Çocuk işte. Hatırlasana biz küçükken nelere kanardık. Büyüdükçe doğruyu yanlışı öğrendik. O da öğrenecek annesi.

Dün arkadaşlara davetliydik. 2 gün evde yemek yapmayınca rahatlığa alışmışım bugün yemek neydi nasıl yapılırdı diye düşünmeye başladım ocağa bir yayla çorbası koyayım da gerisi gelir dedim. Tam başladım eşim aradı bugünde başka bir arkadaşa davetliymişiz.. yinede çorbamı yaptım. Yarına hazır olsun en azından.. Ama niye herkes bize arka arkaya yemek daveti veriyor onu anlamadım. Ben hangi ara bu davetlerin karşılığını vereceğim onu hiç bilemedim zaten

Victoria's Secret mankeni bir ablanın akşam yemeklerinde yediği tarifi yapacağım bugün, kardeşim de ben de diyette olduğumuz için ehehe. Malzemeleri aldım eve geçiyorum şimdi. Merak edenler olursa tarifi yazayım.

Kişi başına iki patlıcan kullanıyoruz. Patlıcanları diklemesine ikiye bölüp sadece kabuk kısımlarını alüminyum folyoya sarıyoruz (benimkinin içi yağlı kağıtlı sizde o yoksa önce yağlı kağıda sonra folyoya sarabilirsiniz). Patlıcanların üzerine ızgaralık olacak gibi bıçakla çizgiler atıyoruz. Sonra bir kenarda biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biberi (aslında başka bir Fas baharatı kullanıyor ama benim elimde olmadığı için kendi damak tadıma göre yapacağım) karıştırıp patlıcanların üzerine sürüyoruz, fırına atıyoruz güzelce pişiriyoruz. Sonra ayrı bir yerde tahinli yoğurtlu sos hazırlıyoruz, içine biraz limon suyu ve sarımsak da ekleyerek. Patlıcanlar piştikten sonra çıkarıp üzerine biraz tahinli yoğurtlu sostan döküyoruz, üzerine nar taneleri serpiştiriyoruz ve en son üzerine biraz ezine peyniri koyuyoruz. Manken abla feta peyniri koyuyor, bildiğimiz beyaz peynir ama ben ezinenin tadını daha çok sevdiğim için ezine koyacağım. Yanına da esmer pirinçten pilav yapıp bol salatayla afiyetle yiyoruz. Bakalım nasıl olacak, beğenirsem yazarım tekrar. :)

Son düzenleme:
İyi akşamlar kızlar. Soran arkadaşlar için sınav beklediğimden daha iyiydi. Bebiş kucağımda tek tek cevaplayamadım. Hepinize teşekkür ederim

Akşam için kemikli et ve patates haşliyorum.
Belki çoktan yediniz de bulaşıkları bile yıkadınız

@Kmsl Hnd

@O1deren87

@Cay6

@adel8893

@Ufukta_bebek

@zeLina

@Ayiyogi

@Blue0Pink

@minik kalp0753

@beautifulsweet

@BBlair

@Blue_Perii

@Minik meleklerim

@Yabanmersini14

@Gonulmeyvesi

@tontriko

@hasbeenandgone

@Lavinya Lavinya

@ladymadyninablasi

@Astoria

@Axelia

@Scss94

@beybisi35

@morkoltuk

@Usengecliktezirve

@MigiMadid

@PrensesAnnesi_

@D e f n e

@terliksi06

@Numanayse

@Elhan

@-Artemis

@pembepepe08

@Mozaikleon

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yemedim henüz esimi bekliyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…