Her gün aynı saate vurulmanız gerekiyor.
-Doktor ilk iğneden genelde 5 gün sonra çağırıp bakıyor yumurtalar gelişmeye başlamış mı diye.. 10 mm civarı çıkmıştı benimkiler... Bir de sayıya çok takılmıyorlar. Sadece ilaçlara tepki başlamış mı onu görüyorlar esasında..
-Bir de eğer yumurta gelişimi başladı ise çatlamayı engelleyici ya iğne ya hap veriyorlar. Bana tarlusal vermişti ama burada başka bir arkadaşa iğne vermişlerdi. Doktorun tecrübesine göre yani...
-Size iğneyi ne zaman vurdugunuzu her seferinde soracaktır. Bir sonraki iğnee göre gelişimi takip ediyorlar..
-Bana 8 günlük iğne yazmıştı. O yüzden 8. gün yeniden çağırdı. Orada artık büyümeye bakıyolar. Bir de arkadan gelen yumurta var mı ona bakıyor.. Tedavinin uzunluğunu belirliyor. Benim en büyük yumurtam 15 mm idi. Sağ taraf zayıftı hem az hemde yumurtalar küçüktü..3 doz daha yazdı..
-yani 11. gün bi daha gittim. Solda en büyük 19 mm idi ama sağdakiler 17 mm idi ve arkadan gelenler vardı. Doktor 1 tane daha istedi... Genelde 8-10 doz arası ilaç vuruluyor. Ama bende 1-2 gün attı..
-Öyle olunca 12. gün gene iğne verdi. Ama bende şöyle oldu. 11.gün son gibi düşünerek fazla ilaç parası vermiyeyim diye meriofert yazmıştı. Sonra 12. de meriofert oldu. Gonal-f ile aynı etkisi mekanizması farklı..
-13.gün geve 10 da çatlatma iğnesini vuruldum. 36 saat sonra 15. gün sabah 10 da opu oldu.
-1 saat erkenden gelmeni istiyorlar. İşlemler yapılıyor. Serum iğne için falan hazırlık yapılıyor. Kendi doktorun anestezi doktoru muayne ediyor. Kesinlikle idrar kalmaması gerekiyor. Hemşire gelip 10 dk bir tuvalete çıkın diyor
-Opu için ameliyathanede bana tam anestezi verildi. Öncesinde doktor konuştu. Sonra zaten bayılmışım. 15 dk sonrada odaya aldılar. uyanık oluyorsun öyle sersem gibi biraz o kadar. O sırada eşin sperm örneği vermeye gidiyor. O da 5 dk falan sürüyor. Sonrasında rahimde kanama var mı diye 15 dk kadar serum veriyorlar. Tuvalet kontrolü yapıyorlar..
-Eğer çok yumurta toplanırsa ohss olabiliyormuş. Bende oldu.. Ama öyle çok korkulacak bir şey değil. Karnın davuk gibi ödem topluyor.. Ama yürüdükçe 2-3 güne geçti. Öyle korkulacak hayatı olumsuz etkileyecek birşey değil.
Ohss oldugu için sanki adet sızısı gibi sızı yaşadım. Ama sadece otururken..
Kabızlık oluyor herkeste oluyor. Opu den çıkar çıkmaz kayısı stoklayın ve yiyin
Sonraısnda her gün arayıp haber veriyorlar.. Hergün aynı saatte :)
-Benim b12, ferrritin, omega-3 falan hepsi eksikti o yüzden ben baya takviye de aldım. Faydası oluyor.. Muhakak alın..
Bende pko yoktu ama 22 yumurta toplandı. Ben hocaya ve takviyelere bağlıyorum :) Hatta hemşire de siz pko değilsiniz ki niye o kadar topladık dedi
16 tanesi olgun çıktı...