Aşılama Ocak 2022 aşılama yapılacaklar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Bana hic karindan bastirarak muayene yapilmadi sasirdim canim. Hep alttan muayene yapiyor benim doktorum ya biraz gec buyudu benimkiler ilk defa igne vurundum ben femarayla gayet guzel buyuyup catliyordu ama kalitesizmi buyutuyorduda olmadi acaba bilemiyorum ki 🤷
aynı şey bende de oldu femara yı 5 gün kullanıyordum güzel büyüyp çatlıyordu iğne ilk defa kullandım geç büyüdü başta büyümedi dozu arttırdık 1725 iu gonal f kullandım .sonra 3 yumurta oldu ama olumsuz sonuçlandı

Merhaba, ben de bu ay kısmetse devlette aşılama yaptıracağım adet olursam bekliyorum şuan. rapor alınıyormu nasıl oluyor süreç bir de hangi ilaçları verdiler. Allah hepimizin kucağını tez vakitte doldursun inş

Üniversite hastanesine gidiyorum ben, rapor konusunda hiç sorun yaşamadım. Adetin 3. Günü gonal f iğne 50 dozla tedaviye başladım 10 gün ara kontrollerle iğne yaptım. İdeal boya gelince 11. Gün çatlatma iğnesi ovitrelle yaptım. 12. Günde yani dün aşılamam yapıldı. Rapor için kontroller sırasında sizden evlilik cüzdanı fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği (aile olan seçenek) isteyip, hastaneye ait covid formu doldurtuyorlar.(bu her hastanede var mı bilmiyorum) aşılama günü raporunuz hazır oluyor e devlette görüyorsunuz, reçeteyi de o gün yazıyorlar. Yani ilaç parasıju önce peşin ödedim daha sonra eczane rapor geldikten sonra fazla kısmı iade etti. Bu yüzden ilaçları tanıdığınız güvenilit bi eczaneden alın. Bir de bu ilaçlar hemen her yerde bulunmuyor. Getirtiyorlar ama zamanlama önemli , kimisi hiç uğraşmıyor bile. O yüzden eczacınızla önceden konuşmanızda fayda var. Göreceğiniz tedaviyi ilaçla ilgili yardımcı olup olmayacağını. Daha önce tanıdık eczacıdan hiç para vermeden almıştım daha sonra rapor çıkınca ödeme yapmıştım, böyle de olabilir yani. Hayırlısı olsun şimdiden

merhaba kızlar bende aralık ayında aşılama yaptırdım. test yapma zamanı gelmeden 2 gün erken adet oldum ve olumsuz sonuçlandı. artık bir daha aşılama da yaptırmak istemiyorum boş geliyor bana . siz nasıl 2. 3 . aşılamaya karar verdiniz neye göre. bana da fikir verirseniz sevinirim

Devletten faydalanmak istiyorsan ne yazık ki 3 aşılamayı şart koşuyor tüp bebek için. Mecburen yani. Ama özeldeyse tedavin ve sıkıntı varsa eşinde ya da sen de hiç oyalanma aşılama ile derim nacizane

Merhaba bende 2 saat sonra aşılama olucam inşallah
dün doktorum 3 yumurta büyüdü tutarsa üçüz olma ihtimali var dedi 😂
gülsemmi ağlasammı bilemedim 😂
kızlar asılama işleminde acı agrı oluyormu

Acı eşiğine bağlı asla acı hissetmiyorum ben. Dayanılmayacak değil asla, içini rahat tut. Normal muayeneden 1 tık fazla o da anlık sadece spektrumu takarken.

Devletten faydalanmak istiyorsan ne yazık ki 3 aşılamayı şart koşuyor tüp bebek için. Mecburen yani. Ama özeldeyse tedavin ve sıkıntı varsa eşinde ya da sen de hiç oyalanma aşılama ile derim nacizane
devlet şartları ne tam bilmiyorum. bildiğim 3 yıl evlilik şartı ve 2 iğneli aşılama yaptırmış olmak . benim ilki iğneli idi. aman aman bir sorun yok . eşimde hareket sorunu vardı şükür hallettik . sayı iyi idi ama bu sefer de aşılama günü sayı az çıktı 30 milyon . netten baktım sayı sürekli değişirmiş .onuda eşimin ilk aşılama olduğu için strese girdiğini düşünüyorum . 2. aşılama için biraz ara vericem . devlette işler gerçekten çok zor

Merhaba bende bu ay siz gibi aşılama yaptıracagım bi aksilik olmazsa. Adet olmayı bekliyorum hangi gün muayeneye gidiliyor. Adet hafta sonuna denk gelirse aşılama iptal mi oluyor

Diyelim cuma akşam oldunuz ptesi sabah hemen arayıp muayene talebinizi ve durumunuzu anlattığınızda mutlaka yardımcı oluyorlar araya sıkıştırıyorlar. 2. Ya da 3. Gün ideal ama 4. Gün başlatılanı da duydum. Sıkıntı olsa yapmazlar, için rahat olsun

devlet şartları ne tam bilmiyorum. bildiğim 3 yıl evlilik şartı ve 2 iğneli aşılama yaptırmış olmak . benim ilki iğneli idi. aman aman bir sorun yok . eşimde hareket sorunu vardı şükür hallettik . sayı iyi idi ama bu sefer de aşılama günü sayı az çıktı 30 milyon . netten baktım sayı sürekli değişirmiş .onuda eşimin ilk aşılama olduğu için strese girdiğini düşünüyorum . 2. aşılama için biraz ara vericem . devlette işler gerçekten çok zor
Kesinlikle strese giriyorlar o da sayıyı etkiliyor. 3 aşılama diye biliyorum ben yoksa bunu yaptırtmazlardı herhalde 🙄 ama yazın da değişiklik olmuş şartlarda diye duymuştum. Olabilir de. Eğer öyleyse bu aşılama fazladan oldu 😂 inşallah tutar pek umudum olmasa da nasip artık. Devlette her şey dahil ilaçlar, muayene ücreti, katater vs 1000 i geçmiyor. Özelle devlet aynı tedaviyi uyguluyor şartları karşılıyorsan tavsiye ederim. Tabi ben gittiğim yerden, doktorumdan gerçekten memnunum. Önceden araştırın memnuniyete bakın mutlaka. Moral ve doktorla iletişim çok önemli bence bu tedavi süresince

Kesinlikle strese giriyorlar o da sayıyı etkiliyor. 3 aşılama diye biliyorum ben yoksa bunu yaptırtmazlardı herhalde 🙄 ama yazın da değişiklik olmuş şartlarda diye duymuştum. Olabilir de. Eğer öyleyse bu aşılama fazladan oldu 😂 inşallah tutar pek umudum olmasa da nasip artık. Devlette her şey dahil ilaçlar, muayene ücreti, katater vs 1000 i geçmiyor. Özelle devlet aynı tedaviyi uyguluyor şartları karşılıyorsan tavsiye ederim. Tabi ben gittiğim yerden, doktorumdan gerçekten memnunum. Önceden araştırın memnuniyete bakın mutlaka. Moral ve doktorla iletişim çok önemli bence bu tedavi süresince
canım yeni yönetmeliğe baktım şimdi
Kadının yaşı 23'ü bitirmiş 40 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Üç yıl evli olma şartı zorunludur. Üç yıl evli olanlar en az iki kez aşılama yaptırmak zorundadır. Ancak sperm sayısı 5 milyondan az olanlar, düşük yumurta rezervi olanlar ve tüpleri kapalı durumda olanlarda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz. eşlerden birinin en az 5 yıl sigortalı çalışıyor olmalı.
bunlar mış . ben özelde aşılama yaptırdım .sen devlette mi yaptırsın. çok şey istiyorlar evrak vs. kimse uğraşmıyor . bide pandemi den dolayı burda sperm testi bile yapmıyor devlet hastanesi .saçma sapan şeyler .ama tüp bebeğe ihtiyaç duyarsam uğraşırım müthiş pahalı 20-30 bin arası yani

canım yeni yönetmeliğe baktım şimdi
Kadının yaşı 23'ü bitirmiş 40 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Üç yıl evli olma şartı zorunludur. Üç yıl evli olanlar en az iki kez aşılama yaptırmak zorundadır. Ancak sperm sayısı 5 milyondan az olanlar, düşük yumurta rezervi olanlar ve tüpleri kapalı durumda olanlarda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz. eşlerden birinin en az 5 yıl sigortalı çalışıyor olmalı.
bunlar mış . ben özelde aşılama yaptırdım .sen devlette mi yaptırsın. çok şey istiyorlar evrak vs. kimse uğraşmıyor . bide pandemi den dolayı burda sperm testi bile yapmıyor devlet hastanesi .saçma sapan şeyler .ama tüp bebeğe ihtiyaç duyarsam uğraşırım müthiş pahalı 20-30 bin arası yani
Yok valla hiç zorlanmadım, gittiğim ünv hastanesi gayet sistemli her şeyi onlar hallediyorlar istedikleri evraklar da nüfus cüzdanı fotokopileri, evlilik cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği ( e devletten çıkarılıyor), bir de covid le ilgili bi form doldurtuyorlar 2 sayfalık. İnan zor değil. Ama dediğim gibi hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyorsa bilemem. Rapor bu şekilde çıkıyor ben sadece bu evrakları götürdüm. Şimdi tüp bebek hakkımı elde ettim. Eğer tutmazsa (bugün 2. Günü aşılamanın) tüp bebekle devam. Dediğin gibiyse bana boşuna yaptılar 3. Yü 😱

Yok valla hiç zorlanmadım, gittiğim ünv hastanesi gayet sistemli her şeyi onlar hallediyorlar istedikleri evraklar da nüfus cüzdanı fotokopileri, evlilik cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği ( e devletten çıkarılıyor), bir de covid le ilgili bi form doldurtuyorlar 2 sayfalık. İnan zor değil. Ama dediğim gibi hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyorsa bilemem. Rapor bu şekilde çıkıyor ben sadece bu evrakları götürdüm. Şimdi tüp bebek hakkımı elde ettim. Eğer tutmazsa (bugün 2. Günü aşılamanın) tüp bebekle devam. Dediğin gibiyse bana boşuna yaptılar 3. Yü 😱
bakarsın 3. de yüzün güler . inşallah tüp bebek için istenilen aşılama devlette olma şartı yoktur 😂 bne özelde yaptırdım .

Kızlar maalesef aşılamam bu ay iptal oldu :KK43: Covid pozitif çıktım 😓 Dilerim sizin bu ay ki aşılamanız tutar ve pozitif sonuçları görürsünüz 👏 Sizi takip edeceğim

Canım acil şifalar diliyorum öncelikle. Sakın üzülme. Sen yeter ki iyileş. Benim yapıldı ama hiç umudum yok, gece tansiyon çıktı istifra ettim ilaç içmek zorunda kaldım. O yüzden de çok huzursuzum. Hastalandığım için birliktelik de olmadı. Dünde aşılamadan 10-15 dk sonra kaldırdılar çok çabuk diye düşündüm. Bugünde 2 aşılama yeter diye duydum tüp bebek hakkını kazanmak için. Yani nerden düşünsen içime sinmeyen olaylar silsilesi. Yani demem o ki Geç olsun güç olmasın, içine sindirsin Allah olduğunda da. Tekrar geçmiş olsun.🌸

Yoktur herhalde sor istersen bilgim yok inan. İnşallah canım benim ya. İçine girmeyen bilmez bu süreci. Biz anlarız anca birbirimizi
Bu işler çalışırken çok zor yaa izin sıkıntısı falan kontrole git evrak dolandırmaya git şu bu derken. zaten psikolojikmen çok yoruyor insanı . sen kaç zamandır istiyorsun canım sağlık sorununuz ne

Fiyatlar cidden cok degisik y allah yardimcimiz olsun suan ne durumdasiniz. Acaba
şuan aşılama yaptırdığım hastaneyi merakımdan aradım fiyat 2000 tl olmuş. valla canım sözde bugün kana gidecektim maalesef 2 gün erken adet oldum . adetin 3. günündeyim olumsuz sonuçlandı . bana göre aşılama boş iş umut bel bağlamamıştım zaten. ha spermi doktor enjekte etmiş ha ilişki ile olmuş. ihtimali de çok düşük . ama tüp bebek istiyorsak şart işte . para varsa aşılamayla uğraşmaya değmez gibi

Bu işler çalışırken çok zor yaa izin sıkıntısı falan kontrole git evrak dolandırmaya git şu bu derken. zaten psikolojikmen çok yoruyor insanı . sen kaç zamandır istiyorsun canım sağlık sorununuz ne

5.5 senelik evliyim, 3 sene istemedik. 2.5 senedir istiyoruz ama 1 sene hiç bir şey yapamadık pandemiden. Geçen sene bu zamanlar başlayabildik tedaviye. Pcosum, eşimde ileri hareketlilik sorunu var. Tüp bebek daha mantıklı bizim için aşılama zaman kaybı ama prosedüre takılıp kaldık ne yazık ki. Yönetmeliğin değiştiğini bilsem ben yaptırmazdım 3. Aşılamayı boşuna, onlarda söylemediler neden bilmiyorum. Boşuna gibi hissediyorum Allah biliyo 🤦🏻‍♀️ Hayırlısı artık. İnşallah tutar da sebebi varmış derim

X