Dünden barbunyam var biraz pilavım var
Yanına yalancı mantı yapcm 😅
Barbunya ve pilavda piştiyiz dünden bugüne😊
El cağazlarımlan actığım mantım var buzlukta onuda pişirmiş olsaydım tam pişti idik😂

köfte kabak tarhana :) bugün menüm de bunalr var
Ellerine sağlık canım. Dünkü menü de güzeldi 👍👍👍👍
yemek yapmadim disarda yedik 😊
😍😍 en güzeli
Şahane olmuş :kk77::kk77:
Etgillerden bugün şnitzel mercimek çorbası ikilimizde sıra... yanına pilav ve patates yakışır ikisi de yasak....
Belli bir zaman sonra yiyebilecek değil mi?
Dünden barbunyam var biraz pilavım var
Yanına yalancı mantı yapcm 😅
Elerine sağlık canım. 😊😊
Kızllar ilk defa Ocak’ta yaptım muhteşem oldu❤❤❤❤
Çok güzel görünüyor 👍👍👍👍
Feslegenim dünden kuru fasulye tavuklu pilav yapmıştım. Tadına dahi bakmadım. Hurma- yoğurt diyeti yapıyorum yedi günlük. Bir günü kazasız belasız geçti. Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane . Sanırım yarın da yemek yapmayacağım eşim tek başına kaç günde bitirir ki :işsiz: elimin ayarı da yok...
Allah iyiliğini versin 😂😂😂
Adam isyan çıkarmasın bari.

Victoria's Secret mankeni bir ablanın akşam yemeklerinde yediği tarifi yapacağım bugün, kardeşim de ben de diyette olduğumuz için ehehe. Malzemeleri aldım eve geçiyorum şimdi. Merak edenler olursa tarifi yazayım.

Kişi başına iki patlıcan kullanıyoruz. Patlıcanları diklemesine ikiye bölüp sadece kabuk kısımlarını alüminyum folyoya sarıyoruz (benimkinin içi yağlı kağıtlı sizde o yoksa önce yağlı kağıda sonra folyoya sarabilirsiniz). Patlıcanların üzerine ızgaralık olacak gibi bıçakla çizgiler atıyoruz. Sonra bir kenarda biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biberi (aslında başka bir Fas baharatı kullanıyor ama benim elimde olmadığı için kendi damak tadıma göre yapacağım) karıştırıp patlıcanların üzerine sürüyoruz, fırına atıyoruz güzelce pişiriyoruz. Sonra ayrı bir yerde tahinli yoğurtlu sos hazırlıyoruz, içine biraz limon suyu ve sarımsak da ekleyerek. Patlıcanlar piştikten sonra çıkarıp üzerine biraz tahinli yoğurtlu sostan döküyoruz, üzerine nar taneleri serpiştiriyoruz ve en son üzerine biraz ezine peyniri koyuyoruz. Manken abla feta peyniri koyuyor, bildiğimiz beyaz peynir ama ben ezinenin tadını daha çok sevdiğim için ezine koyacağım. Yanına da esmer pirinçten pilav yapıp bol salatayla afiyetle yiyoruz. Bakalım nasıl olacak, beğenirsem yazarım tekrar. :)

HA Rİ KA oldu, özellikle diyet yapanlara çok tavsiye ediyorum. 6'da yedim saat 10.30 oldu hala acıkmadım. Tahinli yoğurtlu sosu özellikler her şeye deneyebilirsiniz, salatalara sos olarak dökebilirsiniz, kraker, cips falan batırıp yiyebilirsiniz. Çok lezzetli bişey.

Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane naptın canımm sınavın iyi geçmiştir inşallah yada geçiyordur 🌹🌹
Bugün domates çorbası,köfte ve patates kızartması var. Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane sınav nasıl geçti canım
Senin sınavın vardi degil mi canım? Nasi gecti iyidir insallah 😊 aksama mercimek çorbası bide tavuk durum yapicam lavaş aldim
Kızlar yaa kafam çok dalgın. Kusura bakmayın. Size cevap yazdım zannettim 🤦‍♀️
Sorduğunuz için de teşekkür ederim :KK68: :KK68: :KK68: :KK68:
Sınavım beklediğimden iyiydi ama sonucunu ben de merak ediyorum. :KK17::KK17:. Açıklanınca söylerim.

Dün arkadaşlara davetliydik. 2 gün evde yemek yapmayınca rahatlığa alışmışım bugün yemek neydi nasıl yapılırdı diye düşünmeye başladım :KK70: ocağa bir yayla çorbası koyayım da gerisi gelir dedim. Tam başladım eşim aradı bugünde başka bir arkadaşa davetliymişiz..:KK76: yinede çorbamı yaptım. Yarına hazır olsun en azından.. Ama niye herkes bize arka arkaya yemek daveti veriyor onu anlamadım. Ben hangi ara bu davetlerin karşılığını vereceğim onu hiç bilemedim zaten:işsiz:
Allah yardımcın olsun 🤭🤭🤭
Hepsini aynı anda alıp aradan çıkarsan olmaz mı acaba 🤔
Bugün yine hiçbirşey yapmak istemiyorum gün bitti zaten akşama mercimek çorbası ve kıyma kavurucam(yalancı tantuni)
Bugün beni görsen varya .. çocuklar olmasa hiç yapmayacaktım. Çocukların hatrına eşim de yemek yiyor işte 🤭🤭🤭
Bende patatesli bezelye yemeği yaptım. Yanına gene bulgur var 3 gündür bitiremedik 🤓🤓
Kız dikkat et. Bulgur çabuk bozulur. Üç gün iyi dayanmış.
Ben yemedim henüz esimi bekliyom😁
Ama şimdi yemissindir 🤣🤣😋😋
Afiyet olsun 🥰🥰🥰

HA Rİ KA oldu, özellikle diyet yapanlara çok tavsiye ediyorum. 6'da yedim saat 10.30 oldu hala acıkmadım. Tahinli yoğurtlu sosu özellikler her şeye deneyebilirsiniz, salatalara sos olarak dökebilirsiniz, kraker, cips falan batırıp yiyebilirsiniz. Çok lezzetli bişey.
Tarifin çok güzel de bazen öyle oluyor ki kahvalti yapamıyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️
Aç açına duruyorum.

Allah yardımcın olsun 🤭🤭🤭
Hepsini aynı anda alıp aradan çıkarsan olmaz mı acaba 🤔

Bugün beni görsen varya .. çocuklar olmasa hiç yapmayacaktım. Çocukların hatrına eşim de yemek yiyor işte 🤭🤭🤭

Kız dikkat et. Bulgur çabuk bozulur. Üç gün iyi dayanmış.

Ama şimdi yemissindir 🤣🤣😋😋
Afiyet olsun 🥰🥰🥰
Ay kokuda bi değişiklik yoktu kızım yedi canm daha kalanıda tavuklara vercem mecbur ne bereketliymiş bitmediii kaç gündür🤭

Back