Ocağınıza Düştüm 😋

Ne yaparsam yapayım kekim kabarmıyor kızlar bi fikri olan var mı. Acaba fırınımda mı sorun var 170 derece fazla mı geliyor bilmiyorum. Çırpma , malzemelerin ılık olması, fırının kapağını açmama vs hepsini olması gerektiği gibi yapıyorum. Farklı kek kalıpları da kullandım pişiyor ama kabarmıyor küçük kalıyor kek. Yardım istiyorum

Kabın harcına göre büyük olabilir.aynı kaba 1 buçuk yada 2 ölçü koyabilirsin canım

Kabın harcına göre büyük olabilir.aynı kaba 1 buçuk yada 2 ölçü koyabilirsin canım
Canım aynı kalıp ablamda da var aynı ölçüyle yapıyor ve kabarıyor. Sorun bende de değil çünkü annemin evindeyken de yapardım çok güzel kabarırdı. Ne yapsam olmuyo sönüyo. Mikserle olmuyo elimde çırptım denedim olmuyo. Kek pişerken bakıyorum iyi gibi sonra sönüyo. Sönmemesi için hemen çıkarmıyorum 10 dk kapattıktan sonra bekletiyorum yine olmuyo çıldırıcam.

O zaman fırındandır. Bende niyeyse çok kabarmış keki sevmem.yumuşak yağlı olsun yeter.bende bi garibim heralde

Firinda sorun vardir bencede.. baska seyleri nasil pisiriyor? Borek pogca vs?

Onları normal pişiriyor
Ben kekimin malzemelerini dolaptan cikarip yapiyorum.. yumurta sut vs yinede.. guzel oluyor sukur. Mikserle cirpmam telle cirparim unu elemem mesela.. firin kapagini acmam ilk 20 dk. 160-170 arasi pisiririm yani.. bana gore sen daha cok dikkat ediyorsun puf noktakarina olmasi lazim

Onları normal pişiriyor
Fırındandır muhtemelen.. bnde evde yapıyorum pufidik pufidik oluyor annemde yaptım değişik birşey oldu alt üst turbo ayarında yaparım onda da ona ayarladım ama annem onda olmuyor dedi başka birşeyde pişirdik tekrar yapıp:) onunki de arçelik ..

Aynen canım şimdi eşim kek yapalım dedi yaptık. Hep 170 derecede yapardım bu kez 150 derecede yaptım ve önceden ısıtmadım çok güzel kabardı çok mutluyum mesele fırındaymış ama eşim şuanda olayı kendine bağlıyor o yaptı diye kabarmış kekiniz kabarmıyorsa eşinize yaptırın çözüm bulundu

Derecesini 150 yaptım kabardı canım. Hem de diğer şeylere hiç dikkat etmedim dolaptan çıkardığım gibi yaptım

Sevindim cnm. Ben zaten önceden ısıtma mantığını hiç anlamadım hep beraber ısınsınlar işte:) ne güzel bundan sonra hep eşin yapsın kekleri afiyet olsun. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…