin dedi
Benim eşimde baktı daha çok üzüldü.. Ben spor bile yapıyorum sağlıklı besleniyorum daha napabilirim dedi..
Dedim o artık senin sorunun değil sen düzenli benim verdiğim takviyeleri kullan.. Eşine güven sonrası Allah kerim.. Embryolog da sonrasında eşim ile konuşmuş..Embryologdan sonra keçiboynuzu nasıl içiyor anlatamam
Bizde sonuçlar iyi oldu.. İnş transfer de iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…