Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktor bana dış gebelik ihtimalinden bahsettiği için ödüm kopuyo benim.Tam 7 gün sonra başlicam erken gebelik testlerine.Ya zaten zar zor yapıyoruz onda da sıkıntı çıktı mı çıkıcak mı isyan etmiyorum tövbe haşa da bize de yazık değil mi yani.Ötekileştirmek için söylemiyorum kimse yanlış anlamasın da sokaktaki çingenenin on tane çocuğu var 7yaşına kadar çorap nedir bilmeden yaşıyo biz hepimiz muhtemelen dünyaları önüne sericek bilinçte ve ekonomik güçte insanlarız çocuğu daha yapana kadar dünyanın parasını harcıyoruz testlere takviyelere bilmeyenlere.Adaletsiz geliyo bana o çocuklara da içim acıyo ama yapıyolar çatır çatır hayret bişey.
Merhaba canım dış gebelik ihtimali neden hsg mi cektirmistin bir sorun mu var

Cnm kimse sana bu ne acele demiyor, kendini cok yipratiyorsun, yapma diyor, sana moral vermeye calisiyor, seni yukseltmeye elinden tutup cikarmaya calisiyor ama sen yanlis anlamakta israr ediyorsun. Bastan itibaren msjlarini okursan anlarsin, cunku ben butun msjlari okuyorum ve msjlarinin bana yasattigi hislerimi yazdim. Kimse kimsenin ne cektigini bilemez. Her korkumuzun her kaygimizin bir sebebi var elbette, bu normal. Fakat bu korkular ve kaygilar hayati yasamamizi zorlastirir ve engellerse o zaman anormal. Bunlari yasayip sogukkanli olmak, objektif olmak, rasyonel davranabilmek cok zor. O nedenle herkes burada disaridan bir gozle objektif fikir almak icin bulunuyor. Psikolojisine yenilip 10gun once test yapiyor. Erken oldugunu bildigi halde disaridan birinden bunu duymak istiyor. Her neyse sen iyi ol, kimse burada kimseyi yargilamiyor, herkes birbirine yardimci olmaya calisiyor. Kaygisini korkusunu paylasarak azaltmaya calisiyor. Insallah en kisa surede saglikli bir surec gecirip kucagina alirsin.
Estağfurullah yanlış anlamak değil, bi kaç kişi daha bunu diyince kendimi açıklamak istedim. Yani zaten yıllardır çekiyordum, bir de üstüne bu olunca tuzu biberi oldu çok daraldım yani. Kısa sürede de bu kadar şey denemek yıprattı. Tabi ki bunu doktor yönlendirmesiyle yaptım ama denerken de eşim arada görevlere gidiyordu tam ilaca aşılamaya başlayacakken bu da çok yordu, gecemiz gündüzümüz belli değil yani hayatımız o yönden de stresli. Tam igneye başlayacağım eşime hop akşama göreve gidiyorsun 2 ay yoksun diyorlar. Yani hayatım stresli evet ama kistimin artik buyumedigine emin olunca icim biraz daha rahatladi. Yine de teşekkürler tavsiyeniz için

Sol tarafta perde gördü doktor biri açık diyo biri perde diyo.Perde diyen dış gebelik ihtimalin olabilir ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi dedi
Anladım canım inşallah öyle bi şey yaşamazsın ben de dış gebelik geçirdim geçen yıl o yüzden sordum ihtimal var diye neden söylediler diye benimki sebepsiz olmuştu enfeksiyondan olabilir denmişti

Aşırı haklısın çok iyi biliyorum bunu ama gel de tut beni 😅Biri telefonu elimden alıp beni 2-3hafta karanlık odaya kilitlese ben yine bi yolunu bulurum 😂😂Ana yüreği işte naparsın.Tek eksik var bebek 😅
Olsun anayiz biz ana 😂😂 ben de öyle duramıyorum ki kafayı yemezsek iyi dogurana kadar😂

Benim de 3 olacak
Bence bizim bu konuyu kafadan biraz atmamız gerek tabiki gerekeni yapalım ama atıyorum ovulasyon sonrası her gün belirti dinlemek vs ya da sürekli olacak mı diye kafa yormak sadece zarar veriyor sanırım. Ki belirti olayına hiç güvenim kalmadı adet öncesi ile resmen aynı. :(
Bundan sonraki denemelerde de adet gününe kadar test yapmicam düşünmicem kafa çok daha rahat olduğunu farkettim öyle 🥰
Bu arada sen hsg mi çektirdin, 3 ay erken diyorlardı sanki?

Doktor bana dış gebelik ihtimalinden bahsettiği için ödüm kopuyo benim.Tam 7 gün sonra başlicam erken gebelik testlerine.Ya zaten zar zor yapıyoruz onda da sıkıntı çıktı mı çıkıcak mı isyan etmiyorum tövbe haşa da bize de yazık değil mi yani.Ötekileştirmek için söylemiyorum kimse yanlış anlamasın da sokaktaki çingenenin on tane çocuğu var 7yaşına kadar çorap nedir bilmeden yaşıyo biz hepimiz muhtemelen dünyaları önüne sericek bilinçte ve ekonomik güçte insanlarız çocuğu daha yapana kadar dünyanın parasını harcıyoruz testlere takviyelere bilmemnelere.Adaletsiz geliyo bana o çocuklara da içim acıyo ama yapıyolar çatır çatır hayret bişey.
Herkesin imtihanı başka baksana onlarınki doğurup doğru düzgün bakamayip o çocukların vebaline girmek, bizim imtihanimiz da bu yolda çok uğraşıp caba sarf etmek. Sen dış gebelik şu bu çok da düşünmemeye çalış. İnsanı çok yıpratıyor ben yaşadım bunu. İnşallah bize de nasip olacak 😊

Back