Çok çok iyi bir yontemmis . Hiç duymamıştım böyle birşey olduğunuPiezo basitçe elektro şok diye düşünebilirsiniz… Morfoloji sorunu olan spermlerde yumurta zarını geçseler bile çekirdek zarını erimesi ve döllenmenin olması zaman alabiliyormuş.. Yani dölleyemiyormuş. Piezo cihazı elektrik vererek o porların açılıp yumurtadaki kromozomun çıkmasını sağlıyor.. Böylece sperm ile yumurta dnası birleşiyor..
Mikroenjeksiyon dan yarım saat sonra yapılıyormuş..
Bizde 16 da 16 döllenme sağlandı. Doktorda döllenme olmazsa böyle bir yöntem varmış ama siz kullanmadınız demeyin diye öneriyorum dedi. Size kalmış dedi..
bu işlemi yapan embryologubda tecrübeli olması lazımmış zaten… Bizde embryologa güvendiğimiz için denedik.. Morfoloji 0 da ekip iyi olmalıydı. Bizde iyi ekibi bulduğumuzu düşünerek tamam dedik..
Amin inş… Onu bende çok bilmiyorum aralık ayı transfer olanları takip ediyorum… Pozitif görenlere nelere dikkat ettiklerini söylüyorlar olmayanlar neden olmadığını daha önce deneyip negatif alanlar kıyaslama yapıyor… Onları takip ediy
Lavabotuar çok önemli diyorlar ve embriyologlar bende çok araştırmadım hastahaneyi ama doktorlarıma güvendimÇok çok iyi bir yontemmis . Hiç duymamıştım böyle birşey olduğunusizin için harika olmuş 16 embriyo maşallah. Insallah olumlu sonuçlanır transfer aşaması. Gerçekten laboratuvar ve embriyolog tup bebek sürecinin en kilit noktası, güvenmek çok önemli.
Ne zamandır kullanıyorsunuz ?keçi boynuzunu bizim transfer ocak ayında olacak başlasak geç mi kaldık acabaBizde doktor eşime tüp bebeğin önemini anlattı. Siz akıllıya benziyorsunuz dedi. Liste verdi.. Buna uyabildiğinizde gelin dedi
Benim eşimde baktı daha çok üzüldü.. Ben spor bile yapıyorum sağlıklı besleniyorum daha napabilirim dedi..
Dedim o artık senin sorunun değil sen düzenli benim verdiğim takviyeleri kullan.. Eşine güven sonrası Allah kerim.. Embryolog da sonrasında eşim ile konuşmuş..Embryologdan sonra keçiboynuzu nasıl içiyor anlatamam
Bizde sonuçlar iyi oldu.. İnş transfer de iyi olur
Evet benim şuan 7 1. kalite 5 2. kalite 5. gün embryom donduruldu.. %75 başarı oldu.. Piezo içinde %50 deniyordu zaten.. Bizi bu arada hiç bi zaman ümitlendirmediler. Morfoloji 0 da herşeye hazırlayın dediler. Hiç döllenme bile olmayabilir diyordu doktor. Ama çok şükür 1. aşamayı güzel atlattık.Çok çok iyi bir yontemmis . Hiç duymamıştım böyle birşey olduğunusizin için harika olmuş 16 embriyo maşallah. Insallah olumlu sonuçlanır transfer aşaması. Gerçekten laboratuvar ve embriyolog tup bebek sürecinin en kilit noktası, güvenmek çok önemli.
Ne demek yani neye dikkat etmemiz lazım? sperm verecek eşim öncesinde perhizi filan var mı ?Ben ilk kez yapıyorum tüp bebek hiç bi şey bilmiyorumAzaltmıyorlar canım, sanki aksine arttırıyorlar. Bazen diyorum Kİ biz daha çok çaba veriyoruz. Ben Ağustos ta t rahim ameliyatı oldum Adana da, ama ben 1 yıldır diyorum Kİ azalt. Ben ve sen düzenli beslenelim ilaçlarımızı alalım, Spermler daha iyi olması için çabam. Ve bir erkek sperm kalitesini arttırması 6 ay sürüyor.
Yani benım eşim Ağustos’tan bu yana biraz dinleseydi beni daha da iyi olacaktı.
Kızlar bu arada sprem bir borsa gibiymiş. Yabancı bir makaleden okudum; bir araştırması yıllar önce kendı spermini yapmış. Örnek 1. 10 birim 2.test 0 birim 3.test 30 Birim. Yani 0 değerinde bıle çıkabilirmiş. Oyuzden tüp bebek için verilecek sperm öncesi ev huzurunuzu kaçırmayın daha yükseklere taşıyın (yine bize düşen bir görev ne iyi dimi)
Bizim şöyle oldu. Ekimdeki sperm sonucunda morofoloji 0 olunca. Gittiğim doktor direk tüp bebek dedi. Hatta bana klomen vermişti. Tedaviyi reddetti. Sonra 1-2 doktorla görüştük uğraşmayın direk tüp bebek dediler.Ne zamandır kullanıyorsunuz ?keçi boynuzunu bizim transfer ocak ayında olacak başlasak geç mi kaldık acaba
Çok sevindim sizin adınıza ve çok iyi anlıyorum. Çünkü eşimde de sperm faktörü olunca çok strese girdi . 5. Gune gidince baya bi rahatladı ve mutlu oldu ama ngs sonucu kötü gelince benden çok üzüldü kendini suçlu hissetti.Evet benim şuan 7 1. kalite 5 2. kalite 5. gün embryom donduruldu.. %75 başarı oldu.. Piezo içinde %50 deniyordu zaten.. Bizi bu arada hiç bi zaman ümitlendirmediler. Morfoloji 0 da herşeye hazırlayın dediler. Hiç döllenme bile olmayabilir diyordu doktor. Ama çok şükür 1. aşamayı güzel atlattık.
Benden ziyade eşimin üzerindeki stres faktörü azaldı. Çok rahatladık..
Doktoru sevmek önemli, inşallah herşey yolunda giderLavabotuar çok önemli diyorlar ve embriyologlar bende çok araştırmadım hastahaneyi ama doktorlarıma güvendim
bende uzun zaman çakşır suyu içirdim sonra bıraktık onu sonra solgar ın sperm kalite artırıcı vitamini aldık onu bitirdik sonrada argi-men plus var onu kullanıyor sperm sonuçları kötü değil ama pürüzlerde var doktorda erkekde sperm kalitesi ortalama olduğunda en iyisini bulmak zor olmuyor dedi eşin için endişelenecek bişey yok dedi nelere dikkat edelim dedim tüp süreçinde bol meyve sebze su içki ve sigaradan uzak durun dediBizim şöyle oldu. Ekimdeki sperm sonucunda morofoloji 0 olunca. Gittiğim doktor direk tüp bebek dedi. Hatta bana klomen vermişti. Tedaviyi reddetti. Sonra 1-2 doktorla görüştük uğraşmayın direk tüp bebek dediler.
Bende o dk o zaman sperm kalitesini arttıralım dedim.
İmpryl, e vit, proxeed plus, çakşır suyu, keçiboynuzu suyu bunları kullandırdım eşime.. Toplam 2 ay kullandı sadece..
18 milyon sperm...24 milyon oldu
6.5 yıkanmış sperm.. 12 milyona çıktı.
0 ileri hız 4 oldu.
Baş anomalisi %77 di.. %60 a düştü..Bizim odaklandığımız buydu zaten
Biz hız ya da morfolojiden ziyade baş anomalisine odaklandık..
Çünkü kromozomlar başta olduğu için sağlıklı sperm seçimini zorlaştırıyordu...
Embryolog bunları keçiboynuzuna bağladı.. Bilmiyorum tabiki..
Çakşır suyu afrodizyak etkili.. Eşimin üzerindeki baskıyı almasında yardımcı oldu..
Yok kuzum perhiz falan.. Ben hatta eşime çatlatma iğnesi sonrası 36 saat sonra yumurta olacak sen 3 günlük perhize göre kendini ayarla dedim.Ne demek yani neye dikkat etmemiz lazım? sperm verecek eşim öncesinde perhizi filan var mı ?Ben ilk kez yapıyorum tüp bebek hiç bi şey bilmiyorum
Aynen zaten takviyelerinizi kullanıyorsanız çok eşinize baskı yapacak unsurlara odaklanmayın....bende uzun zaman çakşır suyu içirdim sonra bıraktık onu sonra solgar ın sperm kalite artırıcı vitamini aldık onu bitirdik sonrada argi-men plus var onu kullanıyor sperm sonuçları kötü değil ama pürüzlerde var doktorda erkekde sperm kalitesi ortalama olduğunda en iyisini bulmak zor olmuyor dedi eşin için endişelenecek bişey yok dedi nelere dikkat edelim dedim tüp süreçinde bol meyve sebze su içki ve sigaradan uzak durun dedi
Biz ngs yapmadık.. Bize doktor önermedi...Çok sevindim sizin adınıza ve çok iyi anlıyorum. Çünkü eşimde de sperm faktörü olunca çok strese girdi . 5. Gune gidince baya bi rahatladı ve mutlu oldu ama ngs sonucu kötü gelince benden çok üzüldü kendini suçlu hissetti.
Aynen zaten takviyelerinizi kullanıyorsanız çok eşinize baskı yapacak unsurlara odaklanmayın....
Bizden daha stresliler onlar..
Zaten varsa sperm bulmaları da kolben
Bir sorun olacağını sanmıyorum yoksa dr tavsiye ederdi size de ngs yi. Çok iyi yapmışsın durduk yere strese girmeyin. Dr bize direk söyledi teste gönderin diye . Insallah sorun çıkmaz ve sağlıklı bebelerimiz olurBiz ngs yapmadık.. Bize doktor önermedi...
Bende zihnimde oluşmasın eşim sizin dediğiniz gibi etkilenmesin diye eşşime böyle birşey var yapsak mı diye bahsetmedim...
Erkeklerde bizden çok daha fazla etkileniyor..
Biz konuşabiliyoruz onlar konuşamıyor..
Eşim kromozom analizi yaptı hepsi temiz çıktı..
O yüzden inş sorun çıkmaz diye umuyorum..
Ne demek yani neye dikkat etmemiz lazım? sperm verecek eşim öncesinde perhizi filan var mı ?Ben ilk kez yapıyorum tüp bebek hiç bi şey bilmiyorum
Benimde ilkti. Ama ben kendim sağlık mensubu oldugum için sistemi anlamak bana güven verdi. O yüzden hep ilaçları niye verdiğini sordum. Günlük yumurta artışını nasıl oldugunu sordum... Bende başka birşey sormadım..Ben çok heyecanlıyım ilk deneyişim heyecan oldukça fazla korku endişe de hepsi var , çocuk sahibi yürekten istiyoruz inanıyorum da ,hayal kırıklığı yaşarım diye kendimi çok umutlandırmıyorum oyüzden siz dışında da kimse ile paylaşamıyorum .Doktora soru sormam lazım aslında heyecandan ne sorulur onu da bilmiyorum
Anladım gerçekten benim tüp bebek doktorum o kadar açıklayıcı konuşmadı. Çünkü ben onun hastasıyım ondan diye düşünüyorum ama çok soru yazdım kağıda soracağım bu kez her şeyi, kafama takılan çünkü ben ona her şeyi biliyor gibi davrandım.Yani regl bitiminde transfer olana kadar gün aşırı ilişki olacakmış. Cünkü 2 günü geçince ilişki, spermlerin kalitesi düşüyor. Ve transfer günü geldiğinde de düzenli ilişkiden dolayı spermler daha kaliteli olsun istiyorlar. Bende ilk defa yaptıracağım ama hocamız sağolsun hep anlattı bize. Örnek ben sımdı gün aşırı ilişkiye başlayacağım, transfer günüm netleşince o günden 2 gün önce son ilişkiyi yapacağım. (2 gün sonra da sperm alınacak tam zamanlı olur)
Ne güzel ayrıntılı bir şekilde kontrol etmişsiniz. Eşim de keçi boynuzu pekmezi tüketiyor sabahları. Onun dışımda ikimizde arı sütü polen propolis gibi arı ürünler tüketiyoruz.Bizim şöyle oldu. Ekimdeki sperm sonucunda morofoloji 0 olunca. Gittiğim doktor direk tüp bebek dedi. Hatta bana klomen vermişti. Tedaviyi reddetti. Sonra 1-2 doktorla görüştük uğraşmayın direk tüp bebek dediler.
Bende o dk o zaman sperm kalitesini arttıralım dedim.
İmpryl, e vit, proxeed plus, çakşır suyu, keçiboynuzu suyu bunları kullandırdım eşime.. Toplam 2 ay kullandı sadece..
18 milyon sperm...24 milyon oldu
6.5 yıkanmış sperm.. 12 milyona çıktı.
0 ileri hız 4 oldu.
Baş anomalisi %77 di.. %60 a düştü..Bizim odaklandığımız buydu zaten
Biz hız ya da morfolojiden ziyade baş anomalisine odaklandık..
Çünkü kromozomlar başta olduğu için sağlıklı sperm seçimini zorlaştırıyordu...
Embryolog bunları keçiboynuzuna bağladı.. Bilmiyorum tabiki..
Çakşır suyu afrodizyak etkili.. Eşimin üzerindeki baskıyı almasında yardımcı oldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?